Sicken go helg

Har inte uppdaterat nåt i helgen...Varför?? Tja, haft roligare saker för mej helt enkelt...

Lördagen vigdes åt adventspysslande...Peter och Vicce kom hem med en superstor gran, rekordet för oss kan jag lova. Fin blev den med lampor i också, även om det inte var lätt att få i dom. I med slingor, girlanger och annat, så nu lyser det så fint så.....
Inne putsades det fönster och ströks gardiner...slängdes upp ljusstakar och stjärnor...Mina nya julgardiner till köket är dunderfina...Så lycklig=)

Peter och Jonte satte taket på den blivande tvättstugan, väggarna är uppe så nu ska det spacklas, på med väv och målas sen är det bara mattan kvar. Ser ut som om vi får in nya pannan före jul...om inget oförutsett inträffar såklart...men då överlever vi det också, då kommer den in efter jul.

Igår kväll blev vi spontaninbjudna till Cissi och Jonte på mat. En jättemysig kväll!

Idag var jag till Karlstad och kollade när Samuel åkte skridskor, Nordiska Plaza Cup. Samuel är en kompis son...kompisen heter Katrin, bor i Norge, och Samuel är hennes son alltså....Shit va han åkte bra!! Han kammade hem guldet totalt så det blev prisutdelning också=). Skitkul. Grattis Samuel!!! Han är grym på skriller den gutten. Enda gången jag hejar på Norge är när han åker skriller=).

Victor stannade hemma och fick hit farmor som sällskap...sen kom Peters bror Tomas och hans brud Anne-Sofi så det var fullt hus här när jag kom hem igen. Jättekul!!!

En kanonhelg!!

Imorgon är det Örebro som gäller, då är det seminarie. Ska bli kul att träffa alla raringar igen.

Kramelikram


Djungelns lag

Idag är det visst den 27e ja.....det har jag märkt....det är nåt speciellt med just den här helgen också...1a advent...det har jag också märkt....

Efter jobbet idag åkte jag till affären för att helghandla lite....parkeringen var proppfull och väl inne i affären var det ännu värre. Där var det djungelns lag som gällde...man fick nästan slänga sig fram för att få det man skulle ha...gamla tanter med vassa armbågar trängde sig fram...jag log och sa "ursäkta mej" typ hela tiden...fick en smäll av en handväska...log lite till.....Sen tänkte jag...Nej va faan...är det djungelns lag som gäller så är det väl bara att gilla läget och go with the flow liksom.....så jag slängde mej framför en dam och ryckte sista lemon-saften ur hyllan...sen störtade jag fram till bananståndet och gjorde mej så bred som möjligt för JAG skulle minsann rycka åt mej dom finaste bananerna....Jag störtade vidare genom affären och fram till frysdisken...men där kom jag av mej...där stod en anställd och dunkade pommes frites i kanten på frysdisken...han dunkade varje påse 3 - 4 ggr innan han snyggt och prydligt la ner dom i disken...var nog smulfrites i de påsarna.....Nåja, sen störtade jag fram till kassan...och ut ut ut...bort bort bort från denna vilda djungel...Tacka vet jag lejon och tigrar...

Ikväll ska vi titta på en film jag köpt...Män som hatar kvinnor, tror jag den heter...Ska bli skönt att bara mysa och äta godiset som jag fick slå mej fram i affären för att få tag i.....

Kramelikram

GRYMT!!

Är inte den här underbar så säg...Pink går från klarhet till klarhet tycker jag...Hon är grym!!!!


Ordets makt

Har haft en bra dag hemma med Vicce. Det blev ingen magsjuka som tur är så imorgon är det planerat att han ska till skolan igen. Sen följer han med Nils hem efter skolan är det bestämt...det blir bra.

Sydde upp mina nya julgardiner förut....de blev till och med lika långa vilket är en bedrift kan jag lova.

Läser arbeten från de andra gruppmedlemmarna inför seminariet och en tjej är värsta ordbajsaren...hon svänger sig med en massa komplicerade och konstiga ord så man tappar sammanhanget i texten. Jag förstår orden men de gör på nåt sätt så att texten hackas sönder...det märks att hon verkligen ansträngt sig för att slänga sej med svåra ord. Mycket svårläst och jobbig fallstudie som jag är superglad att jag inte ska opponera på.

