Våren ska firas

Idag är det Valborgsmässoaftonen och för första gången ska vi inte fira den vid någon brasa utan vi sticker ut med husbilen tillsammans med goda vänner till en sjö full med regnbåge. Där slänger vi i fiskelinorna, öppnar cidern, sätter oss i varsin stol i solnedgången och bara njuter av lugnet. Kan man fira in våren på ett bättre sätt så säg??

Har börjat så smått att packa husbilen men eftersom den alltid står resklar behöver vi inte komplettera mycket....mest maten.....och handdukar måste jag fylla på med eftersom Vicce skar sig sist vi var ute och vi använde handdukar till att stoppa blodet....men annars är det klart...till och med fiskegrejerna ligger redo.

Imorgon ska vi kanske fiska nors med våra vänner Kent och Ella, men det är precis där vi bor så då behöver vi inte sticka iväg nånstans. Det är skitmysigt att fiska nors...när jag var ung kallade vi det för att slomma....min farfar var alltid här och slommade och då åkte min familj (mamma, pappa och brorsan) dit och tittade. Det var en stor händelse. Har nog bara slommat en enda gång sen dess....ska bli kul att göra det igen. Skitmysigt med alla brasor längs stranden, mycket folk, korvgrillning och håvar överallt. MYS!!!!!

Jag känner på mej det blir en himla bra helg i mysens tecken.

Så.....Jag får önska alla därute en riktigt härlig Valborg så hörs vi när vi kommer tillbaka igen...imorgon.

Kramelikram

Glad...

Tänk vad glad man kan bli för ett sketet sms....."Ditt paket har kommit och finns att hämta hos.....". Himla kul eftersom jag absolut inte hade väntat mej att få det så snabbt...3 vardagar..helt otroligt.

Kläder var det i paketet.....två plagg hade jag varit lite för optimistisk när jag beställde...de var för små....väldigt för små.....Lisa kunde dock klämma sig i mina skitsnygga skjorts med hängslen så hon köpte dem av mej...kvar är en grå blus.....jag kanske växer i den nån gång om typ 100 år men det gör inget för den var billig i alla fall.

Imorgon blir det att packa husbilen för då sticker vi ut och fiskar över Valborg. Med oss har vi Vicces kompis Nils och vi ska campa med en familj till, våra grannar. Ska bli jättekul!!

Kramelikram

Ledigheten värmer min utsjasade person

Ledig...eller hemma i alla fall...till måndag nästa vecka och det mina vänner känns helt jäkla underbart.

Har jobbat skitbra i gruppen idag, fick jättemycket gjort och det känns riktigt skönt. Totalt fokus mellan 9 - 14 gjorde susen.....och så att jag är skittrött nu:).

Peter körde med Nicke idag och han var hur sprallig som helst...lydigt sprallig alltså...sprang så Peter fick ligga i med tömmarna i hand.....han dreglade mer en tröja för mej också..med gräsdregel....ja, inte Peter utan Nicke alltså hehe....Hoppas jag får bort det.....nåja, annars är det väl inte jordens undergång...får väl skylla mej själv då inte stallkläderna va på....

Väntar in LOST med stor spänning...ska bli skitkul!!!

Appropå svininfluensan / pesten.....hur rädd ska man va??? Är det nån idé att va rädd?? Kan jag påverka förloppet?? Svaret är nej, det är ingen idé att vara rädd för jag kan inte påverka förloppet så sluta tjata om hur skraja ni är och fokusera på hur jäkla synd det är om de som de fakto har drabbats. Vår tid kommer tids nog...varför sprida panik redan nu....spar på krutet och njut av att det just idag faktiskt är helt otroligt skitbra!!

Vill du ändå skydda dej OM det kommer så spring och köp alcogel eller handdesinfektionsmedel och ravioli på burk...det var tipset vi fick på radion imorse.

Kramelikram

Jag är utmanad av Malin

Kunde inte låta bli att anta utmaningen jag fick på Malins blogg.

1. Jag brukar få komplimanger för... att jag alltid är glad
2. Jag tycker det är obehagligt att... vara där jag inte har fast mark under fötterna typ båt och flyg
3. Jag har samlat på... Frimärken, bokmärken och nu för tiden livspoäng
4. Ett band/artist jag inte klarar av att lyssna på är...  Riktigt skränig musik där man inte hör texten, annars älskar jag musik
5. Jag har en förmåga att... aldrig orka börja träna
6. Jag ångrar att jag... kommer bara på en sak men det behåller jag för mig själv;)
7. Jag glömmer aldrig när... Vicce föddes
8. Jag tror på att... det finns ett liv efter döden.
9. I smyg brukar jag ibland... hmmm, fisa kanske hehe
10. På offentliga toaletter brukar jag... Stå och kissa
11. I min jackficka har jag alltid... mobilen och bilnycklar...kanske lypsyl om jag har tur
12. Någon/några brukar kalla mig för... kallas nog bara Anki (som jag vet i alla fall)
13. Det här året kommer jag... vinna en miljon 
14. Jag hoppas att jag en dag... kommer att se tillbaka på mitt liv och vara stolt, nöjd och glad
15. Jag stör mig på människor som... är falska och ljuger
16. Något av det sötaste jag vet är... Vicce såklart
17. I telefonen svarar jag... mm, dä ä Anki
18. En låt som gör mig glad är... sprallig popp typ scissor scissors, Lady Gaga å liknande
19. En låt som kan få mig att gråta är... nog ingen specifik..jag gråter ofta till både texter och filmer
20. Om jag är ensam hemma brukar jag... sjunga högt och illa
21. På McDonalds beställer jag oftast... Big mac å co
22. Jag tycker jag är ganska duktig på att... njuta av livets godbitar
23. Ibland undrar jag varför... inte Peter är lika självklar i diskbaljan
24. Jag fick en "aha-upplevelse" när....jag upptäckte att ogräs luktar gott
25. Jag tycker inte om min... feta mage
26. Det dyraste jag har köpt är... vår husbil och vårt hus
27. Ett köp jag ångrar är... alla idiotiska impulsköp
28. Jag tycker om människor som... är ärliga och roliga
29. Om jag såg en hundralapp på marken skulle jag... snabbt stoppa den i fickan
30. Jag ser upp till... alla som gör så gott de kan
31. Jag saknar... inget särskilt just nu

