Iskall hud och ljummen cider

Hm, sitter med en något ljummen cider och småfryser lite. Det är underbart!! Det är så skönt när man just klivit ur vattnet och när man legat i så länge så kroppen är alldeles genomkall istället för äckligt kletigt svettig och varm. Helt ofattbart härligt. Poolen är verkligen räddningen för mej som inte tål att bada i sjön....Tack Tack Tack Peter som fixade och ställde iordning den.

Kallt vatten när man är varm på sommaren är som en varm filt när man fryser på vintern!!!

Kramelikram

Längtan

På jobbet idag var det ruskigt varmt och längtan till poolen var enorm....Hemkommen slängde vi oss i både Vicce och jag, visst ser det underbart ut?





Sen bakade jag supergod kaka med hallon och blåbär



Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker, tillsätt 2 tsk bakpulver och 2 dl vetemjöl. Häll smeten i en form och strö på bären du vill ha. Sen in i 175 grader tills det ser färdigt ut.
Det blir en lite seg kaka som är jättegod.

Kramelikram

Ebb....

Ja nu är det verkligen lågvattenstånd på min blogg och jag ber om ursäkt för det....Men jag jobbar en hel del och när jag kommer hem slänger jag mej i poolen för då har jag nästan värmeslag. Jag som brukar uppdatera (visserligen inte några speciellt intelligenta inlägg men ändå...)flera gånger om dan, får knappt ork eller tid att sätta mej en gång nu....fasen, skärpning Anki!!!

Jobbet gick bra, väldigt lugn kväll om jag jämför med de andra kvällarna jag jobbat sedan jag började. Men det är verkligen olidligt varmt och det kvittar om man ställer korsdrag.....men men, ni sommarälskare ska väl ha ert lilla roliga också...så  njut nu ordentligt i era svettiga och kroniskt kletiga kroppar, det gillar ni va. *ler brett*. skojar bara såklart. Själv avskyr jag som ni vet att alltid gå omkring och känna mej kladdigt svettig....skitig rent ut sagt, för det känner jag mej verkligen i värmen, spelar ingen roll hur mycket man duschar, känslan är kvar ändå.....och sen den där jävla klådan då.....men nu skiter vi i det för tänk jag fick godkänt på sista tentan, jag tentade av "Strukturellt, preventivt och internationellt socialt arbete" och det gick som sagt fint...Skönt för jag har ingen lust med nån omtenta i augusti. Fyra av sju terminer avklarade, Bra Jobbat Anki...och alla ni andra puddingarna i min klass såklart.

En supergo kompis till mej har ett fint växthus som hon har massor med plantor i, hon odlar det mesta till och med druvor och kiwi. Jag är skitimponerad av hennes energi och kunskap om växterna och hur man ska göra, hon odlar från frön och får hur fina plantor som helst. Hon är verkligen duktig. Tänk jag ska få en urna med fina blommor i som hon odlat själv, jag fick det förra året också och det blommade underbart riktigt länge. Du är en riktig raring Ella, TACK!!!

Tänk idag pajade bromsarna på bilen, helt plötsligt var det helstumt när jag tryckte på bromsen och den tog pyttepyttelite, knappt ingenting alls. Jag var nästan hemma som tur var så jag körde myrsakta och använde handbromsen. Peter har fixat det ikväll så nu funkar det igen, det var en slang till bromsblablabla eller nåt sånt....hehehe, tur man har en händig man. Tack Peter!!

Kramelikram

Tänkvärt inför nästa fest kanske.....

Numera, när det finns varningstexter på cigarrettaskarna borde liknande varningstexter
även sättas på öl- och ciderflaskorna, exempelvis följande:

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken
i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare,häftigare, snabbare
och ser bättre ut än alla andra människor..

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.

Fick detta av en kompis på mailen och kunde inte låta bli att dela med mej.



Kramelikram

Jobbhelg...

Har haft delad tur idag...började sju i morse och slutade åtta ikväll med en stunds ledighet mitt på dan. Man känner sig ganska vissen i värmen....skulle kanske prova något eller några av följande alternativ.....


 

SCREWDRIVER

17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta

Häll vodkan i halsen och titta på apelsinklyftan


GETING

17 cl Vodka
1 st Geting

Skär getingen i delar, stoppa den i vodkan och rör om.


VARGTASS

1 liter Vodka
1 st Lingon

OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig!


TEQUILA SUNRISE

1 liter Tequila
Drick tequilan. Slut ögonen. Vakna i  sol/trapp-uppgången.


PAJALA SUNRISE

Ett glas hembränt med en falukorvsskiva i.


ATOMUBÅT (Norrländskt recept)

1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl

Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl.
Släpp ner  snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman. 


KAFFEKASK A LA NORRLAND

1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt

Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen.
Häll i kaffe så du inte ser sockerbiten.
Fyll på med hembränt tills du kan se sockerbiten  igen.
Slappna av och njut.


ASSI DOMÄN

6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper

Fyll snapsglaset till bredden.
Ta sedan en ruta toapapper,
vik  ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj
vätskan  och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så
enkelt - så  gott!


GÄLLIVARE SUNRISE

Lika delar hembränt o surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm  fast
en skiva rökt korv på kanten....


FINSK SOMMARSOPPA

Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med
hembränt o äter med sked.