Imorgon ska jag till praktiken igen...om Vicce ska va hemma så stannar Peter hemma...jag har en del jag vill fixa med innan helgen på praktiken. Åker i alla fall in halvdag...

Tänker på min goa kompis Ella som har så jäkla ont hela tiden...i kroppen. Hon är en riktig kämpe och har som tur är fina barn som hjälper henne. Det är så lätt att säga kämpa på och såna äppelkäcka kommentarer och jag tror att jag glömmer ibland att det är ju faktiskt det hon gör hela tiden...kämpar på menar jag...det gör ju såna kommentarer ganska överflödiga. Men det är svårt att hitta ord...ord är ibland också överflödiga, kan ibland räcka med en tanke. Tänker på dej tjejen!!!

Var rädda om varann där ute i höstrusket och mörkret

Kramelikram

Hemma och vabbar

Ja idag vaknade vi tidigt såklart eftersom vi skulle iväg till jobb och skola. Vicce hade ont i magen och kände sig allmänt risig i magen så han är hemma idag. Vågade inte riskera att skicka iväg honom ifall det skulle va magsjukan...kan lätt bli en epidemi... Men han har inte ont i magen längre så faran verkar vara över.

Jag har suttit och hängt framför teven sen imorse så jag borde verkligen göra nån nytta. Jag ska fortsätta läsa arbetena inför seminariet i alla fall. Skulle vara skönt att bara kunna repetera i helgen.

Okej, ha en skön dag alla därute.

Kramelikram

seminariedax snart

Dagen har varit riktigt bra, jag har fått mycket BRA saker gjorda. Känns bra!

Håller på och läser gruppmedlemmarnas fallstudier inför seminariet på måndag, det är riktigt intressant att se hur de tänkt och hur man kan tänka i olika situationer. Spännande.
Ska bli kul med det här seminariet för nu handlar det liksom om socialt arbete och dess kärna liksom...teorinivån, hur man tänker i ett konkret sammanhang. KUL!!

Kramelikram


Intresseklubben noterar

Dagens förstasidesstoff får säkert ALLA att rusa in och köpa dagstidningen...

ANDERS BAGGE berättar om hur det var att ha SVININFLUENSA...Jag hostade blod.

Ooooookej....VA SPÄNNANDE, Fattar ni, ANDERS BAGGE BERÄTTAR!!!!! Jösses....OM SVININFLUENSA till och med.....

Jag tror jag skulle kunna berätta lika spännande saker än det....Typ när jag hade MÄSSLINGEN (som idag folk vaccineras mot) och fick den läskiga följdsjukdomen ÖRONINFLAMMATION. Eller kanske när jag blev hundbiten....Ja ni fattar ironin i det hela va??....Jag menar att hans (inte ens bekräftade) svininfluensa kanske inte var värd en hel jäkla löpsedel....eller?? 

Min granne har svininfluensa (ja här är vi grannar även om vi bor tre km isär, det funkar så på landet), hon kan säkert också berätta hur det känns....men hon gör det säkert bara för dom som är intresserade.

Men köp inte tidningen då, tänker du säkert....Nej, det gör jag såklart inte heller, men jag kan ju inte låta bli att se löpsedlarna som pressbyråarna och affärerna tapetserar med....och då kan jag heller inte låta bli att komentera det.

Är DU intresserad av att Anders Bagge kanske har svininfluensa och att han hostar blod??


Ett år sen...

Just ja...kollade precis och såg att jag haft bloggen i ett år...ETT HELT ÅR!!! Ja, jag missade själva årsdagen, den var den 19e november...men det var bra nära.

grattis min lilla blogg på ett-årsjubileet=). Jag har en trogen krets läsare och jag skriver såklart mest för er...men jag skriver också för mej själv, för att jag gillar det.



Kramelikram


Lussebak=)

Idag var jag bara en snabbsväng till praktiken. Sen tiggde jag lite priser...men får återkomma imorgon=), jaja..

