Sista dan på året

Ja ni, nu är den sista dan på 2008 här, den gäller det att ta vara på riktigt ordentligt. Det tänker jag göra=).
Dagen är full av aktiviteter och have to do's så jag kanske inte hinner prata mer med er.
Därför vill jag passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År mina vänner.

Kramelikram och var riktigt rädda om varandra

Tisdag kväll

Ja hej på er igen
Tänk vad mycket jag tänkte jag skulle göra idag...och inte har det blivit nåt med nånting. Nåja, jag har handlat mat och fyrverkerier...och så har jag fikat hos grannen/kompisen..annars ingenting. Men det gör inget för det har varit en skön dag.

Imorgon ska vi ta oss till en grusgrop en lite bit bort bara, där hoppas vi att det blivit fin skridsko-is. Då ska vi skrilla lite och grilla korv..det ska bli jättemysigt.
Det snöar lite nu...gör det detsamma hos er? Inga mängder men i alla fall......Hoppas det inte blir plogbart för då blir det ingen rolig nyår för Peter...då blir det plogning...men näää, det blir nog inge mer.

Jag har diskat upp lite av julklapparna idag och jag har fått en glöggskål som man eldar med värmeljus under så glöggen håller sej varm. En sån himla bra grej...sen var det fyra glögglas med, superbra! Jag såg den naturligtvis på julafton men märkte inte att det var en sån som man eldar under. Tack mamma och pappa!

Ja ikväll har jag en smarrig kålpudding i ugnen...det med mycket lingonsylt kan man bjuda fint folk på minsannn....


Gokväll på er och kramelikram

Näst sista dan

Gomiddag på er
Ja då var det bara två sketna dar kvar på 2008...undra hur 2009 kommer att bli? Mitt 2008 har varit helt fantastiskt faktiskt...det har hänt mycket men ändå inte....precis som det ska va.
Idag ska här städas...handlas....å sen vet jag inte men det ramlar nog in nåt....byte av element eller åtminstone lagning av element får jag hoppas.
Jag ska fixa till mej lite sen blir det handling...måste köpa lite raketer också....Åååh det är så mysigt med Nyår.

Kramelikram

God natt

Ja nu har klockan ramlat iväg nåt alldeles förskräckligt efter allt som jag var tvungen att göra när jag kom hem. Jag har ätit kebabrulle...supergott och härligt onyttigt, betalat räkningar (alldeles försent...shit att man glömmer att det är helger och sånt, men nu är det gjort) och sen har vi fått ytterligare medlemmar i Grannsamverkan här nere hos oss så jag hade lite att pyssla med där åxå ja.
Så nu återstår inte mycket mer än att önska er en riktigt god och skön natt så vaknar vi pigga och alerta till en ny härlig dag imorgon.

Dagens citat måste nog bli

"Många är kallade, men få utvalda"

Kramelikram


Jobbarafton

Hej hej
Sitter på jobbet, har rast nu. Dagen har varit jättebra, jag gillar verkligen det här jobbet. Hon jag jobbar med tar sej en liten tupplur på rasten så då passar jag på att prata lite med er.....hon snarkar verkligen så det hörs ända hit hehehe....jag väcker henne när rasten är slut=).
Peter har inte hunnit fixa nåt element idag, ingen kemisk metall heller...jäkla skit. Men vi får väl elda försiktigt imorgon med, det löser sej. Peter skulle strax åka hem och tända i pannan. Imorgon är jag ledig om jag inte blir inringd förståss.....så jag tänkte försöka städa lite imorgon...det behövs kan jag lova er.
Ja nu börjar rasten lida mot sitt slut och en dam larmade så nu är det dax för kvällsrundan med lite mediciner och småprat.
Ska väcka min snarkande arbetskamrat nu *ler brett*.

Vi hörs säkert ikväll...eller senare ikväll, jag slutar nio.

Kramelikram

Vitt vitt vitt

Åh vad träden är vita och vackra idag, alldeles fulla av frost samtidigt som det ligger som en vit disig dimma över alltihopa...vackert!!
Filmen "Sagan om de två tornen" var som jag redan visste alldeles magiskt bra. Aragorn är så mycket man så man nästan tappar andan.....eller vad säger ni? Filmen tycker jag förmedlar en massa bra saker även om en del scener är riktigt otäcka och krigen råa och brutala...bakom allt det förmedlar den vikten av äkta vänskap, den förmedlar vikten av att kämpa för det man tror på, det som är gott och det som är äkta.....och att man ska göra det tillsammans, över gränserna liksom....ganska aktuellt även idag tycker jag. Om alla människor kunde kämpa tillsammans och mot samma mål tror jag världen skulle vara en bättre plats att leva på. Jorden har inga gränser egentligen, jorden är rund......det enda vi behöver göra är att vara rädd om den och att vårda den tillsammans...ska det vara så jävla svårt?
Väldigt vad djupt det där blev nu då......men en del saker berör mer än andra, så är det ju.

Nåja, nu är det snart dax att börja med lunchen. Victor ska vara hos en kompis i eftermiddag och vi ska åka dit lite tidigare så jag hinner få mej en kopp kaffe innan också..hehe..eller hur Lisa?

Aragorn...för er som inte redan visste det=)

Kramelikram

Frodo

Hej svejs
Jag har just tryckt i mej en pizza med gorgonzola till min familjs fasa. Den ena springer omkring och håller för näsan samtidigt som jag förpassades ut till köket där jag fick njuta i min ensamhet. Den stora av mina grabbar gnäller att det luktar armsvett och att jag absolut inte får sitta bredvid honom ikväll.....kanske borde köpa en annan pizzasort nästa gång...men den är ju fantastiskt god ju.
Snart är det dags för Sagan om de två tornen...nummer två i trilogin om Frodo, Sam, Aragon, Legolas, Gimli och gänget...en helt fantastisk serie. Vi ska kolla ikväll och jag kan varmt rekomendera er att kolla också...ni kommer inte att ångra er om ni gillar den sortens filmer. Den börjar kl 21 på 3an tror jag det var.

Jag smyger omkring med lite småfeber och har sovit mest hela eftermiddan, det var faktiskt jätteskönt...
Imorgon ska jag jobba, börjar 14,30 och håller på till 21 tror jag det var...det ska bli jättekul.

Bjuder som avslutning idag på våran vackra julkatt...han biter bocken och ser till så den ramlar och intar själv den ärofyllda platsen under granen...nöjd?? Skojar ni...han är otroligt nöjd med sitt tilltag.

Otroligt vacker och ännu snällare

Kramelikram

Läckage

Ja gomiddag på er
Tänk när jag skulle lägga mej inatt skulle jag som vanligt dra ur kontakten till ljusstaken upptäckte jag en stor vattenpöl under elementet i köket. Väckte raskt Peter och vi konstaterade att elementet gått sönder....en spricka som pytsade ut vatten i en strid ström. Shit pommfritt......vad gör man kl 23 en lördagkväll?????
Vi ställde kärl under elementet och väntade på att trycket i elementet skulle minska och det gjorde det, 2 timmar senare hade det slutat rinna. Nu får vi elda vääääldigt försiktigt och verkliggen hålla stenkoll på elementet så det inte börjar rinna igen, det är ju inget öppet idag som säljer såna grejer...tänk att allt sånt där händer 1. när det är kallt ute och 2. på helgen när inget är öppet.
Nåja, tur att jag upptäckte det annars hade det varit dags för golvbyte i köket också...pga vattenskador...så jaa, jag är tacksam att det faktiskt gick bra.

Idag blir det en ganska lugn och skön dag...vi ska kolla om mellandagsrean erbjuder nån bra teve...vi ska köpa en ny teve är det tänkt men det påstås att det kommer att bli ännu billigare lite senare in på rean...nåja, vi får se.

Nu är det dags att göra nåt nyttigt...hehe...vad skulle det vara då tro........Nåja, alltid hittar man på nåt.

Vi ses och hörs senare under dagen.

Kramelikram

Va faan hände??

Jaha, kvällens körslag är över och vem fick då åka därifrån om inte en av mina "Kvällens favoriter", Team Timo...hur kan detta vara möjligt...NEEEEEJ!! De var ju skitbra ju. Jag vidhåller starkt att Lageyila (eller hur det nu stavas) har den klart sämsta kören i min smak. Nanne fick min röst ikväll, den energin som den kören utstrålade med "I can jive" gjorde så mina tårar rann. Helt underbart, Tack Nanne med kör!!

Ja nu blir det Mission Impossible 2. Den är ganska okej faktiskt. Kan rekomendera den......

Kramelikram

Promenad

Jag har just varit på en stärkande promenad...och iskall. Höll på att frysa benen av mej...nej mamma, jag hade inte långkalsonger på mej och jag både skäms och ångrar mej. Hade tänkt gå riktigt långt men fick allt vackert vända med stelfrusna lår. Typiskt!! Tänk att man aldrig blir vuxen när det gäller att klä sej.
Men en liten promenad blev det i alla fall, bättre än inget i alla fall.

Victor är hos grannpojken och leker och Peter är inte hemma än så jag är helt själv...urtrist. Nej då, jag ska slänga mej på soffan ett tag tror jag. Har varit trött i flera dar nu, ja ända sen jag var sjuk faktiskt, tror inte man hämtat sej riktigt än. Men men, det blir väl knappast bättre för att man gnäller heller.....

Vi ska ha opponering på andra gruppers arbeten i början av nästa år...minns inte datumet men jag tänkte skriva ut det arbetet min grupp ska opponera på och börja läsa ordentligt. Opponering är när man ska granska ett arbete och hitta eventuella missar och lyfta fram bra saker. Man ska helt enkelt hjälpa en annan grupp att få ett bättre arbete, samtidigt som man själv blir hjälpt av en annan grupp. Jag tycker det är ganska kul för man lär sej så mycket av andras arbeten, sen är det inte kul om det arbetet man fått sig tilldelat är svårt att förstå och fullt av missar, men det har jag aldrig varit med om som tur är. Jag tycker det är roligare att lyfta fram det som är bra än att lägga fram det som är mindre bra. Det bra är viktigare än det "dåliga" och jag blir förbannad när någon bara risar någon annans arbete. Det ligger för mycket arbete bakom för att man inte ska lyfta fram det som är bra....så in i helvete mycket arbete.

