Bakdags

Hej allihopa. Nu har vi bakat pepparkakor...och fikat:). Lite smarriga bilder tänkte jag bjuda er på:

Degen är faktiskt förvinnande god.......Degen är försvinnande smaskig....

Här ligger de på plåten i väntan på värmen.....

Åtorps fetaste pepparkakstiggare......söööööt

Mmmmm ljuvligt vackert.....

Å så äntligen dags för fikat.......

Hemma igen

Gomiddag på er alla glada adventsfirare. Nu är vi hemkomna från Örebro och Marieberg. Jag måste bara säga att VAD FINT DET BLIVIT DÄR!!!!! Mycket nya affärer, Panduro, Cubus, Nya restaurannger och mycket mer....nån affär som heter Nice med världsfina prylar i, ja det var jättemycket nytt så har ni inte varit där så rekomenderar jag verkligen ett besök. Dit ska jag och julhandla en hel del i alla fall.

Väntar på gubben som hämtat mat till våra två hästar, sen ska vi äta sen lunch.

Ta det lugnt i gråslasket och några av er träffar jag imorrn

Första advent

En underbar första advent önskar jag er. Vi har tänt första ljuset och myst i det mörkmulna vädret. Inget riktigt adventsväder men man får göra det bästa av situationen inomhus istället. Här lyser det överallt, i alla fönster. Åh, den här årstiden är helt underbar. Att se glittret i Victors förväntansfulla spända ögon går inte att att ersätta med något annat.

Vi ska baka pepparkakor i eftermiddag men först ska vi åka till Örebro en tur. Inte så himla roligt kanske eftersom jag ska dit imorgon igen men vad gör man inte för sin lilla telning *ler*. Nåväl, när vi kommer hem blir det pepparkaksbak i alla fall. Sen ska vi fika med nybakade pepparkakor och saffransbullar...mums.

Jag återkommer senare under dagen.

Hur firar NI första advent??

Pizzastinn

Gokväll på er.
Har just kört Victor på födelsedagskalas och passade då på att köpa pizza på hemvägen. Victor gillar inte pizza nåt vidare så idag var en bra dag kände vi.
Nu är jag så där äckligt pizzastinn och skulle inte kunna lukta på en pizza ens utan att throw up. Men god var den, jag brukar alltid köpa gorgonsolapizzan och sen får jag plocka bort skinkan om jag inte kommer ihåg att beställa utan skinka. Jag hatar skinkan som brukar vara påmpizzorna för det brukar vara äckliga benbitar i dom. JO, jag menar allvar, det har hänt flera gånger så nepp, ingen skinka för mej.
Det är samma sak med köttbullar och hamburgare och sån färdig färsmat...det går bara inte. De är ju fulla med butor...vet ni vad jag menar med butor...såna där hårda kulor som helt plötsligt hamnar i munnen, man vet inte vad det är...en del är stenhårda och andra lite gummiaktiga...YÄCK VAD ÄCKLIGT. Jag klarar inte av det alls!!!1
Men hur hamnade vi i det här äckliga pratet då, jag skulle ju bara skryta om min mumsiga pizza.

Nu är mitt hus adventsfint i alla fall och det lyser i fönstren. Det är så MYSIGT.
Ingen utegran än men vi har varit i skogen och hittat ett finfint exemplar. Men nu har vi kommit på att vi kanske ska utnyttja våran bamsestora en som vi har på gården istället. Sätter vi lamppor i så kanske älgarna inte ser den som ett middagsbord i år. Hm, ja vi får se hur det blir.

Kramar i massor till er i lördagsmörkret. 

Mossfritt är skönt

Här får ni som utlovat en bild på min otroligt härligt mossfria adventsljusstake. Snygg i sin enkelhet va?

Adventstök som kom av sej

Gokväll i stugorna
Har haft en mycket trevlig kväll med goda vänner som kom hit på lite "inför adventsfika". Mina julgardiner ligger fortfarande ostrukna på strykbrädet....och köksfönstren är alldeles nakna för jag hann i alla fall plocka ner dom gamla. Nåja, det är en dag imorgon också, då skall här stökas.