Handlade på hemvägen sen bara dööööök jag ner i soffan och sov nästan tills Vicce kom hem. Jag var skittrött...börjar bli jobbigt att va så jädra trött, inte van det.

I eftermiddag har Vicce och jag bakat lussebullar och lussekatter...eller jag gjorde degen och Vicce resten. Blev riktigt goda.

Nu ska jag fortsätta vara trött och grinig gammal tant...ska kolla på nyheterna.

Kramelikram

Vaccin försenat...

Läste just att en massa doser vaccin nu är försenade vilket innebär att massor med barn, ungdomar och riskgrupper som behöver vaccinet inte kommer att få det. Fler dödsoffer stod det med feta bokstäver...(jävla skrämselpropaganda), men ändå.... Jag tänker så här...eftersom jag jobbar bredvid en plats där det vaccineras på löpande band så passerar jag den låååånga kön varje dag. Media har gått ut med att barn, unga och riskgrupper ska vaccineras i första hand...okej...när jag då vandrar längs den låååånga kön av folk som väntar på vaccin så ser jag en jävla massa old folks och medelålders...de nästan tränger sig före i kön...

Hade alla friska vuxna gett faan i att vaccinera sig i moralens jävla namn så hade de som verkligen behöver vaccin fått det...då hade det räckt till dom...nu är en jävla massa människor som inte tillhör nån riskgrupp vaccinerade istället...och de som behöver det får inget...SÅ jäkla bra planerat alla moraltanter...

Söndag

Det spöregnar ute och jag är sjukt trött.....inte på vädret utan rent fysiskt..fattar inte varför, jag brukar aldrig va trött, inte så här....orkeslös liksom...

I fredags var jag ute i affärer och tiggde priser till föräldraföreningens jullotteri som vi ska ha på skyltsöndan. Affärsinnehavare är väldigt tillmötesgående och vänliga fast de förmodligen är supertrötta på tiggare som mej...men jag fick ihop en hel del, var faktiskt bara en affär som sa nej...av sju...ska fortsätta på måndag.

Väntar med spänning på arbeten från de övriga gruppdeltagarna till seminariet om en vecka. Har fått den jag ska opponera på i alla fall....

Kramelikram

Sol i hjärta sol i sinne...

Sov länge, det var både skönt och välbehövligt. Se tog jag med mig måttbandet och stack till Karlskoga för att inhandla lite tröjor åt Vicce. Han har växt ur allt. Han har gått från 134-140 till 146-152 på nolltid, alla tröjor han har blev korta i armarna över en natt nästan. Nåja, nu har vi laddat garderoben igen.

Ja, jag köpte två par tights till mej också, ett par denim och ett par svarta med dragkedja vid foten, skitsnygga båda två.

Sov en stund i eftermiddag...ont i ryggen så jag blir trött. Var skönt att räta ut sej lite...Ryggen ja, det är ingen överhängande fara...känns som om jag har en golfboll under skulderbladet och golfbollen gör ont...det gör att jag spänner mej så jag får ont i skallen...gnäll gnäll...en baggis och inget världsproblem alltså, mest irriterande.

Vackert och soligt väder hela dan och jag har inte utnyttjat det ett dugg...imorgon ska jag försöka va ute lite mer. Jag gillar att vara inne och greja...måste ju inte gå ut bara för att solen skiner...jag njuter ju lika mycket när det regnar...nästan. Har man bara sol i sinnet så fixar sej det mesta...

Mår fortfarande illa efter hundfilmen...kan inte få bort den från näthinnan...Jag kommer aldrig mer att följa en länk jag inte vet var den leder...

Har inga vettiga ideér alls att skriva om idag...inte ens några ovettiga ideér...

Imorgon är en annan dag..

Kramelikram

Värsta sänkningen någonsin

Då var det helgen...ska bli skönt att sova ut imorgon, är fortfarande riktigt trött. Varit kanonbra på praktiken som vanligt...hade ett fantastiskt bra samtal med en av de tre kuratorerna idag...ett sånt där guldkorn att lägga till sin samling.

