Hurra det snöar....

Jättevackert snöväder ute, är alldeles vitt utanför fönstret. Jag har haft två hemmaplugg-dagar och har en kvar imorgon. Läser in mej på vår redovisning vi ska ha på fredag...ska skriva "min" del och mina tankar imorgon...eller senare idag, jag får se. Har noll koll...kommer inte att få mer koll heller känner jag, är ingen diskuterartyp och redovisningen är en diskussion...får hålla fokus på min lilla teoridel så jag får nåt sagt.

Ska greja i hästhagen, med staket och annat bök när Peter kommer hem. Han skulle för övrigt sluta lite tidigare idag så vi hinner fixa staketet ordentligt. Det är så mycket snö så staketet jordar inte så hästarna bara ränner rakt igenom det....både igår och idag. Jag trodde jag fixat staketet igår men idag hade de rännt igenom på exakt samma ställe...fattar inte. Som ni vet är jag inget större fan av våra hästar, de är ju Peters i första hand, dessutom är de lite läskiga tycker jag...stora och så....men igår fick jag hjälp av Cissi som tur var men idag var jag själv...Men Bella är lugn och fin så henne kunde jag lätt leda in i stallet varpå våran ganska puckade ardenner vackert knallade in efter...Det som är härligt med hästarna är att man har en jäkligt bra anledning att vara ute.

Ja, annars rullar allt på...Jag längtar tills jag pluggat klart och kan få komma ut i arbete...har en liten pluggsvacka just nu men jag kommer att få tillbaka motivationen och pluggarlusten igen, bara saker fått lagt sej lite...bara man får landa, hämta andan.

Var rädda om varann

Kramelikram

Fin helg...

Skriver inte särskilt ofta just nu...men här kommer ett inlägg i alla fall.

Jobbig vecka....

MEN

Igår var en rolig dag vilket behövdes nåt alldeles förskräckligt mycket. Jag tog med mej Vicce och två av hans kompisar till pulkabacken och spenderade hela eftermiddan där. Vi hade med fika och hade en härlig dag. Vi var både kalla och blöta när vi kom hem igen...och glada...

Igår kväll plogade Peter en crossbana åt Vicce i en av hagarna så där har han kört en hel del idag...och har säkert inte kört klart för dagen än.

Jag har en hel del att läsa inför morgondagens grupparbete...vill hellre vara ute men inser att jag nog måste förbereda mej som alla andra.



Kramelikram


Missbruk Dag 1

Då var första dan avklarad på nya kursen då...Drog igång med en föreläsning om risk och skyddsfaktorer då det gäller normbrytande beteende hos unga...En kanonbra föreläsare som fångade oss totalt. Jätteintressant och givande.
Introduktionen kom lustigt nog efter första föreläsningen men så kan det väl kanske bli ibland...på Örebro Universitet=)...
Kursen kommer att innebära en massa föreläsningar, seminarier och en tenta, allt det på fem veckor. Ska verkligen bli jättekul att läsa om missbruk, psykiatri, kriminalitet osv....riktigt kul. Jag ser jättemycket fram emot allt spännande jag kommer att lära mej.

Nya människor, både såna som jag aldrig sett förut (från termin7) och såna jag sett men aldrig pratat med...nya möten, nya erfarenheter...
Vi skulle dela in oss i grupper om 7 personer, de grupperna ska vi förbereda oss inför seminarier och sånt i...det blev 5 ifrån min "ursprungliga" klass och två nya tjejer som jag inte pratat med förut. Ska bli jättekul!

Gjorde slingor i håret igår...Cissi kom över och hjälpte mej. Tänk vilka chicka plasthättor det finns nuför tiden...när man slingrar alltså....det var till och med sydda kantband på den lilla skapelsen jag hade på mej och som Cissi drog små tunna tussar hår ur....supersnyggt...NOT!!! Men kul såg det ut och lockade till skratt gjorde den.



Glashalt väglag var det när vi åkte hem i eftermiddag...hade regnat isbark, ja, det hade det ju imorse också men jag upplevde det inte riktigt så halt då....Kunde tagit skridskorna till Örebro...men ångrade mej...

Nu ska jag börja läsa den första av tre artiklar som ska plöjas...tror två av dom var på engelska=). Have fun Anki...

Kramelikram

Ett steg framåt...

