Poppigt värre

Shit vilken grym skiva jag fick hem från GINZA idag, Celine Dion My Love. Den är skitgrym och innehåller alla hennes underbara låtar...My heart will go on, One heart, Pour Que tu m´aimes encore, I´m alive, It´s all coming back to me now, Power of love....ja, you name it. Köp den, den är grym om du gillar Celine förståss.


GRYMT BRA!!

För övrigt ska vi möblera om i Vicces rum idag, han ska få vårt hörnskrivbord och vår dator och vi ska ha hans mindre skrivbord. Det kommer att bli så himla bra. Han tycker det ska bli så kul att få datorn i sitt rum så klart.

Jag har också ringt till telia för att fixa hit en tekniker som ska dra in nya telefonledningar i vårt hus, de ledningar vi har är såna jag själv drog in utifrån för typ 20 år sen...ska bli skönt att få det fixat.

Nu ska jag börja plocka ner datorn så vi inte kan ångra oss...*ler*

Kramelikram

Min vän i köket.....

Nej, det är inte Peter...trodde du det eller??

Men väl det här:



En sås med oxfond och rödvin kan inte bli misslyckad

Virusvarning

Om du får en skojig länk där jag ger dej...ja vad som helst....nakenbilder, foton...you name it..... över msn.....ÖPPNA DET INTE!!! Min dator har fått fnatt som en katt en mörk natt och har fått för sej att skicka en massa länkar till mina kontakter........Jag har terroriserat flera av mina stackars vänner, helt ovetande, i helgen...SORRY:(.....Nu har det varit lugnt ett tag men man vet aldrig...

Jag gör just nu en virussökning för att se om jag kan hitta nån liten maskig överraskning nånstans...funkar inte det fick jag tips om att avinstallera msn och sen installera den igen...TACK, för det tipset!

Vi får se vad som händer, är helt lost utan min dator för den är ju mitt arbetsredskap och jag har ingen penningsjö att ösa ur tyvärr....för att köpa en ny alltså.....nåja, det löser sej.

Dagen har anars varit hur rolig som helst.....och aktiv....började förmiddan i bibblan där jag läste som bara den...sen käkade jag lunch med ett gäng raringar innan vi skulle på föreläsning om systemteori igen. Intressant och svårt....nåt att bita i!

Jag har fått skrattat halvt ihjäl mej åt roliga folk som skämtat och skrattat runt om mej...fasen vad positiva människor smittar av sej alltså...mer sånt!!

Kramelikram

Måndag morgon

Idag är det min pappas födelsedag!!!!!!!
GRATTIS PAPPA!!

Jag är på väg till Örebro, jag ska plugga på förmiddan, sätter mej i biblioteket...allt för att kunna samåka.
I eftermiddag har vi föreläsning om systemteori igen...kan vara bra för boken i samma ämne är superkrånglig så jag behöver lite tydlighet, TACK!

Ha en superduperbra dag

Kramelikram

Inatt skulle visst klockorna dras fram...

å jag missade det precis som alla andra år, ordningen är därmed återställd..homeostasen likaså...

Dagen blev nu så jäkla kort...en timmes minskning på eftermiddan gjorde himla mycket faktiskt..helt plötsligt var klockan halv fyra istället för halv tre.....och lunchen vi åt ganska tidigt blev istället en sen lunch.....hur ska jag kunna sommna i vettig tid ikväll som sov skitlänge enligt den nya tiden idag...sååå himla typiskt mej.

Men men, det är ju inte jordens tabbe och inte jordens undergång att jag missade det heller....

Ni släckte väl alla lampor igår kväll nu då? Vi gjorde det definitivt och det var riktigt mysigt, kändes så globalt, internationellt och alltomspännande på nåt vis. Sen sneglade jag på en och annan granne och funderade på varför inte är alla är lika medvetna som jag....en granne hade till och med lampan på altanen tänd....varför det mitt i vintern när man ändå inte sitter där undrade jag i mitt kolsvarta, klimatsmarta hus.

Kramelikram

Extrabarn

Två extrabarn är här idag. Vicce har en kompis här under dagen, Nils, och då stannade Nils lillebror kvar här när hans föräldrar åkte till örebro för att handla lite födelsedagspresenter åt honom. Han fyller 4 år på måndag, samma dag som min pappa fyller men han fyller förstås inte fyra....hehe

Plusgrader som gör allt så himla blött ute....idag känns gårdagens snö ännu mer onödig eftersom den smälter bort direkt....precis som om det inte var tillräckligt blött ute redan....morr

Dags för lite lunch, tänkte göra spagetti och köttfärssås det är sånt ungar gillar...åtminstone de här tre....

Sen tänkte jag plugga litegrann....

Kramelikram

Myskväll

Japp, det ska det bli med godis, chips och sånt..mys mys. Vicce och jag är själva för Peter plogar ju snö förståss eftersom det kommit en del. Vi får väl se när han kommer hem....

Det blir lite teve och mys som sagt men först ska jag plugga lite tror jag.

Ha en riktigt skön fredagkväll!!!

Å kör försiktigt om du ska ut och åka i snöyran.

Kramelikram


Vitaste vitt

Underbart vackert vitt...vitaste vitt i drivor. 2 dm blöt nysnö ligger som ett täcke över våren, så nu är våren i tryggt och säkert förvar tills det är dax. Det snöar än.....

Var till Degerfors och handlade förut....det var mindre kul...vackert...men inte kul. Gick bra och vi kom hem med bilen fylld av god mat och massa godis....det är ju helg ju...om nu nån har missat det.

Stackars koltrastarna sitter i fågelhuset ute och ser allmänt förvirrade ut, hängde ut en massa äpplen, bröd, talgbollar, nötter och frön så nu överlever de ett tag till.

Det var skönt att vara ledig idag, riktigt skönt. Veckan har varit urkämpig och jag tycker att alla i min klass är riktiga hjältar.

Grattis alla, Vi klara´t!!

Förut var jag till grannarna och tog in deras djur, de ringde och bad mej eftersom det snöar som attan. När jag var på väg dit kom det två bilar efter varann och jag trodde de bogserade varann för så nära varann åkte de. Men det var faktiskt en helt jäkla galen taxichaufför som låg i röven och tryckte på den andra stackars bilföraren, hade den främre bilen bromsat hade inte taxin kunnat stanna. Taxichauffören försökte liksom tvinga sej förbi.....Helt sjukt att ligga i röven på bilen framför i 2 dm djup snö på oplogad väg.....
Vilka jäkla idioter, man ser det ofta att taxibilar kör helt galet....det är ju deras arbetsplats men de måste väl ändå följa reglerna som alla andra och inte utsätta andra för fara. Galningar!!

Tur att inte alla taxichaufförer är såna och tur att de taxichaufförerna som kör Vicce till skolan faktiskt kör som folk!!

Kramelikram

Torsdag

Idag har jag varit i Örebro för en heldag igen. Ny delkurs började idag och handlar om teorier och arbete med männskor på strukturell nivå. Detta är en superintressant kurs tror jag, synd att den drar igång direkt efter tentan bara, man har liksom inte hunnit hämta sej än. Ska börja läsa lite ikväll tror jag, om bara huvudvärken som hängt i hela dan ger med sej lite....mycket gnäll på mej men så får det va ibland....

Många var hängiga på föreläsningarna idag (föreläsning om systemteori på förmiddan och en om nätverksarbete på eftermiddan), det var lite party igår, tentaparty...de hade nog haft kul.