Slog upp facebook-sidan när jag kom hem...en kompis son som bor i Norge hade länkat till en liten film som ligger på youtube som skapat stort rabalder och som också han var oerhört upprörd över...en idiot som filmat när han slängde ner sin lilla hund rakt i marken från en bro...Hunden överlevde och låg där nere och gnydde...då zoomade dom in hunden....Fattar ni..först fick man se det lilla knytet i famnen på idioten och sen bara slängde han ner hunden nerför bron...de filmade hela fallet och....ja, jag orkar faan inte ens beskriva det....Helt fasansfullt och jag höll på att kräkas...mår fortfarande illa...Hur kan en människa bete sig så jävla sjukt...och de som stod runt och filmade då?? Helt otroligt.......Detta ledde till att folk fullkomligt rasade samman och gav sej ut för att haffa denna idiot, hela världen var enad...han anmälde sig själv till polisen till slut...Hunden överlevde men fick inre skador såklart....fattar ni va jävla otroligt sjukt....

Om jag tänker länka till filmen här?? Nope...tänker bespara er det...och tänker inte låta idioten få mer uppmärksamhet för sin absolut vidriga handling. Hoppas han ruttnar i helvetet.

Jag sänker ta mej faan alla jävla idioter som....som....beter sej illa mot djur...

Domedagen och underbar glädje

Har varit fullt upp ett par dar...sen har jag varit ohyggligt trött...riktigt jäkla skittrött...inte alls likt mej. Mycket intryck och mycket att tänka på om dagarna...sen är det mörkt när jag går in på lasarettet och ännu mörkare när jag går ut därifrån. Inte van att inte se en enda ljusglimt under veckorna liksom...Men men, hösten är min favvoårstid..och vintern såklart...inga jäkla mygg, inga fästingar, inga getingar...bara mörkt, och det är en baggis. Kanske ska sova med lampan tänd i sovrummet för att få lite extra energi...Sen käkar jag ju Berocca också...riktig dunderkur...ser ut som man kissar apelsinjuice...typ.

Förrresten så måste man ju börja samla brädor, spik och annat man kan tänkas behöva....sen måste vi börja samla en massa djur...typ ett av varje kön...sen ska vi proppa in oss i våra nybyggda båtar för va faan det är ju rena syndafloden ju....pest har vi också i form av flunsan...bara gräshopporna som fattas...kan tro att domedagen är nära....

Positivt och glatt så det förslår...men nåt som är alldeles ohyggligt positivt och alldeles underbart glatt är att Paters provsvar kommit och det visade på "bara" en infektion...alltså inte cancer eller nån kronisk tarmsjukdom.....Behöver jag tala om att det är feststämning i vårt hus idag=). *GLÄDJE*

Kramelikram


Jag är med i en tävling...

...där jag har chans att vinna snygga smycken från Victorian Dreams. Tävlar gör man i Julia Bergs blogg.

Skulle sitta fint med ett snyggt smycke till jul.

Kramelikram

Berocca is the shit

Ja det surras om en massa antiförkylningskurer överallt...drick det eller det eller det....Men ett jag kommer att ta fasta på och som verkar fått flest röster är Berocca...ni vet den där gula drycken i reklamen...som förövrigt har samma gula färg både när man dricker det och kissar ut det....Jag snackar illgult...giftigt gult...men det ska vara bra påstås det.

Veronica som praktiserar på samma ställe som mej fick gå hem idag, riktigt risig kraken...och hon ska gifta sig på lördag....Hoppas verkligen hon hinner tillfriskna...vilket öde, sjuk på sin bröllopsdag...*gråt och förtvivlan*.

Jag kommer att få gå missbruk och behandling till våren förresten...har man inte hört annat före 15 november så gäller förstavalet. YES!!! Känns riktigt bra.

Nu ska jag frossa i Ellos nya reakatalog som damp ner i brevlådan idag...har redan sett ett par snygga plagg....KÖP KÖP KÖP!!!

Kramelikram

Ur en flörtkulas liv

Idag har varit en härlig dag..tänk solen har varit framme nästan hela dan. Vicce åkte cross på förmiddan, han har fixat en bana bakom stallet. Han kör jättebra, börjar sladda och greja nu så det märks att han känner sej säkrare...då tänjer han lite på gränserna...men han kör inte över sin förmåga i alla fall, det känns bra.