Söndag...vad ska man hitta på idag då tro?

Jag ska förbereda inför nya kursstarten imorgon, plocka iordning de grejer jag ska ha med mej och så. Ska bli jättespännande att börja på ny kurs...även om jag längtar tillbaka till praktiken och de underbara människor jag lärde känna där....Saknar ER! Men nu är det dags att ta ett steg till på vägen mot examen, varje steg är värdefullt och för mej närmare det jag vill jobba med.
Läste i studiehandledningen och ser där att det kommer att bli en hel del läsande under väldigt kort tid...har därför börjat att läsa redan. Jag läser och gör understrykningar för då räcker det att kolla understrykningarna inför tentan sen...hoppas jag...Just nu läser jag en bok som heter Våldsutsatta kvinnor. Har läst den förut för den har vi haft en tidigare kurs men tycker ändå den är intressant. Svårt att förstå dock....hur människor kan misshandla, våldta och trakassera den de en gång valt att leva tillsammans med....jag skriver människor för jag är säker på att det inte bara är män som bär sig illa åt mot kvinnor (även om det är vanligast) utan det finns säkert kvinnor som bär sig illa åt mot sina män också...

Igår var ingen vanlig dag...Nej, för det var min mammas födelsedag. Grattis mamma!!!! Vi firade den med pompa, skratt och massor med fika. Det var enormt trevlig och mysigt...kändes underbart att skratta tills man inte längre fick luft.

Nu är det helt plötsligt inte lika vackert ute längre...snön har trillat av träden, snön vid vägkanerna är svarta och skitiga av saltet som vägverket vräkte på så snart det blev lenväder... Synd tycker såklart jag, men ett steg närmare värmen för alla sommarälskare...

Kramelikram


Love shine a light....


I am back...

Livet har varit turbulent ett tag....saker har hänt...därför har jag struntat i bloggen. Skulle kunna strunta i den nu också känner jag men vet att några stycken gillar att läsa skiten jag skriver så då ska väl jag också försöka skriva lite. Sen är det ju faktiskt lite kul när jag väl kommit igång....

Gjorde sista tårdränkta dan på praktiken igår. Tänk våra tre handledare hade köpt en varsin underbar ljusdekoration åt mig och Veronica, jag blev jätteförvånad och fantastiskt glad. Vi blev bjudna på lunch hos en av kuratorerna (Nina). Hon hade gjort pajer som var gudomligt goda, en härlig sallad med fetaost (hur visste hon att jag älskar fetaost)....och till efterrätt en krämigt god hallon(tror jag det var)-kaka med glass och vaniljsås. TACK!!!
Det är jätteledsamt att sluta på praktiken för jag trivdes verkligen hur bra som helst...men men, nothing lasts forever. Som tur är har jag möjlighet att kontakta alla tre kuratorerna....och vem vet, jag kanske rent av blir patient där efter C-uppsatsen hehehehe.

På måndag börjar plugget igen...jag ska läsa missbruk och behandling, det kommer även att ingå lite om personlighetsstörningar, ADHD, diagnoser, psykiatriska sjukdomar, krimonalitet osv...och det är ämnen som intresserar mig enormt!! Ska verkligen bli jättekul.

Peter oc Victor är i stallet och lagar hästboxen. Vår "lilla" Nicke bryter sig ut varenda natt...Nu bygger Peter och Jonte en ny dörr. Victor är med och härjar i snöhögen med Albin skulle jag tro.

Nu ska jag duka fredagsmys.

Kramelikram


Vår vackra varg

Jaha...nu har vargjakten börjat...den lovliga till och med. Undra om de som bestämt detta förstår vad det innebär...

Flockar med skjutglada jägare som ser vargen som sin ärkerival, sin dödsfiende och som inget hellre vill än att utrota vår vackra varg springer omkring i skogen och letar...söker...hoppas...

När vargjakten är legitim kommer det att skjutas bortom all kontroll...om man säger att 27 vargar ska skjutas av så kan jag lova att summan kommer att hamna på det dubbla...lika många vargar som skjuts och protokollförs kommer att ligga beravda i skogarna, skjutna av hatiska jägare...utanför protokollet. Vem kan kontrollera det??? Ingen så vitt jag förstår och jag tycker det är för djävligt.  

