Hjärtskärande pip

Dagen har gått sin gilla gång. jag har jobbat....mycket att göra som det alltid är just nu....Ute har det regnat ett oerhört blött regn.

Såg ett rådjur med sitt kid från balkongen på jobbet....kidet var inte alls gammalt. En bock höll på och försökte komma intill rådjuret och bocken jagade hela tiden bort kidet. Helt plötsligt jagade bocken och rådjuret iväg och kvar stod kidet....jag har aldrig hört ett så hjärtskärande pip förut, kidet verkligen ropade efter sin mamma....ja det var ett hjärtknipande skådespel när kidet sprang runt och pep efter mamman. Pratade med en farbror på boendet och han försäkrade att kidet och mamman skulle hitta varann igen....hoppas han har rätt....

Svärmor åkte hem i eftermiddag, hon har varit här och skämt bort oss i fyra dar.

Imorgon bitti åker vi mot Lisseberg över dan. Ska bli jättekul, hoppas det inte här sådär hemskt mycket folk bara...men det är det säkert. Vi har packat matsäck och extra kläder...en del åkattraktioner såg onödigt blöta ut.....och en del såg onödigt läskiga ut....Har nu lovat Vicce att jag ska följa med honom i Balder...den stora superskräckinjagande och dunderläskiga bergochdal-banan....vi får väl se om jag överlever....man börjar bli både gammal och ringrostig. Tänk när jag var yngre, då åkte jag minsann allt och lite till....eller ja, utom pariserhjulet för det har alltid varit läskigt i min värld.

Nu blir det snart sängen så man är pigg och glad imorgon...ser verkligen fram emot en härlig dag med bara oss tre.....underbart!!!

Vi hörs imorgon kväll om jag orkar...annars söndag...om ni vill såklart

Kramelikram

Kamouflerade skator

Hemma igen efter ett kvällspass. Den förflöt fint även om det blev lite mycket att göra stundtals, men det fixade vi galant. Nina är kanonbra att jobba med.

Åskan har gått lite här, men jag tror de hade mer hemma än vad jag hade på jobbet för jag hörde bara två smällar....synd...jag älskar ju åska.

Visste ni att skatorna här där jag bor kamouflerar sej i rött när de knycker körsbär? Jo, det är sant, stora är de åxå skatorna....eller vad säger du Ella?? Hihihi, när jag åkte till jobbet idag så tutade jag som jag alltid gör när jag åker förbi hos Ella och Kent.....såg ingen ute men slängde ändå en blick i backspegeln och DÅ SÅG JAG DEN.....den stora rödklädda skatan i Ellas körsbärsträd........närå, jag bara skojar så klart, jag såg Ella uppflugen på en stege i körsbärsträdet i full färd att plocka körsbär....Jösses jag kunde skrämt slag på henne när jag tutade.

Nej nu är det snart dax för sängen, upp tidigt imorgon...kör en förmiddag sen är det HELG och eventuellt en tur till Lisseberg.

Kramelikram

En helt vanlig torsdag...

Ledig förmiddag och jobb ikväll till nio. Guld att man har svärmor här som håller Vicce sällskap och håller ställningarna.

Tänk vi fick en besiktningstid för husbilen idag helt otippat...när vi sökt förut har det inte funnits tider förrän långt in i augusti men en lyckträff igår kväll alltså så nu blir den äntligen besiktad. YES!!

Mulet är det ute och det har regnat på morgonkvisten.....vi har inte haft en sån här dålig sommar på typ 50 år var det nån som sa. Många ytterligheter i år...många rekord...var det inte nåt värmerekord, vattenrekord, myggrekord ja jag vet inte alla rekord jag läst om....kanske läge att själv försöka slå nåt rekord i år hehe.

Fotbollsträningspremiären gick jättebra i går, många flåsande barn som inte tränat på några veckor....men kul hade de. Match redan på onsdag nästa vecka och sen söndag nästa vecka.....jag jobbar så klart kväll på onsdag men jag ska försöka byta bort den kvällen, Nina var så snäll så hon skulle hjälpa mej om inte hon också jobbar kväll förståss.

Vi hörs kanske under dagens lopp, beroende på vilken arbetsbelastning det blir under kvällen...men idag jobbar Nina och jag och då brukaar det flyta på alldeles utmärkt bra.

Kramelikram

Premiär

Hemma efter en dag på jobbet...lika rörigt idag, blir liksom så ibland. Beror mycket på vem man jobbar med tror jag...tycker mej sett en skillnad även om den är marginell. Men ibland har man inga marginaler att gå på och då blir den marginella skillnaden kännbar till max. Nåja, imorgon är en annan dag.

Snart blir det skjuts till fotbollsträning, det börjar igen nu efter sommaruppehållet. Det ska bli skitkul för Vicce, han har verkligen sett fram emot det.

Farmor stannar inatt också, skulle egentligen åkt hem en tur men fann det onödigt...och jag håller med henne eftersom hon ska hit imorgon igen.

Jag mår bra, inga migränanfall på jättemånga dar, så många att jag slutat räkna och det är underbart. Inuti börjar det landa åxå och det är ännu underbarare.

Kan inte fatta att vi går mot höst redan, jösses så mysigt....men än hoppas jag det blir varmt en till liten period så vi får in veden i boden.

Back to business

Kramelikram

Övertid

Hm, tjejen jag jobbade kväll med hade inte fixat sin deligering för medicindelning än vilket såklart ställer till med problem när jag slutar åtta och hon nio....det slutade med att jag jobbade över. Deligering kan jag tycka att man ska ordna med direkt man börjar jobba och inte typ en och en halv vecka efter att man börjat eftersom det är ganska viktigt för att arbetet ska flyta...men alla prioriterar man olika.....och det kan ju finnas millioner anledningar till att hon inte fixat den än, glömska, oanträffbara sköterskor eller nåt.....