Jag sitter och käkar mackor och dricker oboy...var lite sugen. Blev bjuden på lax-middag när jag hämtade Victor hos Lisa och Weine ikväll, Vicce och Nils hade lekt i eftermiddag. Tänk vilken lyx va, dukat bord....superlyxigt och supergott. Tack så mycket!! Ni visste vad jag behövde!

Nu ska jag läsa lite bloggar.....sen sova...kanske läsa först...

Kramelikram

Slut......

...ja, det är vad jag är, totalt slut.....tentan var oerhört jobbig och verkligen sög ut alla krafter som fanns i kroppen. Sex timmars konstant koncentration, utan uppehåll.....
Det är en superskön känsla att vara hemma. Jag hann skriva på alla frågor och hoppas att det gick bra, får vänta 3 veckor på svaret...tre långa veckor.

Tack alla ni som önskade mej lycka till inför tentan idag. Det värmer och betyder så himla mycket!
Tack för ert stöd!!

Kramelikram

Migrän och illamående

Fick såklart migränanfall ikväll när jag skulle sätta mej och plugga det sista....konstigt nog fick jag lite huvudvärk och illamående också.......skit....... Fasan är ju att få ett anfall mitt under tentan imorgon...men funderar jag och jagar upp mej för det så kommer det antagligen ett så det är bäst att ta det lite chill.
Migränen har verkligen ingen jävla känsla för när det är lämpligt att komma och hälsa på.....Lite HYFS om jag får be...TACK!!

Jag orkar inte plugga mer nu utan får helt enkelt hoppas jag förberett mej tillräckligt...

Nu ska jag ta en varm dusch, lägga mej framför teven och bara koppla av, sen tänker jag sova tidigt....ska vara i Örebro redan klockan 8 imorgon så jag får åka 6,30....och upp ännu tidigare...å jag som verkligen är sjukt morgontrött.

Wish me luck tomorrow!!!

Kramelikram

Inför tentan...

...har jag det så här himla myyyysigt!!!



Kramelikram

Nysnö

Hela 1 dm nysnö har det dimpit ner under natten....öppnade ytterdörren igår kväll och skulle släppa in August..ja kissen vår alltså...och en vägg av feta snötussar slog mej i ansiktet.....när jag nu ser resultatet måste det fortsatt en bra bit in på natten. Men det är strålande vackert och solen skiner nu från en klarblå himmel.
Måste ge pippisarna lite käk bara...de flugor som fanns har nog drunknat eller frusit fast nånstans för det är 7 minusgrader också.

Vicce har just åkt till skolan, bandyturnering idag...ja, han får spela fast lovade vara försiktig. Han tycker själv att han är tillräckligt bra och jag får helt enkelt lita på hans omdöme. Han haltar inte längre och jag har inte sett att han haft ont på ett par dar....jag vet att han inte skulle utsätta sig för risken att få så ont igen. Lycka till idag 4an, 5an och 6an som kommer att kämpa tappert. Fingers crossed!!!

Nu ska jag mata fåglarna, hämta lite ved så jag får eld i pannan och sen mina vänner är det dax att dyka ner i den kära litteraturen igen....bara ifall nån glömt det så har vi tenta imorrn...

Kramelikram

Pluggarafton

Ja ikväll kommer det att pluggas för fullt inför tentan på onsdag. Men först backar vi bandet.
Har varit i Örebro idag och vi hade genusföreläsning på förmiddan...lärde mej tyvärr inget nytt..kunde skippat den kände jag.
På lunchen försökte jag läsa en del...gick hyfsat.
På eftermiddan var det ny föreläsning och den handlade om homo, bi och trans-sexualitet. Jätteintressant och en jättebra föreläsare. Fick migränanfall mitt under föreläsningen men eftersom jag alltid är förberedd tog jag ett par alvedon så det löste sej efter ett tag.....

Okej..nu är det alltså dax för pluggning.....

Sen helt taget ur sitt sammanhang måste jag bara få vräka ur mej att jag verkligen avskyr människor som inte lärt sej skilja på mitt och ditt!!!! Hur faan ska man skydda sej?? Spikmatta? Minor? Tala om för mej??

Som tur är har vi inte drabbats personligen, men det dröjer väl inte antar jag......suck......

Lycka till med pluggandet alla socionomvänner

Kramelikram

Måndag morgon

Vintervitt och jättevackert!
Ska snart åka mot Örebro.
Blir en halvintressant dag

Ha en superskön dag

Kramelikram

Gonatt

Jag har läst som bara den, varit oerhört duktig faktiskt *ler*. Känns bra.

Men nu är jag allt ganska trött och dyker under täcket......

Örebro imorgon, föreläsningar om genus...trans-homo och bisexualitet...intressant.

Kramelikram

Gråben-safari

Jajjamensan...jag har varit ute och kollat efter våran vackra gråben. Fick veta att sju stycken jagat tranor på ett gärde inte långt härifrån så vi har nog en liten stam hos oss igen. Känns mysigt.

Jag hade laddat med kamera och glatt humör men ingen tur tyvärr...när jag lyckas fånga dom lovar jag lägga in en bild..hur usel den än är.

Det är i alla fall mysigt att leta efter dom.

Kramelikram

Turgumma

Har fått lov att skriva ut min turgummas namn på bloggen och vill därför säga
GRATTIS PAULA
som faktiskt har vunnit (på nån vanlig tävling på en spelsite) en resa för två till Sydafrika.
Hon sticker med sin sambo den 15 april och kommer hem 21 april.

Tänk dig att skriva i ditt namn på nån tävling..du vet sådär som man gör med en känsla av..äsch, jag vinner nog inte men jag måste ju chansa....i magen.
Sen kommer ett meddelande att du faktiskt har vunnit och att du sticker nästa månad...ja vad kan jag säga,
GRATTIS IGEN PAULA, du är grymt värd den här resan!!!

Hit ska hon

Och här ska hon bo

Mer bilder där hon ska bo

Hon tipsade mej om att de har en liknande tävling på aftonbladet idag och just idag är sista tävlingsdagen, du kan också tävla här

Lycka till

Persikopaj

Du behöver till pajdegen:

100g smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
1/4 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl strösocker

 Förgräddas i 225 grader

Du behöver till fyllningen:

2 äggulor
2 dl grädde
3 msk strösocker
ca 3 msk philadelphiaost (går att utesluta om du inte gillar smaken)
Persikor (konserverade)

Slica persikorna och lägg dom snyggt i det förgräddade pajskalet.
Häll på äggsmeten och grädda till äggsmeten "stannat" och pajen fått en fin färg i 225 grader.



Smakelismaklig stund


GRATTIS

Idag törs jag säga grattis till en kompis för idag tror jag hon har fattat det själv.

GRATTIS Tjejen!!!!!
Du vet själv vem du är!

Kramelikram

Pluggardag

Ja idag läser jag den engelska litteraturen...mindre kul faktiskt för man får koncentrera sig så för att förstå så man tappar innehållet...det är ju ingen superenkel skolengelska direkt...men helt okej trots allt...ska kämpa vidare snart.

Har just kommit in från en skön skogspromenad i snövädret, det snöar verkligen dasslock och är supervackert. Det var njutningsfyllt att gå i skogen...det behövde jag.

Nej, nu slänger jag mej i soffan med boken igen....

Kramelikram

Snöigt

Det snöar här, det är vackert men kanske lite onödigt...nåja, än är det ju vinter.
Peter har kört med Nicke på förmiddan och det går verkligen kanonbra, han börjar fatta stanna och backa..GRATTIS MIN PETER!

