En munk i stjärten..eller en donut kanske

Många konstiga diskussioner har det varit idag...Veronica och jag diskuterade munkar....hon kallar munkar för donuts....jag säger munkar rätt och slätt....vad säger du?? Donuts eller munkar??
Jag trodde för övrigt att donuts betydde jordnötter....men det gör det inte för det heter peanuts....just det.

Vi funderade vidare....hur kan man förresten översätta donuts till munkar.....munk heter ju monk på engelska....
(jo, vi kollade upp det)

Vi funderade lite till....undra varför apa heter monkey på engelska...har det nåt med monk (munk) att göra?? Monk-ey....

Vi sträckte våra funderingar ytterligare....kan det bero på att apor har rosa stjärtar.....ser ut som en munk uppifrån liksom...rosa med hår runt om....hmmmm...eller som om dom rent av har en munk i rumpan

Vi bröt ihop totalt och snackade sen vilt om munkar i stjärten med eller utan choklad....

Ja, jag vet, fantasin får omåttliga proportioner när man är trött...nära till skratt har fått en helt ny innebörd

En bra dag.

Nå, vad säger DU...munk eller donut???

Kramelikram


Klart det går bra

Oro, smärta och skräck...bilder målas upp och de går inte att hejda. Klart det går bra...ja, det är klart, nåt annat finns inte men ovissheten spelar spratt med tanken. Tanken förvandlas från ingenting till ett monster på en bråkdel av en sekund...men klart det går bra, nåt annat finns inte.
Väntan, ovisshet och rädsla...bilder målas upp...klart det går bra, nåt annat finns inte.

Vicces röntgen gick i alla fall bra idag, skönt!! Såg bra ut men väntar definitivt svar om en vecka. Jag tittade på bilderna och med mina ögon mätt såg det ut som ett skolexemplar av ett skelett.

Kramelikram

Telefonsex

Hörde en historia här om dan....

Jag kan helt enkelt inte förstå mej på det där med telefonsex......

När man väl fått in luren så hör man ju inte vad den andre säger.......

oooooooookej

Måndags...

Måndagsväder.....blåst och regn

Måndagshumör...glad och positiv

Måndagssysslor....praktik, mat, socializing och plock

Måndagsfundering...hoppas det går bra på Vicces röntgen imorgon, och Peters läkarbesök också...orolig

Måndagsfråga jag fick idag...har du haft stånd nån gång? (Veronica som syftade på eget marknadstånd men som jag helt enkelt inte kunde låta bli att missförstå, hehehe, you know me)

Kramelikram

Kvinnans lott...

Äter av gårdagens marknadskarameller..smakar gott. Är alldeles för mätt efter en smarrig lunch men orkar ändå trycka i mej marknadsgodis.
Tillbringar för övrigt dagen med städning och tvätt..kvinnans lott här i livet känns det som. Nu börjar jag äntligen se slutet av måstena så nu ska symaskinen fram och så ska jag sy gardinerna jag köpte igår. Kul!
Jag är totalt usel på att sy men raka sömmar borde gå bra....hoppas jag.

Peter kärrar in den sista veden, håller på att blåsa bort i processen.

Kramelikram

Ord överflödiga...


Malaga sucks...

Vilken jäkla skitmatch..snackar om Barca mot Malaga...oschysst spel från Malagas sida och då menar jag riktigt oschysst. Fult och skitigt...Barca vann som tur var...och ZLATAN GJORDE MÅL IGEN=)!!!!!! Va säger ni nu då alla nitiska som inte trodde han skulle passa in, att han inte skulle klara av Barcas spel...tji fick ni=). Tänk vad rätt jag har haft hela tiden!!!!! Gööööött. Messi blev fullkomligt mosad av Malagas skitiga spel...Nej, stäng av såna spelare...Domarn var dessutom både blind och döv....suck...tur de vann i alla fall.

Marken idag då....blåsigt som attan men himla kul. Benen värker...undra hur långt man går på en dag...jag stod still 2 timmar och det var när jag sålde lotter...annars gick jag konstant mellan 9 och 17,30. Handlade onödigt mycket onödigt, lite nyttigt och bra saker...precis som det ska vara när det är marken.