Kvällen förflöt bra i alla fall och jag är hemma och på väg i säng....uppe med tuppen imorgon.

Kramelikram

Redo för jobbet

Dan har knappt börjat fast det redan är lunchdax....konstigt.
Väntar på svärmor som ska vara här hos Vicce medan jag och Peter jobbar.

Vädret är mulet och dant, bra väder att jobba i men sämre väder att ha semester i....

Skulle bara säga hej innan jag ska iväg att jobba, så nu ska jag ta och göra mej iordning så hörs vi senare.

Kramelikram

Fästingattack igen

Hemma efter en liten shoppingtur bland ostar, mjölk, bröd och annat ätbart. Nu är kylen mätt och belåten och vi också snart bara gratängen blir klar. Blev så sugen på köttfärsgratäng så jag köpte sån där pås-gratäng ni vet...sen la jag lite i botten på en ugnsfast form...hällde på köttfärssås och toppade med resten av pås-gratängen. Luktar gott...vitlök..hehe, så se upp imorgon mina söta arbetskamrater....oj, stackars gamlingar kom jag på, de har ju inte en chans att värja sej...blir att tugga tuggummi..hihihi.

Tog en äcklig fästing till på Vicce idag, ändå fästingkollar vi honom ordentligt...suck....fick inte med huvet på äckelpäcklet så jag ringde rådgivningen. Hon (en underbart lugn och trevlig dam) sa att det inte var farligt utan att kroppen fixar det själv. Men det är svullet och gör ont på honom, sa jag. Ja, det är också helt normalt vid fästingbett, svarade hon, lägg ett omslag med decivon och ha det på över natten. Håll koll på fästingbettet en till fyra veckor för om det sprider sig en rodnad kan det vara borrelia och då ska ni söka läkare (det visste jag redan). Hur vanligt är det med TBE då, hjärnhinneinflammation, frågade jag oroligt??? Mest vanligt i stockholms skärgård, svarade hon.
Hon var verkligen underbar och lugnade mej fullkomligt den rara människan. Att jag blev mer fundersam nu mot tidigare var att den här fästingen var större än de andra Vicce fått....Peter och jag har haft såna större förr men aldrig Vicce...han har mest haft bebisfästingar.
Nåja, de små äckliga liven är ju en del av vår underbara, varma, svettiga, kletiga, getingstinna och fästingtäta sommar som alla utom jag älskar så himla mycket *ler brett*. Hoppas även ni får ta del av alla ljuvligheter sommaren bjuder på.....hihihi...för här tvingar sej sommaren in med buller och bång.


En fästinghona (grabbarna är svarta, så nu vet ni det...onödigt vetande japp)

Vicce var hos Simon när jag var och handlade och jag stannade och pratade ett slag med Ella innan jag åkte. Hon bjöd på supergod blåbärspaj med vaniljsås som hennes dotter Nina gjort. Det var riktigt gott, den godaste blåbärspaj jag ätit faktiskt. När jag sen kom tillbaka för att hämta Vicce överraskade Ella mej med hemlagad vinbärsgele och blåbärssylt som jag fick ta med mej hem. Hon är så jäkla snäll den bruden!! Tack så mycket Ella!!!

Nu luktar det gratäng ända hit upp så då är det bäst jag går och kikar till den lite.

Kramelikram

Tvestjärt i brallan

Måndag och leeeeeedig. Känns skönt efter helgpasset även om det gått kanonbra i helgen, och jag tycker egentligen inte det är särskilt jobbigt att jobba just för att det är helg utan kanske mer för att det blir typ 18 timmar på en helg. Men som sagt, det går fint.

Idag ska jag fylla upp mitt hungriga kylskåp...som i och för sig brukar vara hungrigt efter helgerna...tänk va mat man äter.

I morse tog jag på mej ett par brallor som hängde över en stol i vardagsrummet...när jag kom ut i köket kände jag att det kröp nåt i knävecket.....snabb som en blixt vred jag av mej brallorna och ut trillade en....TVESTJÄRT...fy faan, vill inte ens tänka på det...va äckligt...de är läbbiga till max tycker jag...urk. Ja ja, jag vaknade till raskt i alla fall.
"Vi bor på landet, och snart jag fann det...att jag hade ett kryp i brallan...."

På hemvägen igår stannade jag till hos Ella och pratade en stund, hon har det så jäkla besvärligt med värk och jag var tvungen att kolla hur det var med henne. Hon är på bättringsvägen verkade det som så nu håller vi alla tummar för att det fortsätter åt det hållet. Du är så grymt tapper tjejen!!!!

Peter gör sin första dag efter semestern idag...tyckte nog han kunde fått nån dag till eftersom chefen hans både ringt och kallat ut han till jobb under hans semester....men han kan kanske ta ledigt längre fram förhoppningsvis. Han måste väl ha rätt till lika många dar som alla andra väl?? Vi har ju fortfarande hö på rot så då kan han kanske ta några extra dar.

Båten blev det inget med, den gick inte att puttra sådär lugnt med som vi vill....varför ha en båt om man inte kan glida i sakta mak och njuta av lugnet tänkte vi. Vi avvaktar nästa "klipp" som dyker upp, vi har ju inte bråttom. Förresten ska vi nog utnyttja husbilen till helgen med en tur till Lisseberg...vi måste försöka få lite semester tillsammans.

Nu ska jag fortsätta greja i röran innan vi åker och handlar. Vicce ville träffa Simon en sväng så de bestämde att Vicce skulle vara där medan jag handlar...och då får jag en pratstund med Ella åxå och det är alltid mysigt.

Kramelikram

Middagsvila

Nu har jag slutat jobbet för en stund...skulle velat åkt hem till er mamma och pappa men tror jag behöver sova en stund. Vi har ju ett fint rum där man kan vila här på jobbet så där kommer jag att dra timmerstockar snart.