Jag har skrivit klar fallstudien, det var en jäkla massa jobb med den. Tagit många långa timmar, men nu är den klar. Bara att börja skriva en förkortad version till redovisningen....kanske...eventuellt kör jag med märkpenna och styker under det jag ska ta upp.

Godis borde vara förbjudet (NOT)....vad är det med det där söta äckliga som är så förbaskat gott...man kan ju inte motstå frestelsen när det står en skål med godis framme ju...chips, jordnötsringar...nej fy fasen, vi får verkligen dra ner på fredagsmyset...myset räcker ju hela helgen. Känner mej som en flörtkula...en stooooor flörtkula.

Varför har man lättare att lägga på hullet när man är vuxen? Man behöver bara lukta i en godispåse ju så smäller det till runt midjan och ett extra kilo har gjort sej hemmastadd. Hur ska man bära sej åt? Nej, inte faan vet jag...hade jag vetat det hade jag förmodligen struntat i det ändå för godis är så jäkla gott...varför ta bort sånt som man tycker är gott....man mår gott av godis....i alla fall jag.



Kramelikram 


Barnledig??

Ja dagen den har.....gått....
Jag har mest pluggat faktiskt, nästan skrivit klar min fallstudie. Det var jättekul och jätteintressant, lärde mej en hel del. Spännande. Lite kvar till imorrn dock.

Läste på facebook om en tjej som var så glad för hon var "barnledig" ikväll....Ett jättekonstigt ord tycker jag. Varför vill man vara barnledig? Ledig från sitt barn?? Ledig från delar av sin familj? Vad är det som är så jobbigt med sitt barn så man måste vara ledig ifrån det? Ja inte vet jag...jag vet i alla fall att jag inte behöver vara ledig ifrån mitt barn i alla fall. Man är ju en familj....Barnledig??? *FNYS* Som sagt ett konstigt ord...

Barnvakt är en helt annan sak. Ibland kan vi behöva ha nån som ser till Vicce om vi ska göra nåt som han inte kan va med på, typ om vi jobbar.... Men barnledig bara för att vi vill vara lediga från honom....fattar inte vad det skulle va bra för...skulle ändå kännas som om nåt fattades....

Nej, ordet barnledig är skit

Kramelikram

Genialisk, det är jag det=)

Idag har varit en skitbra dag. Fullt upp på praktiken, en del nya spännande grejer men också pågående grejer som gått riktigt bra...en bra dag helt enkelt. Jag har även kunna plugga en hel del...måste dock plugga i helgen också för nästa vecka har jag ganska mycket inbokat på praktiken och på fredag måste jag maila in min fallstudie....kommer jag att hinna tro???? Klart jag gör=)!!! 

Måste erkänna att jag varit ett geni idag...ett riktigt geni...inte ofta det händer kan jag lova...är väl första gången i min blogghistoria i alla fall men idag har jag varit genialisk hehehe....Kan inte berätta vad exakt utan ni får helt enkelt tro på mitt ord=)

Ikväll ska vi ha fredagsmys=), mycket smarrigt godis och förmodligen nån halvtråkig film på teven....men det gör inget att filmen är tråkig så länge man har godis, sin härliga familj runt omkring sej och när det är fredag.

Nästa vecka kommer termin3-are och ska intervjua mig...hihihi, kommer ihåg när vi var treor och skulle intervjua en termin6-a. Då kände man sig otroligt liten och osäker....Ska bli spännande.

Jag måste börja tigga priser till föräldraföreningens julskyltningslotteri också....ska bli kul att se om man får ihop nåt.

Ses imorrn. Va rädda om varann...

Ingen är snyggare än sin spegelbild

Kramelikram


Svinis till Åtorp

Jaha, då har svininfluensan landat i Åtorp också. Var väl i och för sig väntat eftersom det florerar överallt...varför skulle vi leva i nån skyddad miljö...men man kunde ju hoppas.

Nåja, Peter har varit på begravning idag...ingen nära utan en kvinna som han arbetat en hel del hos förr. Kändes bra för honom att va med.