Själv har jag ont i skallen och svettas som attan...kan det va tentaångest eller vanlig förkylning kanske....jag har inte tid att bli förkyld för på onsdag har jag tenta.
Vicce är fortfarande inte helt återställd i benet...lutar åt att han inte kan vara med på tisdagens bandyturnering...jätteledsamt men jag törs nog inte låta honom vara det, tänk om det hoppar ur igen....säkert bäst att vila...vi får se, morgondagen får utvisa hur det blir. Det blir i alla fall ingen fotbollsträning idag.

Igår var en av Vicces kompisar, Nils, här och innan vi skjutsade hem honom åkte vi till Degerfors och käkade på "Ralfs", en pizzeria med världens godaste kebabrullar.....fast igår var det för mycket sallad i....skulle ha passat en kanin kanske men inte mej....

Jag kokar vitkål, ska bli lite kålpudding till lunch...vad sägs om det mamma??;)

I eftermiddag ska jag fortsätta plugga.....

Kramelikram

Aktivt är bra

Det rör sig i alla buskar och i alla snår...motorsågen väsnas på baksidan där Peter kubbar upp vår årsved.....ungarna stojar och leker på framsidan och här sitter jag i mitten på väg ut i brassestolen med en fleecefilt att sno omkring mej....

Såg de första tranorna idag, ja de har förmodligen funnits här ett tag men jag såg dom först idag.

Nu ska jag gå ut och vända mitt vinterbleka lilla face mot vårsolen....borde nog plugga...har lagt fram böckerna på köksbordet men jag tar det sen...först ska jag bara njuta av solen lite;)

Gör det du också
Kramelikram

Mörkret sänker sig sakta...

...och vi kurar skymning och har det hur mysigt som helst.

Var och handlade förut......mycket folk var det.....mat i fel vagn la jag.....skrattade gjorde vi.....tappade philadelphiaost....jag snurrade runt och böjde mej efter min tappade burk.......knuffade till en tant som log och kallade mej snurrmaja....vi skrattade igen...och vi överlevde.....

Ha en skön fredagkväll...vi har en hel helg framför oss så njut nu av ikväll......det är långt till måndag....

Kramelikram

Skinande rent

Härligt känsla infann sej när jag drog sista taget med moppen för att sen ställa undan städgrejerna....Välkommen helgen som ska bli lugn och skön.
Ser fram emot Robinsson imorgon kväll, vi ska göra en riktig myskväll av lördagkvällen. Vicce är jätteglad och förväntansfull inför starten. Mys mys.

Blir en hel del pluggande i helgen också men en hel del skoj ska det allt bli också. Hoppas på fint väder så man kan fortsätta greja i trädgården....

Kramelikram

En underbar morgon...

med kameran i högsta hugg.....
Ute på min gräsmatta knallade en stor pippi omkring och såg allmänt förvirrad ut...jag haffade då kameran och smög ut (se med kudden kvar i ansiktet och håret som en plym runt skallen) för att försöka föreviga denna vackra fågel. Tyvärr pep han in i skogen så jag hann inte fånga honom på bild (och jag hoppas ingen fångade mej på bild) men så här såg han ut i alla fall, en tjäder.


En fin upplevelse på morgonkvisten.

Idag ska det städas på förmiddan sen hämtar jag Vicce i skolan och vi åker och handlar inför helgen. Ska byta en bandyklubba också.....

Igår var vargarna i närheten igen. En granne en liten bit härifrån satt igår morse och tittade på fyra älgar i trädgården, rätt som det var skuttar två vargar blixtsnabbt ur skogen och sätter efter älgarna. Vargarna fick troligtvis fatt i kalven så jägarna var ute på spårning igår så den inte skulle bli liggande skadad. Måste varit en sjukt häftig upplevelse att se naturens eget skådespel. Otäckt såklart med kalven men ändå inte otäckare än när skjutkåta och adrenalinstinna jägare sitter i sina älgtorn och skadeskjuter djuren. Då är det naturligare med djuren för de dödar inte för nöjes skull utan för sin överlevnad. Nej, jag är inte vegetarian, det är det som är så himla sjukt men det är inte dödandet för att få mat i frysen jag motsätter mej utan attityderna och inställningarna hos en del av våra så kallade "viltvårdare"...pyttsan säger jag bara...en del av dom vårdar inget annat än sitt eget fritidsintresse.

"Ååååhhh, du och ditt skjutglada gamla finger......"

Ha nu en riktigt skön dag!!!
Kramelikram!!

Lååång dag

Förmiddan ägnades åt grupparbete, vi diskuterade sorg och kris inför seminariet vi hade i eftermiddag. Ett tungt ämne men intressant.

Victor gjorde illa sitt ben på fotbollsträningen igår...han hade fruktansvärt ont igår men är bättre idag även om det fortfarande gör ont...

Imorgon är jag hemma, har en hel del att plugga på till på onsdag då jag har tenta...ska då tenta av hela delkursen.....typ 10 böcker....piece of cake...ooohhh yea.

Back to life

Kramelikram

Solblänk = Migrän

Det är den krassa sanningen det.
Vaknade till strålande solsken efter att ha sovit ut ordentligt. Riktigt vackert vårväder och det droppar och porlar både här och var.
Jag läste klart boken om sorg och kris inatt, den var jättebra och jag hoppas jag får till en bra sammanfattning inför seminariet imorgon. Jag kommer att sitta med det ikväll när jag kan ha fullt fokus på det.

Har just hämtat Vicce på skolan, eftersom han har fotbollsträning blir det så stressigt när han tar bussen hem så...som ni redan vet...så brukar jag hämta honom när jag kan fotbollsdagarna. 
Höll dock på att bli bli buss för honom ändå för strax innan jag skulle åka började min syn bli flimmrig och konstig.....MIGRÄN...tack för det tänkte jag men tryckte i mej två alvedon och åkte ändå. Den här gången blev inte migränanfallet alls kraftigt och avtog ganska snabbt. Annars kan jag ibland bli nästan helt blind och det lilla jag ser flimrar kraftigt....då är det bara vågrätt läge som gäller. Hade som sagt tur idag.

Migränen var riktigt jobbig när jag var ung och inte hade lärt mej hantera den som jag kan idag. En procent av Sveriges befolkning har min form av migrän som kallas auramigrän och det är den lindrigaste formen av migrän...jag är otroligt skonad som slipper huvudvärken även om jag kan känna mej otroligt handikappad när synen försvinner.

Nu väntar disken i köket...kan höra den ropa mitt namn...bäst att ila

Kramelikram

Idag har jag lärt mej....

...massor.

Föreläsningen om att möta människor i kris och sorg fortsatte med samma intensitet idag.
Idag grät jag rejält..inte för att jag var ledsen utan för att jag var otroligt rörd...och berörd...Vi fick ta del av ett brev som en flicka på nio år skrivit till sin mamma som dött....jag tror inte en enda av oss som var där lämnade föreläsningen oberörd.
Jag har lärt mej massor som sagt idag...

Det är inte farligt att vara ledsen
Det är inte farligt att prata med en sörjande om döden..
de blir inte ledsna av det för de är redan ledsna
Det är aldrig farligt att ställa en fråga
Man kan inte komma igenom en sorg man inte varit i
Jag är jag och du är du
Barn behöver vara med, barn behöver veta
Fantasier är alltid värre än vetskapen

+ massor mer

Kramelikram

Hemma igen...

...efter en givande och omtumlande dag i Örebro.
Grupparbetet gick jättebra, vi hann en hel del...skönt.

Föreläsningen handlade om sorg och kris och gavs av en kvinna som arbetar som sjukhuskurator på en avdelning för allvarliga blodsjukdomar. Hon berättade så målande och gav en massa exempel på situationer..hon var en fantastisk föreläsare och jag tror alla blev berörda på ett eller annat sätt...många exempel var både rörande och sorgliga....