Gonatt vänner, vi ses imorgon

Dags för adventsstök

Hej på er igen.
Nu är jag hemma efter en dag på jobbet, det var lika kul och givande som vanligt.

Har tänkt hänga mina julgardiner idag och såklart testa mina ljusstakar för imorgon ska de åka upp. Det är så himla trist när man tar fram dom samma dag man ska ställa fram dom och så funkar inte en enda. Det brukar vara så varenda år för mej att i alla fall ett par  av dom är svarta som natten. Jag har ju lite över en mil till affären och det är inte så kul att behöva ge sej iväg mitt i stöket så därför är jag förberedd i år. Har inte ni samma problem med era ljus, att de inte brukar funka. Sen glömmer man ju från år till år om nån råkade slockna innan man så prydligt stoppade undan dom för sommarförvaring...man borde ju fixa dom där och då men se det gör man inte för då vill man bara ha väck dom....åtminstone jag.
Gran har jag inte hämtat än heller men vi brukar göra så att Victor och jag letar upp en fin som sen Peter och Victor sticker och hämtar efter mörkrets inbrott....hehe, för ingen jul utan norpad gran...det har jag gjort sen jag var liten och jag minns mina skogsvandringar när jag, brorsan och våra föräldrar var ute och letade gran (som vi snodde såklart) med glädje. Det var hur spännande som helst......så ska det va så det så!!
Visserligen skulle det inte göra nåt om det var snö också för den absoluta myskänslan.

Ett år var jag ute ensam och norpade en gran, det var innan vi hade Victor, och då minsann var det snöstorm. Jag gick, långt som attan innan jag hittade "Mr Right" i granväg. Naturligtvis utrustad med en fogsvans av tveksam kvalité, sågade jag med mycken möda ner denna gran. Tänkte inte på att jag var tvungen att gå en jäkla bit hem med granen. Nåväl, jag ömsom släpade ömsom drog denna stackars barriga tingest och döm om min förvåning i snöstormen så var det en jäkla trafik. Varje bil som kom gjorde ju att jag fick springa ner i diket med granen och gömma mej....hjälp om nån sett mej med en nynorpad gran där mitt i vägen......Jag vet inte hur många gånger jag fick springa upp och ner i diket...fasen folk har verkliggen inte vett att stanna hemma fast det är snöstorm.
Nåväl, hem kom jag och den granen glittrade mycket vackert på julaftonen, även om det var lite skador här och var efter vårt gemensamma äventyr.
Numera hämtar vi alltid granen med bil.......

Dags att stryka lite julgardiner, ha det så gott tills vi hörs igen och var rädda om er.

Jobbarfredag

Hej på er.
Just nu sitter jag på jobbet, frukosten är undanstökad, liksom torkningen av golven så nu har jag en stund till eftertänksamhet. Imorse när jag åkte hit (ca 3 mil hemifrån mej) så funderade jag på varför bilen betedde sig så himla konstigt. Den liksom dansade och krängde och jag kunde inte förstå varför. Vägen var ju blöt och det var tre plusgrader...kanske punktering tänkte jag. Nej, det VAR halt, och då menar jag riktigt halt. Det var blöt isbark som man kunde åkt skridskor på. Jag körde ganska sakta sen kan jag lova sen ringde jag alla jag visste var ute på vägarna plus min mamma som jag vet går ut och går varje morgon så hon visste om att det var så himla halt. Lätt att halka och bryta sej.....
Idag ska jag försöka adventspynta lite, få upp ljusstakarna och så. Det ska bli så himla mysigt. Jag har köpt en ny adventsstake iår, jag är så himla trött på den där välsignade mossan som alltid blir torr och fnöskig och som sen sprider sej över bordet (och som ingen kan låta bli att pilla på) så i år blir det ABSOLUT MOSSFRITT hemma hos mej. Köpte en skitsnygg vit ljusstake för fyra ljus, jag köpte den i Skövde faktiskt. Lägger in en bild på den senare idag....lovar:).