Dagen har förflutit bra och jag mår kanonbra. Tog trycket förut och det var superbra!! Skönt.

Nej, natti på er en stund...nu går jag och vilar middag.

Kramelikram

Jobbarfunderingar

Sitter på jobbet och vi har just rushat undan frukosten så nu är alla mätta och belåtna. Jobbar till ett och sen är jag ledig fram till fyra då jag börjar ett kvällspass...delad tur alltså. Funderar på att stanna på jobbet och sova en stund istället för att åka hem....ingen hemma ändå. Men vi får se.

Igår klippte Peter gräsmattan så nu är det fint hemma. Idag ska Vicce och Peter kolla på en båt i Askersund....det var nog inget vi är ute efter för det gick inte bra att köra sakta med den och vi brukar ju köra drag eftetr båten. Men vi sa att det är nog bra att kolla på den så vi har nåt att jämföra med....men den var jäkligt dyr åxå så....ja vi får se.

Mår bra förresten, har inte haft migrän på sex dar..ja, jag räknar,...och blodtrycket har lugnat ner sej och hela jag känner mej lugn och sansad. Känns riktigt bra och jag kan bara hoppas det håller i sig.

Dax att fortsätta jobba lite....lägga nån....duka...förbereda lunchen...bädda en säng....kolla tvättstugan etc etc....ja, dagen rullar på.

Ha en skön dag!!!

Kramelikram

Min lilla semester-latmask

Ja, det är min man det..min lilla semesterlatmask...Han är i och för sig värd att vara lat eftersom han bokstavligt talat jobbar häcken av sej annars. Men det är svårt att vara så klarsynt när man efter 8 timmars ihållande jobb kommer hem med hängande ögonlock och upptäcker diskbänken...eeeehhhh...det var ju det jag INTE gjorde nej...upptäckte diskbänken...för den var fullkomligt överbelamrad med disk....Nåja....bara att kavla upp ärmarna och hugga i för en full diskbänk är nog bland det värsta jag vet, man kan inte göra ett dugg då känns det som. Självklart finns det saker som är värre än det men jag tror ni hajjar......
Well well, nu är det gjort och nu är det min tur att vara latmask resten av kvällen. Nån rättvisa ska det väl vara här i världen.
Nu klipper Peter gräset så latmasken kröp väl ur bara jag kom hem och tog tag i disken, hihihi

Tog två fästingar på Vicce häromdan, en i nacken och en på halsen...det är riktigt äckliga parasiter...vet inte när han fått dom men det kan vara August som burit in dom i pälsen...eller så fick Vicce med dom från blåbärsskogen.....Men när jag upptäckte två stycken samtidigt kände jag en överväldigande lust att renbädda sängarna och utestänga liten kissemiss från sovrummet....så nu får han sova på soffan vår lilla söta hårboll.

Kramelikram

Båtsökande

Väntar på att lunchen ska koka klart på spisen...börjar jobba klockan tre men slutar redan åtta så det är ett kort pass. Ska köpa med kebabrullar och godis hem till fredagsmyset ikväll. Hoppas det är något bra på teven att mysa till...en film eller så.

Funderar på hur länge frissan har semesterstängt...behöver verkligen klippa mej...ser ut som ett troll...värre än vanligt alltså. Ska klippa mej KORT och spretigt...det är min standardfras.

Peter bor på Blocket.se för han letar efter en båt..vi ska sälja vår husbil för vi hinner inte vara ute i den som vi vill. Jag jobbar hela sommaren och eftersom barnomsorgen har stängt fyra veckor måste Peter passa in sin semester då och det gör att vi inte får nån semester tillsammans. Dyr prydnadssak kan man tycka....en båt kan man utnyttja med dagsturer på ett annat sätt än husbilen....vi får väl se var det slutar. Jag gillar ju inte sjön....tycker inte om att inte ha fast mark under fötterna...känns som om det lurar allsjöns läskigheter under vattenytan...hua, läbbigt...Men både Peter och Vicce älskar sjön så vem är jag då om jag hindrar dom....jag får helt enkelt lära mej...får väl dra på mej dubbla flytvästar, pepparspray och ett spjut...man vet ju inte vad som gömmer sej under ytan som sagt......

Ha en skön dag, det ska jag försöka ha

Kramelikram

Promenad

Tog en promenad ikväll...det var underbart. Mp3n i öronen och regnet i ansiktet...förundrad över att det var så ljummet. Trots regnet så var vinden varm.
En skön promenad.

Vicce var hos grannpojken en stund, de bygger en trädkoja. Det är sommar det.

Kramelikram

Tänkvärt


Ta dej samman
och gör nåt onyttigt
Njut av dagen
den går inte i repris

Jobbar...

Jobbar.....

Det är mulet....

Jag mår bra...funderar på om det blir ett migränanfall idag igen...förhoppningsvis inte...då har jag klarat mej i tre dar. Fingers crossed!!

Peter fick åka till tandläkaren idag, hade tur som fick en tid. Han bet av en tand igår. Vicce följer med Nils till Örebro en sväng...ville hellre det än följa med pappsen till tandläkaren.

Jobbar två timmar extra åt Nina idag, slutar tre istället för ett. Hon ska till Göteborg med sin familj och vill gärna komma iväg i tid...jag förstår henne.

Vi fick ut gruset igår och det blev verkligen skitbra.

Kramelikram

Idag...

...är en bra dag...en ledig dag...en rensardag....Jag har rensat lite rabatter ute, klippt iordning min pyttelilla rosbuske och planterat lite tagetes. Mina tomatplantor jag fick av Ella börjar gulna så jag ringde henne för att kolla vad jag ska göra åt saken. Jag är livrädd de ska vissna ner och dö...de får ju inte riktigt den omsorg de är vana vid hos Ella efter flytten till mej. Men det var ingen fara sa hon, det är vinden som gjort dom gula, det var likadant hos henne sa hon. Nu flyttar de till ett lugnare ställe där inte vinden kommer åt lika hårt.