Hos mej har nån form av process börjat...den började när jag började läsa boken vi ska bearbeta som handlar om just sorg och kris...kan inte i dagsläget sätta ord på känslan den här delen av kursen har väckt...den kryper under skinnet på mej..kursen alltså..jag har nämnt det förut.
Jag tror att man för att kunna hjälpa andra måste genomgå den här processen, den väcker nåt inuti en som gör att man får nån form av förståelse...kan som sagt inte sätta ord på känslan....och det behöver jag ju inte heller för det är ju min egna känsla.

Imorgon har vi fortsättning på samma tema med samma föreläsare, jag ser fram emot det jättemycket även om temat är jobbigt rent känslomässigt....

Kramelikram

Gomorron måndag

Och en härligt god morgon är det.....löften om riktigt milt väder gör mej "vårpirrig" och glad inuti. Det kommer bli en bra dag idag!

Jag åker snart till Örebro för lite grupparbete på förmiddan och föreläsning om sorg och kris på eftermiddan. Ser fram emot föreläsningen, tror den är viktig och intressant även om jag tycker det är lite tufft att läsa och höra om personer som hamnat i kris av olika anledningar....det får en att tänka på hur sårbar man är som människa....

Ta vara på dagen och gör nu sånt du mår bra av...varför göra annat?

Kramelikram

Ur "Lycka"

Måtte du kunna behålla
...lugnet
när världen fylls av oväsen och våldsamhet
...kärleken
när världen tycks hård och hjärtlös

No time today

Hoppas alla som läser min blogg nu har haft en lika bra dag om jag.
Vaknade visserligen med huvudvärk imorse....somnade med det inatt också så det var väl inget annat att vänta.
Kollade på melodifestivalen igår kväll, Lisa och Weine med barna var ju här och vi åt och drack gott och hade allmänt mysigt.

Idag var det träningsmatch för grabbarna mot Degerfors och våra hjältar gjorde det mycket svårt för Degerforsarna..YES!!!!!  , vad bra dom spelade..Vi föräldrar stod förståss bredvid och hejade och skrek...ja det var spännande och riktigt kul!!

I eftermiddag har vi varit ute i det vackra vårvädret...vi har börjat röja undan lite på gården...eftersom vi just nu bor på en byggarbetsplats så behöver man röja ibland....åååhhh vad jag längtar tills utbygget är klart....Vi ska leja bort fasaden på huset i vår/sommar, byta alla fönster och brädfodra om huset...vi gör det inte själva igen utan lejer bort hela skiten..jösses så skönt att bara kolla när andra jobbar...Ja ja, vi vet att det kostar pengar...mycket pengar, men det skiter vi faktiskt i just nu, bara huset blir klart nån gång....

Peter har tömkört Nicke idag (ja som alla andra dagar då...) och de går i skog och mark, vi mötte dom och tränade Nicke på att det kommer rörelse framifrån...han är otroligt stabil och lugn. En riktig toppenhäst och jag är jätteglad att Peter fått tag i en häst han kan jobba med som han så gärna vill.

Nu kommer snart nån arbetskamrat till Peter på en fika och ska kolla hästarna...
Jag ska plugga.....

Kramelikram

Lördag....

Idag är det lördag och en grå, disig och regning sådan....men alldeles underbar ändå i all sin gråhet.
Vicce har en av sina bästa kompisar här och de har himla kul som vanligt...jag lagar en supersen lunch...lax...

Ikväll kommer våra kompisar Weine och Lisa hit med sina barn och vi ska kolla på melodifestivalen och äta lite gott....mysigt värre minsann.

Tänkte försöka hinna städa lite på gården ute...ser verkligen hemskt ut nu när snön börjar smälta bort....det som göms i snö......
Lisa och Weines treåring har snällt erbjudit sig att hjälpa mej..eller erbjudit sej var nog fel ord...han ska helt enkelt hjälpa mej, så jag kommer att spara lite städ tills han kommer ikväll. Goa unge!!!

Nej, nu ska min underbara dag fortsätta....
Hoppas ni alla har en skön lördag!!!

Hörs vi inte mer ikväll så vet ni varför.....

Kramelikram

Det var då det.....

Kollade lite gamla kort och hittade det här kortet på mej från när jag arbetade i en blomsteraffär...kanske var 24 - 25 år sådär........kan bara konstatera att tiden sätter sina spår både här och var.......suck...


Det var en gång......

Kramelikram

Sartre

"Jag väljer inte den situation jag är i - den valdes av mej innan jag var den jag är nu - men jag väljer hur jag förhåller mej där jag nu är"


"Människan är inte den hon är, inte den hon nyss var, inte den hon var innan hon gjort den erfarenhet hon just gör"


Örebro idag....

gick bra. Vaknade till underbar nysnö imorse och upptäckte när jag åkte att min käre Peter kört av vägen.....alltså vägen som vi har på gården...han hade inte hunnit ut på stora vägen utan gled av uppfarten och ut på gräsmattan...han hade sandat och grejat och hade förmodligen inte varit särskilt glad....men han kom loss och fram till sitt jobb in one piece......

Jag åkte i sakta mak till stora vägen där jag mötte upp Helena som vanligt och vi var på vårt seminarie på universitetet, det var givande och vi diskuterade de olika teorierna psykodynamisk teori, behavioristisk, humanistisk och existentiell utifrån en familj med olika egenheter och problem....skitkul, utvecklande och häftigt. Det var kul att höra hur de andra hade tänkt kring teorierna och jag lärde mej massor....

Den här kursen kryper verkligen in under skinnet på en...den får mej att reagera, reflektera, fundera, grubbla och kanske främst växa...jag tror faan jag växer inuti och det är en sjukt häftig känsla...det är väl det som är meningen med att läsa...att man ska växa....

I still have some growing to do.......

Kramelikram

Shoppat idag...

Ja det har vi gjort, både nya fotbollsskor (som var skitsnygga) och en ny bandyklubba till Vicce......sen åkte jag till bolaget och shoppade loss på lite smarriga likörer, jag gillar inte sprit egentligen men en smaskig likör eller en iskall cider slinker ner....köpte en päronlikör och sheridan´s såklart, den är ju min favoritlikör alla kategorier. Päronlikören var ny för mej, illgrön och fin...smakade som smält päronglass ungefär, riktigt god. Rekomenderas..... om man gillar päronglass då......



Sen blev det affären och lite mat och godis......Nu är det dax för spisen och fixandet av en lasange...fredagsmys ikväll ju...

Kramelikram

Till bords vi gå....

...och äter vaddå???
Jo en tacopaj va planen men då jag drog ut skafferilådan upptäckte jag att mjölet va på upphällningen....vad blev det då då.....jo en tacogratäng alá Me. Receptet finns men då som paj och då har man allt i ett förgräddat pajskal istället...och utan chilisås.....

Så här gjorde jag

Fixade till köttfärsen, alltså brynte den och hade i tacomixen, hällde det i botten på en ugnsfast form.

Sen gjorde jag själva geggan som ska va uppepå färsen och där i hade jag 2 dl creme fraishe, 4 msk majonäs, lite chilisås, tre hackade tomater och ett par nävar riven ost...lite svartpeppar....

Sen in i ca 200 grader tills en gyllenbrun färg visar sej...sen serverades det med jasminris....

Prova om ni törs...jag vågade;)

Kramelikram

Å hur gick det då??