Hoppas på en bra dag till er alla och ta det lugnt på vägar och trottoarer.

Gokväll

Hej igen, tänkte bara dela med mej av ett par mumsiga bilder. Den ena är min smarriga middag bestående av lax och potatis..mmm, det var skitgott kan jag lova er. Sen har jag faktiskt varit duktig idag. Minns ni att jag pratade om att jag drog i handbromsen tidigare idag, det gjorde att jag fick lust och ork att göra något jäkligt roligt, nämligen baka lussebullar. Jag tänker inte visa dom färdiga för då kommer ni att undra om jag inte är riktigt funtad för jag bakar inte "katter" utan jag bakar vanliga bullar nu för katterna sparar jag till lucia....det heter ju LUSSE-katter, det ska man inte missbruka *ler*

Okej, sorry, bilden på min goa middag gick inte att ladda ner men men....gott var det i alla fall

Nu är det snart dax för sängen. Imorgon ska jag jobba några timmar på förmiddan och det ska bli jättekul. Jag återkommer tomorrow.

Kram på er och

Mitt smaskiga saffransbak

Jag har varit fantastiskt duktig och bakat lussebullar

En omtumlande dag

Gokväll gokväll. Just hemkommen från en mycket lång och omtumlande dag på universitetet. Vi hade ett seminarie där vi satt i ring och diskuterade vikten av att känna sig själv och att ha kontakt med sina känslor och att ha självinsikt plus mycket mer. Det var oerhört spännande att lyssna på alla kloka människor och att det faktiskt är skitviktigt att man vet vem man är. Sin självbild får man redan som liten parvel, sen följer det en genom hela livet. Jag och mina pendlarkompisar gjorde en rolig övning i bilen hem där vi skulle säga vad vi var bra på och vad vi kunde bli bättre på. Shit vad mycket lättare det var att säga sånt man kunde bli bättre på. Tänk vad svårt man har att säga sånt man är bra på. Varför undrade vi. Ja, vi bor i Sverige där Jante styr med järnhand, du ska inte tro att du är nåt. Det där har man med sej från barnsben när man på darrande ben börjar ettan och de stora sexorna ser sååååå stora ut och man inte vågar visa sej på styva linan. Där Sen börjar man högstadiet med de stooora niondeklassarna och där är man inte heller så mån om att synas och höras. Ja, vi har med det hela vägen. Tänk vilket ansvar man som förälder har att mata sitt barn med alla de verktyg som behövs för att skapa en god självbild , ett starkt egenvärde och ett gott självförtroende så att han står sej i konkurrensen mot andra. Å jag som trodde att det räckte med "bara" kärlek........även om jag tror att ett barn som känner sej älskat har bättre förutsättningar att få en god och stark självbild än ett barn som inte blir det.

Ja, det var många tankar i ett litet huvud. Hos mej blåser det så det tjuter i fönstren, vad ska det bli av det tro.

Idag har jag sagt stopp för första gången på länge. Det var oerhört skönt och var väldigt värdefullt. Jag är engagerad i vår föräldraförening och så här till jul är det alltid mycket att stå i. Så även hemma och i skolan. Jag kände att nu måste jag nog dra i bromsen och välja det som är prio ett i mitt liv och det är ju naturligtvis min familj. Nu ska vi försöka få till en mysig advent med lussekattsbak och ljusstakar i fönstren som för övrigt är fina i sina nya julkläder. Då kan man väl inte vara stressad och uppjagad utan lugn och fröjdefull....som sagt, alla ni mina vänner, glöm inte att livet har en handbroms som man inte ska vara rädd för att använda. Jag har just använt min och livet blev med ens så mycket lättare.

Kram på er och var rädda om er i vintermörkret.

Inlägget som försvann

Jaha, här satt jag nu och hade skrivit en massa smarta saker om dagen som varit, sen låser sej datorjäveln och allt försvinner. Nåväl, jag får ta det en för nu ska jag ta hand om lite hembestyr.

