Grattis Bollnäs!!!!

Åhh vad jag är glad att Team Hanna vann. Riktigt värdiga vinnare och dessutom kommer den halva millen ungdomarna i Bollnäs tillgodo. Grattis Hanna!! Grattis Bollnäs!!
YEAAAA!!!!!!

Kramelikram

Dagens citat

"Kvinnan bakom allt"

Körslagsfinalen

Då var vi igång då....Äntligen får vi se Tiimo igen, han är helt fantastisk.....och Magnus....härligt.
Jag skriver ner lite amatörtyck...bara för att jag tycker det är kul.....

Låt 1 Köpa vingar för pengarna med Team Erik
Faan vad snygg SnyggErik var idag med sina små svarta vingar minsann...jaja. Låten kändes en aning rörig fast helt okej framförd i mina amatöröron

Låt 1 Genom eld och vatten med Team Hanna
Starkt tårflöde, helt underbart framförd med känsla och snygg körkänsla

Låt 2 Jenny let me love you med Team Erik, vald av folket...nåja, inte av mej i alla fall
Mer Erik än team kan jag tycka...han vill verkligen glänsa den killen. Snyggt framförd men med lite lite kör kanske

Nerbäddad under bästa filten och njuter av....ja vaddå tror ni...just det KÖRSLAGET

Låt 2 Gabriellas sång med Team Hanna, återigen folkets val
En stark rökfylld melodi, vackert

Hmmmm, såhär långt in i Körslaget (faan kan man säga så??) nåja....Hanna leder i min smak (vilket förmodligen betyder att de åker ut) men vi får se, Erik är stark både till kvalitet och kvantitet om jag säger så......


Saft saft jordgubbsaft.......

Jag säger bara WOOOW om de övriga körer som sjöng nåt slags medley. Helt super alltså där jag tycker Tiimos och Magnus körer glänste........Nu är det dags för Team Eriks sista framträdande, men först ett flashback.....alltså jag måste tyvärr säga att Team Erik inte har imponerat på mej...inte föregående program och inte idag....vi får se...sista låten ut....

 Låt 3 Team Erik
Kopiering från Team Cans förra året...kolla här: http://se.youtube.com/watch?v=-81pmO-JyQQ&feature=related
tyvärr Erik det köper inte jag.....Men jag vet, det skulle vara opera men ändå....cape, dramatik...nja....

Låt 3 Team Hanna, nåt operalikt
De har också cape och grejer...det ska kanske vara sånt när man sjunger opera...men vilken kvalitet på framförandet...Mäktigt när de lyfte Hanna...ja jag kan bara säga FAAN VA BRA!!!!! (trots cape och Team Cans-varning även där)

JA, WHAT CAN I SAY....HANNA FICK MIN RÖST IKVÄLL!!!!
(Ledsen Olle...jag lovade att inte rösta eftersom mina röster på nåt vis ser till att den jag röstar på åker ut...men jag kunde inte låta bli*ler*)

Nu väntar jag med spänning på resultatet............

Återkommer.....


Kaffe-kaffe-tåren den är bra

Sitter här och slappar med en kopp nykokt kaffe, ZTV går med musik...tänk vilket bra sällskap teven är ändå. Peter drar timmerstockar i soffan (ja det blev ju lite sent inatt) och barnen grejar i Vicces rum. Vi har nyss varit ute, till stallet, då tvingade jag ungarna att följa med...nejdå, de ville faktiskt, de måste få frisk luft, de åkte bobb nerför stallbacken och det hördes tydligt hur förtjusta de var över farten som blev. Det var nysnö (otroligt lite;)) på is.....det brukar kunna sätta fart på den mest sega bobb.....

Jag brukar fundera över den här datoriserade och spelfixerad värld vi hamnat i....och hur den påverkar våra barn....
Jag tycker inte det är okej att barnen (Vicce främst då såklart) sitter framför datorn eller playstationspelet hur länge som helst, jag tror verkligen inte det är bra. Att vara ute i friska luften är nåt vi är varje dag och som vi tycker är viktigt, även när det är skitväder (förresten brukade min pappa alltid säga att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och han har rätt). Kommer vi inte hem förrän det mörknat så är vi kanske bara till stallet eller ute på gården ett slag....och när vi kommer hem sent så har vi oftast varit ute under dagen...
Nej, det finns väl inget goare än att komma in efter en hel eftermiddag utomhus med röda kinder och krypa upp i soffan med en filt och varm choklad med vispgrädde i.......mmmmm

Jag tillåter inte konstant spelande när Vicce har kompisar här heller utan säger att "Nej, nu får ni allt stänga av och gå ut ett tag". Och de gör det, utan att varken klaga eller gnälla för de är vana att de inte får obegränsad tid i spelandets värld. För det mesta styr de det själva för de VET....

Jag tror att många föräldrar har spelen som någon slags barnvakter..som nåt substitut...helt otroligt tokigt i mina ögon. Har man inte tid med barnen så vet jag inte riktigt hur man prioriterar...mer än att det måste vara helt felprioriterat i alla fall.
Jag tror (läs vet) att det är viktigt att göra saker tillsammans med barnen, det spelar ingen roll vad det är, det kan vara att laga middag tillsammans, sitta i ett var sitt hörn och läsa, bara sitta och prata, göra en brasa i trädgården och grilla kvällsmaten ute...vad som helst, det behöver inte vara resor till än det ena och än det andra, det behöver inte kosta en enda krona. Jag tror ungarna uppskattar själva grejen att göra nåt tillsammans mer än om man gör nån stor påkostad grej av det. Att njuta i det lilla liksom.......

Hur gör ni med era barn? Får de sitta obegränsat vid datorn eller nåt annat spelbart? Är det fler än jag som tycker att det är viktigare att göra nånting kreativt och helst utomhus och allra helst tillsammans?

Kramelikram

Träningsvärk...

Ja, i skrattmusklerna....vi hade en fantastisk kväll med goda vänner. Vi spelade kort och SKRATTADE, gud så vi skrattade och det var härligt. Ungarna lekte och hade lika kul. Idag sov vi lääänge...och det var ganska välbehövligt eftersom det blev rätt så sent igår. Idag ska vi inte göra nåt särskilt, bara vara och ladda inför fotbollscupen imorrn. Det ska bli himla kul och spännande!!

Peter är och hämtar lite mat till hästarna, kära nån vad de äter...

Nu måste jag försöka göra nån nytta...kanske...hehe

Eehhh....

Kramelikram

Mousse-ig och stress-ig

Oj vad jag INTE har bloggat idag......och inte hinner jag nu heller. Men jag lovar uppdatering antingen inatt eller imorrn.
Sitter med håret fullt med mousse och ska snart föna det...sminka mej...och sen ska vi spela kort med några vänner ikväll. Har köpt två såna där svävande lyktor som vi ska ta med oss dit...tänkte att de också skulle gilla det.

Okej, nu måste jag dra...

Kramelikram

Philadelhia

Nu sitter jag och vräker i mej smörgåsrån med massor av philadelphiaost på. Har ni smakat det? Det är sååå gott. Man kan ju göra glass eller cheesecake av den osten åxå. Det måste jag göra nån dag tror jag för den är riktigt smarrig.
Jag börjar bli lite trött...ska snart lägga mej och läsa igen...ja just det, psykologi, helt rätt=)
Men först lite mer smörgåsrån...det är ju mest luft i de små rackarna.
Hittade en rolig dikt...sann åxå

Jag älskar dig på natten             
Jag älskar dig på dan                        
Jag älskar dig som katten                                         
Jag älskar dig som fan

Kramelikram

Vackert så det förslår

Vi var just ute och skickade iväg de svävande lyktorna och det var himla häftigt. Har ni provat?


Här har vi just släppt den....


Den svävar så länge vaxbiten brinner, den steg så till slut kunde vi inte se den alls...jättevackert!!

Kramelikram

Nystädat

Ja då var det nystädat i Vicces rum, bara golvet kvar men jag hade visst slut på dammsugarpåsar så det får vänta tills imorrn. Just nu står en fläskfilégryta med räkor och puttrar på spisen (receptet hittar du under kategorin recept). Lägger kanske ut en bild på det senare...ska ha ris till i alla fall. Vill helst ha jasminris men det gillar inte Peter så då är det bäst att ta "vanligt" ris:).

Jag håller på med diskdefragmentering och diskrensning på Vicces dator.....det vet ni väl att ni ska göra med jämna mellanrum (ja, det vet ni säkert men ändå). Det innebär (om ni inte vet det) att man liksom städar i datorn, lägger mapparna och filerna i en snygg ordning så datorn snabbare och lättare kan hitta dom när vi vill ha dom. Datorn blir snabbare efter en sån genomgång. Klicka på Start - sen alla program - sen tillbehör - sen systemverktyg, där hittar ni både diskfragmenteraren och diskrensningen. Klicka på en i taget så sköter datorn städningen åt er. Tänk om det vore lika lätt att städa huset....klicka hit och klicka dit så sköts det automatiskt...hehe....

Kramelikram

I väntans tider...

Gomiddag. Här sitter jag och inväntar Vicce som snart är hemma från skolan. Ska bli skönt när han kommer hem, huset är så förtvivlat tomt och tyst när han inte är hemma. Inte för att han gör så stort väsen av sej när han är hemma heller..men han är i alla fall här då. Jag kan gå till hans rum och prata en stund, skratta tillsammans lite eller bara sitta bredvid ett slag och titta på det han grejar med för stunden.
Jag minns en tjej som sa till mej en gång, detta är flera år sen...."Åh vad jag tycker det är skönt när jag lämnat barnen på dagis och kommer hem till ett lugnt och tyst hus. Då sätter jag mej och äter frukost och bara njuter".
Okej, visst kan det vara skönt att vara ensam ibland, jag säger inte det, man måste ha lite ensamtid då och då, men att man skulle på nåt sätt njuta av att barnen inte är hemma är för mej alldeles otroligt främmande. Det är på något vis inte komplett när Vicce inte är hemma....bara tyst, tomt och himla tråkigt faktiskt.
Men nu kommer han snart hem och då ska vi fortsätta på tårtan som blev kvar igår....och ikväll ska vi titta på våra kinesiska svävande lyktor som vi tänkte skicka upp så fort mörkret infinner sej. Mysigt värre!!

Jag håller på att ringa till olika socialkontor för att få till en intervju inför ett projektarbete vi håller på med i skolan men det är inte lätt att få tag i dom minsann. Tur kanske att dom koncentrerar sej på sitt arbete med sina klienter än att svara på frågor från studenter......tur för klienterna i alla fall:)

Nu bromsade bussen in utanför.....

Vi hörs igen senare

Kramelikram

Sopig tenta

Glömde en sak......jag kommer inte att överklaga beslutet att min tenta var underkänd. Jag har läst den noga....visst jag vill inte hålla med men jag måste nog...den är skitsopig.
Bara att bita ihop, ta sej i kragen och göra bättre ifrån sej nästa gång. Vi som kuggade får en ny chans nu den 13e februari. Då ni, tänker jag lämna in en osopig tenta...hehe...hoppas kan man alltid

Dagens citat blir

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre".