De röda vinbären och krusbären är mogna så Victor typ bor i vinbärsbuskarna och krusbärsbuskarna. Han älskar verkligen bär...

Nu ska jag gå ut och njuta av dagen tills Peter kommer hem med maskinen han ska köra ut gruset med, då blir det krattningsjobb åt mej. Kul!!

Än leder Johnny Depp hunkomröstningen.....har du inte röstat så gå in och rösta på din favorithunk i mitt tidigare inlägg....bara på skoj alltså....

Kramelikram

Omröstning...Ankis hunkar

Okej...gör ett litet urval av, som jag tycker, läckra hunkar. Snälla ni kan väl va med och rösta på en av dom...bara på skoj såklart....Lägg en kommentar med din röst bara.....bara på skoj.....

Hunk 1:

Johnny Depp

Hunk 2

Justin Timberlake

Hunk 3

Keanu Reeves

Hunk 4

Zlatan Ibrahimovic

Hunk 5

Josh Holloway

Hunk 6

Orlando Bloom

Sådär...rösta nu då!!!!!

Regnmys

En halvlåg dag...gör det bästa av det bästa...Mår sådär, men jag vet ju att det går upp och ner innan det stabiliserar sej...har gjort det förr, har vart där förr...

Det spöregnar..fick precis in tvätten, vilken tur!!

Äntligen är Peter klar med grunden hos våra kompisar, nu kan vi förhoppningsvis få lite semesterkänsla tillsammans....härligt.

Har just ätit en sen lunch, lax...nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag. Ska faktiskt leta reda på en bra bok att läsa.

Fler som myser i det regniga vädret...

Vicce och August...

Kramelikram

Chokladboven

Har tillbringat kvällen i soffan tillsammans med teven. Kollat in ett par bra filmer och fått ett migränanfall. Den stora skillnaden mellan detta anfall och den andra är att jag inte gick i taket...blev inte stressad eller orolig. Ett gott tecken. Skulle vilja veta varför de kommer så ofta just nu....man kan få migrän av stress (känner mej hyfsat lugn och harmonisk)...choklad (å det käkade jag på vägen hem från jobbet)...vin (och det har jag absolut inte druckit)...en del ostar (och det har jag heller inte ätit)....SLUTSATS: Det var chokladens fel.

Nåja...Peter blev klar med det "lilla" extra semesterjobbet ikväll så nu får vi verkligen hoppas han får vara ifred och ägna sej åt det som han själv vill göra. Han måste ju för faan få ledigt och ägna sej åt sitt eget precis som alla andra på semestern...han är ingen övermänniska som orkar mer än alla andra...han är faktiskt mänsklig och måste få vara det. Eftersom jag jobbar hela sommaren så är de dagar vi är lediga tillsammans guld värda.

Spännande saker på våra kompisars husbygge imorgon...då kommer cementen till grunden. Sen är det "bara" resten kvar. Ska verkligen bli kul att se när det är färdigt.

Nu ska jag fortsätta att bara vara...familjen sover sött. Imorgon ska vi göra grusgången klar...Peter beställde grus och fick det levererat idag. Han gör verkligen fint här utanför.

Kramelikram

Mår bra

Jag har mått riktigt bra idag för första gången sen mina stresssymtom började visa sej, det känns fantastiskt skönt. Mitt blodtryck hade sjunkit till normalt....och detta fast jag var ensam med en ny vikarie på min avdelning idag....för ett par dar sen hade jag blivit superstressad över det. I och för sej var hon superduktig och jättemysig men ändock ny...men som sagt, det gick skitbra. Grattis Anki...håll nu i detta också.

Var trött när jag kom hem så jag sov ett tag...somnade sent igår och sov lite halvtaskigt.

Varmt idag...och ljust...men jag måste ingenting ändå...trots ljuset gick jag och la mej...Bra Anki!

Peter blev inringd till jobb trots att han har semester...en del arbetsgivare har faktiskt ingen som helst skam i kroppen....Dagens sänkning till respektlösa arbetsgivare alltså. Fy faan!! Men han är enkel att utnyttja min snälle Peter...han är nästan för snäll ibland och det tar många fasta på...allt för många.....

Kramelikram

Måste..eller inte

Här spöregnar det...känns supermysigt. Har ni märkt att kvällarna börjar bli mörkare redan..det är ju bara slutet av juli ju...men jag älskar det...tända ljus, kura skymning...jag gillar mörkret....ljuset gör mej stressad tror jag...är alltid stressad på sommaren, så förbannat mycket måsten.....Men det är likadant runt jul, det är lika mycket måsten där..men det har jag lärt mej att sålla runt. Jag och min familj har våra egna saker som vi tycker är viktiga runt jul, kanske inte det samma som andra och kanske inte ens detsamma som jag är uppväxt med, utan våra alldeles egna måsten, som är gjorda för vår familj och våra önskningar. Det borde alla göra.....varför måste det vara som det alltid varit.....plocka bort allt som inte passar i din egen familjs drömmar om en underbar jul, det har vi gjort. Tänk om jag kunde vara lika förståndig när det gäller sommaren....man måste ju faktiskt inte ha det perfekt rensat och ansat och städat överallt, det är faktiskt inte viktigt....man måste fasen imej inte vara ute bara för att solen skiner...det är okej att stänga in sej med en bra bok...eller nån gammal litteratur från termin ett och bara vara.

Låt solen skina men tvinga inte ut mej i den för jag gillar den inte. Nej jag rullar hellre runt i iskall snö tills näsan nästan trillar av för att sen smyga in i soffan och dricka varm choklad med vispgrädde i tillsammans med min familj.