Själv är jag förkyld...ont i huvet och har "gått" på alvedon hela dan...urkul....OBS Ironi!  Men det har varit en bra dag ändå..jag har återigen förundrats över en viss myndighets oförmåga att anställa empatiska och humanistiska människor...Måtte jag aldrig behöva hjälp från den myndigheten...SNÄLLA!!!!

Igår var vi på utvecklingssamtal i Vicces skola, alltid ett roligt möte..Mamma stolt!! 

Kramelikram



Ingen rolig dag...

Idag har vi avlivat vår ena ardennerpojk, Ior.
Sorgligt och kunde ha undvikits om inte en totalt okunnig människa haft honom före oss.
Peter har kämpat med honom i flera år men nu gick det inte längre.
Han blev för stor och för stark och de krafterna i kombination kan bli livsfarliga när det inte går att lita till 100%. En häst man inte kan hantera på ett bra sätt kan man inte ha kvar, det är varken rätt mot hästen eller ägaren.
Nu har Peter och Ior kämpat färdigt, nu är resan slut.
Nu har vi sorg i våra hjärtan.
Saknar dig.
Vila i frid!


Who´s da man

Då har jag gråtit mig igenom ännu en fotbollsgala då....Glädjetårarna strömmar verkligen och blandas med sorgsna...Fotbollsgalan är en mäktig tillställning. Visserligen var det riktig skitmusik...men hallåååå, Amanda Jensen är ju bara för pinsam tycker jag, i strumplästen med terrible voice...okej, jag sjunger väl inte ett dugg bättre men jag envisas inte med att sjunga offentligt i alla fall. Nåväl, hon är väl älskad av några hon också antar jag...Kirsti i Idol älskade henne...Kent är inte min musiksmak heller direkt....inte alls faktiskt...

Sen bruden, vad heter hon, Jessica, hon som spatserade omkring bredvid otroligt proffsige Adam Allsing. Var säkert kul för de manliga i publiken som satt nära scenen, de såg garanterat hennes underwear tydligt. Jag säger, Men hallååå en gång till. Vilka otroligt fula kreationer hon hade på sig, särskilt den rosa saken...Nåja, det läser ni nog om i tidningarna imorgon...det lär finnas åsikter. Men hon är riktigt bra som programledare, verbal och vaken...men som sagt...stylist...någon??? Hmm, kan det vara ren och skär avundsjuka som får mej att tycka så...för att jag aldrig skulle kunna bära upp en sån där kreation (Ja ja, ni kan sluta fnissa nu)....Nej, faktiskt inte...jag tycker att hennes scenkläder var absolut dunderfula...synd på en annars så skitsnygg tjej.

Sen säger jag ju bara en sak, och det är ZLATAN!! Ja att han är min favoritspelare alla kategorier är väl ingen hemlighet,  inte att jag tycker han har en superskön stalj och urläckert utseende heller. Tänk att han fick GULDBOLLEN i år igen, fjärde gången...helt enormt..inte otroligt utan bara enormt. Att han blev utnämnd till årets forvard var inte överraskande heller, inte i min värld....

Ett antal gånger har jag hört följande söta kommentar ikväll:
- Men mamma....gråter du IGEN???


Kramelikram


Ingen lust...

Igår åkte Vicce, jag och Vicces kompis Nils till Örebro för lite shopping. Fick tag i lite kläder och skor till Vicce....lite smyckematerial till mej och en fars dags-present från Vicce till Peter. Bra bra.

Gratulerade min papps idag och käkade smarrig tårta och pratade. Alltid lika kul.

Kvällen kommer jag att tillbringa framför teven tror jag...borde egentligen skriva på mitt "fall" som jag ska analysera inför nästa seminarie men jag känner inte för det just nu. Har jag inte lust att skriva så blir det inte bra så då kan jag lika gärna strunta i det. Får jaga inspiration och lust en annan dag...men snart ligger kniven mot strupen så det är bäst att ta tag i det fortast möjligt....medan man har en chans att ta lite i taget.


Vackert...

Kramelikram


Slog i backen

Veronica på praktiken och jag hade ett superbra samtal idag. Det är häftigt när man är två på samma plats och man kan reflektera över varandras utveckling...och sin egen också såklart. Ja, vi hade ett kanonbra samtal...Tack Veronica.