Kramelikram

Tung i röven

Ursäkta min otrevliga överksrift men det är verkligen så det är...jag har parkerat mej framför datorn och tror inte jag kommer att orka lyfta häcken härifrån igen......Varit en FULLPROPPAD men härlig dag.
Var hos en kompis när Vicce tränade fotboll, vi grejade med lite släktforskning. Hon har just börjat och eftersom hon vet jag har hållit på i flera år så rådfrågar hon gärna mej. Och jag tycker det är jätteroligt att försöka hjälpa till.....att gräva i våra rötter är en helt fantastisk sysselsättning. Tyvärr finns inte tiden så mycket nu när jag pluggar, den tiden jag förr la ner på släktforskning lägger jag nu på att läsa böcker istället. Men ibland kan jag inte låta bli att grotta ner mej i kyrkböckernas fantastiska värld.


Det är så här det ser ut, detta är ett uppslag ur en så kallad dödbok (där prästerna noterade vilka som dog) från år 1711 här i Nysund. Här får man reda på när en person dog och även dödsorsaken. Låter kanske nästan groteskt att grotta i andra människors död men det är en del av livet, en del av historien. Vet man hur dom dog så säger det en del om förhållandena som var då. Vill man komma ännu närmre hur personerna hade det så kan man från Landsarkiven beställa bouppteckningar...jag har flera stycken allt från tidigt 1700-tal till sent 1800-tal. Det är fantastiskt att läsa om hur många linnen som fanns i linneskåpet...hur mycket de enda finskorna var värda...vad den bästa mjälkkon hette och vad hon var värd.....hur många gafflar familjen hade.......osv, konstigt för en oinvigd kanske men underbart för en som håller på med släktforskning. Att släktforska ger även ett nytt perspektiv på det liv vi lever nu...många är så materiella och lever i en ständig jakt på än det ena och än det andra. Det enda vi behöver är ju egentligen bara varandra, vår hälsa och det vi behöver för att överleva och för att inte frysa. Lyckan finns inte dold i det vi äger och det vi har råd att köpa...lyckan ligger i oss själva och vår möjlighet att se den.

När vi pratat släktforskning och fikat var det dags att hämta Vicce från träningen. Väl hemma överraskade vi honom med tårta. Han blev jätteglad!!
Här nere ser ni en alldeles nyköpt (hihi),  inte nybakad alltså, swarsvaldtårta (stavas det så tro) underbart god var den i alla fall.



Victor var trött ikväll, somnade innan han lade sitt lilla huvud på kudden nästan. Jag har köpt cd-skivor som spelar lugn musik varvat med ljudet från fåglar i en regnskog..man hör regnet och fåglarna i en otroligt rofylld blandning. Den andra skivan är det delfinljud på varvat med lugn musik...men jag föredrar regnskogen, det gör Vicce också. Jag brukar sätta på den cdn lite tyst i sovrummet, det ger en otrolig lugn och ro-effekt och man somnar "like a baby".

Nu är det dags att återgå till de kära psykoligiböckerna.....



Och när jag läst färdigt..eller va fasen säger jag...man har väl aldrig läst färdigt....då får man ju börja om ju så man kanske fattar nåt nån gång;)
När jag läst färdigt för idag...alltså när ögonen börjar svida.......
 ska jag i alla fall sova

Kramelikram!!

Hemma och mellanlandar

Jag är bara hemma och mellanlandar lite snabbt, slänger in maten i kylen (nu är den mätt en stund igen) och gör eld i pannan så det blir värme och varmvatten och slutligen förbereder kvällsmaten.
Sen är jag bjuden till en kompis för att kolla in hennes (och hennes familjs såklart) nya vardagsrum medan Vicce tränar fotboll.
Jag hämtar sen Vicce klockan sex och då bär det av hemåt för att fira hans (Vicces) namnsdag. Vi brukar aldrig fira namnsdagar.....det är nog därför det ska bli extra kul att överraska honom med en liten present och tårta idag. Han anar absolut ingenting...det ska bli så kul!!

Nu måste jag iväg en tur igen...förresten, det har snöat här idag...men pyttelite. Alltid något=)

Kramelikram


On my way

Gomorron
Ja vi sov 10 minuter för länge idag och då mina vänner blir det lite halvbråttom. Men det gick bra ändå...mornarna går liksom på rutin. Victor kom med bussen utan stress och jag fick 5 minuter över till att prata med er till och med. Ja så kan det gå.
Victor skulle följa med en kompis hem direkt efter skolan idag för han har fotbollsträning 16,30. Han slutar så sent idag så att åka hem med bussen (som för övrigt tar en längre tur just på onsdagar) blir ett stressmoment. När jag är hemma brukar jag för det mesta hämta Victor vid skolan så han slipper bussresan.
Jag sticker direkt till Degerfors via Karlskoga när jag slutar i Örebro idag, då ska jag mätta mitt kylskåp igen. Ska köpa nån liten namnsdagspresent till Vicce också för han har namnsdag idag. Vi firar egentligen inte namnsdagar nåt särskilt men idag tänkte jag överraska honom.

Nej nu måste jag dra. Föreläsning biologiska teorier fortsättning från i måndags. Ska bli jättekul.

Hörs ikväll

Ha en superbra dag. Kramelikram

Gammalt sorgligt skillingtryck

Tänk den här har jag gråtit till många gånger och ni har säkert hört den. En otroligt sorglig text om en sjuk liten flicka.
Jag klipper in den åt er och sen ska jag duscha och krypa under täcket och plugga. Den är hemskt sorglig och tårarna rinner varenda gång man läser den.




En sal på lasarettet
 

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka 
            blek och tärd med lockigt hår.       
 Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.
 
Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?

Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.
 

Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla sjuka flickan
låg där ständigt i sin säng.

Så på nytt hon frågar läkarn
som vid hennes sida står:
Får jag komma hem till hösten
till min egen lilla mor?

Läkarn svarar ej den lilla,
men strök sakta hennes hår,
och med tårar i sitt öga
vänder han sig om och går.

Nu hon slumrar uti mullen
slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud.


Riktigt med snö.....AVUNDSJUK?? jAG??

Kolla in de här underbara bilderna jag fick från en god vän i Alfta.
Tack Olle!!


Tänk vilka underbara heldagar man skulle kunna ha om man hade såna här i närheten. Victor skulle älska det!!!


När det blivit såhär stor hög krävs det lite snö.


JAG VILL ÅXÅ HA VINTER!! SNÄLLA!!

Tänkte bara dela med mej av riktig vinter till alla som liksom mej älskar detta vita kalla och vackra.
(Jag har fått lov att använda bilderna här)

Kramelikram


Stall-stök

Hahaha, vet ni vad vår tokiga ardenner har gjort? Han har gnagt av en hel stolpe så den har gått helt av. Detta har naturligtvis varit ett av hans längre projekt och idag hade han lyckats. Tråd och halv stolpe låg på marken.  Victor och jag tillbringade en god stund med att dra om eltråden och nu är det fixat igen. Vi passade på att ta lite bilder på våra små kusar......


Här mumsar de lite käk, Ior är ardennern och Bella är den gamla pensionärsbruden bakom.


Victor och Ior

När vi gick hem slog vädret om totalt och snön rasade ner....kolla själva:


Okej, det kanske inte syns så mycket men det snöade rejält en stund.....MYYYYYYYS

Kramelikram

Min älskade mamma

Hej hej
För er som inte vet så har jag helt underbara föräldrar. Kolla bara här...mamma har stickat mej och Victor nya raggsockar. Mina är vita (som ni ser) och Vicces är lila.



Eftersom vi ofta är ute i regn, kyla och rusk så är det helt underbart med ett par hemstickade varma raggisar på fötterna.
Tack mamma!!

Kramelikram

Ljusnar sakta

Gomorron
Ute ljusnar det sakta, jag har just ätit frukost och sitter i sängen med datorn i knät...tänkte plugga lite psykologi på förmiddan medan Vicce är i skolan. När han kommer hem vill jag umgås med honom, det är inte så ofta vi har hela eftermiddagar tillsammans så då vill jag verkligen njuta av de som är. Vet inte vad vi ska hitta på men vi får se, alltid nåt blir det. Funderade på badhuset ett tag men som sagt, vi får se.
Jag ska kolla igenom etiktentan ochså så jag verkligen kollar av så jag har bra argument när jag träffar examinatorn för överklagan av resultatet. Håll tummarna för både mej och resten av mina kompisar som blev kuggade.

Dags att plugga lite.....

Vi hörs sen

Kramelikram

Nya säsongen med LOST


Är ni som jag ett stort LOST-fan. Pratade just om den serien och om när den eventuellt skulle börja igen med mina resekamrater idag...lustigt......Jag älskar den lite konstiga serien och har sett fram emot fortsättningen. Nu vet jag när det är!!!!!!!
Så för er som också väntar:

TISDAGEN DEN 17 MARS KL 22:40 (nån form av återblick) 
TISDAGEN DEN 24 MARS KL 22:40 (säsong-start)

Då bänkar vi oss då!!!!!!!

Gonatt och kramelikram


Fick ett otroligt gott recept idag

Idag fick jag ett efterlängtat recept av min kompis Lisa. Det är den fläskfilérätt hon gjorde till nyårsaftonen. Jag vill gärna dela med mej och rekomenderar den varmt. Ingen smalmat direkt men olidligt gott:)

Detta behöver du till 4 personer
600 g fläskfilé
1 stor lök (gul)
1 liten paprika (valfri färg men helst röd eller gul då grön är lite besk)
I stor tomat
salt och peppar efter smak
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 tsk curry
2 msk utspädd apelsinjuice
1/2 dl chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1-2 kryddmått chilipeppar
500 g räkor

Skär köttet i bitar och bryn den i margarin, salta och peppra lite.
Hacka lök och paprika, fräs dem knappt mjuka. Hacka tomaten och tillsätt den, fräs ytterligare en liten stund. Blanda ner det brynta köttet bland grönsakerna. Tillsätt creme fraichen och späd med grädde. Tillsätt resten av ingredienserna (vitlök, apelsinjuice, chilisås och räkor) och kryddorna (chilipeppar och curry).

Servera med hasselbacksppotatis, potatisgratäng, klyftpotatis eller ris
och en smarrig sallad såklart.

Smaklig måltid:)

Underkänd idag

Hej mina vänner.
Fick tillbaka etik-tentan idag och var underkänd. Jag tyckte jag hade lämnat in en hyfsad tenta men det räckte inte. Jag har inte blivit underkänd förut och trodde, innan jag blev det idag, att jag skulle bryta ihop totalt om så skedde. Men det gjorde jag inte, jag kände mej mest snopen tror jag....Känns inte alls okej men jag är inte ledsen. Vi var skitmånga som blev underkända och jag tänker tillsammans med flera andra att överklaga. Jag måste bara studera min tenta en gång till och verkligen kolla om jag anser att examinatorn har gjort en felbedömmning. Ingen ide´att överklaga om man inte känner sej säker.