KAFFEKASK Á LA KALIX

Knyt fast en kaffeböna i en sytråd,
doppa snabbt som fan i en 1/2 l  hembränt, drick o njuuut!


WHITE CHRISTMAS

Vodka blandas med tippex...
Suddar bort allt minne!!

Skulle inte tro det nej.......

Flygfärdiga

Jag har tagit kort löpande utan att lägga in dom så nu ska ni få en lite uppdatering från fågelboet.


3 dagar sedan, jäääääättetrångt


Igår...pigga och redo för äventyr.


Idag, första ungen ute och flyger omkring....

Sådär, då har vi följt de små dunungarna från

TILL

Det har varit en spännande resa

Kramelikram

Michael Jackson död

Helt ofattbart och ogreppbart.


Längtar till vintern

Varit vid sjön hela eftermiddagen dock utan att bada (såklart) och suttit i skuggan (såklart) mest hela tiden. Kastade lite freesbee och spelade lite fotboll bara.....
Och sitter nu här ikväll med fina exem i knävecken och på magen och de kliar så kunde jag skala av huden så skulle jag göra det bara för att slippa klia. Ju mer jag kliar desto mer kliar det.....
Nu är jag tydligen allergisk av att bara se vatten och sol...det blir värre och värre...Jag längtar till vintern!!!!!!! Jag vill ha det kallt så jag slipper svettas och klia...sommare är äcklig, man är ständigt kladdigt svettig på huden och man känner sej aldrig riktigt fräsch.....Jag längtar till vintern!!!!

Jag vet att jag alltid är positiv och att jag försöker njuta av nuet och idag men när det kliar och bråkar med mig hela jäkla tiden så är det svårt...men jag försöker....hela tiden.

Nu ska jag krypa under täcket och klia mej till sömns

Förlust i slutminuterna

Sitter på jobbet och väntar på att lunchen ska komma igång. Solen är kanonvarm så i eftermiddag ska vi åka och bada. Vi har en vik med en vacker sandstrand...träd som ger mej skugga finns också, det är bra minsann.
En kompis från Norge är hos grannfrun hemma och hon har sin son med sig och han å Vicce är supergoa vänner och de ska med oss till sjön.

Tänk imorgon är jag ledig men kommer antagligen att få jobba extra till helgen så det blir två helger i rad för mej men det går fint.

Victor gjorde första målet i matchen igår...matchen slutade dock 5 - 3 till Degerfors tyvärr. Synd för de två sista målen fick de in i slutspurten annars hade det blivit oavgjort.

Nej nu ska jag fortsätta jobba

Kramelikram

9 år sedan igår

Ja igår firade Peter och jag vår förlovningsdag....vi har varit förlovade i 9 år.....Tillsammans i 25 dock så vi var lite sena med förlovningen. Eller firade förresten...vi brukar inte direkt fira den utan bara uppmärksamma den...typ tänka på och prata om året som gått....fast bara de bra sakerna såklart. Alla förhållanden har ups and downs, även vårt, men på förlovningsdagen pratar vi bara om våra "ups". Förresten....varför överhuvudtaget prata om de downs man har i efterskott...ruskigt onödigt om man en gång rett ut det.....

GRATTIS TILL OSS!!!

Som en liten parentes kan jag i förbifarten nämna att om exakt 6 månader firar vi julafton med skinka, frestelse, köttbullar och julklappar förhoppningsvis med snön i drivor utanför huset och termometern på minus 25 grader!!!
Så gå nu ut och njut av solen!

Sovmorgon

Sov länge idag fast var vaken flera gånger på morgonen...behövde nog sova ut lite. Känner mej pigg och full av livskraft och energi.

Ska jobba kvällen idag...HUR KUNDE JAG VA SÅ DUM ATT JAG BYTTE??????? när Vicce spelar match...skit åxå, men så är det. I semestertider är det tunt med vikarier så man får försöka pussla och greja så det är full personalstyrka överallt, alla får liksom dra sitt strå till stacken för att det ska funka när det är någon sjuk.

Jag tog ett kort på en pelargonplantering åt min mamma när vi var i Arvika i helgen men hon kan tyvärr inte öppna den filen så då lägger jag ut den här tänkte jag.....Nu när ju inte blommorna utslagna än men tänk dig när det blommar för fullt. Stenarna var uppmurade i etage...ja det var skitsnyggt verkligen.



Kramelikram

Ätbar nostalgi

Googlade runt lite och ramlade på gamla glassplanscher.....kolla in detta hörrni...Skate...Minty...och jag kom på Boccia...Rom Russin...Jellysplitt....Joker....Disco...Malaga....Varför slutade dom med alla dessa vinnande koncept....Varför????? Jag älskade både Skate och Minty...åååååhhhhh va de var goda!!! Minns ni??.....Och kolla in priserna!!!!! Rena paradiset för glassälskare!



Sen kom jag att tänka på en annan sak.....Minns ni de gamla trekantiga festisarna....Vad  hände med dom?? Å varför??


Minns ni?????


Börjar bli stora nu, 9 dygn gamla

Här kommer ännu ett kort på "mina" pippisar.....nu är de riktigt stora och kroppen är nu täckt av fjädrar och ögonen plirar vidöppna. Men nu är det RIKTIGT trångt i boet.



