Love is in the air=)

Först måste jag bara betätta att jag fick VG på tentan som avslutade missbrukskursen.....och jag tror inte jag behöver säga att jag är så himla glad=)...faktiskt skitglad....

Idag har det varit kärlek här hemma...mellan August och en underbar liten hund som ägarna faktiskt räddade i Spanien där hon strök omkring som hemlös på gatorna. Hon är absolut underbar och otroligt söt. August och hon fattade tycke för varann och jag tror det gick så bra för hon var så lugn och så kunde hon läsa av Augusts kroppsspråk....de gillade varann skarpt=).











Kramelikram


Bokstaven M kom först av en lååååång rad

Kryptiskt va??? Men M var den allra första bokstaven vi skrev när vi officiellt påbörjade våran C-uppsats....undra vilken som blir den sista bokstaven? Det vet vi om kanske 10 veckor sisådär, för så lång tid har vi på oss att åstadkomma ca 50 sidor av smarta kombinationer bokstäver...

Helena landade i morse sen har vi jobbat på jättebra, fick riktigt flyt i skrivandet och det kan jag säga behövdes för vår självkänslas skull. Nu är vi PÅ igen...


Helena har blivit kär=)


Äta bör man...fast man pluggar...

Imorgon blir det Örebro och mera plugg. Till lunch ska vi käka på stan och gratulera SARA på hennes födelsedag!!

Kramelikram


Tisdag...

En spöregnig tisdag är det...och jag som har så mycket jag skulle behöva göra, fast det är lite svårt att komma igång när det mest är mysa framför teven man vill.

Helena och jag hade handledning igår..för C-uppsatsen ni vet...Vi behöver ändra om en del för att få det att funka men det är svårt, riktigt skitsvårt att få till ett bra syfte som bär genom hela arbetet. Det är ju nu det är viktigt att få det rätt för blir det rätt nu så kommer resten av arbetet att gå så mycket lättare att göra. Bara att vrida och vända, ändra och fundera...vi vill ju det ska bli bra också.

Ja så idag tänkte jag ägna mej åt lite mer forskningssökande...kolla lite fler uppsatser...fortsätta att dunka pannan i tangentbordet och när jag tröttnat på det ska jag åka in till Degerfors och handla. Låter som en trovärdig och hållbar plan tycker jag.....

Nu ska jag simma ner till brevlådan och kolla om det kommit nån rolig post...tar såklart med mej en vattentät påse att stoppa posten i när jag simmar tillbaka.

Kramelikram

Gårdagens insikt

Ja, gårdagens insikt då:

Stoppa aldrig en gaffel som legat i en het stekpanna i munnen....detta tilltag medför att det gör ont i läpparna läääänge.
Vill ni absolut prova detta så ha en rulle plastfolie till hands då man ska linda in det brännskadade området med en bit av detta för att förhindra att blåsor uppkommer.

Kramelikram

Monopol-söndag

Efter en stärkande promenad i snöstorm kopplade Victor och jag av med lite monopol medan skitvädret fortsatte utanför fönstret...Victor vann såklart, jag är slösa och han är spara...han blir nog finansman eller nåt när han blir vuxen.



Monopolspelet vi spelar med är ganska gammalt, har varit min mammas i unga år. Fattas lite hus och såna där grejer att gå med...tror det bara är plättlaggen, tåget och bilen kvar. Känner du igen det mamma???

Nu är Victor ute och grejar med granngrabben Albin och jag tänkte hoppa i duschen för att sen leta lite forkning i ämnet vi ska skriva uppsats om.
Spännande=)

Kramelikram


Vårligt i luften

Ja en hel del har hänt.... Helena (som jag ska skriva C-uppsats med) och jag var till Skövde för att träffa vår kontaktperson på den verksamhet vi tänker bygga vår uppsats kring. Kan lätt säga att det var två slagna hjältar som kom ut därifrån, vi har nu insett att man ALDRIG ska komma halvt eller dåligt förberedd till ett möte som betyder mycket. Självklart kanske ni tycker, men mötet utvecklades till att bli nåt vi inte räknat med. Nåja, vi lärde oss massor och brände inte riktigt alla broar. Nu arbetar vi med vårt syfte och ska träffa vår handledare igen på måndag...det var väl själve den om vi inte skulle kunna få till det. När vi fått till syftet så mailar vi det till vår kontaktperson på verksamheten och godkänner han syftet så kör vi.