Vicce gick med sina kompisar så honom såg jag knappt röken av. Men han hade det skitkul han också.

Stannade och kollade när Richard, ja en av mina kompisars grabb, när han var med och vann mot (Deje tror jag det var) med 4-2. De spelade bra grabbarna även om det är hårt och tufft spel...Vet nog inte om jag vill Vicce ska spela fotboll när han blir så stor...mycket tufft spel.

Skulle varit hos goa vännerna Ella och Kent ikväll men Peter var på sjön och det skulle blivit så stressigt..vi beslöt att skjuta upp det en vecka. Ser fram emot nästa lördag redan=).

Imorrn ska det bli himla gött att vara hemma....Ska sy gardiner, jag köpte skitsnyggt kapptyg som jag ska göra höstgardiner av och ha i vardagsrummet. Finfint.

Nu ska jag redan sova..är faktiskt helt färdig.

Kramelikram

Marknad

Yes, imorgon är det Åtorpmarken äntligen...och jag ska handla som bara den..värsta spenderarbrallorna ska på=). Ska bli superkul.
Jag börjar dan med att stå parkeringsvakt mellan 9 - 11. Trodde det inte skulle bli det för mej i år för ingen har frågat men ikväll ringde Vicces tränare. Jag tycker det är kul så jag är glad att han ringde.
Sen blir det marken i några timmar och så avslutar jag dan med att sälja lotter ett par timmar. Det är också jättekul men tiden jag ska stå är inte värsta rusningstiden direkt så risken är att det blir onödigt lugnt.
Nåja, ser fram emot en heldag i Åtorp imorrn..fint väder ska det bli så det kommer nog att bli mycket folk.

Det som är särskilt kul med just Åtorpsmarken är att man träffar ALLA där...och då menar jag verkligen ALLA. Jag träffar folk från min skoltid där varje år som en liten reunion och de människorna träffar jag bara där, på Åtorpsmarken. Skitkul=). Sen går ju alla man ur huse i hela Åtorp, stämningen är verkligen på topp och dagen avslutas alltid med pubkväll i bygdegården.

Nu ska jag lägga mej för huvet värker och så måste jag vara pigg och alert imorgon.

Förövrigt har dagen varit lika bra som vanligt...riktigt bra alltså.

Kramelikram

Vem ställer upp på sånt tro??

Lyssnade på radion idag på väg från praktiken och hörde om en undersökning som innefattat 16000 människor. Undersökningen handlade om ett vaccin som minskar risken att bli smittad med HIV. Vid vaccination minskade risken att få HIV med 38% (om jag minns rätt). Okej, låter som en schysst undersökning. Det som jag funderar på är hur de kan få folk att ställa upp i en sån undersökning?

Testgrupp 1 som blir vaccinerade...
Typ...Hej, vill du delta i ett forskningsprojekt där vi undersöker effekterna av ett vaccin mot HIV?
Vi vaccinerar dig, sen ger du dig ut och har sex med X antal HIV-smittade så får vi se om du blir smittad.

Testgrupp 2 som alltså inte blir vaccinerade....
Typ...Hej, vill du delta i ett forskningsprojekt där vi undersöker effekterna av ett vaccin mot HIV-smitta?
Vi vaccinerar dej INTE sen ger du dig ut och har sex med X antal HIV-smittade personer så får vi se om du blir smittad.

Av de resultat vi får fram drar vi sen slutsatser om vaccinets effektivitet.

Missförstå mig inte, jag bedriver ingen hets mot någon eller några utan välkomnar såklart ett effektivt vaccin som kan komma att rädda många människoliv...det jag undrar är hur sjutton man får folk att ställa upp i ett sånt forskningsprojekt????? Skulle DU? Måste säga att jag beundrar de som gör det....där kan man snacka om att göra ett slag för mänskligheten.

Kramelikram

Håll i hatten...

Jag tror vi blåser bort...huset rycks snart från grunden och flyger upp i kosmos...

Inatt blir det reservklockor som inte går på ström...

Kramelikram

Funderar...