Svårt att urskilja individerna nu men man får räkna näbbar....men ett par ligger med rumpan mot kameran så....ja, svårt att se vem som är vem som sagt.....

Kramelikram


Vaaarmt

Shit vad varmt det är ute.....otroligt skönt i skuggan.

Hemkommen från jobbet ringde jobbet och undrade om jag kunde byta skift imorgon och ta en kväll istället för en dag....utan att blinka svarade jag ja....sen kom jag på att Vicce har fotbollsmatch imorgon kväll och att jag missar den. Fy vad trist men vad gör man...suck och suck och suck.....Har inte missat en enda hittills så ångesten är enorm....jag vill ju så gärna titta för det är så himla kul och spännande. Lisa lovade dyrt och heligt att hon skulle hålla sms-kontakt med mej och uppdatera så jag får hoppas jag överlever.......himla trist är det i alla fall.....suck

Kramelikram

Ny kategori...

Jag tänkte börja en ny kategori där jag höjer eller sänker saker...händelser...personer...uttryck...tv-program ja allt möjligt. Okej, jag kommer alltså att skriva om något jag tycker har varit alldeles fantastiskt....eller alldeles åt helskotta dumt eller dåligt. Detta gör jag bara för min egen skull...nästan...för jag gillar att deklarera både bra och dåliga saker....jag gillar att ge komplimanger och jag gillar att skrika ut det jag inte gillar...

Jag kommer att vara rak, ärlig, hård, elak, snäll och känslig...allt med glimten i ögat.....och aldrig hoppa på någon namngiven privatperson...ALDRIG NÅGONSIN...

Det allra första jag kommer att skriva är en sänkning...en rejäl sänkning.

Kassörskor som lämnar sin post

Okej...handlar alltså om kassörskor på vanliga matvaruaffärer som lämnar kunden direkt efter betalning med ett berg av varor på bandet...alltså bandet där man står och försöker få i alla jävla matvaror i kassarna. Detta hände mig idag.....

Jag storhandlade efter jobbet......direkt alla varorna var betalda lämnade kassörskan kassan. Där stod jag med ett helt berg varor som skulle ner i kassarna...ja jag menar inte att hon skulle hjälpa mej plocka i varorna utan bara köra bandet då och då så varorna kom ner till mej istället för att jag..smidig som en truck...fick häva mej upp på bandet både från sidan och nerifrån och försöka dra ner varorna med handkraft. Detta äventyr upprepades flera gånger eftersom jag precis som jag sa tidigare hade storhandlat.

Vet ni var kassörskan tog vägen då? Nej, hur ska ni kunna veta det...hon gick och ställde sig och pratade med kassörskan i kassan bakom hennes egen....vilket gjorde att hon klart och tydligt kunde både se och säkert höra min idoga kamp med varorna.

Vet ni när hon kommer tillbaka då?? Jo, när jag just dragit ner den sista jäkla varan.....då säger hon lite klämkäckt: Oj, ursäkta att jag lämnade dej i sticket....

Och vad säger då jag?? Äsch det gör inget...jag är smidig som en truck så det fixade jag allt själv till slut.....

Detta gör att jag med glädje sänker kassörskor som lämnar sin post!!

Njuter av lugnet...

Nu är jag hemma och njuter av lugnet efter min första dag på jobbet.

Vi fick med ett extrabarn hem från fritids och vi åkte till sjön och badade efter kraftiga påtryckningar från varma barn. De låg i en bra stund faktiskt, hoppade från stenar och lattjade runt...ja det var mysigt. Jag fick dock hålla mej i skuggan mest för min uppbrända axel värker i solen. Jag smörjer med aloe vera gel flera gånger om dan...hoppas jag slipper att flagna....och hoppas jag slipper hudcancer....ja, för alla vet ju att det är skitfarligt att bränna sej så där dumt.....Sommarn är farlig med alla UV-strålar och skit i luften.....Och säg inte att jag ska smörja in mej för de senaste rönen säger att solskyddscremer också är farliga...särskilt de som innehåller zinkoxid (tror jag det heter...jo, det gör det)...och det innehåller nästan ALLA....och zinkoxid i kombination med sol är cancerframkallande...en skitbra kombination om ni frågar mej! Bra gjort där!!

Jag har lagat en dundergod middag idag som jag bara måste få dela med mej av till er.....Jag blandade två olika recept som jag hittade i en tidning (Tack mamma för den Hemmets Journalen) och det blev supergott!

Jag brynte fläskfiléskivor...tog upp dom och brynte sedan champinjoner (skulle vara fäska men de jag hade inhandlat hade hår när jag öppnade förpackningen så jag avstod från dem och tog koncerverade istället vilket gick lika bra).
I champinjonerna pressade jag 2 vitlöksklyftor och tillsatte ca 1 msk stötta enbär. Sen tillsatte jag creme fraishe...ca 1 dl...sen 2,5 dl vispgrädde och smaksatte med soja salt och peppar.....detta fick sej ett uppkok innan jag la i fläskfilébitarna som fick puttra med ungefär 5 - 10 minuter....sist tillsatte jag en hel del hackad persilja. Sen käkade vi färskpotatis och grönsaker till...

Detta mina vänner var en helt delikat måltid...promise...Testa vettja

Kramelikram

Första dan på jobbet

Japp och det är lika kul som jag minns det....allt går sin gilla gång.