Mötte en gammal kompis på affären idag och jag frågade som man brukar hur det är och hur det är med frun och barnen..ja, ni vet...som man gör liksom. Han svarar jo, det är väl okej, men det är barnen som är sjuka...kanske är svinis du vet...vi vet inte. Vet ni vad jag kommer på mig själv att jag gör...???...Jo, jag backar ett steg...fattar ni BACKAR ett steg..Hur det såg ut vill jag inte ens veta. Tänk att man har en slags inbyggd skyddsinstinkt så när man kommer i kontakt med ett hot så backar man automatiskt. Nåväl...efter en stunds pratande kom han fram till att barnen inte alls har de "rätta" symtomen...eller han hoppas nog det i alla fall. Nåväl, det var mest min helt orationella reaktion jag ville belysa....ganska sjukt och framför allt otrevligt beteende...men inget jag gjorde medvetet dock...som om det skulle ursäkta mej...*Skäms*

Förutom det så börjar jag märka och tänka på vad mina två år på socionomprogrammet faktiskt gett mej. Nu när jag är ute i verkligheten känner jag att "shit alltså, jag har ju lärt mej en hel del"...eller kanske framför allt, jag märker att jag har användning av det jag inte trodde jag har lärt mej men som jag faktiskt har lärt mej....Fattar ni?? Det är som om hålrum håller på att fyllas....det fylls med praktisk kunskap som läggs till den teoretiska kunskap jag faktiskt förvärvat mig innan (fast jag banne mej inte ens märkt det). När jag nu läser om en del litteratur så märker jag hur pusselbitarna faller på plats och jag förstår. En cool känsla. Känner inte ni andra socionomstudenter det samma?? Är det bara jag??

Nu ska jag lämna över min kära laptop i händerna på en ivrig 11-åring som ska sova över hos Vicce inatt. Har lovat att de ska få låna min dator....HUR KUNDE JAG???? Nejdå, skojade bara. Det är superduktiga grabbar.

Själv ska jag bänka mej framför teven och känna att det är fredag. NJUTA!!

Kramelikram

Gaaaahhhh

Inte så farligt som det låter men jag är slut i huvet idag...eeehhh, mer än normalt då förståss. Satt på ett samverkansmöte hela eftermiddan...vilket var intressant i sig  men det var lååångt....så där långt så man började gäspa lite dolt bakom handen eller tröjan..eller det som dolde bäst helt enkelt.... Förmiddan var det teamkonferens så då blev det sittande också...fast teamkonferenserna är superroliga förståss. Mycket rumpjobb idag alltså.

Det snöar dasslock ute och är hur vackert som helst. Det värsta är att man inte kan ha helljusen på när man åker bil...ser inget alls då. Känns lite halvlurigt att inte ha så bra sikt när man kör på älg och vildsvinsrika vägar i mörkret. Men det gick bra i alla fall.

Diskuterade vaccinering på praktiken idag...tänk vad olika åsikter folk har i just den frågan..och alla hävdar att just hans eller hennes åsikt är den enda rätta. Lite kul tycker jag. Vaccinfrågan är så het och nästan lite infekterad eftersom den (som jag hävdat tidigare) blivit mer en moralfråga än en hälsofråga så man får nästan brännsår när man diskuterar det. Man får nog helt enkelt gå på sin egen övertygelse och sen stänga av öronen när folk börjar diskutera. Man måste följa sitt hjärta och det som känns rätt här och nu, annars blir man nog galen.

Jag har i alla fall min egen övertygelse....Dont put any shit in my veins.

Kramelikram

Keila

Ja, Keila heter den barnbyn som jag kommer att engagera mej i och skänka pengar till. Keila ligger i Estland, strax utanför Tallinn.