Efter domen så var det dags för föreläsning, det handlade om biologiska teorier och var den första i en rad om fyra. Dagens föreläsning var mest en introduktion som vi antagligen behöver för att förstå de andra och det var superintressant. Ser fram emot resten...precis som allt annat på den här kursen...JAG SER VERKLIGEN FRAM EMOT ATT LÄSA DET HÄR!!!!!!

Imorgon ska jag vara hemma och plugga....kanske ska handla lite också....får se om jag har lust.

Haha, förresten så pratade de om lågenergilampor på nyheterna idag, risken med det kvicksilver som de innehåller. Alltså OM en varm lampa går sönder inomhus så ska man öppna fönstret och lämna rummet i ca 30 minuter innan du sopar upp glaset och man får absolut inte dammsuga upp glaset för då sprids kvicksilvret och du riskerar att andas in det. Du ska märka burken med lock som du måste lägga lamresterna i med miljöfarligt avfall och lämna in det. Ja restriktionerna var många och debatten gäller att det ska finnas varningstexter på dessa lampor så man vet hur man ska göra och alltså inte slänger dom i soporna...för gör man det så är lågenergilampor MYCKET farligare än vanliga glödlampor. Vill du läsa mer så kan du göra det på http://www.kemi.se/templates/Page.aspx?id=5266
Läskigt är det tycker jag och jag vidhåller min tro att det kommer att bli vanligare att folk slänger dessa lampor i soporna än att de lämnar in dom som miljöfarligt avfall....vilket kommer att bli värre konsekvenser än om man använder "vanliga" glödlampor.

Kramelikram

Blev inte ljust idag...

Hej på er.
Idag har varit en lugn och skön dag. Men det har varit mörkt hela dan. Jag tände fönsterlamporna redan imorse sen har dom fått lysa...ja jag vet att man ska tänka på miljön men att ha lampor tända en hel dag är inget jag brukar göra. Tänk att de ska förbjuda våran lilla glödlampa också.....vet inte om ni tycker som jag men det känns som om de börjar i fel ände men ändå iinte. Jag menar det finns väl sjukt mycket annat som dom kan dra in på än glödlampor....som skulle spara mycket mer....Men visst, att byta ut glödlamporna är ju nåt som varje människa kan bidra med....byta ut dom mot energilampor som innehåller kvicksilver och som MÅSTE lämnas in och alltså INTE får kastas i våra sopor. Hur många kommer ändå att slänga energilamporna i soporna tror ni....väg det kvicksilverutsläpp som det kommer att innebära mot den energi som sparas på dom. Hängde ni med i min lilla ekvation?  Jag tycker absolut att man ska spara på de resurser vi fått, det är en självklarhet, och jag är en stark motståndare av exempelvis kärnkraft (men den debatten tänker jag inte ta upp här) men när man gör besparingar måste man även tänka på alla konsekvenser det kommer att innebära. Nåja, jag ska läsa på mer och kanske jag ändrar åsikt om nån kan övertyga mej om att det är bättre med kvicksilverfyllda energilampor än våra gamla hederliga klotlampor.

Victor har en kompis här och jag har kört lite bilspel med dom..det tycker jag är superkul även om jag förlorar heeeeela tiden. Annars har jag nog gjort så lite som möjligt tror jag, bakat en kladdkaka som ungarna käkade med vispgrädde. Det är smarrigt det och kan ni tänka er att jag orkade stå emot, jag tog inte en enda bit faktiskt.
Jag har träningsvärk idag...mest i ryggen......

Vilket pissit slaskväder det är då...halt och blött. Ingen rolig kombination om man halkar omkull.

Har inget särskilt att skriva om just nu faktiskt, återkommer med all säkerhet senare ikväll...

Ska fixa lite kvällsmat till kidsen.

Kramelikram

Sjuk besvikelse....

Då var vi där igen då...den jag röstade på åkte ut....vet ni vem??
MAGNUS såklart...det fanns ju ingen annan som ens var i närheten.
Faan säger jag....hade velat se Magnus och Hannas körer nästa vecka.
Kan ni ärligt säga att Team Magnus ABBA-tolkning var annat är superb och alldeles....underbar.
Djup suck.....
Jag både messade och telefonröstade men jag tror det sitter nån liten skit och sållar bort alla mina röster för de jag har röstat på har alltid åkt ur......
Nästa vecka ska jag inte rösta alls...bara hoppas på min favorit. Undra vilken kör som gör bäst ifrån sej nästa vecka?? Jag hoppas att folket röstar efter hur bra körerna framträder och inte på sin egen personliga favorit. Såklart Bollnäsarna röstar på Bollnäs och Boråsarna på Borås osv men jag menar vi andra...som inte har såna band.....
Jag har röstat på olika varje vecka tror jag, väljer den jag gillar just då...den som sjunger bäst just den kvällen...



Dagens citat blir en dikt:

Brinn så länge du lever.

Låt ingen få släcka din glöd.

Brinn så vi alla kan se dig.

Vägra vara levande död

Kramelikram


Myspys

Hej på er.
Vilken härlig dag det här har varit...och är. Vaknade till ett vackert snöväder imorse. Jag bara älskar snö!! Jag har pratat med en del folk i telefon idag och de har ojat sej över snön....vi vill ha vår nu säger de...jag är sååå deprimerad osv....
Okej, jag har full förståelse att man kan vara deprimerad under den mörka årstiden men man kan väl inte begära att det ska bli vår i januari. Det är ju fortfarande mitt i vintern och då ska vi väl ha snö...eller?? Nej, låt vintern vara vit, våren blommig, sommaren varm och hösten mörk och regnig...det är mest naturligt både för oss och för naturen.

Var ute och gick förut, det började regna små isdroppar som masserade mitt ansikte alldeles pionrött, det var underbart.
Sen mina vänner gick jag in och körde ett pilatespass som jag avslutade med mina älskade hantlar. Nu känner jag mej totalt genomtränad i kroppen och kan med gott samvete ägna morgondagen åt pluggande.

Ikväll laddar vi för Körslaget, undra vem som åker ut idag....förmodligen den jag gillar mest.....Jag återkommer ikväll

För alla er som hatar vintern och älskar sommarn tänkte jag bjuda på en lite somrig bild...hehe...eller hur?? hehe



Och en skål.......


Längtar ni till sommaren?? Det gör inte jag för jag råkar faktiskt älska vintern!!
Det handlar om att man ska ta vara på nuet...går vi och längtar efter sommaren under halva livet så missar vi mycket som faktiskt är både underbart och vackert.





Kramelikram

Äntligen fredag

En lång och krävande vecka ligger bakom oss...vilket betyder att vi är en vecka närmare döden..Hahaha, skoja bara, ville bara väcka er lite. Man blir lite rubbad av alla djupa diskussioner man haft i skolan den här veckan.
Vi (min familj och jag) har längtat till den här helgen, det har varit en lång vecka. Vi ska inte göra ett dugg, bara vara hemma och njuta av att vara ledig, det behövs ibland när man har ett hektiskt liv i övrigt.

Svinkallt inne var det när vi kom hem också, vi hann  inte göra eld i pannan imorse...termometern stod på 15,4....brrrr...och då snackar jag ju inomhustemperatur alltså. 

Ikväll blir det fläskfilé med potatisgratäng...blev så otroligt sugen på det när en av mina resekompisar skulle göra det ikväll....men hon skulle lyxa till det lite extra med en fläskfilégryta gjord  med en smak av curry och räkor som vi käkade hos Lisa på nyår och som var helt underbar. Tack Lisa för receptet.....jag kanske lägger ut det här, måste kolla med henne så det är okej först.

Väntas snökaos i helgen också, hoppas på mycket snö. Jag hoppas den kommer komprimerat så det inte blir utdraget på flera dar eftersom det blir mycket ploga för Peter då....jag hade önskat att han kunde slutat middan idag så han hade kunnat vila lite inför helgen...det tycker jag kunde legat i hans chefs intresse också eftersom de nu VET att det kommer att bli mycket snö......men men, tydligen inte. För mej (och för Peter också naturligtvis) känns det bättre om han är utvilad när han ska jobba så länge i sträck. Det är mindre risk att nåt händer om man är utvilad, det vet man ju.

Nåja.....vi får väl hoppas att landskapet är fyllt med vit, vacker, kall och underbar snö imorgon...

Kramelikram

En givande dag....på många sätt

Åkte mot Örebro imorse redan 7,30. Den nya gruppen och jag skulle ses klockan 9. Gruppandet pågick till framåt lunch och flera smarta ideér och tankar dryftades. Jag fick en förståelse om saker jag trodde det skulle vara omöjligt att lära sej, Tack tjejer.

Väl hemma hade jag en timme på mej innan jag skulle hämta Vicce. Vi hittade ett par vinterstövlar, rejält fodrade och ett par Gore Tex-kängor för hör och häpna 350 spänn. Det var halva priset så jag hade en enorm tur.
När vi gled in på parkeringen i Karlskoga ropade en vänlig dam på mej och frågade om vi skulle stanna länge, Nejdå sa jag för jag trodde vi bara skulle till en enda skoaffär. Hon hade 45 minuter kvar på sin biljett och frågade om jag ville ha den, och det ville jag ju såklart.
Lite mer än en timme senare när vi äntligen var klara med alla inköp kom vi på att parkeringstiden gått ut. JÄKLAR, dyra skor blev det tänkte vi...nåja, vi småsprang över det isbelagda torget så fort våra fötter vågade ta oss mot parkeringen. Tror ni vi fick böter??
NEJ!!!!! Vi klarade det och det kändes skitgött faktiskt! Thank you!!

Hemvägen gick varligt för det var ganska halt, duggregn på kalla vägbanor kan inte bli annat än halt.

Nu ska jag skriva klart det allra sista finslipet i mina 2 sidors kritiska granskning inför imorgon....sen tänkte jag ta det lite lugnt ikväll och mysa faktiskt.

Dagens citat blir

"Döm inte förrän du vet"

Kramelikram

Snabbt tjena

Hej hej
Bara ett snabbt hej innan jag åker vidare. Kommer precis ifrån Örebro och grupparbete under förmiddan och nu tänkte jag slänga i mej lite mat (ris och tonfisksallad) för att åka vidare till Degerfors. Jag hämtar upp Vicce vid skolan sen ska vi köpa vinterkängor till honom, för andra gången i år. Barn sliter verkligen skor!
Jag hann med lite tvätthängning och eldning medan riset kokade så nu ska jag sätta mej till bords och äta.

Kramelikram

Färdig

Gokväll.
Äntligen är jag klar med mina två sidor nedskriven kritisk granskning av X antal böcker. Kritisk granskning förresten, det vet jag knappt vad det är. Jag får väl se vad jag får för bedömning. Ska lämnas in på seminariet på fredag.