Känner mej ohyggligt trött men det är nog helgens övningar som kommer efter lite....man ska väl va trött om man haft riktigt kul, eller hur?
Nåja, jag ska handla upp kylen lite innan jag åker hem idag, kylen är utsvulten just nu eftersom vi inte varit hemma nåt i helgen.

Nej, dags att göra lite nytta igen...

Vi hörs ikväll igen

Kramelikram

Cykelspark

Vicce spelade fotbollsmatch idag mot KSK, ett Karlskogalag som de alltid blivit slagna av tidigare.
Idag klådde vi dom med 5 - 4 och de var alldeles överlyckliga barnen (och föräldrarna). De spelade otroligt bra och Vicce gjorde en grym cykelspark rätt i ribban...synd han inte satte den för det hade varit grymt snyggt.....men själva cykelsparken var grym bara den.....själv skulle jag slagit ihjäl mej om jag försökt nåt sånt men det är ju en annan historia förståss......Ja, han gjorde en fantastisk match min lille hjälte!!!!!
De var grymma ungarna och var det klart bästa laget. HEJA ÅTORP NI ÄR BÄST!!!!!!

Imorgon börjar jag jobba, börjar redan sju så nu ska jag slå igen mina två blå för idag.

Kramelikram på er

Pippiuppdatering

Jag fotade fågelungarna direkt vi kom hem och nu mina vänner började det bli trångt i boet......




I am back...I am wild...I am furious

Hahahaha, skojade bara....men jag är tillbaka, det var inget skoj direkt.
Hoppas er midsommar varit lika bra som min. Jag har verkligen njutit av god mat, god dryck, vackert väder och underbart umgänge. Vi låg på Ingestrands Camping i Arvika, en fyrstjärning camping som gjorde skäl för varenda liten stjärna kan jag lova. En underbart vackert belägen camping vid Glafsfjorden med full service, vacker golfbana, fotbollsplan, lekpark, fiskeställen, enorm badplats...ja den hade faktiskt allt vi ville ha och lite till. Vi har haft det helt underbart!!!!!!

En liten bildkavalkad från helgen.......


Utsikt över sjön....kolla in himlen, den var magisk


Här bodde vi....vi i husbilen då och kompisarna i husvagn med förtält (som för övrigt var grymt bra på kvällarna när myggen anföll)


Redo för midsommarfirande.....


Kidsen spelade fotboll.....


Fiskade....


Spelade minigolf.....


Och ibland satt de bara och filosoferade och njöt av tillvaron.....

Kramelikram






GLAD MIDSOMMAR

Ja jag får önska er alla en riktigt glad midsommar så här i förskott, vi drar om ett par timmar så nu blir det inga fler inlägg i helgen.
Jag lovar en fotokavalkad över vår midsommarhelg när vi kommer hem igen.

Until then.......



Ses igen på söndag kväll om ni vill.

Kramelikram

Regnet det bara öser ner, å jag blir så blöt om både skor och strumpor

Hmmm, Glad midsommarhelg på er. Här öser regnet ner och jag springer mellan huset och husbilen med grejer samtidigt som jag försöker frambringa en slags midsommarstämning....svårt....men det går om man ger sej den på det

Idas sommarvisa känns flera mil bort.....

Nåja, regnställ, gummistövlar och massor med ombyten är nerpackade, det blir nog bra. Lisa och Weine har förtält så det blir väl att sitta där och mysa när vi inte står och drar ädelfiskar för fullt.

Nu är i alla fall alla kläder inpackade snyggt i garderoben...nu är det bara resten kvar...

Vi hörs senare

Kramelikram

Krångel med bloggen

Det har varit problem med publiceringen på blogg.se idag så jag har därför uppdaterat riktigt dåligt.

Men i och för sig så har jag inte gjort särskilt mycket...kan sammanfattas såhär:

Släktforskat
Handlat
Skjutsat till fotbollsträning

Å nu ska jag släktforska igen.....

Imorgon ska jag packa husbilen för då drar vi iväg över midsommar!!

Kramelikram

Grattis på födelsedagen Olle

Ja idag fyller vår goa vän Olle år!!
Den här buketten är till bara dej!!!


Halsbandet...igen

Hm, glömde att lägga in en bild med halsbandet på...här kommer det.
Vet inte om det syns så bra men.....


3 dygn gamla

Pippisarna är nu tre dygn gamla.....ögonen börjar bli små springor....
Jag är lite imponerad av munnens storlek faktiskt...enorm


En fis i fläkten

En liten incident som hände förut idag då jag och Vicce var på väg från farmor som vi hade gratulerat i efterskott.
Känsliga läsare slutar läsa nu......

Vi kom alltså och åkte i bilen och framför oss kör en motorcykel med två personer på...alltså en sitter bakpå.
Helt plötsligt börjar det lukta fis i bilen....riktigt illa så vi höll på att kräkas.....Jag vänder mig snabbt till Vicce och utbrister
- Åh har du fjärtat??
Varpå han svarar
- Näää men fasen va det luktar....å han blänger misstänksamt tillbaka på mej
- Näää det var inte jag, utbrister jag som svar på hans blick

Båda två stirrar på motorcykeln framför....

Är det möjligt att motorcyklisten fes riktigt illa och fisen sen flög in i mitt fläktsystem i bilen och vidare rakt in i bilen??
Ja jag vet inte men nån annan förklaring finns inte....och det luktade riktigt illa.....