Ja, hur tror ni det gick i matchen igår som jag faktiskt fick se sista 30 av...den mellan Inter och Manchester United...??
Efter vad jag såg så var United det absolut bästa laget...var man än tittade var det en unitedspelare som snyggt fångade upp bollen och gjorde en blixtsnabb manöver..antingen avancerade mot mål eller gjorde en snygg pass....inte ett misstag och fullt av kraft och snabba ben.....
Intespelarna försökte nog men fick stå tillbaka för det bättre laget...många halvträffar och missar....slutade 2 - 0 till det brillianta Manchester United.....nåt annat hade inte varit rättvist...(kom ihåg att jag bara såg de sista 30...Zlatan hade varit kanonbra första halvlek sa kommentatorerna men jag såg inget av det och tydligen så räckte det inte....Sorry Inter, sorry Zlatan, nu är ni ur champions leauge.....

Grattis United!!!!!!




Och flera timmar senare...

...som kändes som dagar sträckte hon ut sin värkande kropp med armarna mot taket och brast ut i ett glädjetjut....
Hon var äntligen klar med uppgiften inför fredagens seminarie!!!

Går mest och vankar...

...och får inte mycket gjort idag inte....varför är vissa dar så in i bänken svåra att få nåt gjort på...Igår gick ju allt som en dans ju. Ja, jag är inte sjuk eller nåt sånt inte utan jag bara går och grejar men får ändå inget gjort liksom...konstigt.

Skulle göra en så enkel sak som att värma en "korv" med ärtsoppa......När den kokade så lyfte jag av kastrullen men då vred sej hela handtaget och soppan åkte ut på spisen......Vid närmare undersökning såg jag att hela handtaget spruckit...såååå typiskt


Fint va.......

Kramelikram

Irriterande....

är det att min gubbe vägrar lämna över teven till mej när Inter spelar mot Manchester United....hur är det möjligt att nån människa väljer Efterlyst med Hasse Aaro före Zlatan och Ronaldo.....han kan ju inte ens dansa han Hasse...*sur suck*

Minns ni att jag pratade om en likör som heter Southern comfort som skulle vara oerhört njutningsfyllt att blanda med cocacola för att sen drickas....Idag köpte jag cocacola och blandade noga de båda ingredienserna, kröp upp i soffan och beredde mej på att njutningsfullt sitta och sippa på denna drink.......
Jag måste tyvärr meddela att denna blandning var det äckligaste jag druckit nån gång....jag fick faktiskt kväljningar....lämnade över glaset till Peter och högg in på min inköpta godispåse istället....tur man har en back-up.

Imorgon bitti fortsätter skrivandet.

Tack för att

min familj är frisk
jag varit pigg idag
Peter somnade på soffan så jag får se klart matchen;)

Kramelikram

Tentan...

Fick reda på hur omtentan i etik gick idag och jag blev godkänd. Känns underbart skönt att inte ligga efter mer...nu är man med i gamet igen så att säga...åtminstone till nästa tenta....men det bekymrar jag mej inte för nu utan nu ska det njutas av känslan av success.

Jag har skrivit ganska mycket under förmiddan, tillräckligt mycket för att jag ska ge mej själv ledigt under  resten av eftermiddan....ska snart hämta Vicce i skolan sen blir det snabb mellis och sen fotbollsträning. Jag åker till Lisa och fikar under tiden Vicce tränar, hon frågade mej så snällt.....

Kvällen kommer att gå i läsandets tecken, då ska det pluggas med stort P....ska även försöka plöja igenom boken om motiverande samtal för den ska åter till bibblan på fredag.

Tack för att

jag har lite mindre kvar att skriva till på fredag
jag har hunnit läsa en del litteratur
jag har lite mer ork


Kramelikram

En bit på väg...

Känns skönt just nu...jag sitter med inlämningsuppgiften till fredag och har kommit en bit på väg....är mätt efter en smarrig frukost och redo att fortsätta skriva...

Jag ska skriva referat på alla kapitel i 4 böcker som behandlar tre olika teorier...humanistisk teori, behavioristisk och psykodynamisk...himla bra uppgift inför tentan om 2,5 vecka...det är en salstenta (6 timmar lång).

Jaha...bäst att fortsätta..tänkte bara säga gomorron egentligen

Gomorron!!

Produktiv och intressant dag....

Ja förmiddan ägnade vi åt föreläsningar om eklectiskt arbetssätt (när man använder sig av mer än en teori i sitt arbete), det var skitintressant och man fick en hel del aha-upplevelser. Kul.

Efter lunchen grupparbetade vi och produktiv som min grupp är så jobbade vi på och hann en hel del.

Dagen har haft sina poänger och jag har skrattat hysteriskt vid flera tillfällen...värst var det kanske i bilen hem och de skratten kommer jag att ta med mej och plocka fram när det är tråkigt nån gång...jag lägger dom i min väska med glada saker.

Peter kom hem med nån likör som heter Southern Comfort och den hade han fått tips om att man skulle blanda med en del likör och två delar coca cola...Nu har vi ingen cocacola hemma så den dundernjutning som utlovades får vänta till en annan dag...och recentionerna av blandningen också då såklart.

JAG ÖNSKAR MEJ JUST NU

Lite mer tid
Mindre böcker kvar att läsa
Mindre kvar att skriva till på fredag
Lite mer ork

Med andra ord känner jag mej lite småstressad inför det arbete jag har att göra denna vecka...lite småstressad inför allt som måste läsas inför tentan och lite för trött för att riktigt kunna känna att jag kommer allt att hinna.
Visst får man väl känna så ibland??
Men jag vet ju att jag kommer att hinna men den vetskapen sitter bara i huvet...skulle önska att vetskapen flyttade ner sej till magen också.

Nu ska jag koka fisk och göra en smarrig äggsås......

Kramelikram

Vad säger detta om min popularitet??

Hmmm.....såg just att någon hyfsta läcker grabb gått och tatuerat magen.....ser ni vem det är??


Hahahaha

Testa ni också, ni kan göra det här

Kramelikram

Vårtecken...

Första dan på veckan och den har varit riktigt bra. Började förmiddan med grupparbete i Örebro, vi förberedde oss inför seminariet på fredag....det var intressant och jag lär mej jättemycket av våra gruppdiskussioner.

Efter gruppandet var det dags för snabb lunch och sen föreläsning om existentialism...fråga mej inte vad det betyder för jag blev inte mycket klokare utan ska läsa in mej mer ikväll. Tror det handlar om att människan alltid har ett val, vi kan antingen ställa oss som offer och vara den utsatte eller så kan vi välja att vara aktiva och göra val som leder till nån förändring. Ganska sund filosofi även om det än är lite luddigt i min hjärna, men det kommer nog.

På hemvägen såg vi fullt med svanar och kanadagäss på en åker..helt underbart...sen när jag kom hem kom det en härlig flock svanar och flög över mitt hus och lät sådär vårigt och skönt......ja, jag gillar fortfarande vintern, missförstå mej inte nu men de första vårtecknen är alltid någe visst.
Nu ska ni stanna upp alla ni som längtar till våren, vi satt just och pratade det i bilen på väg hem från Örebro idag att man längtar hela tiden till någe mer...Nu kommer flyttfåglarna...då längtar man till snön försvinner..när snön försvinner längtar man till första tussilagon...sen efter första vitsippan...sen till badväder....är det för varmt och torrt längtar man efter regn...är det en regnig sommar vill man ha sol....rätt som det är så är hösten här med sitt mörker och rusk och man har inte njutit av en enda sekund av allt det där som man längtade efter för man längtade sej igenom alltihop efter något annat än det som just var i nuet.
Stanna upp och njut i nuet. Njut av flyttfåglarnas läten över huvudena och hälsa dom välkomna med alla sinnen...skit i att det ligger snö kvar för det första vårtecknet är ju här NU....NJUT AV DET DÅ!!!  För det längtade vi ju efter i vintras.......