Nåväl, nu ska jag koppla in skrivaren och få mej ett arbete i handen, det handlar tror jag om kuratorns roll i nätverksmöten vilket ska bli skitspännande att läsa. Antar att det är nätverksmöten inom psykiatrin men jag är inte säker, det lär jag veta snart. Alltså, dags att plugga lite

Dagens citat måste bli

"Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg".



Kramelikram

Sol och helt underbart

Hej på er.
Här sitter jag med förkylningshuvud och tittar ut på en otroligt vacker dag. Solen står högt på himlen och det är ett par minusgrader, perfekt för en dag utomhus. Tror jag håller på att åka på nåt förkylningslikt igen, har ett tungt förkylningshuvud som jag måste mata med alvedon hela tiden. Huvet är som ett monster som blir ilsket om jag inte matar det...nåja, tur man inte är en man för då hade jag nog legat nerbäddad nu...hihihi, sorry alla män som läser men det är faktiskt dokumenterat att män har lägre smärtgräns än kvinnor.....jag läste nånstans att om män skulle vara de som födde barn, istället för vi kvinnor, så skulle mänskligheten dö ut. Skjut inte mej nu, det är inte jag som säger det utan det är nåt jag läst alltå.

Victor hostar och hackar och snorar än, skulle spelat träningsmatch mot Finnerödja idag men han får vackert hoppa över, det är dumt att riskera nåt..

Peter är med Tomas och hämtar en slåtterkross de har köpt, i Hagfors tror jag det var. Han kommer väl hem framåt kvällningen nån gång.

Vad mycket julklappar vi har att ta rätt på, jag har inte hunnit plocka iordning på alls mycket än. Ska diska lite grejer idag tänkte jag. Det enda egentligen som jag har tagit rätt på är juldekorationerna som jag har ute, en girlang med lampor att ha runt ytterdörren och en sån där vacker snölykta som lyser som jag har på trappen. Mina föräldrar fick för övrigt en sån lykta av oss också, ganska kul när det blir lika. Ett annat år gav vi mina föräldrar en scanner....och fick en exakt likadan scanner av mina föräldrar. Vi skrattade gott kan jag lova.
Min röda fleesetröja jag fick använde jag igår när Victor och jag tog en promenad i kolmörkret, den var jättevarm och skön. Fleese är riktigt värmande, nästan det enda som är riktigt varmt vintertid.

Tittade ni på Körslaget igår kväll? Jag tycker det är himla kul och underhållande. Magnus Karlssons kör tyckte jag var helt outstanding, jag ringde och röstade på den. Vilken gillade ni bäst??
Okej, Wells var också ganska bra...eller faktiskt riktigt bra...jag tror det kommer att stå mellan Wells och Karlsson....hoppas jag i alla fall. Fortsättning följer ikväll, och då kommer nån att få åka. Jag tror Nanne får åka..eller jag hoppas det för hennes kör var inte alls bra enligt mej då.....inte Lageylia eller vad hon heter heller för den delen. Ja, vi får se klockan 20 ikväll...spännande.

Nu ska jag börja förbereda lunchen, sen blir det nog en promenad i det vackra vädret...huvudet till trots.

Kramelikram på er

Annandag Jul

Hej på er.
Idag har vi varit och firat jul i Kil med Peters släkt. Det bjöds på god mat och kaffe med glass och hallon. Nu ska då julen vara över för i år...lite nostalgiskt och lite sorgligt. Jag gillar verkligen julen och det har varit mysigt med allt vad det inneburigt. Det enda minuset är min man då, som inte varit riktigt kry och därför inte orkat med som han brukar vilket så klart lagt sordin på julstämningen. Han har nog försökt men har som sagt inte riktigt orkat...trist men så är det ju ibland.

Usch, jag har ätit mer än jag någonsin gjort..jag har nästan ätit mej till huvudvärk och åtminstone 15 kilo extra. Måste verkligen göra nåt åt det...kanske skulle avlägga ett sånt där idiotiskt nyårslöfte som man aldrig håller ändå. Nåja, vi får se...måste göra nåt i alla fall.

Nu ska jag snart kolla på körslaget, det gillar jag. Jag gillar musik över huvud taget så det är nog därför.

Okej.....Ni får ha en skön och avkopplande annandag jul kväll, för det tänker jag ha nu.

Nu rockar vi loss Segerstedt...kör så det ryker

Kramelikram

Kväll den 25e

Ja hej på er. Då var julafton över för i år då...jag lunkade allt ner till grannarna klockan 23,30 igår kväll och var tomte. Det gick bra även om pojken misstänkte att det var jag...hade nog med rösten att göra eller att tomten var sminkad...ja jag vet inte vad det beror på för inte kan det vara mina skådespelartalanger.
Ja vi ska kolla på Arn ikväll vi, det ska bli skitkul...eller kul kanske inte är rätt ord men spännande, jag tror den är bra.
Ett kort med mej nyklippt var ju utlovat....det syns inte hur kort det är bak så ni får helt enkelt ta mej på ordet att det är riiiktigt kort där.

Ja klok har jag aldrig sett ut varken i verkligheten eller på kort så kolla bara på frisyren nu ni hehehe

Kramelikram

God Jul

Hej och en riktigt god jul till er alla.
Vi är just hemkomna från en underbar kväll hos mina föräldrar. Massor med julklappar till allihop och hur mycket god mat som helst. Jag är så mätt så jag kommer inte att orka äta på länge.
Tänk att vi fick lite snöpuder på vägarna också, lagom till jul. Jättemysigt!!
Jag ska kanske vara tomte hos grannarna sen...de skulle komma hem mellan 22-23 och om då barnen inte var för trötta skulle de ringa efter mej så ska jag dit och HoHoHoa litegrann. Hoppas de inte känner igen mej, vore ju trist om jag skulle vara den som gör att de slutar tro på tomten.....vilket misslyckande.

Japp har fått önskemål om kort på min nya frisyr, jag ska väl försöka lägga in en bild på den..hehehe, jag lovar...men imorgon blir det=)..just nu är batterierna slut i min kamera. Gubben min tog kort på mej ikväll så jag ska se om det inte finns nåt kort där frissan syns mer än jag.

Ja en riktigt GOD JUL till er mina goa vänner

Kramelikram

Tårtbak

Hej svejs på er igen.

Nu är jag snaggad som bara den, riktigt kort i nacken och långa snibbar på sidorna, precis som jag vill ha det.

Ja nu ska jag strax baka tårtan till imorgon, eller ja....jag ska lägga ihop den så dekorerar jag den imorgon. Jag ska ha choklad och vanlijfyllning, det gillar jag.....

Jag sitter och väntar på Peter och Victor, de är och köper julklapp till mej...å jag känner mej så ensam. Ska förbereda tills de kommer med lite mat. Vi brukar alltid äta lite julmat kvällen före julafton, liksom smaka lite på allt, och det ska vi göra ikväll också. Jag har tänt marchaller ute och lyktan på trappen lyser så nu börjar det verkligen bli julmys på allvar.

Ja, ville bara önska er en mysig uppesittarkväll vad ni är gör och var ni än bor.

Dagen citat måste bli

"Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det".


Kramelikram

Ho ho ho

Tjenixen så här dan för dopparedan. Idag mina vänner har vi gjort klart allt som inte blev klart igår, nu ska det bara dammsugas och så ska jag lägga på julduken i köket.
Vi har gjort knäck idag och den blev faktiskt riktigt bra för en gångs skull, den brukar alltid bli för geggig men idag kokade jag den 45 minuter och det blev woalla...skitbra.

I förmiddags gjorde jag en slags dörrdekoration med granris och äpplen...kolla in den


Ja och nu ska ni bara kolla in dekorationen var det tänkt och inte min otroligt slitna ytterdör......men det så klart, vill ni köpa  mej en ny så får ni ju förståss...ytterdörr alltså.
Jag ska snart klippa mej, hade riktig tur och fick en klipptid före jul så halv fyra är det klippt Hehehe....

Ikväll ska vi faktiskt spela lite bingolotto...uppesittarkväll.....det strider emot allt jag tror på men kommer kanske att bli liiiite mysigt...hoppas det. Jag lovade min familj att köpa med lotter när jag är in och klipper mej sen. Oj, då klockan tickar, mindre än en timme till håravfall...bäst att göra sej klar.

Kramelikram
Och jaaa, jag vet att det kommer att bli svårt att sova ikväll....

Dan före dan före......

Hej hopp vilken aktiv och fantastisk dag det här har varit. Victor och jag var till Degerfors och handlade julmaten idag, vi var till systemet och köpte en ägglikör till svärmor och hjortronlikör till Peters bror. Smarrigt...ja en Sheridan´s till mej själv faktiskt....mmmm, det är gott det.
Hahaha, blir så full i skratt när jag tänker på min julkorv som ligger och småsjuder i pannan ute i köket...han är alldeles skinnlös stackarn..jodå pappa, jag lät den inte koka hårt utan på svag värme precis som du sa men det hjälpte inte....skinnet ligger och bubblar runt i ena änden i pannan och korven, näck, i den andra. Nåja, den kanske går att äta ändå.
Köttbullarna är stekta, skinkan står på spisen, strömminglådan fixade Victor och resten tar vi imorgon. Vi har pyntat och klätt granen så det är helt fantastiskt mysigt just nu.
Trots en otroooligt klen gran (som faktiskt svajade när toppstjärnan sattes i) så blev den jättevacker när den blev klädd.

Ja, nu ska jag titta på Anne på Grönkulla på teven. Den boken, eller böckerna, tror jag alla utom jag har läst.

Våra Holländska grannar (som har grannhuset som feriebostad) kom hit med lite gåvor förut, jordnötssmör, lakritsgodis, straatwaffels (sega kex med honung emellan, jättegoda) och en flaska champange till nyår. Vi blev glatt överraskade, det är väldigt trevliga människor. Peter tycker det är lite jobbigt eftersom de bara pratar engelska med oss, han kan ju inte ett ord engelska. Men det brukar lösa sej ändå.

Nej, nog pratat för idag,.....ska mysa framför teven ett slag....har varit en lång och härlig dag som känns i kroppen.

Kramelikram

Fortfarande jobbet

Gokväll.
Sitter fortfarande på jobbet, är ungefär en timme kvar sen får jag gå hem. Det har gått fantastiskt bra och som jag redan sagt så är alla så himla snälla och goa här så man behöver inte oroa sej för att göra fel. Skönt!!

Pratade med Peter förut och han och Victor har varit och fixat en gran idag, de har tagit in den så det är bara vi klär den imorgon. Peter sa den var "lite klen" men jag är säker på att den duger fint. Jag frågade om den var så klen så den inte skulle orka hålla grenarna uppe när man hängde i ljusen, men det var den inte sa han och det kan ju vara skönt.