Hittade ett klipp från filmen jag ägnade kvällen igår att gråta till...Endless Love...



Well...gråter nästan av bara låten idag...jäkla film och kärlekshistoria att beröra.

Okej..dax att vakna upp till min egen kärlekshistoria...Peter börjar bli förkyld...faan alla är förkylda, helt otroligt.

Bra dag på praktiken idag också...Veronica hade sitt första samtal idag och hon klarade det jättebra. Hon är skitduktig!!
Jag har fått ett par nya uppdrag som jag ska fixa imorgon. Shit vad det är kul....även om jag längtar till det första seminariet för jag längtar efter många av mina klassmates...hoppas alla har det lika bra som jag. Ska bli kul att höra de andras berättelser. Svårt att förstå att man bara har ett år kvar efter praktiken sen är man färdig socionom...vaddå färdig??? Jag känner mej inte färdig, inte på långa vägar...känner mej väldigt ofärdig faktiskt. Tror att man under hela sitt yrkesverksamma liv (eeehhhh, halva mitt har ju redan gått...typ) sen får späda på sin kunskap, fylla på med nytt, lära om och lära nytt...Jag tror inte att man är FÄRDIG bara för att man gått klar sin utbildning...man blir aldrig färdig tror jag. Jag vill i alla fall hela tiden lära mej nya saker och jag vill hela tiden utvecklas...annars blir det ju trist ju....

Nu ska jag försöka vara lite social med min andra hälft ett tag.

Kramelikram


Bra avslut på dan

Japp, en bra dag ska jag nu avsluta med en riktig snyftare på dvd..Endless love ska på nu. Peter är inte hemma så då kan jag passa på att köra en smörig snyftis...I am the king över fjärrkontrollen tonight=)

Kramelikram

Vajjert

Eller hur är det vackert....


Meatloaf


Helg

Gårdagen tillbringade vi på sjön....jaaaaa, jag överlevde igen=)....det var faktiskt riktigt härligt. Vi bottenmetade, visserligen utan resultat, och det var rofyllt och avkopplande att bara ligga ankrade med motorn avstängd och bara njuta av tystnaden.
Innan vi åkte ut slängde Victor ner sin lina från sitt pimpelspö från båtkanten. Två minuter senare drog han en aborre...helt otroligt så nära land. Kul!! Det var den enda fisken vi fick men en mycket skön upplevelse var det.

Idag ska jag småstäda lite på gården, Peter körde bort en massa byggmaterial och gammalt virke igår morse så jag ska ta finplocket med skottkärran tänkte jag.

Idag fyller en underbar kvinna år, hon heter Ingun och bor i Alfta. GRATTIS INGUN!!!!!!!!

Victor är förkyld..hostar och snorar. Vi får se hur det blir med skolgång imorgon. Han är pigg visserligen så vi får se.

Kramelikram

Äntligen....

En film jag minns från min ungdom (typ) är en mycket tragisk och vacker kärlekshistoria som heter Endless Love...eller Kärlek utan gräns om man inte vill vara internationell...Helt underbar!! Jag grät floder lång tid efter filmen hade slutat...Vi var ett gäng tjejer som alltid ungicks på den tiden...ett riktigt radargäng...jag var 15 år och livet var spännande och fartfyllt...(ingen större skillnad mot idag alltså eftersom mitt liv fortfarande är både spännande och fartfyllt....fast på ett bättre, lugnare och tryggare vis såklart). Vi brukade titta på den här filmen...när vi inte hade nåt att göra så åkte den på och sen låg vi i en hög och bara grät. Jag har inte sett den på många år...typ nästan 30 år...27 för att vara exakt (fasen va sjukt fort tiden går...och jag känner mej inte en dag äldre...konstigt????).
Jag hittade den filmen på Ginza igår kväll (ÄNTLIGEN) och kunde såklart inte låta bli att skicka efter den...det ska bli jättekul att se om jag idag tycker den är lika bra som då.....



Dagen har varit fantastisk! Haft fullt upp på praktiken och det har verkligen varit skitkul.
Ikväll blir det fredagsmys för hela slanten.