Sen har ju våren börjat komma närmre också...våren känns i hela kroppen. Peter, Vicce och jag åkte och hälsade på mina föräldrar idag och på en grusväg såg jag vatten som liksom forsade på sidan av vägen....man blir alldeles lyrisk...som lycklig liksom, jag tjoade rakt ut....Åååååå kolla va myyysigt, det rinner vatten där...titta vad det forsar......fattar ni desperationen...man blir LYCKLIG över lite rinnande vatten.
Nåja, snön har även smält så mycket så jorden på gärden vi passerade stack upp som svarta bollar...När jag var på promenad idag så kunde jag faktiskt gå på asfalt hela tiden...igår fick jag halka runt på lite isfläckar men idag var det helt bart. Man ser lyckliga vinterbleka ansikten överallt...folk nästan hånglar med den torra asfalten...DET gör inte jag, men jag tycker det spritter i kroppen....Jo, jag är en vintermänniska men i år har vi varit välsignade med en underbar och lång härlig vinter så då kan även jag välkomna våren....kanske till och med så jag längtar=).

Kramelikram



 

Promenad

Just hemkommen från en kalasskön promenad...man skulle kunna tro att jag som bor i skogen verkligen njuter av fågelkvitter och andra naturljud när jag är ute och går...Men nepp, det gör jag INTE. Jag har musik på högsta volym i öronen så det bara flyger omkring i huvet...riktigt rensljud...det är härligt. För varför skulle jag gå på promenad för att njuta av tystnad...jag har det lugnt och skönt hemma...nej riktigt hög musik, det är manna för själen det=).

Jag hade sån himla tur så jag kom precis förbi när en kompis till oss fick hem sin nya nordsvensk...en tjej som ska hålla deras vallack sällskap. Jättekul att se deras första trevande möte, mule mot mule över stängslet. Sen fick hon komma in i hagen och vi trodde de skulle springa runt som hästar brukar när de ses för första gången...men nejdå, det gick nästan onödigt städat till. Men mysigt var det.

Jag kan tala om att jag behövde den där promenaden, var tvungen att rensa upp lite i statistikträsket som bildats i mitt huvud...variabler, p-värden, nominaldata, ordinaldata, nollhypoteser...ja alla konstiga begrepp bara flög omkring i hjärnan....skönt att blåsa ut dom med lite Lady Gaga på högsta volym som sagt...
Vetenskapteorikursen är onödigt svår...inte nog med det, vi har en totalt okompetent kursansvarig också vilket gör att det hela tiden blir oklara besked...OM vi över huvud taget får några besked vill säga...föreläsningarna fördjupar inte litteraturen (nää, för det är faktiskt omöjligt att gå djupare än vad litteraturen gör...den är typ skitsvår)...föreläsningarna hänger dåligt ihop med litteraturen över huvud taget...ja ja, man får helt enkelt förlita sig på sin intuition och hoppas att man lär sej sånt man kan ha nytta av till tentan och framtiden....framtiden förresten, en sak har jag blivit på det klara med och det är att JAG SKA INTE BLI FORSKARE!! Så det så.

Ja så var det också konstaterat att vi får käka laktosfri kost här hemma, Vicce mår mycket bättre när han undviker laktos. Och det fungerar alldeles utmärkt för det finns massor med laktosfria mejeriprodukter...det enda vi saknar är egentligen laktosfri ost....det skulle va bra faktiskt. Valios mjölk har vi lärt oss smakar som vanlig mjölk till skillnad från Arlas laktosfria som smakar skit...men Arlas creme fraishe smakar som vanlig....och valios grädde är perfekt. Valio...undra om det kommer från svenska kossor eller om det är importerad mjölk...det ska jag ta och kolla upp, kan va intressant att veta.

Vårtecknen börjar sprida sig....asfalt som är torr...och idag såg jag dikesrenen utan snö...lite blöt jord och så var det lite gammalt gräs framme...nja, det är väl i och för sig för att plogbilen plogat även dikena i år men mysigt var det att se gräset...även om det var gammalt.