Tänk vad många som lever sitt liv och hela tiden längtar efter något.....jag tycker man ska va här och nu, det är ju i nuet vi är...inte då och inte sen utan NU.
Fasen vad filosofisk och djup man blev då....jaja...det bjuder jag på.

Vicce har varit hos sin kompis Simon idag och de har haft underbart kul. De har jämt kul de där två grabbarna och idag var det nog två marsvin som hade fångat deras uppmärksamhet tror jag....och egenhändigt gjorda chokladbollar som de åt med hela kroppen:).

Nu ska jag plugga resten av kvällen.....Imorgon är det återigen Örebro hela dan. KUL!!!

Kramelikram!!!

Pluggdag

Ja idag har jag pluggat en hel del, det har gått hyfsat. Jag kommer att fortsätta senare men då ska jag mest läsa inför morgondagens föreläsning.

Vi (Vicce och jag) var och kollade när kompisens pojk spelade match tidigare idag. Vi kom inte dit från början utan när det gått en bit in i andra halvlek, men det var kul att kolla det lilla som blev.

Vi avslutade kvällen hos Brinkarna där Peter tillbringat en stund med att meka med Weines bil, ja tillsammans med Weine såklart...de fick ihop det som skulle ihop och tappade inte bort en enda lite del...sicken tur..hihhi.

Imorgon blir det Örebro hela dan...grupparbete på förmiddan och föreläsning om existentiella teorier på eftermiddan...en spännande dag alltså.

Ja idag blir det nog inte mer bloggat för mej för jag har en del att pyssla med.....men vi hörs imorgon igen om ni vill.....så håll ut...hihihi

Var rädda om varandra och ta det lugnt på vägarna nu i snöovädret

Kramelikram

Lugn dag...sååå skönt...i hälsans tecken

En sån här lugn dag har det inte varit på länge men jag antar det var välbehövligt. Blir så trött av att inte göra nåt bara..gäääsp....uppiggande jag är va??

I brist på bättre saker att göra tittade jag på nåt "Måbra-program" tidigare idag. Där skulle matexperten genom att visa personerna med olika typer av problem med sin mathållning hur deras bajs såg ut. Mmm, de fick alltså ha sina små bajskorvar i en plastburk med lock.....de satt med mask för ansiktet och tog bort locket...experten talade om sakligt och snyggt varför bajset luktade så förskräckligt illa och varför det såg ut som det gjorde...hon  fortsatte orera om bajset genom att tala om att personen med mathållningsproblem utifrån konsistensen på bajskorven förmodligen hade gegigt bajs kvar i tarmen på väggarna...ja ni hajjar upplägget på programmet va!?!.....Har TV ide´torka???? Eller varför sända teveprogram där människor sitter och luktar på sina bajskorvar???

Nåja...nyfiken som jag är så innan jag skrev det här inlägget tänkte jag hitta nån länk så jag kunde visa er vilket program det var...jag hittade ingen länk men mycket annat i bajsens tecken....Visste ni att det finns en engelsk bok som behandlar just bajs..den heter "What your poo can tell you about your health"......julklappstips för nån med idétorka kanske........Jasså inte det nej...

Sen såg jag i en tidning appropå bajs.....visste ni att var fjärde person går omkring med bakterier från sin egen avföring på händerna.....tänk på det nästa gång ni handlar frukt (som massor av folk klämt på innan du kommer dit) och för att inte tala om nästa gång ni tar nån i hand.

Och med detta säger jag kramelikram för nu.....och glöm inte att tvätta frukten innan du tar ett bett nästa gång.....

Första selturen

Ja i förmiddags kopplade Peter på selen på Nicke för första gången och det gick hur bra som helst. Nicke tog bettet fint och accepterade selen lugnt och fint. Körde lite lätt så han fick känna på att ha bett i munnen och någon som ger små signaler via det. Det gick bra och det känns jätteskönt!

Har hämtat hem Victor så nu är ordningen återställd här.

Hörs ikväll

Kramelikram

Hemma en sväng:)

Ja, hemma och mellanlandar, hämtar andan lite innan vi ska iväg igen. Men jag backar bandet lite först......Jag har varit i skolan såklart och haft kommunikationsövning..det var kul, lite lättare än den psykodynamiska övningen vi hade sist, men långt ifrån lätt alltså. Jag fick blodad tand och tycker det är superspännande så jag stack till bibblan direkt efter och lånade två böcker om samtalsmetodik....en om metoder i stort och en om motiverande samtal...hade velat haft en om lösningsfokuserad metod också men hittade ingen som fanns inne.
Nåja, jag ska vara hemma hela helgen och läsa böckerna....sen har vi ett megastort arbete som ska vara klart nästa torsdag så det kommer jag att jobba med också i helgen. Så, det blir en helg i bokens tecken.....

Efter skolan åkte vi fram till Sköllersta och Lithells där. En pyttepytteliten affär där man fick handla över disk men skitbilligt. Vad sägs om grillkorv för 25 kronor kilot...eller varmkorv för 35....
Jag nämnde att det kunde vara lite skönhetsfel men att det inte gör nåt eftersom jag inte ska anmäla dom till skönhetstävling...jag nämnde också att storleken inte har nån betydelse.....kolla in mina snygga korvar...eller ett par av dom;)


Det var en gång en pytteliten affär som sålde pyttesmå korvar..........


Tror ni det finns korvbröd som passar?!?

Okej....nu ligger mina korvar i frysen...mamma och pappas och Lisas i kylen....min kyl är proppfull av korv.

Vi är bjudna till Lisa och Weine ikväll på mat och umgänge. Victor är redan där, har varit det sen skolan slutade och ska sova över där till imorgon. Det hade han och Nils kommit på...det är så påhittiga de små raringarna.

Nu är det dags att göra sej iordning lite.

Vi hörs inte förrän imorgon igen för vi blir troligtvis ganska sena ikväll.

Kramelikram!!!

Börjar kvällna...

...heter det så...kvällna? Ja det var ett bra ord i alla fall så fanns det inte förut så finns det i alla fall nu.
Nu sover huset...bara tomten är vaken...eller jag menar jag ju.....bara jag är vaken...va ovanligt.... Har fortfarande lite plugg kvar...har inte hunnit fixa till allt än men är på gång...inte dåligt det. Ser fram emot morgondagen, ska bli skitkul.

Har spelat Guitarr Hero ikväll med Vicce...shit va kul det är alltså!!

Jag tänkte bara poppa in och säga gonatt egentligen.

Hoppas ni haft en lika bra dag som jag....

Ses imorrn..om ni vill såklart

Kramelikram!!!!

Rolig grej...

Jag snodde det här från EvaLenas blogg...det var väl okej va bruden;).
Tyckte det var fränt.
Alla frågorna måste besvaras med ord som börjar med första bokstaven i ditt förnamn...det måste vara riktiga ord alltså

Frågor !
Regler : Varje svar måste börja på den första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga , hitta inte på ord eller ljug. Du får inte skriva samma svar två gånger .Du får inte svara med ditt namn mer än på första frågan.