Tänk va mysigt det ska bli att julpynta imorgon, plocka gran och tallris, åka och handla julmaten.....Såg ett recept på saffranssill...låter väldigt juligt och jag tror jag kanske ska försöka göra den. Jag brukar inte lägga in sill själv, vet inte varför men jag antar det beror på att jag inte är nån sillälskare direkt. Gravad lax är också en sån där grej som jag inte gillar på julbordet...rå fisk..huvva vad äckligt. När jag jobbade på ett gästgiveri för X antal år sen så gjorde vi konjaksgravad lax där, då var man tvungen att springa i kylen och smaka på den innan den var klar för att känna så smaken blev perfekt...urk...det var det värsta jag hade men blev tvingad till denna fruktansvärda handling. Det plus det faktum att vi var tvugna att smaka på rå köttbullsmet har lämnat djupa spår kan jag lova.

Jösses vad jag pratar en massa skit.......

Ja, bäst att återgå till jobbet....jag får ju faktiskt betald för att vara här så då är det bäst att göra rätt för sej åxå...kan ju inte sitta här och leka....måste jobba....måste jobba.....

Dagen ordspråk måste därför bli

"Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre".

Kramelikramar och en fin vinterbild


Broarne

Hej hej.
Sitter och letar lite inspiration på nätet och ramlade på en helt underbar site fylld med allehanda ting. Kolla själva får ni se....om ni vill såklart
http://www.broarne.se/butik

Kopiera in adressen till din webläsare och njuuuuuut

På jobbet

Hej hej igen.
Nu sitter jag på jobbet och väntar på att det ska bli dags för eftermiddagsfikat. Det spelas julmusik och är jättefint julpyntat.
Ska till en annan avdelning sen, lite pirrigt eftersom jag aldrig vart där förut men det löser sej nog. Ska bara hjälpa till med de som man måste vara två för att lägga.
Det var lite halkigt på vägen hit, de blöta vägbanorna hade frusit till lite.
Hm, sitter och funderar på vad jag ska handla imorgon, måste ju helst få med mej allting på en gång eftersom jag har en bit att åka till affären. Jag har fått den stora äran att baka julaftonstårtan och ta med till mina föräldrar, jag vet inte riktigt vad jag ska göra för tårta men ska kolla lite recept ikväll. Inte värt att göra för avancerat så det blir misslyckat, får nog bli en alldeles lagom tårta.
Imorgon ska vi plocka granris och tallris som vi ska använda och göra julfint utomhus också. Lite granris på trappen och fint tallris i ett krus, tallriset tänkte jag dekorera med lite röda kulor och sen har jag en ljuslykta som ska stå bredvid. Det kommer att bli jättefint tror jag.
Nu ska jag börja förbereda kaffet här men vi hörs ikväll igen.

Brummelikram

Jobbareftermiddag

Hej på er.
Idag är det söndag....fjärde advent...nu ni börjar det dra ihop ssej till självaste aftonen med allt vad det innebär.
Victor och Peter ska fixa en julgran idag medan jag jobbar...måste ju kunna ta in den idag så den hinner torka innan den ska kläs. Jag hade tänkt fixa det på förmiddan men klockan går alltid lite fortare än man tänkt sej.
Ja visst förstår ni, jag ska jobba idag, börjar klockan 13 och jobbar ända till 21. Ska som sagt bli kul men samtidigt känns det som man har liiiite annat att göra idag..nåja, ska bli kul att komma dit ett tag.

Strålande solsken är det idag, nån minusgrad. Perfekt väder faktiskt, men ingen snö då förståss. Men i alla fall lite frost och man får vara glad för det lilla.

Nu ska jag fixa till mej inför jobbet lite.

Ha en superbra dag nu allihop.
Kramelikram

Ernst

Hej igen.
Jösses vilket mysigt program jag har sneglat på nu. Ernst K...nånting heter han den där mysmannen som pratar med både mysiga och konstiga ord...hade nåt julprogram där han gjorde olika julpynt i ett hus. Han dekorerade både utomhus och inomhus men det jag fastnade för mest var de underbara ljuslyktorna av is som han gjorde. Han hällde vatten i en hink och hade den ute över natten. På morgonen hade det ju frusit längs kanterna så det blivit en slags skål. En helt underbar ljuslykta blev det i alla fall. Det krävs ju vissa ingredienser som vi inte har här och det är minusgrader och gärna lite snö för den extra rätta känslan.
Fasen vad jag vill ha snö och kallt till jul...jag vill fylla min uppfart med vackra islyktor som lyser i vintermörkret....jag vill verkligen ha vinter....JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!!
Men vad hjälper det att gnälla......inte ett dugg förmodligen.
Man kanske skulle flytta norrut.......där har dom kallt och snö....där kan dom göra islyktor......

Dagens citat måste bli

"Jag begär ingenting men jag vill ha allt"

Kramar från mej

Färdig

Hej hej....ja den blev kanske inte ett mästerverk men fullt duglig att mala ner till mikroskopiska enzymer som sen ska forma min redan formade kropp ännu mer.....mums!!

Nu ska vi snart hugga in på härligheten...I can hardly wait.
Peter frågade varför jag inte köpte en smörgåstårta istället, han tyckte nog det var mycket jobb för så lite....men jag svarade att det är jag som fyllt år och då bestämmer jag och jag vill ha en sån här. Fjantigt va....som ett litet . barn...han bara log åt mej......
Han ser också fram emot att få hugga tänderna i den. Han mår för övrigt lite bättre idag.

Imorgon ska jag jobba med mina gamlingar, det ska bli så himla kul Jag ska gå som resurs och det känns lite skrämmande för det har jag bara gjort en gång förut och eftersom jag inte är så hemma på de andra avdelningarna är det lite pirrig.
Men det löser sej nog för de som jobbar där är så himla gulliga och förstående så de hjälper mej nog till rätta om jag blir alldeles lost.

Jaa ni, nu är det dags att mumsa i sej lite gott=)

Ses senare

Kramelikram 

Smörgåstårta

Hej på er mina vänner
Vet ni va??? Jag håller på och kokar ägg och ska göra min smörgåstårta alldeles strax. Jag ska använda mej av hönö-kakor, tonfiskröra med ägg och färsk dill, sen ska jag dekorera den med ost, skinka och räkor...det ska bli så gott. Eftersom ingen vågar sej hit i dessa sjuktider så är det lika bra att min familj och jag festar upp den, synd om ingredienserna jag köpt går till spillo.
Jag lägger in ett litet frestande kort på den sen...om den inte blir mer misslyckad än vanligt förståss.

Nu ska jag till stallet och mocka lite shit medan äggen kallnar....sen är det baking-time.

Puss och kram

Städ och pynt-dag

Hej på er
Förstår inte varför orken har bestämt sig för att åka rutchkana på mej. Varför kan jag inte få vara helt pigg hela tiden. Jag har faktiskt mycket att göra.
Nåja, idag ska jag försöka städa och pynta klart så det bara är granen kvar att bära in på måndag. Eftersom jag ska jobba imorgon så behöver jag verkligen få lite gjort idag.
Ja, det är nog bäst att jag rycker igång med dammsugaren, sen ska det dammas och skuras lite golv.....


Love ya

Sockerbomb

Ja den kladdkakan var en riktig sockerbomb den........fylld med marshmallows.

Men god som attan var den...undrar ni varför det är hål i den...hihi, ja titta gärna igen...men det hålet blev när jag stack med stickan lååååångt innan den var klar....man är ju inte mer än människa och blir då lite sugen ibland...försökte skynda på grejerna lite......

Om den var god.....nja, ganska...lite knäckig kanske men helt okej om man är sugen på nåt riktigt sött. Till och med Victor tröttnade ganska snabbt faktiskt.

Okej, ha en underbar fredagkväll nu hörrni, så ses vi imorgon igen.

"En av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man är när man inte kommer hem på kvällen".

Kladdkaka

Gokväll gokväll
Ikväll ska vi faktiskt festa på kladdkaka med marshmallows i. Har aldrig ätit det förut men hittade minimarshmallows igår när jag handlade och de förstår ni tänkte jag kasta ner i min kladdkaka. Vi får se hur det blir...kan bli katastrof men som sagt, vi får se.

Har ni sett att jag lagt till en stilig klocka och dagens namn på min framsida på bloggen......lite kul tycker i alla fall jag=).

Mot spisen då.......

Kramelikram

Husbilsnyckeln

Hej svejs
Peter kom allt hem förut och slängde sig i husbilen för att prova nyckeln...och hör och häpna, den mullrade igång. NYCKELN PASSADE!!!!!! Nu behöver vi bara byta lås till bodelen och de små luckorna där vi har gasol och sånt. Jippie vad skönt!!!!
Är skittrött idag....har kollat på lite julpynt och lagt fram det men bestämde mej för att ta det imorgon istället.

Kramelikram

Gomorron

Hej hopp mina vänner.
Jag har just landat efter en tur till affären. Har inhandlat lite grejer till min smörgåstårta. Jag ska göra en med tonfisk, det är supersmarrigt tycker jag. Ska ringa till en kompis som är lite av en expert på ämnet och se om jag kan lura av henne receptet *ler*. Får förmodligen komplettera lite sen men det löser sej.

Idag är det min födelsedag!!!!!! Mamma ringde just och gratulerade mej. Det kommer inte att bli nåt firande idag eftersom Peter är sjuk än. Man vill ju inte folk ska bli smittade såhär inför jul.
Han tryckte i sej alvedon förut och stack till Örebro en snabbis. Han har beställt en ny nyckel till husbilen, det är en chansning för det var inte säkert den skulle passa men vi ska prova för det kostade bara 100 kronor. Han orkade inte hålla sej utan kände väl att han måste prova så snabbt som möjligt. Håll tummarna hörrni så får vi se om den passar, det vet vi om nån timme ungefär.....jag hör av mej:).

Victor är på sin avslutning i skolan idag, skönt för honom att träffa sina kompisar igen. De slutar ganska tidigt så jag väntar hem honom om en timme ungefär.


Ha en underbar dag! Och ni av mina vänner som skriver omtenta idag.....LYCKA TILL!!!!!!!