Det var en gång....

...ett helt projektarbete som skulle göras och det kändes nästan övermäktigt bland allt annat som också skulle hinnas med. Nu börjar vi se slutet och det känns helt underbart. Några dagars fokus och vi borde ha det i hamn.

Vi har haft seminarie på förmiddan idag...gav inget särskilt även om jag gillar arbetsformen när man får riktigt arbeta med litteraturen.....men seminariet gav inte så värst mycket tyvärr. Efter det skulle vi grupparbeta....vi var ganska ofokuserade och trötta allihop men lyckades få till lite i alla fall. Imorgon är det full fokus som gäller.

Bäst att börja dregla kudde.....

kramelikram

Vad hände??

Vad var det som hände??
Ena stunden låg den framför mej inbjudande och oändligt lång...
Nu ligger den bakom mej och jag hann knappt reagera....
Så kort har väl helgen aldrig varit förut...
Vad hände??

Jag är en idiot

Ja, faktiskt bokstavligt talat så är jag det....Varför tro att jag ska klara att ligga i solen...om så bara en halvtimme.....Varför måste jag prova?? Varför lär jag mej aldrig?? Jag gillar det ju inte ens...men jag gillar inte att vara så blek att en alvedon ser ut som en leverfläck om jag lägger den på benet heller...... 
Nåja, nu blev det ju inte så illa men jag tycker det räcker att få bevis för det jag redan visste...jag tål verkligen inte solen.
Låg som sagt på uteplatsen igår och solade kanske en halvtimme tre kvart allt som allt...alltså under hela dan....det resulterade i att jag fick klia mej lite här och var hela kvällen igår. Känns bättre idag men känner mej liksom "känslig" på vissa hudpartier. Nåja, det löste sej ju smidigt för idag är det ingen sol alls....om den mot förmodan kommer fram ska naj nobba den och hålla mej i skuggan.

Nåja, idag har jag skitmycket plugg att göra...jag ska skriva till litteraturseminariet imorgon och läsa igenom min grupps arbete och reflektera över grejer vi kan ha med i analysen som vi ska börja skriva på måndag. Kul!

Men först är det snabeldraken som gäller...har slängt ut alla mattor...

Bjuder på en bild som visar hur otroligt produktiv och duktig min gubbe varit idag....


Kramelikram

Underbar dag i solen...

Jo, till och med jag har njutit i solen idag..låg faktiskt och solade en stund..men bara en pyttestund. Det fläktar lite lagom och solen verkligen steker. Ungarna (Nils har ju sovit över och stannar hela dan tills vi ska dit och grilla snart) har varit ute så gott som hela dan...

Peter började klyva årsveden idag...eller tvåårsveden ska man väl säga för huset syns nästan inte för all ved...vi har verkligen köpt hur mycket som helst i år och det känns jätteskönt eftersom vi slipper det nästa år. Det krånglade en del först och X antal proppar beslutade sej för att lämna vårt proppskåp med en liten diskret knäpp....Jag var tvungen att åka och köpa fler såklart.....samma visa varje år...Nåja, nu funkar det och han har kämpat hela eftermiddan.

Nu måste jag gå ut och säga till honom att sluta för idag, vi ska åka till Lisa och Weine för att grilla och kolla på Robinsson ikväll.

Sen ska jag börja läsa om olika terapiformer inom systemteori för jag har ett arbete till på måndag som jag ska göra....jämföra tre former och sen skriva om tre centrala begrepp i systemteori. Ska bli kul att bearbeta den boken lite.

Nu tycker jag att ni ska fortsätta njuta av den här fantastiska dagen....själv ska jag ta mina söta böjvecksexem (ja jag veeeeet att vuxna inte borde få det...jag säger ju att värmen är pest) och pallra mej ut i solen igen.

Kramelikraaaaam

Svettigt å dant

Fasen va svettigt det är när det är varmt.....å sommaren har inte ens börjat. Fattar inte varför jag avskyr att va svettig...det är äckligt, vidrigt och alldeles outhärdligt å så kliar det...jäkla skit....
Men nu har jag dragit av mej i bara kortbrallorna så jag får hoppas det blir bättre.