Idag har jag varit på en fantastisk föreläsning, det är inte så ofta man är totalt fängslad av vad en föreläsare säger men idag var en sån dag. Fantastisk klargörande och spännande föreläsning om olika människosyner. Efter den skulle mina reskamrater grupparbeta lite så jag satte mej i biblioteket och pluggade. De har ett rum som kallas tysta rummet eller nåt sånt, där är det skönt att sitta i sitt lilla bås och läsa. Man koncentrerar sej jättebra.

Jag ska skutta i sängen nu, har en tidig morgon imorgon också för min grupp ska gruppa då. Trist att åka ensam nu när man är van att prata hela vägen till Örebro.....får väl både prata och svara själv kanske....givande dialog..hm, nej, lyssnar nog på musik istället.

Ja tyvärr blev det här ett kort inlägg men tiden är inte på min sida direkt ikväll....inte orken heller för den delen.
Nu ska jag lägga mej som sagt och läsa ett kompendie, sen har jag plöjt all litteratur inför seminariet. Skönt!!

Sov så sött mina vänner. Imorgon kanske jag har mer tid...ska i alla fall ta med Vicce och köpa vinterkängor till honom....igen:)

Kramelikram

Pluggafton

Ja då var det kvällen igen...
På föräldraföreningsmötet diskuterade vi en bytardag som vi ska anordna i februari. Folk får komma dit och lämna saker de vill sälja och köpa saker de vill ha...allt på temat vinter, sport och fritid. Jag kommer att vara med hela dan, känner att jag måste det eftersom jag inte var med och sålde lotter på julskyltningen. Men det ska bli kul...jag ska försöka få tag i skidor till både mej och Victor....det var riktigt länge sen jag åkte skidor så det ska bli en rolig upplevelse. När jag var barn åkte jag och min lillebror tillsammans med våra föräldrar hur ofta som helst, vi fullkomligt älskade att åka skidor....på längden vill jag skarpt poängtera för utför har jag gjort en enda gång och den gången slutade med att jag slängde in utrustningen där mamma så snällt hade hyrt den åt mej....eller hur mamma:)? Ja, så var det faktiskt och jag kan berätta hela historien nån gång men inte idag för det var ingen rolig historia direkt....inte för mej i alla fall...hmmmm.

Ja nu blir det dusch och sen pluggande ett tag tills ögonlocken blir för tunga.

Dagens citat måste bli detta som jag tycker är så fint

En sann vän är en sällsynt fågel



Kramelikram

Olycka, Paradigm, Teorier och Grupper

Go eftermiddag.
Sitter och väntar på att potatisen ska bli klar, sen får jag äte lite snabbt för jag ska först hämta ut litteratur (för 1600 kronor) och sen vidare på föräldraföreningsmöte. Har inte varit med på de sista mötena för i december hade jag så himla mycket att göra med skolan...och den här våren lär det inte bli bättre med tid. Vilket späckat schema, vi fick alla en liten knut i magen när vi fick allt presenterat för oss....sen begär dom (lärarteamet) att vi ska reflektera över vad vi läser också...ja det är ju naturligtvis en förutsättning för lärande men jag känner på mej att det kommer bli korvstoppningsmodellen den här terminen. Suck....ämnet är så intressant så jag skulle vilja ha tid till reflektion...men man får ta helger och all ledig till till hjälp....sorry alla jag känner men nu blir det mycket att göra för mej....

Tur jag har en förstående och peppande familj, de vill verkligen att jag ska klara det här. Ni är fantastiska, TACK!!

Vi har läst om nånting som heter paradigm under flera delkurser men jag har aldrig riktigt förstått...idag ramlade poletten ner under föreläsningen (som för övrigt var fantastisk) och jag förstår verklligen vad det betyder. Jag kan inte förklara det här i bloggen för det skulle ta ett tag men det känns skönt att verkligen förstå nåt....det är inte mycket jag förstår just nu känns det som.

Imorse när vi åkte till Örebro var vägen avstängd och vi blev omdirigerade runt Viby....vi förstod inte varför. När vi kommit en bit på vårt sidospår såg vi en långtradare i diket, såg inte alls allvarligt ut utan vi konstaterade att hytten såg hel ut därför hade det nog gått bra...trodde vi.
När jag kom hem berättade Peter att en person dött där imorse, en bil hade frontat med långtradaren och fattat eld...personen i bilen dog i lågorna.....Känns jätteotäckt, stackars människa i bilen, stackars hennes/hans anhöriga, stackars lastbilschaufför.

Ja idag var dagen D då vi blev brutalt indelade i nya grupper;), det blev riktigt bra för mej. Jag tycker jättemycket om de som hamnade i min grupp, de är alla både smarta, ambitiösa och otroligt kunniga och det ska bli superkul att få arbeta med dom. En av dom har jag gruppat med förut men resten (3 personer) var nya (i gruppsammanhang då) för mej. Det ska verkligen bli jättekul!

Nu ska jag fixa till resten av maten, potatisen borde vara klar snart...sen är jag iväg en stund

Kramelikram

Gomorron

Ja då var en ny dag här....vad det är för väder vet jag inte än för det är kolsvart ute...som att titta en sotare i....?!?....ups
Men blåser gör det nåt förskräckligt....nåja. Idag blir det som sagt Örebro, ska åka om fyrtiofem minuter.
Jag är så glad för jag har fått två böcker sålda från förra terminen...YES!!!!!! Känns skitbra att inkassera 550 kronor idag...TACK TACK:). Och böckerna var inte ens roliga så det känns himla skönt att slippa dom faktiskt.

JAg köpte en bok igår, som är skriven på engelska och den skulle vi läst ett kapitel i inför föreläsningen idag men jag orkade bara inte igenom ens första kapitlet. Kanske beror på att jag läste skitmycket igår eftermiddag...var nog mätt...hoppas det, jag försöker ikväll igen.

Nu är det dags för frukost och sen göra mej iordning lite...sen drar jag.

Hörs ikväll
Kramelikram

Tårar rann i 2,5 timme

Oj vilken gala...jag pratar om Idrottsgalan och detta trots att min favorit Zlatan inte varken kunde närvara eller fick nåt pris. En helt underbar samling prestationer som verkligen sliter, jobbar, hoppas och kämpar för att nå den framgång de så högt önskar. Jag tycker det är fashinerande hur människor kan hålla sin motivation på en sån hög nivå att de verkligen når sitt mål och bortom det. Vilka muskelpaket fyllda med vilja och framgång...jag kan bara säga WOW!!!!!

Mina tårar rinner när de vinner sina priser, när jag ser familjernas tårfyllda stolthet i publiken, jag gråter när de vinner "on the field" och jag gråter med deras motgångar. Men när jag verkligen GRÄT var när pojken som varit med om en tågolycka och då mist en arm och båda sina ben, fick motta ett pris där på scen. Han tackade sin familj och sina vänner som stöttat honom ....ja det var så otroligt rörande att se hans styrka och hans otroliga strålglans....stor översvämningsvarning. Sen Charlotte som fick folkets pris...Jerringpriset.....stort tårflöde.

Nej, efter den här kvällen med tårflöde i 2,5 timmar så ska jag gå och ta mej ett stort glas vatten så jag inte blir uttorkad......det har varit en "blöt" afton.

Kramelikram och god natt

Kortare än jag trodde....

Hej på er
Imorse vaknade jag till ett vackert vinterlandskap. Ååååh vad jag älskar snön, det blir så himla vitt och snyggt tycker jag...visserligen töar det redan men ändå...Varför får inte snön stanna ett litet tag...VA?!?

Jag körde ett pilatespass imorse innan det var dags att bege sej till Örebro....duktigt va?? Så himla tidigt på morron också....jag är riktigt stolt över mej själv:).

Första dan på terminen bestod av kopiatorer som gick för högtryck...folk som sprang omkring och behövde än det ena och än det andra, förvirrning och en introduktion som blev myyycket kortare än förväntat. Precis som det ska va så här första dan. Vi som börjar termin 4 börjar ju få lite rutin på den där förvirrningen som alltid infinner sej i början innan alla har landat i sina scheman, fått alla böcker, kompendier och fått allt annat klart för sej. Vi får inte panik längre.......

Vi skulle ha presentation av kursen från 11,15 - 13 idag....visst vi började 11,15 men slutade redan 30 minuter senare och nästan utan någon information alls. Det här är en grej som är riktigt jobbig för de som långpendlar, jag åker 8 mil (enkel) till Örebro så för mej är det lugnt även om man inte tycker om att slänga pengarna i sjön (som det faktiskt blir när man lägger bensinpengar på nåt som man tror ska ge något och som visar sej vara...ja, ingenting faktiskt). Men det är värst för de som åker längre, en tjej bussar riktigt långt och länge och kom hem jättesent idag, andra har dubbelt så långt som jag har och en del har längre ändå....... jag tycker skitsynd om dom när det blir så här.

Jag har varit ensam hela eftermiddan för Peter jobbar och Victor följde med en kompis hem efter skolan. Jag hämtade honom tidigt, läxor och sånt som ska göras sen vill man ju gärna träffas en stund innan läggdags också.

Ikväll tittar vi på Idrottsgalan och jag behöver nog inte berätta vem jag tänker ge min röst ikväll....även om han inte är där personligen *hehe*.

Imorgon blir det heldag i Örebro, vi ska delas in i grupper vilket är lika spännande varje gång. Man vill ju hamna i en grupp där man trivs och kan jobba bra tillsammans.....i och för sej så är nog alla i klassen lika pirriga inför gruppindelningen och faktum är att jag tror jag skulle trivas ihop med de allra flesta. Det är en riktigt skön samling människor. Sen har vi vår första föreläsning på eftermiddan..handlar om paradigm tror jag det var.....spännande.

Nu är det snart dax för stallet, kvällsmat, dusch och sen är man bänkad framför teven. Jag har läst så himla mycket i eftermiddag så ikväll tänker jag strunta i skolböckerna och det med gott samvete.

Kramelikram och så hörs vi imorgon. Jag kommer att vara här, välkommen du åxå.