Kramelikram

En liten dikt jag fann och gillade

If I could catch a rainbow
I would do it just for you,
And share with you its beauty
On the days you're feeling blue

If I could build a mountain
You could call your very own,
A place to find serenity,
A place to be alone

If I could take your troubles
I would toss them in the sea,
But all these things I'm finding
Are impossible for me

I cannot build a mountain,
Or catch a rainbow fair,
But let me be what I know best,
A friend who's always there

Saknat mej??

Heeej, har ni saknat mej...hihi. Har inte varit hemma på hela dan utan har faktiskt varit och julshoppat igen.
Victor och jag åkte iväg i förmiddags, jag skulle ju lämna tentan och sen skulle vi shoppa loss på julklappar minsann. Vi var lite överallt i Örebro och vi fick faktiskt alla klappar klara. Hur skönt som helst. Ska inhandla ett par till åt Victor bara sen så är vi redo i år igen. Tänk det spelar ingen roll hur mörkt det än ser ut och hur lite tid det är kvar till jul i början på klapphandeln, så nog sjutton hinner man. Konstigt.
Nu ska det börjas planeras för julmaten, det ska vara rubbet...mmmm, det vattnas redan.
Var just ute och kollade läget lite, tyckte jag hörde vildsvinen. Men det var lugnt på gården så jag antar det var nåt annat, skulle inte vara kul att komma ut till en totalt upplöjd gräsmatta till morgonen. August passade på att komma in för kvällen när jag var ute, han var väl nöjd på blötan antar jag.
Inte en snöflinga kvar....känns faktiskt mer än trist måste jag säga. Vi hade planerat att köpa skidor åt Victor, men vi kom på att det kanske inte blir nån snö förrän han växt ur dom så vi sa att blir det snö så åker vi och köper ett par direkt då istället.

Peter är totaldäckad i flunsan han också.....vilken fantastisk födelsedag det blir imorgon med sjuk gubbe och allt....jaja, det ordnar sej nog. Jag börjar bli superförkyld jag också, näsan bara rinner utan kontroll...nåväl, jag är i alla fall inte sjuk utan uppe och med fullt av spring i bena. Imorgon ska vi julstäda lite i trädgården, ligger lite grejer ute som borde blivit intagna för länge sen....men som sagt, det är morgondagens problem.

Ja nu är det snart bara att vänta kvar............
På julaftonsmorgonen..........
Julskinkan........
Julklapparna...........
Tomten..........
Snön.........
Vänta...........
Och vänta...........
Och vänta............

Dagens citat måste bli

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge

Kramelikram

Julhandel

Gokväll på er.
När Peter kom hem från jobbet idag så åkte jag mot Kristinehamn för att julhandla lite. Har en del julklappar kvar att inhandla. Blev då liggande bakom en sån där pudding till bonde som, hör och häpna, hade SEX backlampor på när han körde FRAMÅT på vägen. Ursäkta mej men vad faan tänker dom på?? Det är direkt livsfarligt och snart måste nån starta en demonstration mot detta fenomen. Det är en direkt trafikfara. SLÄCK FÖR FASEN BACKLAMPORNA NÄR NI KÖR FRAMÅT, DE SKA NI HA NÄR NI BACKAR!! Jösses så irriterande detta är. Jag klämde förståss helt käckt i med mina två ficklampor till helljus och låg precis i baken på denna någon i hopp om att jag irriterade honom eller henne åtminstone hälften så mycket som denne någon irriterade mej....troligen inte men som jag sagt förr så kändes det väääldigt skönt.

I Kristinehamn måste de ha missat att det är julafton om en vecka...eller så väntar alla på löning och barnbidrag. Parkeringen gapade tom när jag gled in på Maxi, mamma (som var med) och jag bara tittade på varann och undrade var alla folk var. Inne på Maxi var det lika folktomt......ingen julstress här inte. Vi åkte vidare till Coop Forum....där var parkeringen om möjlight ännu tommare. Men en grej hände där som jag undrar över.....alltså som jag sa så var parkeringen i det närmaste tom. Jag parkerade bredvid en bil fast med en lucka emellan....tyckte det var onödigt att klämma ihop sej när det fanns så gott om plats.....men se det tyckte inte en farbror som kom åkande strax efter oss. Nejdå, han klämde in sin bil emellan min bil och den andra...det blev så trångt att han knappt fick upp sin bildörr. Men hallåååååå, när hela parkeringen är tom behöver man väl inte trängas.
Nåväl...jag överlevde det traumat också hahaha...och vi gled in på det tomma coop och julhandlade utan trängsel och utan köer..helt otroligt en vecka före jul.

Imorgon ska jag till Örebro och lämna in tentan som jag aldrig trodde skulle bli klar....MEN DET BLEV DEN. Victor ska också följa med för vi ska julhandla lite tillsammans efteråt.
 
Peter ligger i feber nu, kom hem från jobbet idag och kände sej lite halvkrasslig och sen blev han bara sämre och sämre. Vi har faktiskt småretat honom lite för han kallar sej själv för stålmannen och påstår att han minsann aldrig blir sjuk utan att det bara är vi klenisar som blir sjuka....hihihi Gissa om vi har frågat vart stålmannen tog vägen idag:).

Nej nu är det snart spöktimmen så jag ska väl ta och rassla iväg till sängen.

Vi hörs imorgon igen raringar
Kraaaam

Härlig onsdag

Hej på er goa vänner.
Äntligen känns livet mycket ljusare och enklare igen. Victor feberfri och jag nästan feberfri. Jag har faktiskt börjat småstäda lite inför julen, eller ja...kört med dammsugaren i alla fall. Känns som om man kommer att hinna after all. Ska inhandla lite julklappar i kväll, åker direkt Peter kommer hem.
Men först måste jag skriva klart tentan, har en del kvar. Satt inatt men hann inte klart, ögonen föll ihop.

Varför försvinner snön då....vad är det för rättvisa inför jul, ska inte dagens barn få uppleva en vit jul. Skulle vara så mysigt om det var drivor med snö utanför som tomten kunde komma pulsande i med sin ljuslykta. Alla ljus och lyktor blir så mycket finare med den vita snön som bakgrund. Sen är det så mysigt att vara ute i snön och åka pulka och busa runt och sen komma in i huset fyllt med ljus och dofter av jul......Nåväl, det kan vi inte styra över som tur är.......

Okej, sluta drömma, Dags att dra igång med tentaskrivandet.....

Kram på er så länge

Matt dag

Hej på er
Börjar känna mej.....ja, lite bättre kanske. Alvedonet tar i alla fall ner febern så jag orkar vara uppe små stunder. Victor fortfarande feber också men han har varit ganska pigg idag i alla fall.
Jag måste verkligen sätta mej med tentan som ska vara inlämnad på torsdag, det ger mej imorgon att göra klart på....göra klart förresten, måste ju börja först.....hur ska detta gå?

Tack mina goa vänner för era krya-på-dej hälsningar, de värmde gott.

Nu måste jag sätta igång med mina etiska dilemman som jag ska analysera.......

Puss och kram

Dagens citat måste bli
Skjut inte upp till morgondagen, det du kan göra redan idag

Sjuuuuuuk

Hej på er
Skriver kort och sakta, jag har åkt på flunsan och mår piss.
Tänker ligga lågt i sängen, skriver när jag har massor av alvedon i kroppen.
Har hemtenta den här veckan så det är ju jävligt lämpligt detta. Plus att vi inte är julklara än..........

Skicka mej en liten tanke hörrni, jag är verkligen ynklig nu.

Kram kram

Fortfarande söndag

Hej igen, eller kanske gokväll

Jag börjar hosta......JAG HAR VERKLIGEN INTE TID!!!!!

Victor är fortfarande inte bättre, fortfarande hög feber. Han är så tapper min lille kille.


Jag har gjort pepparkakor (hjärtan) i olika storlekar som jag bundit ihop med röda band, dekorerar med kristyr och hängt i fönstren. Köket fick en pepparkaksmobil och Victors rum fick en. Den i Victors fönster blev finast tycker jag. Vi skulle dekorera apelsiner med nejlikor också men det vill Victor vara med och göra så det tar vi nån dag när han orkar. Det är liksom tradition att vi gör det tillsammans.


Däremot gjorde jag pippimums=)...hittade ingen lerkruka inne och ute var det kolsvart så jag vägrade att gå ut i jordkällaren där de ligger. Jag hittade en liten plastlåda det varit Mövenpick-glass i och det gick lika bra. Kanske inte lika snyggt men fullt funktionellt. Hoppas fåglarna inte är kräsna.



Festen är ett faktum........Det kommer att bli vitare när cocosfettet har stelnat helt, fåglarna är galna i det.

Själv föredrar jag nog det som varit i lådan förut, Mövenpick. Han ni smakat det, finns att köpa av glassbilen, och är svindyrt men shit så gott. Den med Valnötter är superb...Timarishu (eller nåt sånt) heter en annan sort som är kalas.

Nu kom precis plogbilen och for förbi, känns genast bättre inför morgondagen.
Låååång dag i Örebro imorgon...Peter är hemma hos Victor så de får rå om varann lite. De har ju inte träffats så mycket nu när Peter plogat så himla mycket. Tänk Peter sov 2 timmar på 3 dygn...helt sjukt. Men inatt sov han nog närmare 20 timmar så han har nog tagit igen lite i alla fall.

Dags att göra eld i pannan så man får lite varmvatten....

Ett "dagens citat" måste bli:

De flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om


3dje advent

Ja då firar man tredje advent då, bara lite drygt en vecka kvar till jul...och massor kvar att göra...va bra det känns.

Tredje advent och tö känns inte nåt vidare bra det heller....Var till Degerfors förut, var tvungen att handla lite eftersom till och med kylskåpet började gå ner i vikt.
Vägen var otroligt slaskig och bilen gled liksom ovanpå denna geggiga sörja. Idag hjälpte det inte med dubbdäck inte...jodå, jag höll mej allt på vägen men det gick lite vingligt. Men hem kom jag och kylen är nymatad och rapad så nu reder vi oss ett tag till.
Örebro imorgon, då får vi veta hur tentan ska gå till, det ska bli spännande tror jag....eller inte.

Jag köpte vit kristyr så jag tänkte baka bigga pepparkakor och dekorera lite och sen hänga dom i fönstret tillsammans med nejlikeprickiga apelsiner. Åååhhh, det luktar ju sååååå himla gott...luktar jul helt enkelt.