Från en speciell vän

Detta kom på min mail från en mycket speciell vän till mej.


Today

Today, I will delete from my journal

two days: yesterday and tomorrow


Yesterday
 was to learn from

and tomorrow...well that will be the consequence

of what I can do today.


Today,
 I will face life

with the sure knowledge that this day

will never return.


Today,
is the last opportunity

I have to live intensely,

as no one can assure me

that I will see tomorrow's sunrise.

  

Today, I will be brave enough

not to let any opportunity pass me by,

my only alternative is to succeed.


Today,
I will invest

my most valuable resource: my time

in the most transcendental work: my life...


Today,
 I will spend each minute

passionately, to make today a different

and unique day in my life.

  

Today, I will defy every obstacle that appears on my way,

trusting I will succeed.


   Today, I will resist pessimism, and will conquer

the world with a smile and a positive attitude

of always expecting the best.


           Today, I will make of every ordinary task

a sublime expression,


 Today,
 I will have my feet on the ground

understanding reality and the stars' gaze,

and thus will invent my future.

 

Today, I will take the time to be happy

and will leave my footprints and my presence

in the hearts of others, not just in the sands of time.


Today, 
 I invite you to begin a new season

where we can dream

that everything we undertake is possible

and we fulfill that dream,

with joy and dignity.


Today,
why not perform a random act of kindness...?


And, if there are those that you love, tell them,

you don't know when it might be your last opportunity.


Tell them, as I have just done...
today.


Slut för idag, tack för idag

Då var den här dagen till ända.....

Fotbollsmatchen gick inge vidare...hängande huvuden vandrade från planen, men vi tar igen det till helgen då vi har hemmamatch. Två matcher kvar nu till sommaruppehållet...

Jag har skurat golv och dammat som sagt idag, känns bra och jag tänker avsluta kvällen med lite släktforskning. Fick reda på av en kompis i Alfta att det finns lite nya funktioner på genline så jag ska kolla runt lite och se om jag kan begripa nåt av det.



Hörs imorrn

Kramelikram


I have done this

Kolla vad jag knåpat ihop idag...ganska snyggt om ni frågar mej...
Inte så illa pinkat av en amatör




Kramelikram

Måndagar är ganska sköna

Idag städar jag lite...men bara lite...dammar och sånt...
Tänkte släktforska lite i eftermiddag om jag hinner, Vicce har fotbollsmatch sen så vi får se vad tiden säger.

Fick jobbförfrågan om midsommaraftonen idag men jag kan ju inte jobba då....synd....Men vi ska ut med husbilen så vi kommer att ha det fantastiskt roligt.

Kikade in genom dörren till vedboden lite försiktigt förut och mamma fågel låg så fint och värmde de små barnen...hon bara tittade på mej när jag kom och låg lugnt kvar....

Nu ska jag fortsätta dagen

Kramelikram

Jag har luktat på Landslagströjan...

Var nyss och visade Victor fågelungarna och han blev helt såld han också. Fågelmamman lämnar boet en stund när vi kommer men återvänder snabbt igen. Hon flyger fram och tillbaka med mat och nu passade vi på att titta medan hon var ute. De är så himla söta och piper med vidöppna munnar när vi kommer. Nu ska de få vara ifred så fotar jag dom om en vecka igen så får vi se vad som hänt med dom. Spännande.

Vi har just käkat tacopaj...Vicce föredrog korv med bröd...gillar inte paj direkt...

Vi har fortsatt att kolla efter fina campingställen inför midsommar och har ytterligare ett alternativ på lut...våra krav är:

Vi ska kunna fiska
Vi ska kunna duscha
Sa jag att vi ska kunna fiska
Vi ska kunna njuta
Jo, vi ska kunna fiska också
Vi ska vara naturnära
Vi måste kunna fiska, det måste vi verkligen...jasså sa jag det??

Å vet ni vad....Jag har sniffat på Mathildas signerade matchtröja från landslagsmatchen i onsdags. Jo när vi var till Göteborg så tävlade alla kidsen om en signerad matchtröja (som var första pris) och en signerad fotboll (som var andra pris) och en tjej som heter Mathilda i Vicces lag vann tröjan!!! Hon var så glad och hade med tröjan på fotbollsträningen idag och jag passade på att studera alla namn och lukta lite på den *ler*. STORT!!!!!

Kramelikram

Kramelikram

Kläckta

Nu har de små sädesärleungarna kläckts och de är så himla söta. Smög in och plåtade de pyttesmå liven.


Pyttesmå...


Zoomade in dom lite.....

Fast framför teven

Igår fastnade jag framför teven runt halv två...satt klistrad till halv sju på kvällen. Vad var det då?? Jo, avsnitt efter avsnitt av The City. En serie som  handlar om lite olika folk i modebranchen med lite kärlek, konkurrens och vackra ansikten...kanske inte så bra egentligen men jag blev helt beroende. Helt sjukt!

Ella och Kent hämtade Simon på eftermiddan, Vicce och han hade haft skitkul.

Sen blev det fika hos grannarna, kladdkaka.

Kvällen avslutades med Rocky Balboa...fast efter första filmen (av två) gick jag ock la mej.