Läst och läst och läst

Oj vilken tankeväckande bok jag läser....för att inte plåga er med detaljer så vill jag bara nämna ett par saker som jag tyckte var både otäckt och intressant. Det handlade om döden, vårt medvetandes förhållande till vår kropp och om hjärndöd.
Enligt boken så finns det olika sätt att se på det där med när man är död respektive hjärndöd. OM medvetandet är fristående från kroppen eller om medvetandet är beroende av kroppen med dess hjärta, syresättning och blodcirkulation...ja om detta tviste de lärde. Men jag tänker att om medvetandet är helt fristående från kroppen och alltså lever vidare när vårt hjärta stannar så måste vi ju vara medvetna om vår egen begravning...på nåt vis...hur VET man att det inte är så....fasen va läskiga tankar den där boken gav bränsle åt.....Å andra sidan om medvetandet är beroende av kroppen och dess blodcirkulation och syresättning...hur VET vi då att en människa är hjärndöd när hjärtat fortfarande slår? Man kan göra mätningar, jag vet det men vem kan ta det på sitt samvete och säga att jag VET att mätinstrumenten mäter precis ALLT....Mätinstrumenten mäter väl aktiviteten i hjärnan men vet vi om själva medvetandet ger utslag...behöver medvetande vara detsamma som aktivitet........ja inte vet jag men jag fick definitivt nåt att fundera över. Rent teoretiskt så kan det vara så (enligt det jag läste i boken alltså) att OM medvetandet är beroende av och finns genom kroppen så kan man alltså vara MEDVETEN så länge hjärtat slår....Riktigt riktigt läskiga tankar och det är sånt man absolut ALDRIG kan veta med 100% säkerhet...man kan bara anta, teoretisera, addera kunskaper och upptäckter, spekulera...men man kan aldrig VETA. Usch, ska nog inte läsa mer i den boken ikväll...tar nog en komedi istället...i alla fall nåt riktigt jordnära annars får jag nog mardrömmar.

Imorgon börjar jag 11,15 men ska åka till Örebro tidigare för jag ska köpa lite litteratur, se om en finns att låna som jag ställt mej på kö för att få, jag ska registrera mej och lämna in ett arbete. Sen har vi introduktion på den här nya kursen, det ska bli jättespännande.

Nu ska jag ta mej en varm och skön dusch.

Dagens citat blir nog kort och gott



Kramelikram och natti natti

Söndag?? Inte redan va??

Kära nån, var tog den här helgen vägen......redan söndag och imorgon börjar allvaret igen. Det ska visserligen bli kul men hade behövt en dag till hemma med familjen.
Efter en härlig frukost imorse begav vi oss till Degerfors och handlade lite...behövde fylla på i fruktförrådet och behövde även tvättmedel.
Jag ska strax börja plugga människosyn och etik, det ska bli jätteintressant. Det gäller nog att plugga noga från början nu när det kommer att bli mycket som ska läras in på ett helt annat sätt än tidigare. Det ska bli spännande men det kommer att bli mycket mer jobbigt tror jag. Kul!!

Nu ska jag börja läsa lite.

Kramelikram så hörs vi kanske sen igen.

Wells ute....

Gokväll
Oj vad jag har städat idag, känns skönt nu faktiskt.  Victor skulle va med en kompis i eftermiddag så jag skjutsade honom dit. Jag passade på att träna lite (när jag var ensam och ingen kunde skratta åt mej:)), det gick faktiskt bra och var lite lagomt jobbigt.
När jag duschat åkte Peter (som kommit hem från Hagfors) och jag och hämtade Victor. Han hade varit hos sin kompis Nils vars föräldrar är våra vänner Lisa och Weine som ni hört om förut här. De frågade om vi ville kolla på Körslaget hos dom och det gjorde vi, det var jättemysigt.

Magnus kör fick min röst ikväll, de var grymt bra med sina finstämda basröster. Han hade jobbat bra med rösteffekterna tycker jag och de sjöng verkligen körsång idag. Wells var också bra, den kören är ju riktigt proffsig så jag är förvånad att de åkte ut. Hannas kör tyckte jag var klart sämst ikväll...trodde verkligen de skulle åka ut......Erik hänger nog kvar på grund av sitt utseende och sin charmiga framtoning för kören är inte särskilt bra..enligt mej då....Hm, dramat fortsätter nästa vecka.

Nu ska jag ta mej en macka...är vansinnigt hungrig.

Kramelikram

Lugn dag blev full av jobb

Gomiddag...jag är mitt i matlagningen men väntar på att kycklingen ska gå klart i ugnen...ska äta kyckling på grönsaksbädd och Victor har beställt hamburgare till lunch så det får det bli.

Victor och jag är ensamma hemma för Peter är till Hagfors och hämtar nåt...jag minns inte vad det var....det var nån grej till företaget och för mej är det information som går in i ena örat och ut i andra....så är det.

Victor funderade över varför August var så intresserad av vad som fanns bakom byrån i hans rum....jag drog fram den varpå en ursöt liten mus hoppade fram. August blev galen av lycka men verkade inte vilja ta den lilla rackaren utan sprang mest runt.
Slutligen hoppade musen ner i Vicces strumplåda så vi la på ett lock och bar ut den. FRIIIIIIIII!!!!!!!!
Detta äventyr resulterade i att jag nu får tvätta alla strumpor och städa hela övervåningen...visserligen välbehövligt men kom ju som ett hån mot min lugna dag.

Dags för lunch och sen laddar vi för Körslaget igen.

Hörs senare...

Kramelikram

Underbart sagt ur barnamun


 

I Sverige har vi nästan inga slavar längre. De få som finns är lärare
Anton, 6 år

Jag är bästis med en invandrare, men jag tror inte att han vet att han är
invandrare. Jag har i alla fall inte sagt något.
Samuel, 7 år

På Sveriges nationaldag släpper de ut kungen från Skansen. Han vinkar till människorna och tycker det är roligt att få se sig omkring.
Lissi, 6 år

Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat.
Ingrid, 8 år

Skillnaden på könsorganen blir mindre och mindre på grund av jämställdhetslagen.
Merete, 9 år

Jag tycker att sagor är fina, för då sitter mamma still en liten stund.
Line Marie, 8 år

Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står alldeles stilla.
Sigurd, 6 år

Min pappa vill att vi ska gå med i EU. Det vill inte min mamma. Men det blir alltid som min pappa vill.
Christina, 7 år

Min mamma bara jobbar och jobbar för att tjäna pengar till mat, ändå är jag nästan aldrig hungrig.
Matilda, 6 år

Jag kanske ska bli bög, för jag tycker inte så mycket om flickor.
Henrik, 8 år

Det är väldigt många som vill avliva hela kungahuset.
Marie, 8 år

På många sätt liknar politiker vanliga människor. Det är för att man inte ska genomskåda dem.
Hilde, 10 år

Förr i tiden visste inte mannen var barnen var eller var de kom från.
På fars dag firar man att han har förstått det.
Nina, 7 år

I USA måste du betala för att bli sjuk.
Markus, 8 år

Det är utslitna, magra människor som röstar på socialdemokraterna.
Peder, 7 år

Och den mest tänkvärda :

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att
man har samma färg på hjärtat.
Isabell, 7 år


Sista dan på terminen

Hej på er, kul att ses igen

Idag har vi haft litteraturseminarie och trots att jag var dåligt förberedd så gick det jättebra. Jag hann igenom det mesta i boken inatt och de som var i min grupp för dagen var både duktiga, smarta och pålästa. Det var riktigt kul faktiskt. Jag var i samma grupp som några jag inte gruppat med tidigare och det tycker jag är både spännande och kul.

Ikväll var vi (min familj och jag) och gratulerade min mamma som har födelsedag idag. GRATTIS IGEN MAMMA!!
Hon fick en flaska Baileys (som jag själv tycker är supergott) och en vacker blomstervas med en hoya (poslinsblomma) planterad i vitt dekorationsgrus i. Hon blev jätteglad.
Det var jättetrevligt, gott fika och sköna, roliga diskussioner. Träffade brorsan, han var visserligen på språng men hann säga hej i alla fall. Trevligt.

Mindre trevligt var det när jag ställde mej på vågen...brukar väga mej på deras för de har en digital och jag har inte vägt mej på den sen före jul.........Det mina vänner var en riktigt jobbig upplevelse...måste verkligen göra nåt men hur faan gör man?? Allt är ju så jäkla gott...men det så klart man måste ju göra ett val här.....svårt men en sak är säker och det är att väga sej är pest....riktig pest. Nåja, vi får se...jag har ju skrutit om mitt pilates-set jag köpt...kanske skulle göra slag i saken snart....

Ja, dagen har varit riktigt bra...jag har fått nys om ett par nya bloggar jag ska kolla in...ska bli spännande.....

Nu är det dags att studera den nya studiehandledningen och förbereda sej för nästa termin som börjar på måndag. Då ska vi läsa psykologi och det ska bli jättekul. Jag vet att jag pratat om det förut så det pratet ska jag hoppa över ikväll:).

Dagens citat blir
"Naturliga ting åldras vackrast."

Kramelikram till er

Ligger efter...

Hej på er....
Jag ligger efter...big time. Jag är så otroligt oförberedd inför imorgon så får jag komplettera så är det faktiskt rättvist. Jag ska verkligen försöka plugga en hel del ikväll men kommer inte att hinna förbereda mej som jag vill. Håll tummarna att det går bra ändå imorrn på seminariet.
Dagen har varit fylld med så himla mycket men ändå ingenting...och ändå har jag en hel del kvar. Konstigt hur en del dagar liksom bara försvinner.....jaja, ha det gott mina vänner....som sagt så har jag en del kvar att göra så det är nog bäst att sätta igång.

Dagens citat blir
"Kärleken är större än lagen".


Kramelikram


Då var det kvällen...

Hej på er igen...... kul att just du tittade in förresten:)

I eftermiddag har det varit full fart...när vi kom hem skulle vi försöka ladda ner lite musik till Vicces nya mobil. Det visade sej inte vara så enkelt som vi trodde. Man var tvungen att registrera sej och betala en summa varje vecka och då få ladda ner X antal låtar per vecka.....man var tvungen att signa upp sig för en viss tid och för att komma ur detta var man tvungen att avregistrera sej...och det stod det ingenstans hur man gör........Hur gör man...nån som vet?? Ska väl gå att bara ladda ner en enda låt mot betalning...en engångssumma liksom...vilken site har sånt?? Hjälp please? Nån??

Ja efter detta letande var det dags för pastamellis och sen ner till fotbollsträningen. Jag släppte av Victor och åkte hem till Lisa och Weine på en fika....min Peter kom dit sen han också så vi satt där allihop och pratade och hade trevligt. Vips så var det dags att hämta från träningen.
Ikväll käkade vi chilibiffar med vitlök, smarrig sås och massor med grönsaker...en härlig middag....till efterrätt semla...eller hetvägg som jag helst äter. Jag gillar att lägga semlan i en djup tallrik med varm mjölk så den suger åt sej och blir helt underbar.....Peter tycker det ser äckligt ut men jag vill helst inte äta den på annat vis.
Hur käkar ni era semlor?? Det är ju en rejäl tjuvstart egentligen och det borde egentligen vara straffbart att börja så tidigt...och det straffar sej nog säker också...med ett extrakilo till eller två.....

Nåja, det är gott i alla fall och affärerna fullkomligt sprutar ut semlor nu...så varför vänta.....

Ska lägga mej tidigt ikväll...har massor med litteratur att läsa till på fredag.....

Dagens citat blir

"Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten".