1, Vad heter du : Anki
2, Ett ord på 4 bokstäver :  Aura
3, Flicknamn : Anita
4, Pojknamn : Anders
5, Yrke : Affärsbiträde
6, Färg : Aprikos
7, Klädesplagg : Amnings-bh
8, Mat : Alfalfagroddar (det är visst mat....om man vill va sund)
9, Sak i badrummet : Antiperspirant
10, Plats/Land : Amerika
11, Orsak att vara sen : Avbruten husnyckel
12, Något man skriker : AAAAAAjjjjjjj
13, Film : Arn - tempelriddaren
14, Något man dricker : Avslagen cola
15, Band : AC/DC
16, Djur : Apor
17, Gatunamn: Agnesfridsvägen
18, Bil : Audi
19, Sång : All summer long
20, Aktivitet med mer än en deltagare : Alfaphet (tänkte skriva nåt annat men struntade i det....vad jag tänkte skriva? Gissa det ni:)

Nu är det upp till dej och testa med ditt eget namn.....

Kramelikram


My lucky day...

Faktiskt så känns det så, det har varit en kalasdag.
Imorse åkte jag till frissan och sa jag vill att mina öron ska synas fast jag vill inte bli snaggad...å så vill jag ha lugg som hänger ner....går det? Frågade jag Elinor som min frissa heter. Hon sa att ja, det kommer att bli jättesnyggt på dej..vi gör så och så och så.....blir det bra? Ja, kör i vind sa jag...och det gjorde hon. Av åkte håret och jag blev hur nöjd som helst. Håret blev verkligen skitsnyggt när hon stylade till det...om jag kommer att få till det så här snyggt imorgon bitti det återstår att se.
Hon är riktigt proffsig min frisör...hon skulle nog kunna göra en skurmopp snygg.....

Efter frissan åkte jag till Vicces skola och kopierade lappar som barna skulle få med sej hem idag...vet inte om jag berättat men vi ska till Ekehagens forntidsby med ungarna....eftersom jag är klassmamma så fixade och donade jag med det.
Sen har jag fixat så vi (ungarna och jag) ska sälja bröd på Nysundsdagen (som är ett "man ur huse"-event med försäljning, lotter och allmänt trevligt umgänge....de fick en lapp med det också med sej hem.

Nåja....sen åkte jag vidare till mataffären och inhandlade lite till mitt hungriga kylskåp, det var ju hungrigt igen...jag fattar inte....men nu så, matat och rapat ordentligt.

Klockan var ganska mycket när jag kom från affären så jag beslöt att vänta in Vicce så han slapp bussen idag...Jag gick till min gamla arbetsplats, dagiset, och hälsade på och sen fikade jag på Åtorps enda fik. Sen var det dags för hemfärd och här sitter jag nu.....snygg i håret men helt mörk under ögonen, glåmig och trött.....ingen kalaspingla direkt...

Har en skinkstek på spisen..jag älskar mat som klarar sej själv.

Nej, nu ska jag rycka upp mej och börja plugga lite, jag ska skriva lite inför kommunikationsövningarna imorrn......KBT....intressant.

Ja, kramelikram så hörs vi ikväll igen om ni vill och jag är vaken;)

Morrn morrn

Dan har nyss börjat..ja knappt egentligen, skulle helst vilja sova ett par timmar till men så är det. Idag är det en del på gång på förmiddan, klippning och handling är det tänkt. I eftermiddag ska jag plugga inför kommunikationsövningarna imorgon.

Kvällen igår tillbringade jag i telefon...först släktforskade EvaLena och jag över linjen och det var verkligen skitkul, vi hittade en hel del matnyttigt. Det går jättebra för henne och det är så himla kul tycker jag
Sen ringde jag mamma och pappa för jag skulle höra om de ville ha korv med från Sköllersta när jag ska dit imorrn....det ville dom....sen blev mamma och jag i telefon hur länge som helst....så jaa, igår kväll var det en telefonkväll. Mysigt!!

Ja, dax att piggna till lite och köra igång...

Förresten....har ju MTV på som vanligt med dess blandade informationsflöde.....Nyss fick man otroligt värdefull info angående om man är överviktig och behöver en diet eller inte.......Man behöver bara smsa BODY till ett visst nummer och svara på tre frågor så får man veta. Enkelt och helt jävla sjukt!!! Inte undra på det finns ätstörningar, komplex och andra kroppsfixerade problem bland ungdomar........

Ha en helt fantastisk dag

Kramelikram

Dagens bravader

Ja dagen har väl inte varit särskilt varken spännande eller överväldigande, mest helt vanlig och riktigt bra. 
Grupparbete på förmiddan och det var både skratt och hårt arbete, en riktigt go grupp har jag hamnat i minsann. 

Eftermiddan hade vi seminarie där vi diskuterade olika artiklar med anknytning till teorier. Det var jätteintressant och man lär sej otroligt mycket av att sitta och diskutera med andra. En givande dag på alla plan. Ja kanske inte på matplanet för min sallad jag köpte var en med potatissallad och rostbiff...under potatissalladen och det låg en pastasallad...ja ja, alla nya kombinationer är ju värda att prova. 

Satt och kollade lite kurser i katalogen som finns på skolan...jag funderar på att paralellt med min c-uppsats jag ska skriva nästa vår läsa nån kurs. Jag kollade på olika men ska fokusera på nån som har anknytning till det jag vill jobba med sen...barn och ungdomar...eller familjer... De har en som handlar om barns rättigheter och då jobbar dom mycket utifrån barnkonventionen. Den verkar vara jätteintressant men jag måste kolla lite mer, det finns mycket som är spännande.

Nu ska jag umgås med min familj ett tag.....har saknat dom idag:) Mer än vanligt. ..... 

Kramar i massor till er!!!                                                                                                                                                                                                      

Gomorron

Jag är på språng så att säga...dags för Örebro strax...
Mulen men hoppfullt ute....lite blå himmel så kanske kanske lite sol frampå förmiddan.

Ha en fantastisk dag alla. Det tänker jag ha!!
Allt handlar om hur du tänker vet du....tänk bra...så blir det bra.


Kramelikram

Då var man där igen då.....

med tårar på kinderna......kolla in den här videon på lejonet Christian. Han blev uppfostrad av människor men blev för stor för att hålla i fångenskap.....
De tränade honom och återförde honom till vildmarken igen.....
De återvände efter ett år för att se hur han hade det....lejonkännare hade varnat dom och sagt att han var vild nu och hade anpassat sig till ett liv i frihet....
Kolla vad som hände......men plocka gärna fram en näsduk först.....det är vackert så det gör ont....
(lyssna gärna på musiken som spelas i filmen för det höjer känslan 100%)

Christian the lion

Gonatt med er

Kraaaamelikraaaam

Where is the love

Ja, jag har inte tappat bort min inte....inte nån av dom;)
Lyssna på den här låten och läs gärna texten.........

Black eyed peas - Where is the love

Skitbra och tänkvärd om du frågar mej.....vad tycker du?

Kramelikram

Svullen och fin

Ja filmen var lika gulligt bra som jag minns den....och lika rörande sorglig.
Jag gråter så fort Demi Moore gråter...hon spelar verkligen skitbra i den gamla filmen.....
Det betyder att jag gråtit en massa i ungefär en och en halv timme nu.....svullen och fin till imorgon, det blir fint det.

Nu ska jag göra eld i pannan och slänga mej i duschen, sen blir det lite plugg innan jag somnar.

Upp tidigt imorrn igen, Örebro hela dan......grupparbete på morron och seminarie på eftermiddan.

Vi tänkte åka fram till Sköllersta och köpa lite korv på hemvägen på fredag....till Lithells. De har en liten shop utanför fabriken där de billigt säljer korvar som inte riktigt håller måttet...de kan va för korta, för långa eller ha nåt annat skönhetsfel så de inte kan säljas ute i affärerna. Va faan, inte bryr jag mej om hur den ser ut...korven....storleken har ju ingen betydelse, det vet ju alla......inte ska jag anmäla den till nån skönhetstävling heller.........så på fredag blir det korvgubben som gäller.