Kramelikram

Roxy Music

En bra dag....händer massor pågården och det kommer att bli så fint. Peter utnyttjar sin semester till fullo kan man säga, han är så duktig min darling. Jag sitter och lyssnar på en gammal goding jag hörde på jobbet häromdan, den är verkligen superbra. Avalon med Roxy music...kan inte lägga in den för jag sitter vid skitdatorn tyvärr...men kolla på youtube...sååå länge sen jag hörde den,

Vicce har Nils här och de spelar dataspel för det regna småspik ute...men de har faktiskt varit ute och cyklat trots regnet, de är goa de två.

Nej nu ska dagen få fortsätta....

Kramelikram



Kommer du att vaccinera dej??

När jag kom hem var det full fart med grusgången, det kommer att bli jättesnyggt. Imorgon ska vi fortsätta och då åker en hemsk rabatt med ogräsblommor och sen kommer allt att ersättas med fint gårdsgrus. Sen ska bara allt skräp bort från gården....ja vi har en hel del skräp efter vårt husbilsgarage som stormen Gudrun blåste omkull, och ja jag vet att Gudrun härjade för länge sen men vem faan måste ha bråttom...Rom byggdes inte på en dag....

Har mått bra idag, trycket lite högt än men inget alarmerande....ingen migrän...ja, har fått mått hyfsat. Måste tagga ner för att få fortsätta må bra....Vill verkligen må bra...Det är ju så mycket roligt man vill göra hela tiden..så många fantastiska människor runt omkring mej jag vill umgås med och vara nära.....har inte tid att må dåligt. Vill inte må dåligt och tänker faan imej inte göra det heller.

Svininfluensan är visst på väg också..på allvar om man får tro media. Kommer DU att vaccinera dej??
Själv har jag ingen aning...det pratas om biverkningar och sånt..lite som att välja att dö av svininfluensa eller nån läskig biverkning av vaccinet. Nåja, än ska man väl inte behöva dö av skräck i alla fall....bara att bida sin tid och vänta......Var det så här dinosaurierna kände sej...medvetna av en kommande katastrof som skulle utrota dom från jorden......eller slogs de döda på en sekund? Jag skulle föredra en sekundsnabb Big Bang....hatar att oroa mej...hatar att veta i förväg....Fy faan för att vara spåkärring...men de kanske inte kan spå sej själva...

Imorgon är jag ledig och det kommer att vara fantastiskt skönt

Kramelikram

Planering av grusgång

Jobbar kvällen..mår okej, ska få trycket taget snart. Det ordnar sej nog.

Vi ska gräva av vår grusgång till huset idag (och imorrn) för den är både gropig och gruslös. Nu ska det bli fiiint. Jag funderade på om vi skulle göra själva parkeringsdelen bredare eftersom vi har varsin bil + husbilen så det är lätt det blir fullt...vi får väl se om jag kan lägga fram förslaget lite snyggt ikväll...fortsättning följer.

Nu ska jag jobba vidare...håller igång till nio ikväll. Fick frågan om jag kunde jobba imorgon men med tanke på hur jag mår just nu så hoppar jag allt över det...de mer än förstod underbara arbetskamrater

Kramelikram

Högt tryck

Tog ett blodtryck idag...det var ganska högt. Har nog stressat lite för mycket tror jag..bäst att ta det lite lugnt som sagt....Ska kolla trycket vid tre tillfällen och visar det högt vid alla tillfällen blir det farbror doktorn.

Jobbet gick som en dans...fick ett migränanfall på förmiddan men annars gick allt fint....inga större överraskningar.

Middan är på spisen och sen tänkte jag ta mej en liten lur...en tuppis lur och det ska bli skönt, jag är trött.

Hörs kanske ikväll igen

Kramelikram

Ovanligt bra dag

Ja, det har det faktiskt varit, en ovanligt bra dag. Har mått fint hela dan och arbetet har flutit finfint det också.

Nu börjar grundarbetet bli klart hos Weine och Lisa, och det ska bli skönt att få lite gjort hemma igen. Peter har varit där och grejat nästan dag och natt så nu ska det bli skönt att få vanlig vardag igen.....och Peter är sugen på att komma igång med vårt utbygge igen...sen har vi veden ute än så semesterdagarna kommer allt att gå åt..Tänk han har snart haft två veckor...av tre....och fortfarande massor kvar hemma han vill hinna med...nåja, det löser sej väl.......hoppas vi....

Nu ska jag kolla till min "farm" lite, sen blir det sängen för jag börjar sju imorgon bitti igen.

Kramelikram

Bästa medicinen

Bättre idag, inte trött i alla fall. Mår skit på grund av alla förbannade migränanfall jag haft den senaste tiden, jag stressar upp mej inför dom, jag stressar upp mej IFALL det ska komma ett så där förbannat olägligt....kan det vara stress tro...är lite rädd för att hamna i stressträsket igen, ingen bra erfarenhet....Tur man känner till sina varningsklockor, det är ett privilegie få förunnat....Egentligen dumt att stressa upp sej över saker man inte kan styra ändå...man kan bara göra sitt bästa, hålla huvet kallt och gilla läget.

Mitt botemedel när jag känner att det barkar iväg är mamma, hon är sund och har smarta ideér. Hon tänker på sånt jag inte kommit på själv....Hon är smart och hon är bäst!

Nu ska vi snart käka lite lunch och sen bär det iväg till ännu ett pass

Ha en bra dag och kom ihåg att inte jaga upp dej över småsaker....det är det så många som gör redan.

Kramelikram

Trött och seg som en deg

Trött och seg idag, kommer aldrig isäng på kvällarna.....och inatt vaknade Vicce av att han mådde illa...jätteilla. Han kräktes inte men mådde pyton. Idag mår han bra men dras med sin evinnerliga hosta stackarn.