Kramelikram

Dunderrea på skor

Tjingeling hörrni!!
Har sprungit i affärer hela förmiddan...när det gäller kläderna som fanns har jag haft ungefär samma erfarenhet som igår.....men lite hittade jag och framför allt så hittade jag skiiiiitsnygga skor tycker jag...kolla in dom


Hittade dom på Wedins för halva reapriset....gav hundra spänn för dom...mums. Sen hittade jag snygga skor för 50 kronor och ett par rejäla skor för 85 spänn till Victor...gav alltså 235 kronor för 3 par skor...det mina vänner kallar jag FYND!!!!!

Imorse rev jag ut alla sängkläder och bäddade rent med fräscht doftande  lakan och sen la jag på världens vackraste överkast, ett som min mamma har virkat. Bara att hon har gjort det gör det till världens vackraste i mina ögon. Tack mamma!!


Vilket otroligt hantverk och hur många timmars arbete som helst. Vackert!!!!!

Nu ska jag strax åka och hämta Victor i skolan sen blir det pastamellis innan fotbollsträningen.
Vi hörs med all säkerhet ikväll igen.
Ses då om ni vill!!!

Kramelikram

Shoppingdag.....

Hej på er
Idag har varit lite utöver en helt vanlig vardag fast det varit vardag ändå liksom......jag har shoppat litegrann...och ska fortsätta med det imorgon...då intar jag Karlskoga...idag intog jag Örebro.
Victor och jag åkte dit och bytte hans mobil..han köpte en dyrare, snyggare och bättre.....PRECIS EN SÅN SOM JAG VILL HA;). Men men, jag kommer nog att köpa en sån han bytte in tror jag för den gillade jag jättemycket...men jag får nog vänta tills jag jobbat lite mer nån månad...man är ju student ju...

Nåja, vi intog Marieberg med alla reaskyltar högt och lågt....Vi rusade in i första bästa affär...Wear It, där hittade jag en del kläder, likaså på Ginatricot...men de andra klädaffärerna innehåller faan inte kläder för min figur det är då ett som är säkert. Jag provade hur mycket kläder som helst men det var för tight, för urringat, för stora armhål och så tröjor som man inte liksom inte ser var tröjan slutar och ärmen börjar.....ja inte är det lätt att köpa kläder när man är 40+ och "lätt" (hehe) överviktig. Man skulle kunna tro att de syr upp kläder till små tunna minifigurer...men kära nån se er omkring säger jag....det är inte många som faktiskt har figur som passar i dessa minikläder. Avdelningen där dom har större kläder vill jag inte handla på för de är inte särskilt snygga....Nej, det är svårt med kläder, men som sagt lite hittade jag idag. Dessutom var det fantastisk personal på Ginatricot på Marieberg i Örebro...helt outstanding faktiskt. Det gör mej glad!!

Känner mej nöjd och lite trött.


Dagens citat blir

"Ett fynd är något du inte har användning för till ett pris som du inte kan motstå"

Kramelikram

Campingjakt och telefonfundering

Gokväll på er.
Ja idag har varit kreativ, arbetssam och bra. Vi har rättat till en del i vårt arbete så nu börjar det kännas mer komplett, det blir bättre nu. Hoppas det räcker till bara, men nu kan vi inte göra mer....mer än att hoppas.
Kändes bra att vara i Mariestad igen, jag trivs där.....vet inte varför egentligen, men jag gör det.

När jag kom hem satte jag mej med arbetet igen och kom ett par timmar senare på att jag inte ätit nån lunch eller middag....det gjorde mej oerhört hungrig så jag var tvungen att laga lite mat. Peter och Victor käkade korv å bröd när v i kom hem så jag kände ingen panik med maten. Men nu när vi mätta och belåtna.

Jag sitter och letar efter en fin camping någonstans norrut i Sverige. Det ska vara en naturnära camping intill en sjö med fin badplats och fina fiskemöjligheter. Har hittat en jättefin som har just allt det så den har jag mailat till Lisa så hon kan kolla på den hon med. Vi ska eventuellt (om vi får ihop våra scheman och semestrar) åka tillsammans med dom nån vecka till sommarn, nåt vi ser fram emot jättemycket.

Imorgon är jag hemma och direkt Vicce kommer från skolan drar vi till Örebro. Han ska byta in sin telefon...han köpte ju en ny telefon för julklappspengar och så funkar den inte....på supporten påstår de att det är antennen....VILKEN JÄVLA ANTENN????? Jag ser inte ens nån antenn...men det är väl nån pytteliten inbyggd pryl som inte är synbar för ögat...hur ska man då se om den är hel eller inte. Jäkla moderniteter.
Nej då var det nog bättre förr med rejäla telefoner som tålde att man blev förbannad med den man pratade med och faktiskt KASTADE på luren. Blir man arg nu så tar själva påläggningen av luren liksom bettet av ilskan när man lite försiktigt måste leta efter den pyyyyttelilla gröna luren...som kan vara lite jobbigt att hitta med ålders......eh, förlåt.....mogna synfel.
Sen tappar man ju bort de små rackarna också....tänk hemma när det ringer och man med skärpta öron springer från rum till rum för att höra var signalen är starkast...när man väl lokaliserat rummet är det dags att lokalisera var i rummet.......när man väl har fått fram telefonen...och med mogna ögon hittat den GRÖNA luren så har de lagt på i andra änden. Men i och för sej...man har ju nummerpresentatör inbyggd....bara att kolla vem som ringt och sen ringa upp...så får man själv betala telefonsamtalet för att man blir så jäkla nyfiken på vad denna person ville.
Tänk förr när det ringde....då visste man att den stabila grå skivtelefonen stod ungefär en meter från jacket...för längre räckte inte sladden....den krusiga sladden var alltid tvinnad till en liten boll...vilket gjorde att luren sällan kunde lyftas mer än nån decimeter från själva telefonen utan att hela skiten följde med upp...Då visste man var man hade grejerna minsann. Om man missade ett samtal fick man vara hur nyfiken man ville för det fanns inte en chans i världen att få reda på vem som hade ringt....och tro det eller ej...var det viktigt så ringde de faktiskt upp igen....även om det var upptaget, för man behövde inte koppla runt sej när man pratade med någon annan för tutade det på ett visst vis i örat så VISSTE alla att man pratade med nån annan, det behövde man aldrig avbryta det pågående samtalet för att tala om....Var människor kanske rent av intelligentare förr?????

Jaa ni nu har jag bubblat på om ingenting egentligen......men så är det ju ibland.
Nu ska jag kolla teven ett slag...och se om det har hänt nåt ute i världen.

Dagens citat blir
"Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat"
Den här kan man inte förlägga så lätt....rejäl, bofast, stadig och riktgit stor.
Back to the old days.......??

Kramelikram

Sängkanten

Hej hej
Sitter på sängkanten och pustar ut efter ett ton tvätt som jag vikt...fick för mej att städa i garderoben också när jag ändå höll på därinne.....så nu är det fint minsann.

Det enda jag hör nu är tumlaren som torkar den näst sista högen tvätt...Skönt. Sen är det kvällen hörrni;).

August mår inte riktigt bra, han håller sej undan och känns varm...feber antagligen. Vi håller noggrann koll på honom, vi försöker få honom att äta och dricka men han vill mest bara sova. Man blir så bekymrad och vill bara att han ska bli bra.

Jag har inte ett dugg mer att prata om ikväll, hjärnan är väl helt tom antar jag...trött och så....

Imorgon är en ny dag med nya äventyr....Min födelsestad Mariestad, imorgon kommer jag igen.

Kramelikram

Julen är ute

Hej svejs på er
Äntligen är julen bortstädad....jag har slängt ut granen, plockade bort alla tomtar gjorde jag ju igår ja......jag har dammat, dammsugit, tvättat och skurat så hela huset luktar rengöringsmedel och aloe vera sköljmedel. Det känns sköööööönt.

Ikväll ska jag träna lite pilates.....måste ju komma igång med mitt nyinköpta träningskit....det räcker ju inte att köpa ett kit och tro man blir smal och vacker...det krävs lite svett blod och tårar också. Peter ska plocka fram min gamla träningscykel som jag köpte för en ansenlig summa pengar och sen ställde i en vrå...han ska också börja träna. Vi får väl se hur det går med våra redan atletiska kroppar...kanske blir vi superman och superwoman...hehehe, skulle inte tro det nej......Cykeln åker nog in nån dag före pilateskitet...eller kanske tvärt om....vi är inga träningsmänniskor. Men men, vi får se....

Imorgon ska jag till Mariestad, vmin grupp ska rätta till vårt arbete....det vi blev så sågade för på opponeringen.....Faan vad jag längtar till nästa termin......jag vill inte fortsätta med den här terminen mer.......ett litteraturseminarie kvar sen är det ny termin.....det ska bli superskönt.........

Särskild Kram till er mamma och pappa

Kramelikram


Nannes kör ute.....

Jaha ja, nu var veckans körslag över.....Nannes kör fick min röst ikväll för de var solklart bäst, rockigast, proffsigast och häftigast......men de åkte ut....Varför då undrar jag??
Min smak måste skilja sej BIGTIME mot resten av Sverige...jag måste verkligen ha väldigt konstig smak.....eller har resten av Sverige det och min är den enda rätta?? Ja inte fasen vet jag.
Robert Wells kör var sämst idag....ingen koreografi....ingen bra låt.....tycker jag. Vad tycker ni??

Käkat fläskpannkakka ikväll.....ganska gott.

Nu ska jag fortsätta kolla på Burning up....en serie i två delar som började igår...rätt så bra faktiskt. Måste ju se hur det slutar.....

Dagens citat blir

"Livet är som en direktsändning, det går inte i repris"

Njut av idag för idag är snart igår. Njut av nu för nu är snart då.

Kramelikram

Mulet och skitigt men bra ändå

God eftermiddag.
Här har vi just langat in en riktigt gourmétmiddag bestående av korv å bruna bönor. Det har töat så allt ser skitigt och grått ut ute...men det gör inget för inne är det varmt, glatt, underbart och mysigt.
Vi plockar bort julen idag, det känns faktiskt riktigt skönt....är lite trött på tomtar, bjällerklang och barr för i år. Nu går vi mot ljusare tider och det ska synas inne tycker jag, vill inte fastna i december.
Snart ska jag skjutsa Victor till en kompis, de ska nog spela Wii tror jag, sen ska jag åka vidare till affären och handla lite....knorrar i kylen igen.....
Sen ska det fortsättas i röran...blir nog fint igen nån gång till midsommar....men det gör inget det heller......

Ja, inatt drack jag cider å sånt och kollade på Terminator 2 helt ensam...hela familjen hade somnat för länge sen, den har jag i och för sig sett förut men det är rätt okej även om ettan är bättre.....finns det en trea?? Nån som sett den??