Kram så länge

Glättiga människor

Kom just att tänka på att en del människor är sådär läskigt glättiga och superglada i vissa personers sällskap, sen när den eller de personerna gått blir de en annan. Jag snackar om falskhet. Jag kan inte med falska människor och en del tar det längre tid att genomskåda och andra går det lite snabbare med. Va faan ska det va så jäkla svårt att vara ärlig och visa vad man tycker. Hur kan man lägga sej på kvällen och ha i maggropen den där känslan som måste vara skitläskig av att ha gjort nåt som man egentligen inte ens ville...och att man gjort det helt frivilligt för att man bara vill smöra och verka så himla goooooo. Fy faan för falskhet.

Idag har jag i alla fall avmaskat katten så om ett par dar törs man ha honom i sängen igen. Det är nackdelen och baksidan av att ha en lycklig utekatt som springer fritt i skogen och jagar möss och fåglar som han bär hem till mamma och lägger på trappen. Han har ju varit sååååå duktig. Men mask blir det ju av den duktigheten så då får man stoppa ett par piller i munnen på honom. Han gillade det inte mer den här gången heller....

Lodjur måste väl också få mask i magen, de äter väl liknande föda.........vem avmaskar dom?????

Kram och gonatt på er. Imorgon är en ny underbar dag!!

Skövde är fint

Hej på er igen, uppdaterade inte igår, var en helvetiskt hektisk dag. Startade tidigt och laddade mot Skövde där jag och en studiekamrat skulle ha en intervju inför vår utvärdering vi ska göra nu. Intervjun gick fantastiskt bra, tänk vad härligt det är när man träffar på förberedda människor som tar en på allvar fast man bara är en student. Det är ganska unikt tror jag.
För att den här utvärderingen ska bli så bra som möjligt så arbetade vi ut lite enkäter som vi ska skicka till en grupp människor, vilket vi åxå gjorde inatt nån gång. Jo för nätterna är bästa arbetstiden när man först och främst vill vara mamma och sambo under dagtid. Min familj kommer alltid att vara prio ett så nätterna då jobbar jag när familjen sover.

Nåväl, nu väntar vi alltså på svaren på enkäterna och vi kan ju bara hoppas att vi blir lika tagna på allvar av den gruppen människor som vi blev på intervjun igår.

Tänk vad viktigt det är att vara förberedd, det spelar ingen roll vad det gäller egentligen, man behöver alltid vara förberedd på vad som skall komma. Det gynnar både en själv men också de andra som oftast är inblandade. Nu är ju jag inte en sån där person som är så där himla förberedd alltid men man kan ju önska och försöka.

Nåväl, vi käkade på mcDonalds såklart...visste ni att Skövdes McD har nog sveriges godaste pommes, de är alltid perfekta. Åk gärna dit och prova, jag blir lika förvånad varje gång. Sen begav vi oss till Skölvdes högskola och invaderade deras bibliotek. Det var ett ganska lugnt och skönt bibliotek, ganska enkelt att hitta i och så....även om min underbara kurskamrat fick ta kartan till hjälp när hon skulle till toaletten...men så är det ju, det är inte alla ställen som har utförliga kartor att gå efter och just igår var det en mycket älskad karta när det tryckte på....

Nu ska jag vidare, vi hörs

Kramar i massor och glöm inte att fånga dagen även om den är grå, för den kommer inte tillbaka

Glida på en räkmacka

Gokväll...sitter och funderar på människor som har förmågan att bara glida med som på en räkmacka och inte ens reflektera längs resan. Jag funderar på om dom gör detta medvetet eller om det sker helt utan någon som helst kontroll. Jag vill tro att det är något som sker utom deras kontroll....för tänk om de sitter på morgonen innan de åker till tillexempel skolan eller arbetsplatsen; hm, idag ska jag se till att inte bry mej när vi arbetar tillsammans, om jag ser riktigt ointresserad och grinig ut kanske de skiter i att engagera mej i frågorna och då har jag en låååång sköööön slappardag. Nej, jag vill nog tro att det ligger i derar sätt att vara, de har inte förmågan att se när andra gör jobbet åt dem eller när de runt omkring har tröttnat på alla ursäkter och ointresserat dimmiga blickar. Jag vill inte tro att människan är en uträknande parasit utan föredrar att tro att den är en social, levande, empatisk , ärlig och samarbetsvillig varelse.