Vi hade rollspel på uni idag...jag skulle spela mamma Danuta och gjorde det såklart uselt men det spelar inggen roll eftersom det inte var det som var grejen...att göra teater...det viktiga var att lära sej en speciell intervjuteknik....skitsvårt och skitjobbigt när resten av klassen sitter och kollar....Det var förståss värre för de två som spelade socionomer och som då skulle ställa frågorna till mej och min lilla problemfamilj som vi spelade. Jag beundrar dom otroligt att dom gjorde det så himla bra. Way to go girls:)
En sak är säker...den gubben som jag hade i rollspelet (och som galant spelades av en supermysig tjej) skulle jag aldrig nånsin varit gift med i verkligheten...vilken skitstövel ;), men hon gjorde honom så jäkla bra. Vår "dotter" spelades av en annan tjej och hon spelade så jäkla bra så jag tyckte synd om henne på riktigt....En del har gåvan liksom....och andra inte då.....allt för rättvisans skull *hehehe*.
Men kul och lärorikt var det och jag tror att såna här rollspel skulle vi behöva ha mycket mer av för det är så vi lär oss hur vi ska göra när vi blir färdiga sen...det är ju den enda träningen vi får...sen sparkas vi ut och ska stå på egna ben...scaryyyyyyy.

Nåja, nu ska vi hämta Peters bil som står hos en kompis...Peter har hämtat mat till hästarna så då hade han en annan bil hem...

Kramelikram

Nätverkskarta

Imorgon har vi kommunikationsövningar på universitetet. Inför det ska jag rita en nätverkskarta som jag sen ska förklara för en kamrat under tjugo minuter. Jag ska göra den nu egentligen....vet inte varför jag inte sätter igång.......Jag ska göra en ring som jag delar in i fyra bitar......varje bit representerar en del av min vardag...typ familj, fritid etc.....i varje del ska jag märka ut personer som är viktiga för mej och som hör till den kategorin liksom, det kan tydligen va både döda och levande personer....jag ska märka ut dom i förhållande till mej själv...hur nära eller långt bort jag tycker de är....ska bli kul men samtidigt lite jobbigt att behöva gradera sina relationer..eller inte gradera direkt men i alla fall lyfta fram dom så man reflekterar över dem....Säkert en nyttig övning som allt annat.

Var skitkul att grupparbeta idag...vi skrattade oss halvt fördärvade åt en massa skoj....ja en del saker var väl egentligen inte ens skoj i slutet utan vi skrattade mest för vi var helt utsjasade tror jag...men jäkligt kul var det. TACK gruppen!!!
Vi fick supermycket gjort och det känns underbart.

Nej, nu ska det fixas till en nätverkskarta som sagt...

Kramelikram

Patrick Swayze

 Otroligt snygg i alla filmer....skulle gärna bytt en dag med Baby i Dirty Dancing...gärna en dag de tillbringat tillsammans i.......solen (alla mina vänner trodde garanterat jag skulle skriva nåt annat nu...men tji fick ni).





Nu

Cancer är en fruktansvärd sjukdom.......


Om ett skratt förlänger livet.....

...kommer jag att bli jäkligt gammal!!!

Onsdagen....

har varit riktigt bra....kanonbra till och med. Grupparbete på förmiddan och föreläsning på eftermiddan.
Efter föreläsningen var det ilfart hemåt och utvecklingssamtal i Vicces skola...det gick som förväntat jättebra:). Stolt mamma, det är jag det!!

Solen har visat sej idag även om det inte varit nån tropisk hetta.....men det spelar ju i och för sig ingen roll när man sitter inomhus en hel dag...då får det va vilket väder det vill.

Sitter och gruvar mej inför Nysundsdagen (en dag när lokala förmågor säljer grejer, lotterier och alla går man ur huse...ALLA är där). Jag ska fixa med brödförsäljning för Vicces klass och funderar på hur jag ska lägga upp det smidigt. Ska försöka få alla föräldrar att bidra med nåt bakverk sen får jag kolla hur många av kidsen som vill sälja brödet....måste verkligen sätta mej och ringa runt nån dag.....till helgen får det bli...det bestämmer jag NU.

Imorgon blir det ytterligare en heldag i Örebro men då blir det grupparbete igen. Ska bli skitkul!

Vicce skulle varit med Simon imorgon med tyvärr har den lilla raringen åkt på feber så det får bli en annan dag. Krya på dej Simon!!!!!

Jag är ohyggligt trött ikväll....brukar inte vara det men ikväll är det hemskt. Ska duscha och krypa ner i bädden med en god bok...plugga alltså *ler*.

Back to reality

Kramelikram

En skitbra dag

Det är blygrått ute, regnet hänger i luften och vi får vila våra vinterbleka ansikten från solen ett tag. Det har varit en skitrolig dag.....vet inte direkt varför men det bara har det. Har grupparbetat på förmiddan och vi skrev intervjufrågor till intervjun vi hade på eftermiddan idag. Det var en intervju vi behövde för vårt projektarbete och det var skitintressant och kul, bra gick det också...

Hämtade på darrande ben ut tentan imorse och det kändes skönt att se ett G på förstasidan kan jag lova...Nu kan jag lägga undan den och fokusera på nästa liksom...underbart. Är ledsen för de som inte klarade den dock....känns aldrig kul när det är tufft för någon av mina vänner.