Jag köpte också cocosfett som jag ska göra fågelgodis av, jag smälter cocosfettet i en gryta, sen blandar jag i fågelfrön och blandar kring det ordentligt. Sen tar jag en blomkruka och trär ett band genom bottenhålet ocu ut genom det stora, sen käller jag den "mumsiga" geggan i krukan. När det torkat hänger jag upp det i träden härute och fåglarna älskar det. De behöver ju mycket fett nu.

Japp, hej med er på en stund, nu väntar pepparkaksdegen....och neeeej då, jag skaaaaa inte äta upp hela, jag loooovar.

Lös-te

Mm ni, jag är antagligen otrooooligt sen med detta fenomen men jag har upptäckt lös-teét. De finns ju i en mängd olika smaker och den ena är faktiskt godare än den andra sorten. Jag har alltid köpt Yellow Label eller Earl Grey påste.....och faktiskt varit ganska nöjd med det.
På min affär, eller där jag brukar handla alltså, finns en hylla full med olika tesorter som man får ta själv i små papperspåsar, det finns allamöjliga sorter och det är så bra för man kan lukta på dom där de ligger helt oskyddade från allehanda nysningar och bakterier. Undra hur många som luktat på de teérna och råkat nysa eller så.....urk.....nåväl, det ska vi inte grotta i nu. Okej, man kan alltså lukta på dom och en del luktar vanilj, en del luktar blommor och en del luktar ingenting. Jag skulle ju aldrig köpa ett te som inte luktar nåt men däremot vet jag att det finns ett lakritste som jag är ute efter. Det fanns i Nynäshamns hamnkvarter när vi var där i somras. I hamnen där finns allehanda små affärer men olika hantverk, choklad, te, garner ja allt möjligt. Det är supermysigt att strosa omkring där (även om det faktiskt regnade när vi gjorde det i somras). Nåväl, där sålde dom lakritste och min kompis köpte en påse. Hon sa det var jättegott så jag ska försöka få tag i en påse utan att behöva åka till Nynäshamn igen, även om det skulle vara trevlig.
Okej, tillbaka till "min affär" igen nu då, de har åxå färdigpaketerat löste men det kan man ju inte lukta på. Jag som är alldeles ny i tedjungeln har ju ingen aning om vad ett te som heter "Lust och fägring" smakar. Det ger ju inte ens en hint av namnet. Stor varning för Grisen i säcken-köp där.
Nu köpte jag faktiskt Lust och Fägring när jag handlade sist och det var faktiskt riktigt gott.

Sååååå, nu ska jag gå och ta mej en kopp Lust och Fägring....blir väl det enda som kommer att hända på det temat ikväll med en gubbe som sovit 2 timmar på fyra dygn och som just nu drar stora stockar i bingen.

Puss och Kram mina vänner

Nattsvart

Gokväll på er.
Ikväll är det verkligen nattsvart ute, inte alls sådär ljust och månklart som det varit de andra kvällarna. Ikväll tar jag bilen till stallet...men det är mycket för att Victor ska kunna följa med trots sin feber.
Tänk vad lycklig man blir som mamma när ens barn sent på eftermiddan säger "Jag är hungrig" efter att ha legat hela dan utan att vilja äta. En underbar känsla faktiskt...eller vad säger ni alla morsor därute?

Skulle vara spännande om någon skulle vilja dela med sej av sina julklappstips på min blogg. Själv har jag otrolig idétorka i år. Jag har läst om olika idéer som mest ska gynna moder jord och dess invånare egentligen och det tycker jag är helt fantastiska julklappar. Jag var inne på Actionaids hemsida och där har de ett koncept där man kan köpa exempelvis en by-barnmorska för 500 kr, en get för 200, skolböcker för 150 och mycket mer. Om jag förstod det rätt så köper man något av dessa saker till en by och får ett slags gåvokort som representerar den gåva du köpt. Kan vara bra att ge till nån som faktiskt har allt.......till mina föräldrar kanske...som faktiskt har allt, eller hur mamma?? *ler*

Annars kan man ju köpa en andel i nån häst, ska vara ganska populärt...och ganska dyrt såg jag när jag kollade.

Man kan också köpa en stjärna och ge bort......den klappen tycker jag i och för sej är urskum....för vem kan säga sej äga stjärnorna och sen sälja dom vidare. Ganska sjukt egentligen...borde vara kriminellt att lura folk så........vem äger stjärnorna???

Man kan också köpa olika saker för att på så vis rädda olika utrotningshotade djurarter....ja, jag vet inte.
Jag letar efter den perfekta klappen så här 1,5 vecka före jul......ute i god tid som vanligt.

Hjälp....någon?????

Dags för hästarnas kvällsbestyr.....ut i snön alltså

Kramiz på er

Gomiddag lördag

Hej på er.
Vilket vackert vinterväder med några minusgrader och solsken...helt fantastiskt. Snön knastrade sådär mysigt när jag gick till stallet imorse.
Idag blir en innedag, trots vädret, för Victor är inte riktigt kry. Hostar och känner sej allmänt hängig. Vi får se vad det blir av det.
Jag ska ägna mej åt lite släktforskning en stund, har lite lösa trådar som jag tänkte knyta ihop.

Är det nån som vet vad det är i sanden dom sandar vägen med som fåglarna tycker om? Direkt när sandbilen åkt förbi var det massor av fåglar i sandsträngen och pickade......antingen är dom väldigt hungriga eller så finns det faktiskt nåt ätbart bland sandkornen.

Ha en skön dag i vårt vinterlandskap, njut av idag för imorgon kan snön vara blöt och tråkig om vi ska tro vädergubbarna.

Kraaaaam

Äntligen fredag

Hej på er alla fredagsyra vänner
Dagen här hos mej har varit otroligt lugn och skön. När Victor åkt till skolan imorse släppte jag ut hästarna som helt snötokiga galoperade ut ur stallet. De gillar verkligen snö de åxå. Som vanligt en runda runt hägnet för mej eftersom snön är tung så den tynger ner bandet. Måste verkligen fixa det där, måste nog byta band så vi får ett smalare som inte snön fastnar så på.
Nåväl, sen lyxade jag till mej och lade mej på soffan och sov ett slag, det var underbart skönt.
Vaknade till ett ännu vintervitare landskap....ååååh vad det är vackert.

I eftermiddag har jag skottat snö, som ni vet att jag älskar, men idag var det otroligt halkigt under snön. Jag har faktiskt ramlat två gånger idag, första gången när jag skottade....fötterna bara kanade och jag hede ingen som helst kontroll vilket var ganska läskigt. Kändes som om jag bröt båda handlederna, men det gjorde jag förståss inte för då hade jag ju inte suttit här nu.
Andra gången var jag på väg till brevlådan när fötterna bara ville hinna före igen, plums så låg jag där mitt i vägen. Vad snabb man är upp när man ramlar sådär "offentligt", jag känner inte ens efter om jag slagit mej förrän jag står i givakt och ser mej om. Visserligen är väl oddsen att nån ska se mej inte särskilt höga eftersom jag inte ens har nån större trafik av folk där jag bor men man vet aldrg. Jag tror det är instinktivt att man skuttar upp sådär fånigt...för varför kan man inte bjuda på ett skratt, okej, jag ramlade, det gick bra, det är okej att skratta för det såg faktiskt himla lustig ut när jag gled iväg med armarna fäktande för att sen landa på rumpan i ett moln av snö. .....jag skrattar också. Hm, kanske skulle prova nästa gång jag sätter en rova.

Ska försöka väcka Peter nu för han tror att han ska orka åka på julbord med sitt jobb efter 30 timmars snöplogning och två timmars sömn.....bäst jag ruskar lite på honom för jag lovade det men jag tänker inte tvinga upp honom om jag säger så.

Vi kanske hörs ikväll igen.
Ta det lugnt därute för snön och halkan är lite förrädisk idag. Om ni mot förmodan skulle trilla, och det utan att slå er förståss, så bjud på ett skratt, för det ser faktiskt skitkul ut när man sätter rumpan i backen.

Snöigt värre

Hejsan hoppsan
Åååh vad jag bara älskar den här underbara snön, jag tycker det är superhärligt.......


Lite kallt kanske men ack så skönt=)


Har varit ute skiiitmycket i det vita guldet idag. Snöskyffeln har visst skaftet gått av på så jag ringde grannen för att fråga om de hade nån att låna ut, men det hade de inte tyvärr. Men när Victor och jag var till stallet och mockade förut så hittade jag en där, så då gick det fint att  skotta gården. Jag älskar att skotta snö, det blir så himla vackert när uppfarten blir sådär snyggt skottad med fina vallar. Mmmmm, det är en konst minsann=).

Har varit i Örebro idag, på universitetet på förmiddan, vi hade etikseminarium och folk från Unga KRIS var ju där och pratade. Folk som verkligen visste vad de pratade om, såna som hade varit där (alltså drogmissbruk, kriminalitet osv), såna som verkligen kunde säga "Jag förstår" när de pratade med sina klienter eller brukare som kom till dom. Tre fantastiska människor med tre olika, men ändå lika, livshistorier. Jag fick tårar i ögonen mer än en gång kan jag säga, inte för att jag tyckte synd om dom utan för att jag beundrade deras mod, deras viljekraft och deras kämparglöd. Vilken otrolig styrka vissa människor besitter, jag tror nog att alla människor har en sådan stark inre styrka, det är bara så att alla har inte behövt plocka fram den tack och lov. Fashinerande människor och människoöden.

Efter seminariet var vi alla lite tagna tror jag, vi fick nåt att tänka på...nåt viktigt........

Hungriga var vi så klart efter hela förmiddan utan mat och eftersom jag och mitt resesällskap skulle florera på Mariebergs köpcentrum efteråt så köpte vi lite mat av den berömda korvgubben (som idag var en korvtjej) utanför köpcentrat. Sen shoppade vi litegrann, jag hittade en del julklappar till Victor och Helena hittade en julklapp till sin sambo.

Jag tänkte lägga in en bild på min ljusdekorerade en men tror inte den gör sej nåt vidare, den är faktiskt snyggare i verkligheten även om jag trots mina ansträngningar inte fick upp ljusen ända upp. Nåja, här är den i alla fall

Älgarna har faktiskt gjort en ganska bra jobb med att formklippa den nästan varje år, har perfekt form tycker jag. Tack älgarna!!

Okej, imorgon ska det bli stora snökaoset om man får tro det man hör...har bunkrat upp med batterier till radion, burkmat för tre veckor och vatten på flaska...om man blir isolerad.
Jag skojar ju bara fattar ni väl:)

Stanna hemma imorgon ni som kan om det blir så illa som dom säger...ni som absolut måste ut, ta det varligt!!!!!!!