Håller på med lunchen, Peter kommer snart hem och äter, är hos Weine och hjälper till med grunden till utbygget. De skulle nog bli klara idag tror jag. Det blir skönt så de kommer vidare med bygget. Peter ska väl fortsätta med vårt utbygge i dagarna också, blir underbart när det blir färdigt. I can hardly wait....

Nu ska jag fortsätta dagen....men först ska jag kika in på min lilla farm:)

Kramelikram

Hälsingland möter Värmland

En mycket trevlig eftermiddag och kväll med besök ifrån Hälsingland. Våra vänner Ingun och Olle samt min söta svärmor var här på besök.....


Från vänster, Peter, Ingun, svärmor Ingrid och Olle


Tremänningar.....

Det blir tyvärr alldeles för sällan vi ses....Underbara människor både Olle och Ingun, ja min svärmor också förståss men henne träffar vi ju oftare.
Tack för idag!!

Kramelikram

Njut nu pappsen

Solen skiner lite fläckvis ute...nyss sken hon rakt i mina ögon så jag åkte på ett migränanfall....igen.....

Är på jobbet.

Ska hem och baka tårta sen.

Nu har pappsen semester, det är han värd!!!!
Njut nu pappa!

Själv ska jag fortsätta jobba nu

Kramelikram

Gokväll och en höjning

Handlade efter jobbet idag....seeeeent men ändå...fick med det jag skulle. Vi får superkul besök imorgon, vill kunna bjuda på lite smaskigt till kaffet. Tänkte baka chokladtårta.....Våra vänner Ingun och Olle kommer och hälsar på och det ska bli så himla kul, det har vi sett fram emot länge.

Skulle vilja göra en liten höjning så här på måndagskvällen.....

Vi bor utefter en väg som är en dröm för motorcykelåkare...mycket kurvor, fina rakor och öppna landskap för fin sikt. Detta märker vi under sommaren milt sagt...då hör man hur de drar på så det skriker i motorerna på cyklarna och vi som bor i vår lilla "by" gör en snabb inventering...Var är barnen?? Var är katterna?? Var är hundarna?? Är hästarna där de ska?? Grannens får??Var är jag??
Sen viner och tjuter det till och en färgad blixt far igenom vår lilla by, och föraren till den färgade blixten har knappt märkt att han/hon farit igenom ett bostadsområde som är fyllt av både barn och djur......faan man får lust att rulla ut en liten badboll....men det får man ju inte.....men OM man fick skulle jag göra det...TVEKLÖST...de är idioter.....

Sen finns det sådana motorcyklister som man hör på avstånd, hur de drar på så det skriker i motorerna men som släpper gashandtaget när de ser att de närmar sig en samling med hus och som faktiskt kör i maklig takt genom vår "by". En del tar sig till och med tid att vinka åt barnen som tittar på de vackra åken på säkert avstånd långt upp på gräsmattan.

Det är just dessa hänsynsfulla och trafikmedvetna motorcyklisterna som jag vill höja högt som attan, ni är fantastiska!!

Kramelikram


Jag har blivit farmare

Ja, på facebook då såklart. Blev inbjuden och fast ganska omgående. Igår odlade jag både potatis och ris samt planterade några träd och köpte en hund.....hehehe, ganska larvigt egentligen men hyfsat kul.....ska skörda mina potatisar ikväll och tjäna mej en hacka...

Annars har det inte hänt mycket på fronten, jag lagar mat och Vicce kör cross runt huset...jodå, gräsmattorna tål mer än man tror......och förrresten är det världens bästa mossrivare, så det så....Go Vicce Go

Ska snart iväg och jobba, ska bli kul efter en långledig helg. Känner mej redo liksom.

Hörs ikväll om ni vill och jag hinner

Kramelikram

Idag då....

Idag har mest varit en sån där "komma ikapp-dag"...när vi inte var och tittade när Weine och Peter grävde ur för Brinkarnas utbygge förståss. Det kommer att bli skitbra tror jag.

Vi har haft ett extrabarn här, Vicces kompis Nils har sovit över och de hade skitkul som vanligt. Fattar inte att två kids kan hålla igång så in i bänken, de hittar på roliga saker hela tiden, har aldrig tråkigt. Helt fantastiska ungar.

Jag måste bjuda på en "Jag mötte Lassie".......Helena som var på samma fest som mej i fredags var på pizzan i Åtorp en kväll....där satt en man hon kände igen.....Det var Fadde, ni vet Linda Rosings ex....å han tog cykeln därifrån men en liten blondie.......fasen, i lilla Åtorp.....Som sagt, Jag mötte Lassie...hehehe

Kramelikram

Eehhh, glömde en sak...

Jag har aldrig förr hört denna sångare....Björn Rosenström....men shit vilka härliga vrålsånglåtar han har...jag menar såna där som man skrålar till runt tre en lördagsmorgon då man tror att sångrösten kommer att bära en ända till Eurovision...minst....Den här sjöng (eeehhhh) jag och Cissi i typ 2 timmar på lördagsmorgonen när Sussie och Helena dragit hemåt (jösses så förståndiga de var som åkte hem I TID, men jösses vad mycket skoj de missade) den är sjuuuuukt bra.



Kramelikram

Fredagkvällen i bilder.....

Jaha, igår mådde jag som jag förtjänade..med råge kan man säga. Men vi hade riktigt kul på fredagkvällen med mycket dans, skönsång, god mat, god dryck och trevligt sällskap. En bra kväll helt enkelt.
Vi låter bilderna tala sitt eget språk ett tag....håll till godo...


Det var Sussie och Helena


och Cissi och jag som träffades för en rolig afton....


Vi åt gott.....


och drack gott.....


Helena försökte likna en ilsken tjur....eller nåt.....


Youtube fixade partymusiken med Sussie vid rodret.....


Helena och jag dansar...eller nåt...


Cissi dansar.....


Å Sussie dansar....


Glaaaaada.....