Jag är så himla sugen på att åka till Ullared och botanisera bland billiga kläder...det är himla kul. Helgen som kommer är utesluten eftersom det är lön då....köer är inget jag har nån förkärlek till direkt. Mamma och jag har aldrig stått i nån lång kö när vi varit där....antingen har vi haft tur eller så överdriver folk....tror dock på det första...att vi haft tur.

Kvällen kommer ägnas åt boken Arbetsgruppens psykologi, den är skitbra och riktigt lättläst jämfört med många andra böcker vi har. KUL!!
Måste vara färdigpluggad till 22,40 för då börjar LOST och det varken vill eller kan jag missa.....urbra i all sin rörighet.

Imorgon ska vi ses igen i gruppen och fortsätta jobba...sen har vi föreläsning på eftermiddan. En späckad dag igen alltså......

Back to life!!

Kramelikram

10 dagars-kur

Hmmm....tandläkaren kunde inte utläsa vilken tand jag har problem med för jag hade taskia värden på två som låg intill varann...taskiga värden på 2 olika sätt då.....den ena gjorde det svinont när hon pickade på (konstigt?????) och den andra reagerade skitsent på smärtimpulser jämfört med de andra...slutsats: 2 tänder - ett problem - svindyrt. Eftersom båda tänderna är lagade och hade synlig pulpa vid lagningstillfället är det rotfyllning som gäller.....därför vill tandläkaren va säker.  Tandläkarbesöket resulterade i en penicillinkur på 10 dar så infektionen försvinner (och värken sa hon..hallelula!!), sen blir det återbesök och beslut om rotfyllning. Måste jag rotfylla båda så drar jag nog ut en av dom...den längst in...för annars blir man ju ruinerad ju....Jaja...Peter tycker jag ska köra på med rotfyllning om det behövs...tycker det är synd att dra ut...men jag vet inte jag....
Så...jag ska käka kuren och hålla värken stången med alvedon å Ipren så fixar det sej nog såsmåningom.

Imorgon blir det Örebro igen...grupparbete på förmiddan och intervju på eftermiddan.....vi ska göra en intervju för vårt projektarbete, ska bli spännande. Vi ska skriva frågorna på förmiddan.
Jag ska också hämta ut min tenta...är så himla spänd på hur det gick...tar det direkt imorgon bitti. Håll tummarna!!

Jag har läst en hel del idag, känns bra...boken jag grottar i nu är riktigt bra...Arbetsgruppens psykologi heter den....intressant. Skulle vara kul att arbeta med konflikter på arbetsplatser....i grupper....eller debriefing kanske...hmmm...finns mycket kul....nätverk...hmmm...som sagt, mycket kul finns det...

Nu tänker jag återgå till min bok ett slag...tänke bara uppdatera dagens tandbestyr

Lycka

Lycka är min härliga familj!
Lycka är att höra Vicce skratta!
Lycka är när någon säger "Jag älskar dig"!
Lycka är alla mina underbara minnen!
Lycka är min framtid tillsammans med mina nära!
Lycka är att vakna på morgonen och vara pigg och frisk!
Lycka är en skön promenad i skogen!
Lycka är att ha vänner jag kan lita på!
Lycka är att klara en tenta jag slitit inför!
Lycka är en värktablett när jag har riktigt ont någonstans!
Lycka är att få komma till tandläkaren imorgon!

Grillkväll

Vi har trots allt haft en härlig kväll tillsammans med mina föräldrar. De landade runt sex och vi grillade och myste. När vi ätit oss riktigt mätta och goa var det dags för Postkodmiljonären och sen Robinsson efter det.

Jag gillar Robinsson jättemycket, detta avskalade kämpande på naturens villkor liksom. Det är ganska kul. Synd på hönorna dock....och varanen.....de som dödade varanen behövde den ju inte ens eftersom de haft fisk att käka...jäkla slöseri med vackra djur.

Ringde rådgivningen förut angående min tandvärk...det finns en enda jourtandläkare i Örebro län och han har öppen mellan 10-14 imorgon. Sköterskan jag pratade med sa jag kunde ta 2 alvedon och 600 mg Ipren mot värken och det lindrade faktiskt en hel del. Hoppas jag kan hålla värken stången imorgon så jag slipper jourtandläkaren då det är dyrare än den "vanliga".

Vi får se hur jag känner det imorgon....ska i alla fall trycka i mej tabletter så jag får sova inatt, det molar igen nu så tabletterna har nog gjort sitt antar jag.

Tack mamma och pappa för en trevlig kväll....

Kramelikram

Karius och Baktus

Kommer ni ihåg de små tandtrollen som man såg som film i skolan som barn. De bor i munnen och hackar, bygger och gör hål i våra tänder.



Jag har alltid tyckt om de söta små trollen....men det var innan de bestämde sig för att flytta in i min mun.
De hackar, borrar och bryter och jag försöker skölja bort dom med vatten, jag borstar hårt och febrilt men de bara hånflinar och fortsätter sitt hackande.

Har aldrig någonsin haft tandvärk förr, men nu vet jag att det gör fruktansvärt ont.....

Kramelikram från Karius och Baktus hyresvärd

Ljuvliga helg...

Den infinner sig och lägger sig som en värmande, glädjande och ljuvligt doftande bomullsfilt runt själen. Helgen efter en strävsam vecka.....