Idag vaknade jag av glada barn i köket. Weine med de två minsta kom en sväng och bokstavligt talat tog oss på sängen.

Fågelungarna började kläckas igår så jag ska försöka ta mej in i vedboden och ta kort...återkommer.

Kramelikram

Gomiddag till ännu en mulen dag

Fast mulet är det bara utomhus förståss, härinne är det glada skratt och solsken. Vicce har sin kompis Simon här och de skrattar och pratar och har hur kul som helst. Det är härligt att höra dom.

Peter provar slåtterkrossen vi köpte i höstas, hoppas den funkar perfekt. Han skulle även lägga i båten så det blir kanske en båttur imorgon med lite fiske. Skulle vara kul att komma ut på sjön lite.

Jag har ont i skallen idag...känns tungt i huvet. Antingen en förkylning eller åska på gång. Jag är riktigt väderkänslig så man vet aldrig.

Vi hörs senare

Kramelikram

En lugn dag

En mycket lugn och skön dag och det behövdes kan jag lova.....det enda jag gjort idag är att handla lite mat..

Hela kroppen slappnar av så jag är trött och seg på ett bra sätt idag...

Vi söker fin camping inför midsommar, vi ska ut i husbilen med kompisar och först satsade vi på Rättvik för Peter, Vicce och jag har varit där förut och det är superfint. Pool med rutchbana, en å som rinner igenom hela camingen, ja det är fint. Men nu fanns det visst nån lite närmre som kompisarna hittat så vi får se var vi landar...en hel vecka kvar så vi hinner nog enas om nåt.

Ikväll blir det att mysa framför teven med lite popcorn...jag tror jag blivit popcornoman...

Vi har satt för dörren till vedboden så inte August kommer åt fågelboet...jag kikade in idag och hon låg så fint på äggen, hoppas de kläcks snart.

Nu ska vi mysa framför teven.

Kramelikram

4 - 0...å vi var där!!!!!

En sjukt härlig upplevelse att vara på plats när Sverige vann mot Malta med 4 - 0. Vilket tryck, vilken stämning, så himla härligt. Bjuder på en liten bildkavalkad.


Här ska det ske


Å vi är där...


Kidsen är laddade....


Föräldrarna är laddade...


Lisa var grym i sin snygga älgmössa....


Vicce var supersnygg i sin utstyrsel.....heja Sverige


Jaaaaa, vi satt sjukt nära och det var såååå cooolt.....underbart...grymt....fantastiskt...å han va så SNYGG!!! Å SÅ BRA!!!


Nationalsången med Kevin Borg i spetsen för hela Ullevi gav gåshud även hos den härdade.....


Fullt ös


Tack publiken!!

En grym kväll för både barn och föräldrar....vi landade hemma vid 1,30 inatt så på skolavslutningen var några en aning trötta....men det var det värt för fy fasen sicken kväll. Nu väntar vi bara på nästa hemmamatch....i september.

Kramelikram



Mot Ullevi

Snart drar vi iväg i karavan mot Göteborg. Det ska bli så himla kul....svagt....det ska bli jäääävligt kul!!!! Ja det ska det!
Bara regnet håller sig borta så sikten blir optimal...å jag vill inte bli blöt heller...men regnkläder åker med, just in case.
Hoppas nu det går bra och vi vinner....vi behöver alla poäng vi kan få just nu.

Kollade på LOST inatt, de kör ju dubbelavsnitt nu i slutet och nästa vecka är de två sista avsnitten för säsongen. Fattar inte att en så supersnurrig och konstig serie kan vara så in i bänken fängslande och dunderbra....Men det är den!!!

Nu ska jag göra mej klar för avfärd.

Kramelikram

Ovant...

Det känns konstigt att vara ledig och jag saknar att plugga.

Efter den superintensiva våren vi haft känns det konstigt och ovant att inte plugga vid alla lediga tider som finns.

Längtar tills Vicce får sommarlov, att knalla omkring mellan väggarna ensam och inte göra ett skit är inte kul. Sparka mej trött är inget för mej, jag vill ha fart och fläkt med mycket skoj att göra...på ett bra vis..inte stressigt utan på ett bra vis. Får inte ett skit gjort när jag går hemma utan nåt att göra......jag är inte van att inte ha nåt att göra
Å man kan ju inte städa jämt....
Eller kan man det??

En dag i väntans tider...

Ja, idag har vi inte gjort mycket annat än väntat på morgondagen....

Vad ska vi göra då då??

Jo åka till Ullevi på Sverige - Malta matchen!!

Hurra!!

Ellos nya affärsidé

Fick per telefon nyss ett hett erbjudande från ELLOS postorder att jag skulle få teckna en unik cancerförsäkring som skulle täcka alla cancerformer.

Eeehhhh, försäkring mot vad?? Garanterad överlevnad??

Hur idiotiskt är det inte att ringa runt till okända människor och erbjuda något sådant.
Jag tyckte det var obehagligt!

Nej tack, ingen cancerförsäkring på postorder för mej!!


Jag bor i Bullerbyn

Idag har mitt hem och hela mitt område en härlig Bullerbykänsla.
 
Vicce hade med två kompisar från skolan sen ramlade det in en pojke till och alla fyra skrattar, leker och springer omkring mellan gårdarna i meterhögt gräs!! De känner sej liksom hemma överallt.