Ikväll laddar vi för Körslaget.....vi hörs senare

Kramelikram

Skitdag

Jaha, då var den här dagen över....då vi haft opponering i skolan. Fy faan så jävla totalsågad min grupps arbete blev av den opponerande gruppen....kändes fruktansvärt att sitta där och bara höra en massa fel....eller fel förresten...hela jävla arbetet var kasst.......
Men det tycker inte vi, vi har jobbat stenhårt med det och att bli sågade längs fotknölarna kändes hårt.....riktigt hårt.
Men nu känns det skönt......den värsta dagen i min universitetshistoria så långt är äntligen över. Men nu reser vi oss, fixar till skiten och går vidare.........Nu kan det bara bli bättre.........eller??

Nu ska jag ta mej ett par cider och koppla av med min underbara familj.

Försökte hitta ett citat som kunde spegla den här dagen........men det fanns inte nåt........

Vinter hos mej

Hej alla glada.

Har varit i Lundsbrunn hela dan nästan, grupparbetet tog ganska lång tid för man har ju såååå mycket att bubbla och prata om när man varit ifrån varann så länge. Mysigt var det och Helena bjöd på en fantastisk sopplunch.
När jag åkte imorse så snöade det ymnigt så jag fick ta det lite vackert.......landskapet var superfint och snön la sej på vägen. När jag åkte hemåt däremot hade all snö töat bort och jag var skitdeppig eftersom jag älskar snön...men tänk när jag kom hem var det jättefint vitt och faktiskt några centimeter snö. Peter plogar så i Degerfors har de fått ännu mer......han körde i en trottoarkant med Lundbergaren (den han plogar med) och slog huvet i....spräckte lite och fick en maffig bula med efterföljande huvudvärk, jag sa till honom att han var tvungen att åka hem om han började bli yr eller må illa....än är han inte hemma så det gick nog bra......ska ringa och prata med honom lite senare.

Var och hämtade Victor hos en kompis när jag kom hem och då blev det lite släktforskningsprat och fika. Jättemysigt.

Jag fick då den stora äran att ta in våra hästar idag eftersom Peter plogar och typiskt så pajade lampan när jag höll på att mocka...jaaaa, vi har bara en lampa, det är ett litet stall.....Men det löste sej med en ny glödlampa och lite gott humör så nu står de där inne och mumsar och myser. Det låter så härligt när de väl ställt sej till rätta i sina boxar och hittat maten...så otroligt rofyllt. Är man stressad när man åker dit så har man definitivt stressat av när man åker därifrån....

Ser fram emot att få träffa stora delar av klassen imorgon, var så länge sen....

Måste fixa lite innan läggdax så vi hörs imorrn igen va.

Kramelikram

Plasma

Hejsan hoppsan.
Jaha, nu är man lycklig ägare till en 42 tums plasma tv.....och den första filmen som går är...Spiderman=).
Jag blir nog lite åksjuk av skärmen än så länge men man vänjer sej väl antar jag...

Ja, jag ska göra mej nattaklar...duscha...packa..och dyka till kojs.

En vacker pimpelbild vill jag dela med mej av....som jag sagt tidigare så var detta en helt underbar dag.



Natti natti, hörs imorrn

Kramelikram

Dan före skoldag

Sista dan på jullovet för både Victor och mej, Peter har ju jobbat hela tiden när det inte varit röda dagar så han är redan inkörd på vardagen.
Jag ska till vackra Lundsbrunn imorgon, till Helena, och grupparbeta. Vårt sista grupparbete tillsammans, nästa termin blir vi nya grupper igen. Ska bli både kul och lite sorgligt......man har ju vant sej med varann i gruppen men att byta grupper är en del av inlärningen, man ska lära sej att arbeta tillsammans med olika slags människor...och att lösa de konflikter som blir efter vägen...för konflikter blir det när människor som är helt olika sätts samman i grupper som ska arbeta nära varann. Men att lösa konflikterna är en jättenyttig inlärning som man tar med sig ut till sin arbetsplats sen, för man kan inte älska alla men man måste kunna arbeta med alla och acceptera alla. Så är det!

Vi skulle bli bjudna på sopplunch imorgon, det ska bli så himla mysigt att ses igen.
Jag har faktiskt totalt kopplat bort allt som haft med skolan att gjort under lovet...eller nästan då, jag har ju läst en del litteratur och så förståss....det kommer man aldrig ifrån.

Idag har ett par kompisar varit här så jag har hjälpt dom med lite släktforskning, det var hur kul som helst..jag älskar att läsa gammal otydlig skrivstil och luska ut var folk flyttade och så...även om det inte är min egen släkt. Jag gillar själva känslan av det gamla.....

När Peter kommer hem sen ska vi till Örebro och köpa den där omtalade nya teven vi har behövt så länge...idag ska det verkligen bli av...hoppas jag.

Vi kanske hörs ikväll...om jag hinner.....det ska pluggas, packas och grejas....men jag ska försöka kika in och säga hej i alla fall.....

Kramelikram

Lång dag

Hej på er.
Saknat mej?? *ler*

Vi har varit i Laxå på fotbollscup hela dan. Det har verkligen varit en härlig dag och barnen har spelat fantastisk fotboll. De var så himla duktiga......och jag tycker såklart att Victor var kungen...
Det var spännande som bara den, vi hejar, skriker och klappar händer, hoppar upp och ner, allt för att lyfta grabbarna mot mål och i mål med bollen. Shit jag älskar verkligen när Victor spelar fotboll......jag är nog en äkta fotbollsmorsa. Jag sa det till en kompis som satt bredvid mej att jag både älskar och hatar när de spelar...jag blir så himla nervös samtidigt som jag tycker det är spännande på ett bra sätt...jag tycker så synd om dom när de förlorar efter att ha kämpat en hel match...jag beundrar deras kämparglöd och deras förmåga att aldrig ge upp hur många mål de än ligger under med. Det smittar av sej på oss föräldrar så vi är i hjärtat med dom nere på plan.........

Jaja, efter cupen följde våra kompisar med oss hem, och sen kom ungarna på den brillianta idén att köpa pizza. Sagt och gjort, det gjorde vi så nu är vi mätta och belåtna...och faktiskt ganska trötta och nöjda efter en helt fantastisk dag tillsammans.......såna här dar skulle man ha ofta....härligt!!


Hörs imorgon
Kramelikram

Släktforskning

Gokväll alla raringar
Ja nu sitter jag ensam ett slag, Victor hos en kompis och Peter på väg mot Hagfors för att köpa en moped. Det ska bli jättekul.
Jag ska diska lite och sen ska jag förbereda inför morgondagens fotbollscup i Laxå. Det blir nog en heldag där så det gäller att ha matsäck med sig så man kan tanka kroppen...främst Victor som är den som ska spela. Hoppas det går bra för dom, hjälp mej gärna hålla tummarna.

Tänk vad kul det är när man i släktforskningen får nåt nytt, det kan vara ett nytt namn att kolla upp, det kan vara en bouppteckning som talar om vad familjens kossa hette, det kan vara en nyfödd som tillkommit eller ett fotografi på nån gammal stuga eller person. Idag har jag, eller vi, min mamma och jag fått det senare...vi har fått fotografier från en hembygdsgård på byggnader och personer som har anknytning till vår släkt. Det är så himla stort och mäktigt så det är inte klokt.
För några år sen var jag i Lungsund och letade gamla boplatser till mina anor och ramlade på en gård som var tämligen nybyggd. Damen som bodde där var mycket hjälpsam och kunnig om sitt område så hon följde med mej över ängarna och åkrarna fram till några mossbelagda stenar som låg som en halvmåne ungefär...hon förklarade att det var trappstenen in till det torp där mina släktingar en gång hade bott......för ca 300 år sen och framåt. Måste jag berätta hur det kändes att trampa på just den trappan som min släkt trampat på i generationer....nej, jag tänkte väl det...
Sen tog hon mig med till den gamla jordkällaren som faktiskt blivit minnesmärkt så den inte får varken förändras eller rivas....tänk att stå i dörröppningen till den jordkällare mina anfäder...eller rättare sagt anmödrar hämtat sin potatis, och sitt saltade fläst för flera hundra år sen.....så jäkla mäktigt och man kände nästan deras närvaro......ruinerna efter den ladugård som deras kor en gång stått i...den var byggd av vanliga stenar..helt otroligt konstverk....
Ja, jag är ganska biten av vårat DÅ.......det är ju därifrån vi själva kommer......
Tänk vilket otroligt underverk det är att vi faktiskt finns idag....Tänk om Anders mor inte fått ett oäkta barn med han Sand........tänk om inte Anders hade fått drängtjänst i grannsocknen hos Axelinas föräldrar...och tänk om inte Axelina gått emot sina föräldrars ord och gift sig med Anders.....Tänk om inte Axelinas föräldrar flyttat till Väse över huvud taget...........Tänk om inte Anders dött ung av lunginflammation...då hade vi med all säkerhet varit större släkt......Så jäkla många Tänk OM som gör att jag faktiskt sitter här idag och pratar med er. Och ännu fler TÄNK OM finns det...i alla släktled ända från tidens början......
Har ni kollat er släkt...hur många TÄNK OM har ni??

Kramelikram

Gnistrande kallt

Gokväll på er.
Hppas ni har det bra efter denna fantastiskt gnistrande dag men mer minusgrader än vi är vana. Jag har ägnat dagen åt att titta på kylan genom mina vintersmutsiga fönster, och faktiskt njutit av det. Har inte känt någon som helst dragning till några utomhusaktiviteter idag. Tur vi åkte ut på sjön igår för idag hade det inte varit lika njutbart.

Jag har bakat gudomliga tekakor idag, de blev verkligen hur goda som helst. Åt dom ljumna med smör som smälte sådär gott...mums. Resten ligger i frysen nu.
I ugnen ligger för tillfället en smarrig potatisgratäng som väntar på att bli klar och ädelostspäckade fläskfileer som jag tycker är förträffligt gott. Mycket matprat blir det visst idag...och jag ska fortsätta på mat-temat men inte sån mat som ni tror utan..........katt-mat mitt i natta

Jodå, inatt var det dags igen för vår lilla kisse att bli hungrig på lite nattamat och ge sej ner till...nej, inte kylskåpet utan pannrummet...för att lägga sej på lur och vänta in en stor fet mus.
Han fann tydlign en för klockan två inatt vaknade jag av ett jäkla oväsen från Victors rum, jag studsade upp och gav mej in där för att upptäcka katten med en mus i munnen mitt på Victors matta. Han tittade på mej med både stolta och överraskade ögon för han hade nog inte väntat sej att se mej med håret på ända och vilt uppspärrade ögon stå där i dörren. Vad hände?? Jo, han släppte musen som med en rasande fart rusade runt ett varv, förbi mina fötter och in under Victors bokhylla........då gick jag och la mej igen.......Jag kan ju inget göra åt det utan får helt enkelt låta naturen ha sin gång. Imorse fanns bara lite blodspår kvar som vittnade om striden....jaja...en del har råttfällor av sviktande kvalite´...och vi har August, värdens bästa musjägare. Har nån provat de råttfällor av plast som de säljer i affärerna? De som är så lätta att vittja och ta bort de döda mössen från.......Har nån lyssnat på hur länge en mus lever i en sån fälla.....hur länge de sprattlar runt innan de dör?? Det har jag gjort, helt ofrivilligt vill jag tillägga.......det var INTE ett ögonblicks verk, det lovar jag er. Jag litar mer på Augusts förmåga än på dessa B-fällor som faktiskt plågar ihjäl sina offer för tro det eller ej...Jag gillar verkligen dessa otroligt gulliga djur, men tyvärr så äter dom sönder saker de inte borde.....men såååååå söta!!!!!