Vargen är en viktig del i vår fauna och ett rovdjur som hjälper till att upprätthålla balansen i vår natur...Utan vargen behövs avskjutningar av både rådjur och älg men om man implementerar vargen i ekosystemet och låter den bli en naturlig del av densamma så kommer balansen att upprätthållas utan människans inblandning i större utsträckning.....det borde vara det som våra viltvårdare runt om i landet strävar efter...eller???

Men nej, det blir ett herrans liv när vargen väl etablerat sig och den ses helt plötsligt som ett hot....ett hot mot vad??? Älgar och rådjur?? Det är fullt naturligt och viltvårdarna borde som sagt applådera denna utveckling....varför gör dom inte det??

Vargen tar hundar och tamboskap....Ja, såklart att vargen söker lättillgänglig föda, det gör vi alla...släpp då inte hundarna lösa i skogen där ni vet det finns varg...det finns sajter där man kan kolla var vargen befinner sig...stäng för faan in ert boskap med vargstängsel, fem trådar där varannan tråd är jordad....Ja, det tar lite tid om man har mycket mark och det är kostsamt men man vill väl skydda sina djur.....för det är väl för boskapens skull man vill bli av med vargen...eller?? 

Här handlar det, tycker jag, om att ha ett förhållningssätt gentemot den utveckling vi har...man kanske inte kan leva exakt som man gjort tidigare...Naturen håller på och läker, den återhämtar sig sakta men säkert till sin ursprungliga sammansättning...låt den få göra det i fred. Det är vi som måste anpassa oss till det nya...det är vi som måste passa in...Från början är det vi som skadat vårt ekosystem genom att utrota de rovdjur som hade styrkan och möjligheten att upprätthålla balansen...Nu måste vi ta ett steg tillbaka, vi med våra förbannat fint utvecklade hjärnor måste ta ett steg tillbaka och låta naturen läka efter egen förmåga och utan inblandning av oss och vårt förbannade ego.

Behöver jag tillägga att jag gillar vargen och tycker den är ett ståtligt och magnifikt djur.
Jag älskar att höra den yla vid mosskanten och jag blir alldeles lyrisk när jag råkar få se den mytomspunna och vackra vargen lunka över vägen framför mig vilket faktiskt hänt ett par kanske tre gånger. När jag inte har turen att få se den livs levande kan jag ha turen att få se ett tassavtryck som ytterligare bevis på att jag bor mitt i det vackra vargaland.

Hur kan man hata något så vackert??

Kramelikram


Vintern ÄR vacker

Nu måste väl även ni som inte gillar vintern hålla med mej....kolla här, Vintern ÄR faktiskt vacker....alldeles magiskt vacker!!!
Tog lite bilder i trädgården idag.


Bortglömd...


Vinterskrud...


Snölykta...


Tujan utanför köksfönstret...


Rosenspirean...


Prydnasgräset...


Underbart vackert...


Frostbitet och kallt...


Hem ljuva hem...

Visst är vintern vacker??


Decenniumskifte

Ja nu är det nytt decennium och vår nya framtid heter alltså 2010, åtminstone ett år framåt...spännande och läskigt. Såhär långt har året varit jättebra och ganska lugnt...skottat lite snö för det hade snöat inatt...Det hade nog nyss slutat när vi gick hemåt vid tre. Vi åt gott och drack gott och hade en mysig kväll med goda vänner. Vi skålade in det nya året under tumultartat kaos (som vanligt). Vi glömde tiden (som vanligt) och började öppna champange och pommac-flaskor tio i tolv.....Samlade framför teven lyssnade vi till Ring klocka....då tog Peter ett steg bakåt och Pommacflödet på golvet var ett faktum..Vicces glas välte och sprack (plastchampangeglas)...Fort som attan ny dryck i det spruckna glaset som läckte ymnigt...Vi skålade i alla fall in det nya året lite tumultartat som sagt, men ändå...Nytt år blev det i alla fall...

Nyårsaftonen var jättemysig precis som jag förväntade mig och jag kommer att dela med mig av lite bilder:  


Glad som en lärka....


Våra gubbar...min är den glade i mitten=)


Änglalik.......


Peter och Jonte är så roliga såååå.....


Och där drog den raketen iväg....


Fiiint...


Raketerna räckte lääänge...

Gott Nytt År go vänner!!!

Kramelikram


RSS 2.0