Hästarna betar intill och grannens alla djur likaså.

Det luktar nybakat och barnen har nyss fikat på saft och nybakade bullar i trädgården.

Det är varmt, det är vindstilla och en härlig föraning om sommarlov i luften.

Tänk om alla dagar fick vara som den här!!

Hela mitt hem andas lugn!!

Grattis Ella


Goa Ella fyller 25 år idag...hehe...you wish....
Men oavsett ålder så är du grym tjejen
GRATTIS!!!!!!!!
Å den här är bara till dej:


Kramelikram

Sicken dubbeldret

Vi bänkade oss framför teven...bästa filten var uppdragen till hakan, redo att dölja ansiktet vid olidlig spänning...chipsen var framme, dippen och popcornen likaså....Vi var laddade vi var tända och redo att ge Danskarna en omgång de skulle gå gråtande ifrån,

Dax för avspark!!!

Vi hejade och skrek, käkade vårt godis....till en början.....

Sen åkte filten över huvudet...chipsen satte vi i halsen, hejaropen likaså....och sen gick vi gråtande därifrån....

FAAAAAAN!!!

Victors upptäckt

Victor gjorde en fantastiskt rolig upptäckt i vår vedbod idag. Där finns ett fågelbo med fem små blåspräckliga ägg i. Boet var jättevackert byggt, helt runt och djupt med hästtagel fint inflätat och blandat med fjädrar, garn och spån...vilket konstverk. Vi var såklart inte närgågna och rörde såklart inte boet men vi tänker försöka följa det och se vad som händer. Fågelmamman flyger ut en sväng varje gång vi hämtar ved men kan antagligen inte vara rädd för oss eftersom hon valt en sån oskyddad plats....Vårt största problem är August, katten vår.....Han är aldrig i vedboden annars och vi hoppas han håller sig därifrån nu också. Nu följer vi med spänning utvecklingen i boet.



Kramelikram

Jobbar idag!!!

Oj vad dagen är rolig...jag är på "mitt" äldreboende och jobbar men är på en annan avdelning än jag brukar...kul att lära känna nya männniskor och nya rutiner....imorgon ska jag va på min "vanliga". Det blir en bra sommar i sommar.

Peter trimmar gräs hemma,. igår klippte han noga så nu är det nog fint när jag kommer hem.....

Ikväll gott folk är det fotboll...Sverige - Danmark om nån nu missat det.....Vicce och jag har laddat flera dar och det kommer bli en härlig kväll!!!
På onsdag kommer vi ju få se landslaget live då vi åker till Ullevi ocgh kollar matchen Sverige - Malta LIVE!!!!! Vem är avundsjuk på mej??????  Fasen va det ska bli kul!!!!

Nu ska jag fortsätta jobba lite...tänkte bara snabbt ploppa in och säga hej.

Kramelikram

No turning back....

Nu finns det ingen återvändo..ingen tid till ånger...och ingen tid till gråt och tandagnisslan för nu är tentan inlämnad och jag gick ner minst 30 kilo i samma ögonblick jag överräckte bunten med papper!! Vilken skön känsla!!!

Efter universitetet åkte jag med lätta steg ut till Marieberg köpcentrum och inhandlade diverse kläder till Peter och Victor...lite Dressmanrea och examenskläder. Köpte ett slags set med smyckepyssel...att göra ett halsband...behövde en tång också sa tjejen i affären så det åkte med en sån också....Ska testa ikväll kanske...

Disco ikväll för skolkidsen....Vicce ser fram emot det jättemycket....ska väl dit med hela gänget antar jag. Kul!!

Imorrn och på söndag jobbar jag på äldreboendet...Mitt äldreboende...Jag går som resurs imorrn och är på en och samma avdelning på söndag...Min avdelning *ler*. Det ska bli så himla kul!!! Var ett tag sen så man är nog lite ringrostig i starten men det brukar lösa sej....arbetskamraterna är grymt goa!!!

Nu är det lunchdax...sen ska jag sova middag...det är jag värd i kvadrat!!!

Kramelikram

Jag bjuder på ett gott skratt...


 

Nu i förhållande till 70-talet 
 



70 talet:       Längre hår

Nu:                   Längtar efter hår.



70 talet:       Ville ha en BMW

Nu:                   Vill ha ett hyggligt BMI



70 talet:       Slog runt i en hippiekula

Nu:
                   Behöver en ny höftkula



70 talet:
       Rolling Stones

Nu:                   Njurstenar



70 talet:       Blev kallad till rektorsexpeditionen

Nu:                   Ringer till rektorsexpeditionen



70 talet:       Klarade körkortstestet

Nu:                   Klarar syntestet



70 talet:      Rökte gräs

Nu:                   Rensar ogräs



70 talet:       Krossa systemet!