Eller??? Man kan inte annat än tycka om dom.........

Kramelikram

Hemma efter en fantastisk heldag

Hej på er
Åh vilken dag jag/vi har haft. Vi åkte tidigt imorse mot Storfors där vi har "våran" sjö. Vi provborrade isen flera gånger och den mätte 2 dm över hela sjön så vi kunde pimpla i lugn och ro. Ungarna både pimplade och åkte skridskor. Victor prioriterade skridskoåkningen för han fullkomligt älskar att glida fram över isen i rasande fart.
Vi tillbringade hela dan där ute och gick inte iland förrän vi knappt såg framför oss, vi gjorde en stor brasa där vi grillade korv, pinnbröd och värmde glögg. Termos med varm choklad är standard...kaffe på spritkök och iskalla äggmackor. Ja, what can I say....dan har varit underbar.

Ikväll har vi kollat på körslaget......jag tyckte ingen kör var särskilt mycket bättre än nån annan idag...möjligen Segerstedt då så de fick min röst ikväll. Lageyilas kör var riktigt bra också men de åkte ut...konstigt men ändå inte...när ingen är bättre än nån annan så röstar man på nån man antingen känner igen sen tidigare eller på den kören som sjöng bästa låten helt enkelt....Jag röstade nog mest på Segerstedt för att han är rätt skön...och snygg.....simpelt men sant...men det fanns ingen som liksom var BRA, och då menar jag liksom rätt bra...så där så de stack ut.....nej....
Undra vilka som vinner????? Jag tror det kommer att stå mellan.....hmmmm...svårt....Wells och Segerstedt.....Japp, det tror jag.

Nu visar de Manchester United-match på Viasat så då lär teven vara upptagen ett tag till...Victor har lagt beslag på den nu. Jag ska nog göra honom sällskap strax.
Peter plogar snö i Karlskoga ikväll, fick åka direkt dit efter vår dagstur....det har kommit ca 4 cm där och då mina vänner är det plogbart. Konstigt att det kan komma så jäkla lokalt....men men, så är det.

Jag kommer att lägga in lite fiskebilder imorgon, jag väntar på att Lisa eller Weine ska maila lite bilder....för vem tror ni glömde kameran...jo, JAG naturligtvis. Sååå himla klantigt. Men de lovade att vi skulle få bilder så det löser sej ändå.

Hade en mycket trevlig och givande diskussion med min kära Peter igår kväll om mitt kommande yrkesval, som socionom och socialarbetare.....kanske främst där jag förmodligen kommer att få börja, inom socialtjänsten.
Utifrån den diskussionen vi hade har jag valt dagens ordspråk......med glimten i ögat förståss

"Han vet inte allting, men han vet allting bättre".


Vårt vackraste och mest magiska djur

Kramelikram och gonatt

Förberedelser inför tomorrow

Hej på er
Vi var allt ute och åkte skridskor förut, det var hur mysigt som helst. Det var inte så himla kallt idag, kylan har brutit nacken av sej och nu är det bara -2 grader.
Nu går Sagan om konungens återkomst på teven....den är såååååå himla bra men vi har sett den så många gånger redan så vi hoppar den idag.....sorry Aragorn=)

Jag har packat och fixat och donat idag. Vi åker ut på isen imorgon bitti med våra kompisar Lisa och Weine och deras barn, vi planerar att vara där hela dan. Vi ska pimpla, åka skridskor och grilla.....och förmodligen frysa om fötterna....det är så typiskt mej för jag fryser alltid om fötterna när vi är ute.
Jag har gjort pinnbrödsdeg som vi ska grilla och så har vi med äggmackor, köttbullmackor, varm choklad och korv med bröd.....det ska bli så himla mysigt.

Vi ska njuta av dagen riktigt ordentligt imorgon...lova att ni gör det också.


Dagens citat blir

"Även ett högt torn börjar vid marken".

Kramelikram


Fredag igen

Gomorron eller gomiddag vilket ni vill......
Jag har varit uppe och igång X antal timmar, började jobba klockan 7 imorse och det har varit full rulle minsann....jättekul. Jag har skurat lite golv, städat hos en pensionär och plockat lite med allt möjligt. Jag gillar det bättre när det händer nåt hela tiden.

Idag känns det bättre, mycket piggare efter en hel natts sömn, verkligen jätteskönt och välbehövligt.
Idag är svärmor hemma hos oss, hon ska stanna tills imorgon, hon vill rå om oss lite....och vi henne med förståss.

Idag kommer det att bli en fantastiskt vacker solig dag, kallt som hundan men det ska det ju va på vintern.

Jag är fruktansvärt tjock i halsen och känner mej lite krasslig....men jag har varken tid eller lust så jag äter alvedon...igen....hur länge ska det få hålla på?? Nåja, jag säger som Peter brukar göra; Det finns alltid nån jäkel som har det värre, hihihi.

Ikväll ska jag ta mej en lakritsshot som de sparade åt mej på nyårsaftonen...en liten en men det ska bli gott...kanske förkylningen kommer av sej...hoppas det.

I eftermiddag blir det skridskoåkning igen, men idag ska jag handla innan jag åker hem först och då passa på att köpa med lite korv och bröd så kanske det blir grillning också, skulle vara mysigt.

Nästa torsdag ska jag dra igång med skolarbeten igen, jag och min grupp ska förbereda en opponering vi ska ha på fredag.....sen har vi ett avslutande seminarium  den 16e...på min mammas födelsedag minsann.
Sen börjar den nya terminen den 19e och då mina vänner ska jag läsa psykologi, det ska bli jättekul och det är nåt vi alla väntat lite på. Det blir nog väldigt svårt, en del litteratur på engelska och ganska mycket tunga böcker att plöja igenom....det är nog mycket som liksom måste pluggas in också...men men, kul som attan ska det bli.
Så se upp nu alla för nu kommer ni att bli analyserade...hihihi, skojade bara...ni kommer inte ens att märka det...hahaha...jag tänker göra det i smyg...hihihi.

En timme nästan kvar till lunch och sen jobbar jag lite mer än en timma till. Det är lite tråkigt när man sitter och inte har nåt särskilt att göra....men då kan jag ju prata med er istället och det är ju himla kul det.

Jag funderar på vad vi ska köpa till mamma när hon fyller år...det är inget jämt eller så men ändå......men jag tänker i och för sej inte skriva det här för mamma är en trogen läsare av min blogg *ler*

Måste ringa tandläkaren också....ont i en tand...jag har haft det ända sen min tandläkare lagade den men det blir inte bättre alltså....man ser ju hundralapparna fladdra iväg bara man tänker på att ringa till dom...men jag måste nog...hatar att gå till tandläkaren, inte för jag är skraj eller nåt utan bara för att det är så himla tråkigt...och dyrt.

Nej, man skulle kanske försöka vara lite social i alla fall.....
Vi hörs igen senare under dagen.

Kramelikram

Grannarna reser

Hej hopp på er igen
Dagen gick faktiskt bra idag....När jag kom hem tog vi med våra Holländska grannar och åkte skridskor i våran grusgrop. Vi åkte tills det började mörkna och det var jättemysigt...men kallt, det var nästan 9 minusgrader när vi kom hem. Det bet gott i kinderna.
Jag var trött intill svimningsgränsen så jag dök i sängen en stund, vi var bjudna till våra grannar på lite fika eftersom de reser hem till Holland imorgon bitti, därför ville jag vara lite pigg.

Imorgon börjar jag jobba 7 igen, kommer nog att vara lite roligare då eftersom man fått sova ordentligt...om jag inte ska ställa klockan på 3 och gå upp och ringa till mina andra grannar (som hade fest igår)...vore nog skoj det...hehehe...skulle kännas jäkligt bra i alla fall.

Svärmor ska sova hos oss inatt och vara hos Victor imorgon när vi jobbar, det gillar dom båda två.

Just nu tittar de på Arn här...det är faktiskt en ganska överreklamerad film om ni frågar mej...men det gjorde ni ju inte hihi.


Det är alltid lite läskigt med ett nytt år tycker jag....som ett vitt blankt papper som man ska fylla med händelser..förhoppningsvis bra och positiva händelser.....det är just det som är lite skrämmande...att man inte vet....men det gör man ju  aldrig...vet vad som ska hända...det är därför man ska ta vara på varje dag som om den är den sista.


Nu ska vi duka fram lite enkel kvällsmat...sen är det nog natti natti.


Dagens citat måste bli
"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det".


Kramelikram


God fortsättning

Ja hej på er och en riktígt god fortsättning önskar jag er alla.
Själv sitter jag på jobbet ofattbart trött...nej då, jag festade INTE igår, inte ens en klunk faktiskt. Vi var hos goda vänner och firade, åt en fantastisk trerättersmiddag, tittade på Grevinnan och betjänten och sköt raketer klockan tolv. Klockan ett låg jag till sängs men kunde inte somna. Grannarna tvärs över vägen hade fest och de började ringa till oss direkt vi kom hem...de trodde väl att vi var itnresserade av mer party...vilket vi inte var eftersom jag skulle upp och jobba idag...vilket de också visste.......där spriten går in går förståndet ut heter det ju, de var ett klockrent exempel på det igår. Jag skulle aldrig ringa till folk jag visste skulle upp och jobba så jäkla sent...jag är typ skitsur idag. Jag tror de ringde sista gången vid halv tre, då skulle jag upp tre timmar senare...nötter!!!!!
Faan, jag var millimeter ifrån att ringa till dom halv sex imorse när jag gick upp...eller åtminstone legat på tutan när jag åkte förbi.......men man är ju vuxen va.....men hämnden hade varit SÅÅÅÅÅÅÅÅ ljuv.

Det går faktiskt riktigt bra att jobba men det blir nog värre i eftermiddag när man kommer hem och det är lugnt. Men det förståss, då ska vi ut och åka skridskor och grilla korv....sen är vi bjudna på en drink hos våra holländska grannar ikväll....det blir nog bara en snabbis eftersom både Peter och jag ska jobba imorgon......

Har ni lovat nåt eller önskat nåt kul till 2009....jag har avlagt två löften...men de tänker jag hålla hemliga..hihi...Önskat nåt har jag inte för jag är fullkomligt nöjd som det är just nu....kanske skulle passat på att önska att mina grannar hade bott på andra sidan jordklotet inatt men men...lätt att vara efterklok.

Nej, nu ska jag greja iordning inför lunchen här.

Vi hörs igen ikväll
Kramelikram...och var snäll mot dina grannar

RSS 2.0