Nu blir det sista rycket för idag

Kramelikram

Ghost på teve

Ja den har nyss börjat och den tycker jag är grymt bra.....på ett larvigt och roligt sätt kanske..sorglig också såklart..skitsorglig, jag vet att jag kommer grina men jag gillar den ändå.

Vicce skulle klippa sej 16,30 idag trodde jag...kvart i fyra ringde frissan och undrade var han var....då skulle han varit där 15,30....typiskt. Men frissan var så snäll så vi fick komma till halv sex så nu är han nyklippt och fin. Det är inte kortare direkt men nyklippt.....

Nu ska jag fortsätta att kolla på Ghost....för alla ni andra fans så går den på tv4 film nu...skynda skynda!!!!!

   
                                             

Kramelikram

En underbar morgon

Ja det har jag haft..eller har rättare sagt. Har dammsugit och håller på att tvätta mattor.....såg att mina blommor håller på och dör så de ska få lite vatten sen.
Peter har plogat snö hela natten och yrar nu mest runt för han har tandläkartid nu på morgonen....9,20....sen sover han nog tror jag....ganska länge.

Jag börjar bli trött redan...ja förmiddagar är ju inte min grej liksom...ska läsa lite psykodynamisk teori sen för jag vill förbereda mej så gott det går inför tentan vi har om fyra veckor.

Ska grotta ner mej i Cd-skivan "Sveriges befolkning or 1900" en stund. Såg att min kompis EvaLena lagt ut lite mer info i sin forskarblogg så jag tänkte kolla om jag hittar dom år 1900......kul.

Solen bryter fram så det verkar bli en fantastisk dag.

Hoppas ni får en skön dag, vi hörs igen senare...om ni vill såklart

Kramelikram

KBT och guitarr hero

Ja det är väl summan av min dag ungefär...lägg till lite mat så har vi det nog tror jag.
Det började ju i skolan med en förmiddag i bibblan med pluggning...jag gillar verkligen de gröna fåtöljerna där...sååå sköna.
Efter pasta i teknikhuset var det snart dax för föreläsning om KBT...det betyder kognitiv beteendeterapi och den föreläsningen var den bästa på länge. Man fick en superbra inblick i de metoder och den teknik man använder sig av i sessionerna. Vi ska få öva på att kommunisera på det viset på onsdag, det ska verkligen bli skitkul att få "leka terapeuter" med varann:).

Det grundläggande i KBT var att tanken, alltså det vi tänker, utlöser en känsla som gör att vi agerar på ett visst sätt. Förändrar man då tankemönstret i den specifika situationen kan man också ändra hur man mår. Skithäftigt och lät så jäkla lätt när den psykoterapeut som föreläste för oss sa det men är förmodligen otroligt svårt i praktiken.

Nåväl..ska inte tråka er med fler detaljer....hemresan var fylld av härlig snö, den yrde, slaskade och gjorde vägbanan onödigt hal. Men hem kom jag och efter kvällsmaten var det guitarr hero för hela slanten...det är verkligen skitkul och jag är hur bra som helst på "Rock me like a hurricane" med Scorpions...ja, jag skulle nog säga GRYM...men det skiter jag i..hehehe, skojar såklart........älskar för övrigt den låten.


Ja ja, jag seeer helt nördig ut men hur skulle du själv se ut tror du uppkrupen i sonens säng i morgonrock och fullt koncentrerad på Scorpions dunderlåt? Va!?!

Nu ska jag faktiskt sova..tänkte komma isäng i tid idag...

Hörs med all säkerhet imorrn..ja jag kommer att vara här i alla fall

Kraaamelikraaaam

Mitt Narnia

Det är verkligen vackert ute med all nysnö som fallit under dan. Väglaget kunde väl varit bättre men vi kom ju hem så det kunde onekligen varit sämre också.


Vackert så det gör ont


Lyktskogen


Vinter i Mitt Narnia

Kramelikram

Örebro idag

Ja idag ska jag till Örebro, åker om tjugo minuter alltså kvart i åtta. Victor har nyss klivit på bussen till sin skola.

Jag tänkte sitta i biblioteket och plugga på förmiddan för jag har ingen föreläsning förrän 13,15 och den handlar om kognitiva teorier och metoder. Ska bli jättespännande för på onsdag ska vi ha kommunikationsövningar med hjälp av den teorin. Lite tankens makt-tänk.

Jag har en del att läsa på förmiddan alltså fast mest tänkte jag repetera lite behaviorism och psykodynamisk teori. Jag har läst så gott som allt men lite repetition skadar aldrig för det här med teorier är superviktigt och faktiskt himla kul och spännande.

Inatt fastnade jag framför lantmäteriets hemsida och hittade där en massa dokument om ägarbyten, avyttringar av mark, skiften och kartor över mitt område. Försökte hitta papper som handlar om just mitt hus men jag tror inte jag hittade nåt, ska fortsätta ikväll. Det var helt sjukt kul!! Har du ett gammalt hus så gå in på www.lantmäteriet.se och klicka på historiska kartor. Välj sen avancerad sökning för bästa resultat.
Jag ska även göra det och leta efter mina gamla anors hem på 1800-talet, det ska jag försöka hinna ikväll. Spännande.

Okej, ha en bra dag, det ska jag försöka ha.

Vi ses ikväll om ni vill.

Kramelikram

Å receptet på semlorna

Till 15 stycken av dessa.....



.....behöver du:

3 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
3/4 dl vit sirap eller strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk hjorthornsalt
100 g margarin rumsvarmt eller 1 dl flytande margarin
ca 11 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
3 dl vispgrädde
150 g mandelmassa

Garnering
Florsocker

Gör såhär:

Värm mjölken fingervarmt. Häll den på jästen och rör om.
Blanda i sötningsmedlet, äggen, saltet, hjorthornsaltet samt klicka i smöret och rör om.
Blanda i mjölet.
Arbeta degen smidig.

Låt jäsa ca 30-40 minuter.
Dela degen i 15 bitar och forma varje bit till semlebollar. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter till på plåten.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 250 grader ca 5-10 minuter.

När bullarna svalnat är det bara att skära ett lock, fylla med mandelmassa och vispgrädde...lägg sen på locket och sikta florsocker på.

Stiligt och gott

Kramelikram

Semlor

...har jag bakat till det något försenade kalaset vi ska ha idag. Grannarna kommer alldeles snart men jag tänkte bara slänga in en smarrig bild medan vi väntar.



Receptet lägger jag in senare för nu kommer dom på vägen.
Let´s party;)

Kramelikram

Fotbollsträning....trodde vi

Ja vi åkte till Åvallen i förmiddags för att Vicce skulle träna fotboll. De har precis börjat med söndagsträning och idag var dag ett. Fyra hjältar samlades vilket resulterade i inställd träning.....synd.....vi hoppas på bättre uppslutning nästa söndag. 

Nåväl, Victor och jag åkte hem till ett par kompisar, jag skulle hjälpa till att tyda lite släktforskning (blev sittande ett par timmar faktiskt för det var så kul) och Victor spelade lite spel med Simon under tiden.

Nu har vi ätit lunch och jag har semledeg på jäsning. Det kommer en familj hit  (våra grannar) och ska gratulera Victor i efterskott och vi tänkte bjuda på semlor. Det duger länge det...bara de blir lyckade....annars blir det nåt annat...typ snabb sockerkaka;)

Nu ska disken förpassas från diskhon till diskstället....bara sådär skitlätt

Kramelikram

RSS 2.0