Kram på er 

Gomorron vackra snölandskap

Gomorron till en helt underbart vacker morgon med vitt både i luften och på marken. Passar utmärkt eftersom jag ska köpa lite julklappar idag, det vita guldet (som Peter kallar det för=)) är liksom grädden på moset.
Ska glida mot Örebro lite senare, det blir spännande....får åka lite vackert.

Det värsta med snön är att det gömmer det som ligger ute.....tänkte på våra husbilsnycklar. VAR ÄR VÅRA NYCKLAR?????

Jag har just gjort eld i pannan, det tycker jag är urmysigt när man får smyga ut i vedboden och hämta ved som sen när den väl brinner sprakar sådär hemtrevlig. Då kan man sitta och smutta på sitt morgonkaffe och lyssna på spraket från pannan....och icke att förglömma, kolla på de vita flingorna som seglar utanför fönstret. Härligt!!

Såg att Darin är tillbaka, det är säkert old news för en del av er men jag såg honom första gången nu på morgonen på MTV. Han har blivit äldre och är fortfarande riktigt bra. Den nya låten, som jag glömt namnet på, var riktigt bra. Spännande.

Nej, kanske bäst att försöka göra sej iordning...vill vara lite mer iordning än jag var igår då jag overslept litegrann. Vill åtminstone hinna fixa frisyren...som i och för sej inte varit nån frisyr på länge nu....behöver VERKLIGEN klippa mej.
Ska försöka hinna beställa en tid imorgon...annars är ju rakapparaten ett alternativ...i min ålder är det inte så noga;)

Nåväl, ha en underbar dag alla och ni som ska ut på vägarna, pappa till exempel, ta det lugnt snälla!!!!

Kraaaaaaaam!!!!!

En bra dag

Hej hej. Idag har varit en sån där bra dag, trots viss försovning imorse. Försovningen gjorde att jag intog Mariestad med ett något ostylat utseende...då menar jag värre än vanligt.
Vi (min lilla triogrupp) satt på cafe´Ströget som är ett skitmysigt cafe med underbart fikabröd och gott kaffe, massor med tesorter och till och med enklare luncher. Vi satt där hela dan och åt frukost, lunch och fika där...jag käkade världens största chokladboll med pärlsocker på. De spelade gamla härliga jullåtar typ Do they know it's christmas, Last christmas och fler som jag inte kan namnen på men som jag känner igen och kan sjunga med alternativt nynna till....mest nynna kanske hehe. Det var hur mysigt som helst, de hade även julpyntat med massor av nejlikefyllda apelsiner i taket över disken och stora röda kulor i övriga taket...skitfint.

Trots denna, eller kanske tack vare, fick vi massor gjort på vårt utvärderingsarbete som vi slitit med ett bra tag nu...känns som en evighet men det rör sej nog bara om några veckor. Vi har skrivit klart allting och ska bara ägna kvällen åt korr-läsning....urskönt.

Det flög några knappt synliga snöflingor i luften när jag åkte hemåt, men de flög nog bort lika fort för det blev inte ett dugg vitt på backen.

Imorse scannade jag grannens trädgård i jakt på husbilsnycklarna....no luck.....

Imorgon ska det bli Örebro igen, etikseminarium. Ska bli ganska kul för vi får träffa folk från Unga KRIS som vi ska diskutera med. Spännande.
Kanske ännu mer spännande är det att vi ska knalla på stiliga Marieberg efteråt, ska försöka hitta lite julklappar åt Victor tänkte jag. Vet inte riktigt vad men Peter och jag ska kolla igenom hans önskelista ordentligt ikväll. Han har en låååång önskelista, precis som det ska vara.
Det är helt underbart med jul, all den här spänningen före och att inte kunna somna dan innan och sen den pirriga julaftonsmorgonen när allt är klart och man bara kan njuta av glittriga förväntansfulla barnaögon.

Kalles jul klockan 15 är en annan sån där helig grej när det gäller jul. Tänk de barnen som växer upp nuförtiden ser inte på samma sätt på det där med Kalles jul som vi som knappt hade färgteve när vi växte upp. Tänk nu går ju tecknade barnprogram nästan dygnet runt, alla dom här KalleAnka-filmerna har de sett tusen gånger.
När jag var liten var höjdpunkten Drutten och Jena, Vilse i pannkakan med superläskiga storpotäten och Lillstrumpa och syster Yster (visserligen var jag lite äldre då). Men grejen är att jag kollade inte på teven mer än en gång per dag och då var det barnprogram på en kanal en viss tid på kvällen. Inte undra på att man satt som klistrad när det efter sportspegeln visades Tom och Jerry och för att inte tala om EN HEL TIMMES tecknat på julaftonen. Då var det heligt med tecknat, nu får man nästan tvinga ungarna att kolla den där timmen på jul för det är inte varken ovanligt eller särskilt speciellt med tecknat för dom.
Tänk vad teve har förstört våra heliga jular med sitt äckliga utbud av tecknat året om och dygnet om.

Nu ska jag korrläsa vårt arbete......

Ni som kan kolla på teve i lugn och ro önskar jag en skön tevekväll....helst utan tecknat då för det sparar vi till julafton.

Kramar i massor till er alla

Gonatt

Jodå, jag är allt vaken än...om än halvt om halvt...börjar bli dags för bingen. Ska till Mariestad imorgon, ska sitta på ett kafe och grupparbeta...idag var vi otrooooligt sega, fick inte mycket gjort alls, hoppas på en mer produktiv dag imorgon. Det förutsätter såklart att man är lite pigggelin sååååå, dags för sängen alltså.

Gonatt gonatt

Nyckeljakt

Hej å hå.....
Tänk vad man kan bli galen när man inte hittar nåt som man letar efter.....vet ni vad vi tappat bort?? Våra nycklar till husbilen och det känns verkligen skit. Vi har vänt upp och ned på hela inredningen i huset, vi har finkammat husbilen, gården alla bilarna, alla kläder...ja vi har letat i ugnen, skafferiet, kylskåpet, stövlar, skor, fickor, hyllor, ja det finns nog inte ett enda ställe vi inte har letat på...minst tio gånger. Det har blivit som en tävling....ja idag har jag letat i bilen, jag lyste under sätet...ja jag har letat under duschkabinen, i tvättkorgen...jaha...osv.....VAR ÄR VÅRA NYCKLAR????????
Det känns verkligen olustigt till max. Just nu ser jag Peter utanför fönstret och han finkammar altanen med ficklampan i högsta hugg......Ja, jag lovar att låta er veta när och om vi nånsin kommer att hitta dessa förbaskade nycklar.........Nåt tips där man kan leta...som vi inte redan gjort??

Ikväll mina vänner spelar Inter 8,45 så nu har jag talat om för min käre man att han får kolla på nyheterna halv åtta.....för sen är teven MIN!!
Jag är ju en otroligt stor fan av Zlatan Ibrahimovich och det vet ju alla som känner mej, flera av er har försökt tala förstånd med mej och sagt att näää, han är ju sååå stöddig, han kan ju inte spela fotboll....han är fööör stor osv...HA, JAG BRYR MEJ FAKTISKT INTE!!! Jag beundrar just det faktum att han är "stöddig", jag tycker han står för en egenart människor som vet vad dom vill och som inte låter sej påverkas av alla dessa illvilliga människor som menar att man inte ska bete sej si eller så. Att veta vad man vill kan väl inte vara fel!!! Och att han kan spela fotboll, det kan han, jag tror att när människor säger nåt annat är det nog avundsjukan som pratar...stackars människor.
Sen mina vänner så är han också helt jäkla otroligt snygg också, så det så!!
Så ikväll skrivs det inget mer på den här lilla bloggen för se då är jag strängt upptagen av förstklassigt fotbollspel!

Kram på er och kika gärna på Viasat sport Motor 20,45 om ni vill se nåt trevligt...hehe


What can I say.........

Vi hörs igen imorgon.
Kraaaaaaaam

Kvällsfundering

Hej igen.
Sitter i sängen...hehe, som vanligt....tumlarn knackar och går. Jag kom och tänka på gamla filmers betydelse..jag tänker på såna där filmer man kan se om och om och om igen.....jag har några såna där favoriter och så har jag nån som blivit en sån där sjuklig plåga som jag kan alla repliker i....jag snackar Dirty Dancing.....har inte alla velat byta liv med Baby nån gång? Tänk er själva att åka på ett trist töntigt summercamp med föräldrarna och träffa drömprinsen...Patrick Swayze...ja, vad säger man. Åh vad jag har gråtit och skrattat till den där filmen, jag har sett den över 50 gånger och kan faanimej varenda replik...helt sjukt men jag diggar den lika mycket än.
En annan sån där film som jag kanske främst kommer ihåg från förr i tiden (förr i tiden, det låter som om man är nån slags utdöd dinosaurie), men i alla fall. Den här filmen grät jag floder till och den heter Endless love. Brooke Shields hade den kvinnliga huvudrollen och det handlar om en kille och en tjej som är otroligt kära men av nån anledning (som jag glömt) förbjuder tjejens (Brooke Shields) föräldrar dom att träffas mer. Killen ska då försöka spela hjälte och tänder på tjejens föräldrars veranda och så ska han låtsas komma förbi och rädda hela familjen....detta misslyckas så klart och han åker i fängelse. De unga två älskar varandra fortfarande och för evigt...därav titeln Endless love. Jag har inte sett den ute nånstans på hur länge som helst....det kanske är som med "Trazan och Banarne" att filmen blivit raderad, tappad och glömd....sorglig var den i alla fall, och hur bra som helst. Nån mer som sett den och minns?????

Jag vet i alla fall att min mamma kommer ihåg Lilla huset på prärien......tänk vi laddade med hushållspapper (eller skithuspapper), sen satte vi oss och tjööööt ikapp. Det var underbart!!! Tänk vilken bra serie...men förutsägbar till max, men bra som sagt.

Ja, nån mer film...joooo, nu vet jag, har ni sett Pointbreak med Keanu Reeves? Ååååh det är åxå en sån där underbar smäktande kärleksfilm men den här är också en slags polisfilm...eller nåt sånt....Keanu infiltrerar sig med ett gäng surfare (Patrick Swayze m fl) för han misstänker att det är en rånarliga.....ja, många beachscener, surfingscener, kärleksscener, actionscener you name it....den är i alla fall kalasbra.