Jag var till frissan idag och klippte mej...igen....kort...igen....roligare att gå förbi en spegel?? Nope, inte särskilt men vem fasen bryr sej förutom jag...nej, just det INGEN.
Efter frissan åkte jag till Vicces skola och drog lite kopior som jag delade ut bland kidsen som ska med till Ekehagens forntidsby. KUL!! Nåt jag verkligen ser fram emot och nu är allt fixat med buss, tider och annan planering så nu är det bara att vänta.

Jag inväntade Vicce och Nils utanför skolan och tog med dom till Degerfors och handlade. Så nu har vi nyss käkat potatissallad med grillad kyckling och grillade revbenspjäll....Jag åt väldigt lite men det var riktigt gott.
Till efterrätt tog jag tre Liposinol....är en fibertablett som suger åt sig det dåliga fettet man äter (så man skiter ut det istället för att kroppen ska bygga..eeehhh...ja ta upp det helt enkelt), tabletten ska även sänka kolesterolhalten i blodet och dämpa sötsug och hunger...jaja, vi får se...smakade bark gjorde det i alla fall för mej som omöjligt kan svälja hela tabletter.

Nu tänkte jag ta mej en promenad innan solen går ner....sen blir det lite mys med familjen framför teven.

Kramelikram

Torsdag...

är det idag....och en bra torsdag har det varit. Seminarie på universitetet och det handlade om etnicitet...ett hett ämne som lockade till bra diskussioner. Jag hade tur och kom i en bra grupp som kunde ha vettiga diskussioner som var givande. Lyckliga jag!!

Eftermiddagen ägnade jag åt plugg i biblioteket för mina reskompisar hade grupparbete...gäller att passa på att plugga när man kan.

Hemma har vi suttit och kollat på gamla kort tillsammans..jättekul med många glada skratt.

Det har faktiskt varit en ganska händelselös dag även om den varit jäkligt bra i sin enkelhet.......

Imorgon ska jag klippa mej igen...ska ändra håret för typ 1000e gången....blir aldrig riktigt tillfreds med spegelbilden som glor på mej...tror inte psyket hinner med åldrandet ibland...man känner sej typ skit-ung....så går man förbi en spegel och WAFF så kommer sanningen ikapp en som en stor fet smäll....
Nåja....inget att göra nåt åt....det är bara att luta sej tillbaka och låta jordens dragningskraft göra sitt.....thats life liksom och ingen kommer undan.....



Nu ska jag ta och plugga lite
Kramelikram

Uppdatering...

En liten uppdatering är på sin plats tycker jag nog.......

Tisdag:
Ja igår var jag till universitetet, vi gruppade lite på förmiddagen...skulle diskutera ett par böcker vi ska reflektera kring på de två kommande seminarierna. Vi hade hyfsade diskussioner och det räckte lätt till en A4 för mej att skriva till seminariet...sen skulle jag tänka själv på en A4 och hör och häpna...jag klarade det också*ler*

Eftermiddagens föreläsning handlade om avvikande beteenden och cirkulerade mest kring gängbildningar och våld på offentliga platser. Även lite "hur man beter sig" avyttrades och det var jättekul för visst fasen följer man de oformella normerna som finns i samhället....annars anses man konstig och udda. Vissa saker GÖR man bara inte...inte för att det är olagligt utan för att normen säger att man inte beter sej si eller så. Sen är det ju så att vissa beteenden är okej på vissa platser och inte okej på andra..........Jag kom att tänka på när jag var ung (jaaaa, jag har faktiskt varit det en gång i tiden) och när man tidigt på morronen knallade iväg hemåt efter att man sovit över hos nån kompis helt appropå.....klädseln (se kortkort, svarta nätstrumpor, högklackat, kanonsminkad och vilt sprayat hår....80-tal alltså) var inte lika het morgonen efter som den var kvällen innan....ett attribut som var okej i en situation men inte i en annan....coolt. Jätteintressant föreläsning, kanske för att föreläsaren också gjorde den levande och bra.

Kvällen tillbringade jag framför datorn....alltså så pluggade jag....

Onsdag, idag
Pluggade när Vicce åkt till skolan....
Städat, tvättat vinterkläder och plockat undan vinterskor...solklart vårtecken.

Ikväll var jag hos Lisa medan Vicce tränade fotboll......
En lugn och stressfri dag....

Nu ska jag fortsätta att plugga lite......

Kramelikram

Cirkeln är sluten

Min släktforskning har nått sin kulmen....
Bättre än så här kan det inte bli!!
Cirkeln är sluten!


Härlig helg

Tjingeling på er. Min helg har varit toppen.....hur har er helg varit?? Bra hoppas jag!

Vi styrde kosan mot Blåkulla igår morse och landade med kvastarna runt 17 igår eftermiddag.

Vi hade en härlig afton runt lägerelden...det enda som störde lugnet var några vårystra änder som slogs om reviret just där vi hade vår sammankomst.







Och eftersom min kamera är allergisk mot solljus får ni hålla tillgodo med aftonbilder.

Dan efter dan före tillbringades i solen och vi är alla en smula rödlätta om kinderna. Vi åt och åt och åt och åt......och drack lite kaffe ibland.....

Jag själv roade mig med barnen i sjökanten med att bryta upp is och forsla de stora isflaken upp på land.....skitkul verkligen. Iklädda gummistövlar och långa pinnar hackade vi loss stora sjok av is som vi kämpade för att få upp....varför vi gjorde det?? Ingen aning faktiskt, men kul var det......