Idag kom ett brev från barnbyn samt ett kort därifrån. Jättefina hus i olika färger där då barnen bor med sina barnby-mammor. Upp till åtta barn i varje "familj". Här kommer barnen som annars varit dömda till ett liv i fattigdom och misär att garanteras undervisning, ett hem, samhörighet,  mat på bordet och möjlighet till hälsokontroller. Sånt som vi tycker är självklart.
Barnen som hamnar i barnbyn är ofta föräldralösa men det finns även barn vars föräldrar inte har möjlighet att behålla dem på grund av sjukdom, dålig ekonomi, missbruk osv. Här får barnen verkligen en chans till livet.

Känns bra att vara delaktig...även om min del är mikroskopisk så blir den stor tillsammans med alla andra delar.

Kramelikram

Hurra det snöar, hurra det snöar, det var väl roligt hurra!!!

De första små fjunen dansar omkring utanför fönstret och det är alldeles underbart! Imorse när jag hämtade ved landade ett pyttelitet snöfjun på näsan och det pyttelilla gjorde att hela dan blev liksom glad...och bra.
Veden sprakar i pannan och på spisen puttrar en smarrig stek...fönsterlamporna lyser och mörkret börjar sakta lägga sig...vilken underbar dag! Jag har en "ledig" studiedag idag och njuter i fulla drag. Jag har tyvärr inte pluggat som jag tänkt, läste bara lite imorse. Men dagen har bjudit på mycket annat...viktigare...livskvalite´.

Imorgon är det dax för praktik igen och det ska bli lika kul och spännande som vanligt. Flera patient-samtal inbokade så det blir nog en bra dag.

Kramelikram

chock-räkning

Ja, igår fick vi en minst sagt chockartat saltad räkning från Coolstuff. Vicce hade fått tips av en klasskompis att det gick att köpa fisbomber genom just Coolstuff...en internetbutik alltså. Fisbomber är liksom detsamma som stinkbomber...Okej...bomberna kostade 9 spänn styck och Vicce beställde 20 stycken. Räkningen kom och vi betalade glatt de 180 kronor som det kostade. Så långt allt lugnt....
Igår kom då ytterligare en räkning på samma fisbomber...den här gången kostade fisbomberna 180 kronor styck vilket resulterade i en räkning från Coolstuff på nästan 3500....

Lugn...jag ringde till företaget idag och killen jag pratade med försäkrade att min räkning nu var makulerad...Jag bad ändå att få bli raderad från deras hårddisk typ...men det gick inte...Nåja...räkningen blev raderad i alla fall...hoppas jag...

Vad som är mer skrämmande är att företaget i två hela dar sprutat ut saltade räkningar till oskyldiga, ovetande människor....Hoppas alla ringer och kontrollerar som jag gjorde (Läs ringde och talade om hur jävla idiotskt företaget är som beter sej så jävla idiotiskt).

På mitt påstående att det var jävligt trist att få en sån saltad faktura svarade telefonkillen "Jag vet"...hur faan kan han veta det?? JO, han har minsann handlat på Coolstuff han också!!

Slutsats:
Handla från välkända kedjor
Kontrollera ALLA fakturor...flera gånger..använd gärna miniräknare
Handla INTE från Coolstuff
Handla INTE från Coolstuff
Sa jag att man INTE ska handla från Coolstuff

Kramelikram

Energy, Love, Engagement


Urk-mode

Satt i godan ro och drack mitt kaffe samtidigt som jag bläddrade i en tunn Ellos-katalog...nåt reablad som damp ner här om dan. Plötsligt får jag de DET HÄR:

Alltså stickade raggsockor med sula på....Antingen är det jag som är hopplöst omordern eller också har nån modesnubbe varit hög när dessa designades...Det var i alla fall det fulaste i skoväg jag sett under mitt snart 42-åriga liv. Jag ber om ursäkt om nån jag känner just inköpt dessa med stor glädje men alla har ju inte samma smak...och detta var definitivt inte min.

Rent praktiskt då om man bortser från själva utseendet så måste det vara ohyggligt att gå med dessa i snö...för att inte tala om snöslask....Nope, ett riktigt URK-mode tycker jag...

Tänker att min mamma som är världsbäst på att sticka raggsockor kanske i samråd med nån skomakare kan tjäna storkovan....Go mamma Go!!! Vi snackar affärsidé...vi snackar stora summor...vi snackar lättlurade köpare.

Kramelikram

RSS 2.0