Gud vad jag tjatar...om en massa skit egentligen....

Nåväl, hyr en bra rulle och GRÅÅÅÅT för det är nog de bästa filmerna tycker jag...hur man nu kan gilla att gråta men det är skönt när man inte gråter för sin egen skull kanske. Nåväl, jag gillar snyftare i alla fall...om nån missat det.....

Sov så gott nu alla raringar...särskilt du Peter för det behöver du.

Puss å hej leverpastej

Åter på banan

Hej å hå.
Sorry att jag inte uppdaterat på hela dan, jag brukar ju göra det.
Som jag berättade igår så fick Peter åka till akuten för att han hade ont i bröstet. De behöll honom över natten för de skulle göra ultraljud på hjärtat, arbets-ekg, lungröntgen och massor med andra prover. Det var en lång och orolig natt för oss alla.
Nu är han hemma igen tack och lov med ett friskt hjärta och friska lungor. De kunde inte hitta några fysiska fel på honom utan stress och överansträngning blev diagnosen. Dags att min kära man lugnar ner sej en smula, men då krävs också att folk i hans omgivning låter honom göra det. Ordet nej är ett väldigt svårt ord att uttala när någon behöver hjälp, tänk man kan ju själv hamna i knipa nån gång och då skulle det inte kännas så kul att få ett nej. Men ibland måste man, kroppen varnar inte oändligt många gånger.

Jag har varit och bytt Victors ryggskena som han använder när han kör cross, den small sönder när han bara hade använt den fyra gånger, och det utan att han ens hade ramlat....snacka om säkert skydd.....men affären var otroligt tillmötesgående och fixade en ny på nolltid.

Imorgon blir det dags för Örebro igen, först ska vi ha kommunikationsövningar och sen ska min grupp jobba på vår utvärdering. Ska försöka jobba undan så vi kan vara hemma på fredag men det ser mörkt ut.

Nu har vi en lasange i ugnen som börjar lukta underbart, salladen ska fixas sen ska vi äta lite gott.

Victor och jag ska till stallet sen och mocka och släppa in hästarna. Bäst Peter får vila idag, han sover och har gjort det sen han kom hem, förhoppningsvis får han ro att sova tills imorgon bitti.

Ha det bra alla och framför allt, ta hand om varandra i vinterdimman

Hektiskt

Ja då var den här dagen till ända och man har haft fem puddingar i huset. Det har gått jättebra och varit riktigt kul.
Regnigt och grått har det varit hela dan, kan inte hjälpa att jag blir en smula avundsjuk på våra vänner i Alfta som skickade oss ett fantastiskt kort på ett underbart vintervitt landskap. Tack Olle!!

Peter håller på att göra sej iordning för att åka till akuten, han kläckte nu ikväll att han haft ont i bröstet sen igår kväll. Jag ringde till vårdcentralen direkt och de tyckte han skulle åka till akuten på en gång. Peter är ju som en del andra människor när det gäller att ge sej iväg till doktorn.....helst inte förrän han inte kan gå dit själv.....Han tyckte vi skulle skaffa oss en second oppinion och ringde akutmottagningen. De ville också att han skulle komma in direkt för en koll. Så, nu gör han sej alltså iordning för att åka dit.....det kommer att bli en låååång och otroligt jobbig och orolig kväll.

Var rädda om varann alla ni därute i mörkret

Gomorron

Hej och gomorron.
Vi sitter och väntar på de fyra goa extrabarnen som ska vara hos oss idag. Det är otroligt mörkt idag, känns som om det kommer att vara det hela dan...one of those days. Dimman ligger tät och det känns riktigt råkallt ute.
Svärmor kommer hit en tur idag också, hon ska hämta jultidningarna hon köpt av Victor. Peter ska ut och sätta upp skyltar om att vi har Grannsamverkan i området senare under dan. Vi startade upp Grannsamverkan i somras när det var otroligt oroligt i området med mycket inbrott. Just nu är det lugnt men man vet aldrig.....
Svårt att förstå att en del människor har svårt att skilja på mitt och ditt.......

Under förmiddan ska det komma en man och köpa våran sandspridare som står på gården, ska bli såååååå skönt att bli av med den.

Ja, en fullmatad dag lär det bli, men oj så härligt!

Var rädda om er och ha en underbar söndag.

Kvällen igen

Gokväll gokväll
Jaha, nu var det kvällen igen, tänk vad fort dagarna går. Särskilt helgdagarna. Har inte alls gjort allt jag planerade imorse*hehe*, det brukar aldrig bli så att man hinner med allt, det brukar alltid komma saker emellan. Och nu är jag för trött för att skriva, tänkte bara slänga mej framför teven en stund och slappa.

Gonatt med er!!!!!

Mer jobb

Hej igen.
Dagen går sin gilla gång, vi har käkat och diskat därefter.
Victor har varit ute och kört lite cross, gjorde sin första vurpa idag. Det gick sakta och lugnt så han gjorde sej inte illa men lärde sej antagligen nåt nyttigt av det. Han ska ut igen sen för det var kul att köra i snön minsann.

Jag fick lite mer att göra än jag tänkt mej. Fick lite extra skoljobb jag inte hade räknat med. Det känns inte helt okej eftersom jag tänkt ägna dagen åt annat, men men, shit happens.......

Nu tänker jag ta igen mej lite för idag är jag trööööött

Lördag

Hej på er som tittar förbi
Här ligger dimman som ett lock över allting, men snön som kom igår ligger i alla fall kvar...något reducerad dock.
Idag har jag tvättdag....hade sorterat flera små fina högar i duschen och jag ska banne mej igenom alla idag. Tumlarn och tvättmaskinen slåss om min uppmärksamhet.
Tänkte lägga i mina julsängkläder men det får nog kanske vänta...hade tänkt baka lite mer saffransbröd också...med mandelmassa i. Nåväl, dagarna brukar ha en förmåga att strukturera upp sej själva så jag får se vad som hinns med. En sak i taget tack.

Ha en underbar dag alla vänner och ta vara på dagen, det tänker jag göra=)

Vi hörs ikväll igen om ni vill

Snölyktor

Vad härligt det är med snö, Victor och jag var ute och byggde ett par snölyktor.....


Den här fina som lyser på trappen gjorde Victor, den är otroligt effektfull.


Den här fick vi täcka med ganska mycket snö för den envisades med att slockna hela tiden.
Men nu lyser den såååå vackert i vårt fina snölandskap.

Det är ganska milt så imorgon är de nog borta så jag var tvungen att fånga dom på bild!

Irritationsmoment

Hej på er
Konstigt väder vi har. Har som sagt varit och helghandlat och döm om min förvåning när vi kom in till Degerfors och det inte fanns en snögnutta utan regnade för fullt. Stackars Degerforsare.

En grej irriterar mej otroligt mycket ute i trafiken och det är traktorer och andra "arbetsfordon". Varför behöver inte de blända av som vi "vanliga" bilister. En del traktorer åker till och med och har sina starka backlampor rakt i nyllet på oss krakar som inte alls har såna strålkastare att konkurrera med. Nej, det borde vara en lag som säger att även såna fordon borde ta hänsyn i trafiken...eller finns det en sån och de bara väljer att skita i den??? Otroligt irriterande är det så jag har slutat blända av när jag möter traktorer som kopplat in hela arsenalen på taket...inte för jag tror de bryr sej om mina små ficklampslampor på bilen men det känns jävligt bra för mej i alla fall.

Nej ni bönder, skogsarbetare och andra med starka lampor i miljarder, blända av för faan innan nån kör av vägen som ni möter!!!!!

Vitt vitt vitt

Gomiddag
Vaknade till ett fantastiskt landskap med ett fruktasvärt väglag. Väntar med spänning på plogbilen så jag kan åka och handla till helgen.
Jag har sovit som en liten gris inatt och jag fattar inte för jag hinner inte somna knappt förrän väckarklockan tjuter och det är dags att gå upp. Hur kommer det sej att nätterna är så mycket kortare än dagarna...särskilt när man är trött.
Nåväl, idag gick jag och la mej när Victor hade åkt till skolan, jag ja mej med intentionen att läsa lite men det slutade med att jag sov som en stock. Det var skönt och nu känner jag mej pigg och alert.

Ska snart dra på mej jackan och gå ut och skotta lite snö, och kanske ha lite snöbollskrig med Victor...kanske bygga en snögubbe...men jag är mer förtjust i snö än Victor så jag får kanske leka ensam i snön. Jag får börja stora övertalningen när han kommer hem från skolan.

Peter får väl ploga inatt och imorrn antar jag så jag antar att Victor och jag blir själva. På söndag kommer det fyra extrabarn som ska vara här under dan när deras föräldrar är på julbord. Sånt där julbord som jobben bjuder på och då brukar aldrig barnen vara  medbjudna. Men det är jag glad för för jag tycker det ska bli jättekul att ha dom här. Det blir barn från 10 månader till tio år här då och det ska bli så himla kul. Det är härliga ungar! + att de två äldsta är Victors bästa kompisar så det kommer att bli en härlig dag för honom också. Hoppas snön får ligga kvar!!

Nej, nu kallar snön....:)

Kram på er och glöm inte att njuuta av dagen, det tänker jag göra

Jävla ärtor

Gokväll i stugorna.
Idag har jag varit i Lundsbrunn. Till och med fått en guidad tur genom otroligt vackra områden. Jag hade ingen aning om att det fanns så mycket vackra hus där och för att inte tala om själva kurområdet med hälsobrunnen och vackra stigar att gå på. Underbart vackert, Tack Helena.
Vi har haft en underbar dag överhuvudtaget med både allvar och mycket skratt.
Shit jag satte en jävla ärta i halsen när vi käkade lunch idag. Kom inte och påstå att det är nyttigt att käka sallad för jag kan tala om att det är livsfarligt. Vi satt och käkade i lugn och ro när jag drog efter andan och skulle säga nåt när en jävla ärta flög ner och proppade till luftstrupen totalt. Jag studsade upp och försökte först svälja ner det lilla runda gröna monstret men när det inte gick började jag ...ja...ni vet låta sådär fantastiskt äckligt HUÄÄÄÄ HUÄÄÄ HUÖÖÖÖÖ ÖÖÖÖÖ EEEEE HÖÖÖÖÖ hm, jättefräsch med munnen full med sallad...stackars Helena...Nåväl, rätt som det var flög det lilla monstret loss och jag hade ätit färdigt......sååååå ingen mer sallad för mej tack, inte med ärtor i alla fall. Mardrömslunch blev det.