Stå upp och ta ansvar för ditt liv!!!!!

Kram på er och godnatt

Skittrött

Just nu är jag skittrött efter en hektisk helg...och då menar jag inte "sån" hektisk utan en arbetssamt hektisk. Får man säga att man är trött eller anses man gnällig då? Vaddå trött...då skulle du sett mej....eller.....vaddå trött, vad ska jag säga då som har 5 ungar som aldrig sover....sen kommer jag och säger att jag är trött för jag har jobbat hela helgen plus att jag har haft skoljobb hängande över mej...och som jag ändå inte hunnit gjort......man får liksom inte vara trött för sånt...men det är jag, jävligt trött till och med.
Ja, det var ännu en helg fylld med äventyr. Det har varit härligt och det är faktiskt ganska härligt att vara trött också för då vet man att man inte bara latat sej....då vet man att man fångat dagen riktigt ordentligt.

Gonatt vänner

Jobbarhelg

Jaha, nu sitter man på jobbet, visserligen är det jättekul men just den här helgen hade jag fullt upp med skolarbeten. Jag har kanske inte talat om att jag pluggar till socionom...jo då det stämmer det...på gamla dar. Ännu ett bevis på att det inte är försent bara för att man passerat den eller den åldern. Löjligt egentligen att man ska begränsa sej bara för att man har nått en viss ålder. Nej, jag tycker nog att man ska göra det man tycker känns bra och det man tycker är roligt oavsett vilken ålder man har.
Vem har förresten bestämt att vissa saker är olämpliga och vissa lämpliga, vem har patent på att veta sånt? Vissa saker är helt enkelt rätt i tiden och då ska man göra det oavsett.....
Nåväl, för mej är det alltså rätt i tiden att plugga nu och jag gör det med stor aptit. Alla nya vänner, som alla har samma mål som jag, all ny kunskap som jag inte ens trodde skulle få plats, alla nya vägar som öppnas, ja allt det är liksom en ny värld som jag har klivit in i. Låter kanske klyschit men det är sant...

I veckan som var var jag tvungen att vara hemma vid ett seminarie och det gör då att man måste komplettera. Det var den uppgiften jag hade behövt göra i helgen......men när de ringde från jobbet kände jag att jag även ville jobba....så är det ju. Man vill vara duktig och man vill vara till lags....och så vill man såklart tjäna en hacka.

Nu är det dags att hugga in med disken.....de gamla har fått sin välförtjänta frukost så nu är det bara resten kvar.....

Kram på er...och glöm inte att ta vara på dagen

Välkommen till min nya blogg!

Jaha då har man startat sin allra första blogg....ever.
Vad ni kommer att få reda på här har jag inte bestämt än, det kommer nog att ge sej så småningom.

Vet ni vad., idag har det snöat riktigt stora dasslocks-flingor här hos mej. Jag satt vid mitt köksbord och käkade min gourmet-falukorv *hehe* när det började. Helt underbart eftersom jag är en av den skaran som älskar vintern och inte tycker så mycket om sommaren. Visserligen la sej inte snön nån längre stund men det bådar gott för framtiden kanske. Jag läste att nån lappgubbe hade spått en kall och snörik vinter, hoppas han har rätt......

Tänk va härligt det är att bygga snögrottor av knarrig snö, åka skidor och skridskor tills tårna och näsan nästan ramlar av och då gå in i stugvärmen och dricka varm choklad med färska ostmackor. Hmmmm....smarrigt. Det låter väl mycket härligare än varm torr sand, varmt havsvatten, svettiga skor och en kroniskt fuktig hud....yäck för sommaren.
 
Kram på er


RSS 2.0