Nu:                   Uppgraderar datasystemet



70 talet:       Hårdrock

Nu:                   Hård mage



70 talet:       Fri sex

Nu:                   Sexfritt



70 talet:
       Trimmade bilen

Nu:                   Får allt fler bilringar



70 talet:       Surt godis

Nu:                   Sura uppstötningar



70 talet:
       Sjöng protestvisor

Nu:                   Behöver tandproteser



70 talet:
       Vaken till 5

Nu:                   Vaknar 4



70 talet:       Hår på bröstet

Nu:                   Hår i näsborrarna



70 talet:       Hängde på disco

Nu:                   Det mesta på kroppen hänger



70 talet:       Kollade 'Den sista färden'

Nu:                   Ringer efter färdtjänst



70 talet:       Rockband

Nu:                   Bråckband



70 talet:       Solade naken

Nu:
                   Ligger påklädd under parasollen



70 talet:       Brände flaggor

Nu:                   Bränner CD skivor



70 talet:       Ute och röjde

Nu:                   Hemorrojder



70 talet:
       Rödstrumpor

Nu:                   Stödstrumpor



70 talet:       Ville resa till alla jordens kontinenter

Nu:
                   Vill ha hjälpmedel mot inkontinensen



70 talet:       Fick recept på p-piller

Nu:                   Får recept på sömnpiller


Okej....fick jag dej att skratta eller???
Själv skrattade jag så jag nästan satte min couscous i halsen!!! Men så har ju jag lite speciell humor också....

Kram alla rara

What happened??

Sitter här med en massa hårtussar runt mej och knappt ett hår kvar på skallen...naglarna är avgnagda och alla pennor likaså...pannan är blåslagen och det finns tydliga märken efter tangentbordets esc-knapp vid vänster tinning.....pyamasen är skitig...och va faan är det som stinker....JAG?? Näääää

Men det var det faan värt för nu är jag klar...FATTAR NI JAG ÄÄÄRRRRR KLAAAAR!!!!!! Tror jag.....
Ska visserligen låta det gro till ikväll ifall jag kommer på nåt jäkligt bra men det tror jag inte...inte med min lätta hjärnskakning i alla fall....

Nu ska jag börja leva igen. Halleluja!!!


Ny dag - Nya krafter

Soljäkeln strålar från en klarblå himmel fast det är kallt i luften, ser ut att bli en ganska bra dag

Jag ska suga i mej ett par koppar kaffe framför MTV sen ska jag rycka igång med tentan med förnyade krafter.
Låg och läste i två böcker inatt, jag ska förklara antiförtryckande teorier och sen jämföra båda författarnas syn på det....den ena boken är på engelska och den andra är skriven av en man som använder skitsvåra ord...Fick väl en del koll inatt men är fortfarande inte nöjd...kommer förmodligen inte att bli det på den frågan över huvudtaget, den är hur svår som helst.....hela tentan är förresten hur svår som helst.....suck

Hörde ett par barn samtala här om dan....
- Kolla coolt....
- Men lol orka
- mmm vet...suger

Min vackra mamma


Mamma Gurli
Jag älskar dej!!

Tuffa dar...

Jag sliter mitt hår...sover dåligt....skriver....läser...svär...stryker under...diskuterar med mej själv....skriker åt mej själv......gnager på pennor.....dunkar pannan i tangentbordet......glömmer att äta.....glömmer att duscha.....glömmer att kliva ur pyamasen.....förbannar frågorna....dunkar pannan återigen fast i bordet den här gången.....

Så är det att ha en fetsvår hemtenta!!

Segt

Oerhört segt att få ner vettiga ord på pränt....sitter i timmar och producerar knappt nåt. Nåväl, det löser sej nog så småningom.

Peter lagade Vicces cross igår så idag har han åkt för fullt. Han njuter verkligen då!

Väntar på LOST...japp, det är redan tisdag. Tänkte plugga inför den frågan jag tänkte tampas med imorrn medan jag väntar....har inte läst den ena litteraturen där så jag får jobba på lite...aja baja mej...

För övrigt har det varit en alldeles förträfflig dag med mulet regnigt väder. Tänk jag kan andas igen!! 

Pluggdax ett par timmar igen.....

 

Hans hjärna skulle jag vilja låna ett par dar......


Kramelikram

Vem vann skytteligan då???

Ja vem tror ni????
Finns väl bara en!!!!!


Såklart!!! Med 25 vackra mål!!

Ack den som denna vecka arbetade på Scandic Park.....

Oh yes!!

Jaha, då var man tillbaka från intervjun då......och jag börjar den 31 augusti. YES!! Träffade mina två handledare idag och de verkar jättetrevliga. Jag fick hur mycket information som helst idag....tror inte jag kommer ihåg ens hälften men det var jätteintressant.
Jag kommer att få ett eget rum på mottagningen...och en egen patient att ha stödsamtal med....HJÄLP!!!!!! Jag kommer att få följa med på konferenser och möten....kommer att få lära mej hur mycket som helst känns det som.

Okej, skönt att veta vad man ska göra nästa termin.

Nu är det dags att börja fokusera igen.....sen ska vi till sjön för Vicce vill bada.

Kramelikram

Morgonstund har inte guld i mun

Solen är redan kokhet, himlen är knallblå och inte ett moln i sikte. Jag sitter med tentans underbara frågor framför mej...stirrar på dom en stund, stirrar sen på böckerna som ligger bredvid...smärtsamt medveten om att jag måste börja producera....och det NU. Tentan är dessutom jävligt svår...om ni ursäktar taskigt ordval....

Jag är också nervös inför intervjun på vuxenpsyk senare idag....tänk om de inte vill ha mej där....tänk om de ställer en massa frågor jag inte kan svara på....Usch, håll tummarna för mej.

Nu rycker jag igång med tentan....hörs ikväll igen.

Kramelikram

RSS 2.0