Ja, ett litet urval från en rolig kväll som fortgick fram till typ fyra på morronen....så, därför ingen uppdatering förrän idag, söndag. Igår var jag föööör trött.

Kramelikram

Party party party

Ikväll blir det tjejfest med god mat och gott att dricka. Fast jag bor på landet så är det gångavstånd...just det, hos grannen. Det ska bli kalaskul.
Jag är på väg att åka till gröna butiken och affären men återkommer imorgon med en uppdatering om kvällen....och kanske ett och annat kort också.

See ya

Kramelikram

3-ledig

Kvällen sänker sej sakta...jag sov en stund när jag kom hem totalt utarbetad från jobbet....en låååång dag för jag tog några extra timmar..Ja jag vet, jag äääär snäll. Men nu kommer skatteåterbäringen...i form av tre härliga lediga dagar.

Fick ett lätt migränanfall på förmiddag...men det börjar bli lite jobbigt för er att läsa det nu antar jag...de kommer ju så ofta...suck...Men det lättade ganska snart och människorna framträdde tydligt framför mina ögon igen....Back to work!!

Ja, har inte hänt så mycket idag eegentligen eftersom jag jobbade mellan sju och fyra och sen sov ett par timmar när jag kom hem...har inte hunnit hända så mycket direkt...inget jag kan skriva om här i alla fall. På jobbet händer det ALLTID mycket......

Vi får se om det blir en liten vin-tjej-kväll imorgon..nåja, det får bli ciderkväll för mej som accually hates vin...mår illa av lukten...Vet ni vad vitt vin luktar....Jo, det luktar "Konsumparkeringen bakom gamla Zebra i Kristinehamn" och det ger mej kväljningar än idag fast det är typ.....27 år sen.....Nej, jag förklarar inte närmare så det så....nu är det bara ni låter fantasin flöda....å jag ska glida ner i tevesoffan och bara VARA.... och det mina vänner är jag värd....verkligen


Kramelikram

Jobbar idag...

Efter en helveteskväll på jobbet igår har jag stilla återhämtat mej och är i full gång igen. Jobbar lite extra idag och slutar klockan fyra istället för klockan ett. Men sen är jag ledig i tre härliga dar.

Här regnar det lite fint ute, riktigt sovarväder så här vandrar vi lugnt omkring och mest myser. Verkar bli en bra dag.

Peter rensar ogräs i grusgången hemma och det kan jag lova behövdes för vårt hus syns snart inte för allt ogräs. Igår klippte han gräset så nu börjar det bli fint. Skönt!

Nej, nu ska jag fortsätta jobba lite....

Kramelikram

Snurrigt

Varmt som helskotta idag...blir svett bara jag rör mej tycker jag. Hängde ut lite tvätt förut, känns oerhört skönt med tvättmaskinen igång igen....förresten IDAG ringde reparatören....men men, nu har vi ju en ny så.....

Ska jobba kvällen idag, börjar inte förrän 15,30. Tänkte hinna med lite småsaker före som att äta och köpa sköljmedel....Känner mej lite tung i huvet och småsnurrig idag, jag är ju ganska väderkänslig så jag antar det är åska på gång. Funderade på det där med min migrän...jag är ju lite känslig för omställningar och ändringar i mitt liv så kanske den plötsliga migränattacken har med den omställning det innebär att jobba istället för att plugga.....vet inte...det borde ju vara mindre stressigt att jobba eftersom jag faktiskt är ledig på kvällarna...men det kan vara lite omedveten oro som ligger bakom kanske. Har dragit i handbromsen på hemmaplan...allt behöver faktiskt inte vara perfekt....

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete

Kramelikram

Migrän....igen

Nu verkar min migrän ha fått fnatt...vaknade halv åtta i morse och ett anfall dök på mej från ingenstans....Nåja, ett par alvedon och sängen ingen gjorde susen. Har varit trött hela dan dock..och tillåtit mej att vara det och det har varit skönt. Kollade på Gilbert Grape förut, med Johnny Depp, Leonardo DiCaprio och Juliette Lewis....Har ni sett den..en speciell film som rör ens inre djupt. Depp är som vanligt delikat...både skådespelarmässigt och som ögongodis.....


Leonardo som Arnie, Depp som Gilbert och Juliette som Becky

Vi har köpt en ny tvättmaskin idag så nu kan vi tvätta igen, HURRA. Tänk vilka högar av tvätt det blir när man inte kan tvätta på ett par dar.....Skulle kanske inhandla ett kokkärl och ett klappbräde, just in case...



Kramelikram

My back is killing me

Okej...skitont i ryggen ikväll och kör ner mot benen...Aouch....skulle kanske inte börjat städa och stryka dukar...lagat mat...och diskat X 2 när jag kom hem från jobbet men jag vill så gärna kunna vara bara ledig imorgon...och det kan jag nu. Jag kommer antagligen få lust att göra en hel massa saker imorgon ändå men då är det bara för att jag vill och inte för att jag måste.

Åh vad jag älskar vädret vi har nu...lite grått och regn till som tätt...Helt underbart mysigt.

Å nu till nåt annat.....

En dag var jag och handlade på "min" ICA affär där jag alltid handlar och kassörskan beundrade den närmast tropiska värme vi hade då...jag svarade att - Nja, jag är inte så förtjust i sommaren och värmen utan är mer en vintermänniska...älskar den kalla vintern. Kassörskan (som var riktigt ung....runt 20 kanske) tittade på mej och utbrast - MEN!!! Blev du tappad på huvet när du var barn eller??
Hmmm....frågade mamma och hon garanterade att detta inte inträffat så här kommer svaret, Nej, jag gillar faktiskt vintern ändå du lilla snärta...utan att det är nåt fel i huvet på mej.