Kramelikram

GLAD PÅSK

Önskar alla en riktigt glad påsk!!!

Nu drar vi till Blåkulla och har lite skoj ett par dar!!


Kramelikram

Packning och besök

Shit vilken härlig kväll vi hade hos Ella och Kent igår. Vi bjöds på en underbar tårta i form av en kyckling, den var supergod!!
Vi skrattade, myste och spelade "Vem vill bli miljonär". Ingen blev miljonär kan jag tillägga...även om vi alla var riktigt smarta!
Allt detta till det underbara ljudet av grodors kärlekssång....jodå, de lät för fullt och hade säkert riktigt mysigt...hihi

Idag har vi städat och packat husbilen och Vicce plockade fram trädgårdsmöblerna! Jättemysigt att kunna sitta ute igen.....jodå, jag är fortfarande en vintermänniska som jag hävdat hela vintern...det handlar nog om att njuta av det som är för stunden...Men sommaren har jag svårt att njuta av...den kliar, svettas, tungandas och pustar jag mig igenom....Överbevisa mej gärna sommarn!

Vicces farmor kom på besök och vi käkade lite lätt påskmat ikväll och tittade på talang 2009.

En myspysdag av hög kvalite!!!


Farmor Ingrid i vårsolen

Måste säga att min kamera är så jäkla kass att fota med i solsken....vad ska jag göra med den?? Sänka ner den i en mosse kanske?? Skitkamera!! Ska köpa en NY!!

Kramelikram!!

Påsken är här...

...med allt vad det innebär. Själv har jag hängt lite fjädrar i häcken Hehehe...häcken ute alltså....och planterat lite påskliljor. Vicce plockade björkris som vi satte bland våra gula tulpaner. Ungefär så tänker vi pynta och inte ett dugg mer...vi ska ju inte fira påskafton hemma.

Förutom det minimala pyntandet så har jag handlat lite mat och dryck som vi ska ha till helgen. Fick ett vintips av en klasskompis, "Douglas Green" ska vara ett supersmaskigt lättdrucket rödvin. Jag är ingen vinmänniska, tycker helt enkelt inte det är gott men vill så gärna lära mej för många säger ju att bara man lärt sej tycka om vin så är det väldigt gott till mat. Nåja...åter till lille Douglas....hittade en megapåse med det vinet på systemet men kände att det var fruktansvärt onödigt att köpa så jäkla mycket när jag inte vet om jag tycker om det.....frågade kassörskan om det inte fanns nån pytteliten flaska eller nån typ "festis"förpackning a´la mini...men nope...så jag åkte hem utan vin...och jag tror det går lika bra ändå faktiskt...skulle bara varit kul att testa.

Vi är på väg till Ella och Kent för att skratta bort en kväll tillsammans.....ska bli jättekul!

Vicce ska passa på att gratulera Simon som fyllde år i måndags!!



Kramelikram

Lååång promenad

Måste bara få skryta över min en mil långa promendad jag gått med Cissi ikväll. Helt underbart med lite lätt duggregn i ansiktet och prata, prata och prata..

Livskvalitepoäng!!

Nu blir det skorpor och te, sen dusch och mera plugg igen.
Jag och mina studiekamrater ser snart ut som vandrande bokstäver......

Vårtecken 1
Såg förresten den första citronfjärilen igår när jag tog min "vildsvinsrunda".

Vårtecken 2
Såg nu när vi var ute mina första tussilago som lite blygt stod längs vägkanten.

Glöm inte att samla livskvalitepoäng!!

Kramelikram

Felkörning bland annat tok

Imorse lämnade jag Vicce på fritids och drog mot Örebro. Åkte då en annan väg än jag brukar även om jag har åkt den förut. De har byggt om en hel del och naturligtvis missade jag avfarten ut på motorvägen så jag åkte nån gammal kringelkrokväg som ledde mej in i ett industriområde i Örebro. Nåja, det löste sej bra och jag kom fram till slut.....hann till och med en kaffe innan vi började.

Föreläsningen var kanonbra och öppnade upp mina tankar ännu mer, fattar inte att jag inte tänkt eller fattat det föreläsaren pratade om tidigare, det var ju så självklart ju. Tänker inte dra nåt här och nu utan ni får helt enkelt bara tro mej...ni som var där tycker antagligen som jag...skulle jag tro i alla fall.

Nåja, regnet strömmar ner och Peter sa när jag nyss pratade med honom att "Ja det är väl bra att det kommer lite regn"...Jasså sa jag....tittade ut och såg hur gärdena flöt...mer regn så drunknar vi tänkte jag. Han menade förståss att tjälen släpper fortare medan jag bara tänkte på hur geggigt och blött det blir....och att kläderna torkar dåligt.....

Jag läste ut socialpsykologiboken igår och det känns riktigt bra. Idag ska jag dra igång med boken som behandlar "Etnicitet", det ska bli jättespännande att grotta in sej i den nu efter föreläsningen om samma tema.

Förkylningen börjar ge upp och det känns superskönt. Ska börja planera packning av husbilen eftersom vi tänkte fira påsk vid nån fin sjö med goda vänner...äta lite gott, dricka lite gott, fiska och lata oss...ska bli så himla skönt....Jag bara kanske stoppar ner nån bok...kanske....förmodligen...eftersom jag haar svårt att helt koppla av när jag vet jag har mycket att läsa...