Kramelikram


Än är det allt en bit kvar....

Har äntligen varit och besökt Helena i hennes mysiga hus i skogen idag...det var verkligen på tiden. Träffade världens piggaste och gladaste hund också, Emma heter hon. En dundersöt sjuvägs-korsning med bästa leksinnet kvar. Vilken Helena?? Eftersom jag känner fler än en Helena så måste jag visa vilken kanske.....Den här puddingen menar jag:



Annars har det inte hänt mycket alls faktiskt...alldeles för lite skulle jag vilja säga. Imorrn däremot ska vi grilla korv i skogen och mysa...Kanske inte världens happening men ändå...mysigt är det...

Tänkte dela med mej av lite snöiga bilder till alla snöälskare *blink blink*


Här är vår mysiga uteplats...som förmodligen inte kommer att vara lika mysig till sommarn eftersom häcken runt om förmodligen har pajat av all snö....


Om jag putsar fönstren från utsidan??? Nepp, inte just den här vintern....Därunder finns förresten våra cyklar....


Grillsäsongen känns låååångt borta....


Taket måste skottas av....vill inte ha det över sej när man ligger och sover.....


Mycket snö och is är det allt....

Sådär ja...en liten påminnelse till alla er som går omkring med vårkänslor bara för att solen skiner litegrann......det är lååååångt kvar kära ni=) Hihihihi

Kramelikram


Undergången är nära nu....

...jo, det är min starka övertygelse...eller starka kanske är att ta i men övertygelse i alla fall. Nu jävlar måste vi göra nåt åt vårt sätt att behandla det vi ser omkring oss för nu säger hon ifrån..inte bara säger ifrån..hon ryter nu Moder Jord. Tsunamis, jordbävningar, skyfall, översvämningar, snöfall bortom alla proportioner, hus som faller ihop och kollapsar...ja ett litet axplock bara men ändå...skrämmande att se att allt detta kommer så tätt...ser ingen vad som händer...FOLK DÖÖÖÖR JU....inte bara dör, nästan utrotas...massakreras...raderas ut...

Jag tycker det är läskigt som faan...nu händer det grejer, vad blir nästa naturkatastrof?? Var?? Sverige kanske sjunker ner i ett svart hål..oförklarligt...om en vecka kanske USA försöker komma på vad som orsakade det stora hål som Sverige...kanske hela Norden försvann ner i, spårlöst...miljoner människor...bara ploff, rakt ner. Då kanske de kommer på Amerikanarna och de andra stormakterna att de kanske måste hjälpa till lite grann med att hålla jorden kvar. 

Jag reflekterar så in i bänken när jag sitter i bilen på väg från eller till univeritetet...men när jag sitter här faller det bort ibland....Har börjat ny kurs, Vetenskapsteori C...så jäkla mycket svåra böcker att läsa, så mycket att förstå..men det är kul, jättekul. Har blivit omgrupperade (igen) och den här gången kände jag inte en enda i min nya grupp. Det var jättekul att träffa lite nya människor och de var jättegoa och roliga att arbeta tillsammans med. Vårt första projekt var att hålla i en fokusgrupp...gick bra och vi lärde oss nog en hel del. Nästa projekt blir att granska en artikel...på engelska...vet inte hur än men det kommer nog att bli okej.

C-uppsatsförberedelserna (eehhh, finns det nåt sånt ord tro??) är i full gång. Vi (Helena och jag) har fått vår handledare och om ett par veckor ska vi träffa en man som ska hjälpa oss med respondenter. Vi ska skriva en uppsats om mäns våld mot kvinnor, ur männens perspektiv. Vi vet inte exakt än men hoppas att vi får en klarare bild efter de möten vi har inplanerade. Kul ska det bli i alla fall. 

Nåja...nu går vi och släcker alla onödiga lampor och stänger av alla apparater som står på stand-by, från och med nu vispar vi vår grädde för hand och går till jobbet (blir långt till Örebro men), vi eldar med ved, diskar för hand och duschar kallt. Sen ber vi för att Moder Jord har kraft kvar att återhämta sig.


Kramelikram


RSS 2.0