Kramelikram

Extratimmar

Min arbetsdag började på soffan i teverummet på jobbet med auramigrän. Det släppte snabbt och jag kunde återgå till sysslorna.
Jag skulle slutat klockan ett idag (och det skulle varit både skönt och välbehövligt) men saker inträffade här så jag blir kvar till tre eller fyra. Ja ja, det går bra det också, blir gött i augusti....
Vicce är i goda händer hos sin kompis Simon och jag ringde förut och frågade honom om det gick bra att jag jobbade längre, och det gick kanonbra för de har så himla kul. Skönt att höra för ett mammahjärta.

Nu måste jag jobba vidare så kramelikram tills vi hörs igen


Järnrikt och härligt brunt

Efter regn kommer solsken sägs det ju och det verkar stämma ganska bra. Solen skiner på ett svalt och skönt sätt idag, till och med jag gillar temperaturen idag. Skönt!!

Igår fick vi tömma ur hela poolen för vattnet blev först grönt sen brunt när vi hade i kloret. Det såg skitäckligt ut. Sköljde ur filtret igår och det var liksom rostbrunt. Jag googlade för att få lite tips och råd och kom fram till att om vattnet innehåller mycket järn så reagerar det med att bli brunt och grönt när man häller i klor. Jaha, det var ju skitbra, då får vi helt enkelt byta vatten var fjortonde dag eller kanske till och med varje vecka om det är riktigt varmt....varför ska det va så himla krångligt?
 
Jobbar delad tur idag vilket innebär att jag först jobbar mellan sju och ett sen mellan fyra och åtta...lång dag alltså. Peter tog med sig Vicce ut på en fisketur med båten så förhoppningsvis får vi gös till middag ikväll. Skulle vara smarrigt. Då bryr jag mej inte om att åka hem på rasten utan åker hem till mamma och pappa istället, det blir mysigt.

Kramelikram

Ett sent gomorron

Ja igår var det full rush ända tills jag dök under täcket nån gång efter tolv. Jobbade kvällen under årets åskoväder. Jag har nog aldrig upplevt sånt ihärdigt och kraftigt åskväder förut, men det var mysigt. Jag gillar skådespelet och den spänning som blir vid såna oväder. Den slog ner på flera ställen och knallarna var öronbedövande. På jobbet gick strömmen och alla samlades i dagrummet så det blev en mysig kväll.

På hemvägen igår såg jag äntligen Ella ute i trädgården så jag stannade till. Jag fick en vacker blomplantering, tomater och en hel massa kraftiga tagetes av henne. Tusen Tack Ella!!!!!

Idag jobbar jag för fullt, slutar inte förrän fyra. Det är kvavt idag också så vi får väl se om vi får njuta av ytterligare åskväder.
Det värsta är att vi har en massa hö liggande strängat på gärdena som nu blev blött igår. Det känns ganska sorgligt efter allt jobb som lagts ner på det. Vi kunde ta rätt på en hel del men som sagt....inte allt. Människan spår och Gud rår som man brukar säga.....inget att göra åt alltså.

Peters semester börjar nu. Han fick ta ledigt i fredags för att få in så mycket hö som möjligt men får jobba ikapp det på måndag. Konstigt tycker jag eftersom han jobbar så mycket extra...jobba ikapp..jojjo.....kunde gott bjudit på den där dagen tycker man....Jag skulle nog vara en mesig chef om jag var chef tror jag....

Tillsatte klor i poolen i torsdags men då blev vattnet alldeles grönt. Undra varför? Har aldrig blivit så förut...kanske ska ta och köpa stickor och kolla värdet på vattnet....ja, det är nog en bra idé tror jag.

Jaha, då ska jag fortsätta jobba, och ni får ha en alldeles förträfflig dag!

Kramelikram

Lunch

Ledig dag idag och det är både skönt och välbehövligt. Mycket som behöver göras hemma. Snart bär det iväg för att inhandla klor till poolen, det går åt en hel del. Jag har dammsugit och torkat golv så jag känner mej nöjd och belåten. Nu ska jag bara njuta av ledigheten resten av dan.

Till lunch idag åt vi nävgröt med bacon, flott och lingonsylt. Det är en gammal värmländsk rätt som är jättegod på ett speciellt sätt.


Dagens lunch

Gör så här till 2 portioner
2,5 hg skrädmjöl
3 dl vatten
salt

Koka upp det saltade vattnet och häll sen på allt skrädmjöl på en gång. Mjölet ska täcka vattenytan. Rör inte om utan låt gröten sjuda tills vattnet trängt igenom allt mjölet. Ibland kan man vara tvungen att slå eller stampa gröten lite och då använder du en träslev. Det ska bli en klimpig formbar deg som då är den färdiga gröten.

Sen steker du bacon och tar rätt på allt flott som blir för det använder du som sås.
Servera med lingonsylt och nån grönsak.

Så här ser skrädmjölet ut och finns i de flesta affärer, dock inte alla.


Kramelikram

Earth song

Har jobbat kväll ikväll...svettigt.  Tidig eftermiddag hördes åskan tydligt och svarta moln närmade sig med ljusets hastighet. Eftersom jag älskar åska satt jag som vanligt ute i trädgårdsmöblerna och njöt medan den närmade sej allt mer...Tyvärr kom den intte ända fram så vi fick varken åska eller regn....lika torrt men lite svalare ikväll. Skönt.

Hela överkroppen min är täckt med eksem som kliar och svider så nu kan jag tala om att nu är jag jävligt trött på värmen. Kan jag inte få klara mej åtminstone vartannat år från den förbannade klådan och utslagen....men neej då, inte det inte. Vilka jävla lyxproblem egentligen, när barn dör av svält världen över....och här sitter jag och gnäller över några jäkla utslag....

Nej, kolla in den här videon istället, den är grym tycker jag. Och tänkvärd!! Har inte sett den förut men tvärfastnade för den när den visades på MTV häromdan.


Kramelikram

RSS 2.0