Imorgon kväll är vi bjudna till våra kompisar Ella och Kent, det ska bli så himla kul....även om jag vet att jag vaknar upp dan efter med träningsvärk i magen av allt skrattande. Underbara människor!!

Kramelikram

Tisdagen är redan snart slut

Det har varit en bra dag även om jag varit förkyld. Jag har försökt plugga flera gånger men det kommer hela tiden nåt emellan....det blir ju inte mindre att läsa direkt. Ska rycka igång och läsa fram tills LOST börjar tjugo i elva.

Jag tog en promenad runt vildsvinens matställe strax efter lunch. Det är lite häftigt att gå där, man känner sej iakttagen även om man inte kan se dom...lite småläskigt men ändå spännande. Det är en fin skogsväg och jag går den ganska ofta.

Dan har gått förskräckligt fort och imorgon ska jag till Örebro igen, etnicitetsföreläsning.
Etnicitet är ett spännande, aktuellt och viktigt ämne. Alla människor är inte lika men det betyder inte att vissa människor är bättre än andra. Kunskap är nyckeln till acceptans, tolerans och förståelse, svårigheten för många är viljan att  lära, viljan att lyssna...däri ligger styrkan tycker jag.

Nu ska jag plugga socialpsykologi en stund

Kramelikram

Piggare dag....

Underbart skönt att vakna tidigt imorse och faktiskt vara pigg. Solen sken in och Victor kom farande från sitt rum med ett leende på läpparna och kröp ner i pappas tomma säng för en liten morgonmysstund.
När vi pratat om ditt och datt ett tag gick vi upp och jag fixade en smarrig frukost.....
Förkylningen är bättre (även om jag fortfarande blir svettig och trött när jag håller igång). Måste vara Azadehs dunderkur som jag provade igår kväll och även i morse som gjort susen.
Jag blandade ingefära (ganska mycket) i ett glas vatten och sen tillsatte jag citron (även det ganska mycket). Orginalreceptet skulle vara färsk ingefära och citroner i klyftor som fått stå och dra, men torkad ingefära med pressad citron gick lika bra minsann. Denna superstarka blandning drack jag sen. Det var som sagt starkt och det stack och rev i både halsen och öronen men jag blev banne mej bättre. (kanske får magsår istället men det får jag väl stå ut med hihi)

Tack Azadeh!!!

Här kan man läsa om  vilken underkrydda ingefäran är!!

Idag ska jag plugga en hel del, jag har så mycket att läsa och skriva så jag orkar inte ens skriva om det här men en sak är säker och det är att jag kommer att lära mej massor.

Jag tror jag orkar åka in på föreläsningen imorgon, den handlar om etnicitet och verkar vara oerhört intressant och viktig. Det är bara en förmiddagsföreläsning så jag borde orka men vi får se hur det känns då......

Nu ska jag diska undan lite innan jag dyker ner i mina böcker igen....

Kramelikram

Däbbt i däsad

...eller täppt i näsan som man kanske säger i normala fall.
Japp, inte ofta jag blir krasslig men nu har det hänt minsann...ont i halsen, hosta, snuva och feber som jag sa igår....Var till universitetet idag men insåg att jag inte bara är jobbig för mej själv utan även för resten av de som försöker lyssna på föreläsningarna. Stannar hemma imorgon!!
Har som tur är gulliga klassisar som delar med sig av sina anteckningar till mej.

Idag gruppade vi på förmiddan (jag var väl inte till nån större nytta men jag var där i alla fall) och fick en hel del gjort som vanligt på våra sammankomster.
På eftermiddan var det föreläsning om socialpsykologi och föreläsaren trodde vi hade större förkunskaper än vi hade så hans prat var som från en annan planet vilket han också kom underfund med när han såg alla fågelholkar i föreläsningssalen. Han tröstade oss med att vi kommer att förstå efter de två kommande föreläsningarna vi ska ha den här veckan. Tack så mycket förkylningen för att du kom så lägligt....not. Fåt lita till anteckningarna och min egen goda vilja att läsa böckerna som vi ska igenom.

Skönt att ha Vicce hemma igen, han sov ju hos en kompis inatt. Huset är oerhört tomt när han inte är hemma.....

Hämtade ut biljetterna till matchen den 10 juni så nu är det på riktigt liksom...inte bara en dröm!!!!! Underbart!!!!!

Nu ska jag kolla igenom lite coola bloggar innan jag slänger mej på sängen och läser.

Kramelikraaaaaaam

Fotbollsdag

Vi har varit på fotbollscup hela dan och laget spelade kanonbra, vilka kämpar. Vi samlades 8,30 i morse och kom hem runt 18, så det var en lång dag med lång väntan mellan matcherna. Men det var himla kul.

Vicces ljumske höll hela vägen och han hade ingen känning alls av den....SKÖNT!!

Han ska sova hos Nils inatt, jag fick knappt tag i honom när vi skulle åka hem Peter och jag för de var långt ute i skogen och grejade........ Det märks att det våras för då är ungarna hellre ute än inne.