Jaja, sen jobbade vi på som bara den och har hunnit jättelångt med vårt arbete vilket känns otroligt skönt med tanke på att det ska vara klart om en vecka. Vi jobbade länge.
Vikarieanskaffaren ringde mej idag och undrade om jag kunde rycka in och jobba men idag gick det inte för Peter körde bud till Ludvika och skulle bli sen så det körde ihop sej med barnvakt. Med facit i hand så hade jag inte ens hunnit hem tills jag skulle ha börjat jobba så det var tur att jag tackade nej. Jag älskar verkligen att jobba med de gamla och arbetskamraterna där är fantastiska så på det viset känns det lite trist att jag inte kunde idag. Men det går väl fler tåg får jag hoppas.

Hemresan gick finfint, hade saltbilen framför mej så det var nog halt men jag körde i sakta mak så hem kom jag.

Jag har kollat på Jerry Springer, ni vet den där showen där folk förnedrar sig i TV genom att avslöja att dom är otrogna eller att de inte älskar sin partner mer osv . Vilka fighter det blir! Peter, min man, tycker detta är ett mycket faschinerande och roligt program och skrattar högt när de ryker ihop. Ja alla har vi olika humor minsann.....

Imorgon är jag ledig och då tänkte jag ta en välbehövd frukosttupplur, det ska bli urskönt så våga inte ringa mej före elva....minst, hahaha.

Dags att krypa ner mellan lakanen. Ska plugga lite innan jag somnar.

Ha en fantastisk kväll och natt och kom ihåg:

ÄRTOR ÄR LIVSFARLIGA, GÅ INTE PÅ MYTEN ATT SALLAD ÄR NYTTIGT!!!!!

On my way

Morgonen har gått lika fort som vanligt så nu måste jag sticka strax.
Hörs ikväll.

Ha en fantastisk dag alla.......särskilt du mamma!!!

Dagen som varit

Hej hej på er
Jag är hemma efter en dag på universitetet där min grupp hade handledning. Det var jättekul att träffa alla i klassen igen, vi ses inte så ofta. Nåja, alla var ju inte där men nästan. Det är en brokig och härlig grupp med människor som alla har så otroligt mycket kunskaper om allt så man bara njuter av att lyssna på dom.
Sug i er nu raringar:).

Shit imorse var "min" väg ganska slipprig faktiskt, nästan livsfarlig....men jag tog mej fram och E20 var bar och fin som vanligt.

Imorgon ska jag till Lundsbrunn till en av mina gruppisar, det ska bli skitkul. Vi har varit där förut men jag vet inte om jag hittar ändå...nåväl, det finns ju mobiler så jag får väl ringa och få vägbeskrivning när jag närmar mej.

Tänk vilken fin komplimang jag fick idag under vår föreläsning av en klasskamrat (Tack Sofie:)). Vad bra man mår när man får en komplimang, det behöver inte var nån "Big deal" utan bara det där lilla lilla känns i hjärtat för vem som helst.
Alla skulle tänka på det, för jag tror alla vet hur det känns att få en komplimang, hur bra det känns....hur jävla mycket det stärker.
För en människa som nästan aldrig får höra nåt positivt om sig själv måste det vara rena dunderkuren.

Gå ut och möt varann med positivism och kärlek...ge en komplimang och du har gjort en människa glad.

Gonatt alla goa vänner, nu tänker jag lägga mej och läsa lite professionsetik...hehe

Ja se det snöar

Gomorron alla glada vänner.
Tänk vilken härligt snöig morgon, helt fantastiskt. Ska åka till Örebro senare som jag sa igår och det kommer att gå ganska sakta och makligt.
Sitter just nu och gör lite emigrantsökningar åt en vän i USA som, liksom jag, släktforskar. Tänk att det kan vara så himla kul att rota i för länge sen döda människors liv, men det är faktiskt både fashinerande och fantastiskt kul. Mamma och jag forskar tillsammans och det måste vara ännu roligare än att göra det själv för vi har ju nån att dela allt med liksom. Mamma och jag har gjort många spännande upptäckter...eller hur mamma??
Men det tänker jag inte berätta om här, hahaha, lite privatliv måste man väl få ha. Men som sagt, kul är det så prova gärna att bli forskningsbitna ni också.

Ja nu ska man snart ut i snöyran, bäst att åka i god tid idag.

Vi ses i kvällningen när jag kommer hem......idag är en låååång dag.

Ta vara på idag och ta det försiktigt därute i halkan

Kram på er

Ris a´la Malta



Hej alla. Tänkte bara fresta med en liten bild på vår kvällsmat...Ris a´la Malta
Jag vet att det inte är jul än men en liiten försmak av den kan väl inte smaka.

Bon apetit

Ömma fingertoppar

Tja....har ni provat att sätta ljus i en en utan skyddshandskar nån gång..jag gjorde just det och det känns kan jag lova er.
Jag klättrade upp på trappstegen med ljusen i ena handen och pannlampan i pannan, jag skulle försöka få ljusen så högt upp jag kunde för enen den är skiiiithög, jag högg tag i den så högt jag kunde men fick släppa taget ganska snabbt för AAAJ som faan vad vass den var. Jo, jag vet väl att de är stickiga, jag är inte helt korkad,  men med iskall snö, mörker och darrig trappstege förvärrades känslan kan jag lova. Konstigt jag inte trillade in i skiten också, det hade varit riktigt mysigt.

Nåväl, färdiggnällt.....nu sitter ljusen i, åtminstone hälften av dom för ena slingan var paj såklart...jag skulle ju vara förberedd har jag ju skrutit med men jag glömde visst uteljusen. Nåväl, jag får köpa lite lampor imorgon, då ska jag ändå ut och glida. Ska vara i Örebro vid 10,30 för lite handledning med vårat arbete som vi jobbar med just nu, sen ska vi på en föreläsning i etik...det kommer att bli jätteintressant.

Hoppas plogbilen hinner ut eller att det hinner tina för nu är det riktigt slaskigt på vägen.

Var rädda om er i snöyran och halkan.
Mamma var försiktig på din promenad imorgon!!!!!

Kram

Vinter i Lämåsen

Hej på er!
Mina gruppisar har just åkt hem efter en mycket produktiv och skrattfylld dag. Tänk vi har kommit skitlångt och följer schemat perfekt. Ikväll ska jag bara slappa och mysa. Håll er på vägen nu tjejer!!!!!
Nu har det blivit vinter igen, även om den är blöt som attan. Det snöar stora dasslock som lägger sej som en blöt vit sörja över allting...men vitt blir det och det är väl huvudsaken eller??

Släppte ut hästarna lite senare idag för imorse regnade det. När dom väl var ute upptäckte jag att elbandet låg på backen längs ena sidan av hagen. Tänkte försöka fixa det den enkla vägen genom att använda diverse naturliga hjälpmedel som pinnar och sånt för att peta i bandet i isolatorn igen men efter X antal elektriska stötar fick jag vackert ge upp och ge mej iväg för att stänga av strömmen, sen gick det som en dans såklart. Bäst att de "små" liven håller sej innanför staketet i hagen.

Idag tänker jag försöka få de små juleljusen i enen ute...ja jag vet att  jag sa ingen jul utan norpad gran men jag hinner...jag ska ha en inne också...hehe

Pannlampa på och stege fram...nu du enen nu kommer jag

Vi hörs senare

Lugn och skön afton

Hej på er igen. Sitter i sängen som vanligt med datorn i knät och försöker få nåt vettigt gjort. Jag har pluggat lite, tänkte vara lite förberedd imorrn när mina gruppisar kommer, förmodligen ännu mer pålästa än mej, så vi får nåt gjort. Det ska bli kul...och framför allt skönt att slippa halka iväg på morgonkvisten.

Gubben min har sprungit runt med ett måttband i köket idag och hotat med att köpa en diskmaskin. Jag kan inte förstå hans längtan efter detta elförbrukande monster som förutom att hota med att gå sönder och ge mej vattenskador i hela köket, faktiskt inte är bra för mina otrooooligt vackra kantstötta glas. Hur kan en karl vara mer sugen på en diskmaskin än kvinnan i huset som alltid diskar själv. Visserligen ber jag honom ibland och han gör det tveksamt samtidigt som han är noga med att deklarera att om han får diska fööör ofta så blir det banne mej en diskmaskin. Men nu har jag int ens bett honom diska. Kan ni fatta, han hotar med att ge mej en i julklapp....JAG VILL INTE!!!!!!!!
Det är en principsak, Anki äger ingen diskmaskin och tänker heller inte skaffa nån........Jag är nämligen en jättebra diskmaskin själv...som visserligen är lite glapp i påslaget.....men när den väl kommer igång, då jäklar diskas det som aldrig förr.....

Så nu var det sagt också

Kvällen tänker jag tillbringa framför teven, är förmodligen inte nåt särskilt att kolla på men sitta där det ska jag....och slappa.....bra va Helena hehehe

Ha en underbar kväll alla mysiga människor
Ta vara på den för den kommer garanterat INTE tillbaka så njut njut njut

Låååång dag

Äntligen hemma efter en lång och frustrerande dag. Förmiddan ägnade vi åt att i skolan gå igenom filminspelningar vi gjort under veckan, det var kanske inte så upplyftande för mej personligen eftersom mitt agerande var helt under isen görsopigt....men de andra i gruppen hade verkligen gjort fantastiska jobb. Men men, inget att hänga upp sej på det är bara att ta nya tag....eller??

Vaknade imorse av att det snöade, jodå ni hörde rätt men det enda som hände var att vägen utanför blev lite vit och så skithal som grädde på moset. Fick köra lite varsamt till Finnerödja där mina pendlarkompisar möter upp. Det gick i alla fall bra.

I eftermiddag har vi gruppat, det gick väl ungefär som vanligt.....men vi fick ganska mycket gjort och det kändes ju riktigt skönt. Vi ska fortsätta imorgon och då kommer mina gruppkamrater hit till mej. Sist de gjorde det körde de av vägen ca 5 km från mitt hus så jag hoppas verkligen att det inte är halt imorgon. Det gick bra med dom men bilen fick Helena (som ägaren och chauffören heter) lämna in på lagning...Hoppas den är fixad snart tjejen!!!!!

Okej, jag måste börja fixa med middan, min familj svälter *ler* och jag är den enda som har nyckeln till kylskåpet där all mat finns hahaha.

Hörs senare

RSS 2.0