Imorgon är det Örebro hela dan för mej. Jag har gått och dragit på mej en irriterande förkylning men tjock hals, snuva och feber.....alvedon har hållit mej igång idag och jag antar att det får bli så imorgon också.
Tur att det finns alvedon när man inte har tid att vara sjuk...eller inte har lust att vara sjuk egentligen.....

Biljetterna till MATCHEN är beställda så de hämtar jag ut imorgon. Fjärde och femte raden på långsidan har vi...YEA, vilka kanonplatser!!!!! Om vi längtar?? Gissa.......

Kramelikram

Vårtecken hos mej

Eftersom så mycket nya vyer öppnade sig för mig inomhus med solens hjälp beslöt jag mej snabbt för att tillbringa dagen utomhus.

Jag har tvättat bilen (hör och häpna)!!

Solklara vårtecken:


Krokusar i full blom


Snödroppen


Till och med scillan trotsar nattfrosten


Hos oss är detta ett solklart vårtecken, en släpkärra med skräp...

Kvällen kommer att bjuda på Robinsson såklart, sen blir det tidigt i säng för imorgon blir det fotbollscup...Vicce får prova försiktigt....

Dags för lite kvällsmat.

Kramelikram

Strålande

En otroligt vacker och strålande sol skiner ute.

Ytterdörren får stå på vid gavel för att ytterligare späda på känslan av vår.

Såna här dar gör att man får ett nytt perspektiv på saker och ting......

Dammet virvlar runt i draget från ytterdörren.....oj...var det så mycket

Fönstren.....Var de verkligen så skitiga??

Bokhyllans fingermärken i dammet lyser skarpt! Var är mina mörka solbrillor?

Ser inte gardinerna lite skabbiga ut...när bytte jag dom sist?? Visst ja....efter jul...

Tacksamheten över detta nya upplysande perspektiv sprider sig i kroppen......

Rätt ska va rätt

och naturligtvis var det ett armband och inte ett halsband jag köpte till mej själv.....

Mamma lärde mej precis med glimten i ögat att halsband sitter runt halsen och armband runt armen.
Så nu vet jag det....
Mammor ska lära sina "barn" sånt.
Tack mammsen

Kramelikram

Kalas hos pappsen

Vi gratulerade pappsen idag och käkade bullar, kakor och tårta tills det sprutade ur öronen.
Tack mamma och pappa!!

Pappa fick en övervakningskamera att montera upp ute så nu är det bäst att alla oärliga håller sej borta...och skulle dom ändå våga sej dit så har vi dom på bild!!
Bra som faan!

Jag är fortfarande barnsligt glad inför Göteborgsresan den 10e...Va läääänge det är kvar...
Kan inte matchen vara typ nästa vecka.....
Snälla??

Lycka till på cupen imorrn Simon!! Va rädd om dej!

Kramelikram

Tack Anki

vad du var snäll som köpte mej en sån välförtjänt present. Tänk om alla var så omtänksamma att de unnade sig själva nåt lite då och då som du gjorde idag.

Tack igen Anki som gjorde sej så glad idag som köpte ett snyggt halsband åt sej!


Så här glad blev jag över min present!!

Vart tog sola vägen

Disigt och grått ute...tur jag har sola kvar i hjärtat i alla fall;)

Idag ska vi äntligen gratulera min papps som fyllde i måndags. Ska bli kul att träffa dom ett tag.

Igår kväll var jag ute och gick en timme med Cissi, min granne. Det var riktigt skönt.
Vårt område har vaknat till nu när våren är här, då kommer både ungar och vuxna ut och det blir liv och rörelse överallt. Mysigt!

Fick ett mail av en kompis idag och där fanns texten

"Gode Gud, om du inte kan göra mej smal så snälla gör alla mina vänner feta"

Underbart!!

Kramelikram

Usel uppdatering

men idag har varit fylld av allehanda spännande saker så tiden har inte funnits riktigt.

Underbart solig dag idag med fast halva dan har gått åt till telefonprat och planerande inför Årets häftigaste event för oss.

Vi ska till Ullevi den 10 juni och kolla när Sverige möter Malta!!!!!!!!!

Helt sjukt kul!!!!

Lisa och jag ska ner med våra ungar, tre av dom, Vicce, Nils och Karl. Vi kollar av med resten av fotbollsgrabbarna och tjejerna om fler är intresserade men än är väl inte intresset sådär enormt, men två eller tre familjer till följer antagligen med. Det är ju dan före skolavslutningen så det kan förklara varför en del inte kan.

Men VI KAN och VI SKA!!!!!

Vi tänkte Sverige mot Danmark först men det var slutsålt till den matchen, men Malta duger fint.

Gissa om vi lääääängtar!!

Life is great!!!
Kramelikram

Glad idag

Sådär sprudlande glad i hela kroppen, bra musik i bilen både till och från Örebro 110-väg (minst) och strålande solsken från en klarblå himmel och riktigt härligt VARMT i luften. Hur skulle man kunna vara annat än glad då?

Hämtade Vicce på fritids sen åkte vi hem till min kompis Ella och hennes familj och fikade på en underbar kladdkaka och kaffe. Smarrigt!!! Härligt att prata och skratta tillsammans...spädde på min glada dag ytterligare.

Nu ska jag fortsätta min oerhört glada dag med lite läsning innan sovdags.

Imorgon är en ny dag, förhoppningsvis lika bra som den här.

Kramelikram

RSS 2.0