Kramelikram


Dirty Dancing

Jag tror inte det finns en enda tjej i min ålder...eeehhhh...sa jag tjej????? hmmm.....som inte älskat Patrick Swayze i många av hans filmer...vem har inte velat byta plats med Baby i Dirty Dancing?? Själv har jag gråtit mej igenom Dirty Dancing över 50 gånger...slutade räkna efter femtio men jag sätter på den filmen än idag ibland så siffran stiger konstant. Jag älskade verkligen Johnny...När jag var ung så lärde jag mej till och med att dansa som Baby i scenen när de tränar till Hungry eyes....suuuuck....

Jag länkar till en grym låt och scen...gick inte bädda in den så jag länkar istället...titta...längta...lyssna...njut...

http://www.youtube.com/watch?v=-pouIFiaIig&feature=fvw

Rest in Peace Patrick Swayze


Kramelikram


I hemmets lugna vrå...

Lugnet sänker sig över den här onsdagen också....Har mest jobbat med mina seminarieuppgifter idag vilket såklart var hur bra som helst. Snart klar, mest kompletteringar kvar.

Ibland hamnar känslorna utanpå när det är speciella saker och människor man möter.....idag var en sån dag, fast en bra sån dag ändå liksom. Vissa saker blir man mer känslomässigt påverkad av än andra...vissa saker skulle man vilja kunna påverka på fler sätt än vad som är möjligt...Ja, vissa saker känns mer än andra. Jag är glad över att få vara med om det, det är en lärdom och ett privilegium på samma gång.

Ikväll ska vi skrika oss hesa när Barca möter Inter...ett mästarmöte av rang...ett härligt möte...ska bli himla kul.

Heja Barcelona, Heja Zlatan!!!



Kramelikram


Som ett utsketet päron

Så känns det idag ungefär.....ganska bra beskrivet faktiskt....

Träningsvärken efter gårdagens brännboll är total...blir värre allt eftersom dagen går. Går som om typ brallorna var fulla med nåt obehagligt...fast det är dom ju inte såklart...Värst är det i trappor nerför kom jag på...konstigt...borde vara uppför...men icke..
Huvet värker efter flera timmar framför en dator...köpte ett par läsbrillor till idag förresten, ett par hemma och ett par på praktiken. Jag upptäckte att datorn jag har på mitt rum på praktiken liksom lever ett eget liv. När jag till exempel byter rad så flyttar sig alla rader liksom i vågor uppåt på skärmen...oerhört frustrerande och tröttsamt för ögonen. Därav huvudvärken tror jag...kan inte låta bli att liksom följa vågrörelsen heller...kanske ska öva på att INTE följa rörelsen imorgon...KBTa mej själv lite..ge mig en läxa=). Bra idé Anki=)
Nacken värker också...varför vet jag inte...antagligen för att jag spänner mej för att jag har ont i huvet...eller så får jag ont i huvet för att jag har ont i nacken...Ja inte fasen vet jag....lägga mej snart ska jag i alla fall för jag känner mej som ett utsketet päron...fast stel som en kolbit...

På praktiken har det varit händelserikt och fantastiskt kul som vanligt. Jag trivs så förbaskat bra alltså...Tänk om man en dag kunde få jobb på ett sånt ställe...sicken dröm va.....

Take care!!!

Kramelikram

Vilken lyckad kväll!!!

Vilken underbar uppslutning det blev ikväll!! Vi i föräldraföreningen hade anordnat en trivselkväll för alla föräldrar och barn på skolan. Det kom verkligen jättemycket folk och alla hade med sig filtar och korgar fyllda med fika. Även en del av lärarna och fritidspersonalen var där. KUL!!
Först hade vi tipspromenad och när alla gått rundan så fikade folk. Det var jättemysigt när alla bredde ut sina filtar i gräset och alla typ pratade med alla. En härlig stämning. Skolan här är verkligen speciell på det viset att alla barnen leker med alla...sexorna leker lika gärna med lekisarna...alla får liksom vara med. Kan bero på att vi är en ganska liten skola och att alla känner alla, både barn och föräldrar....mysigt är det i alla fall. 
Barnen hade övat in en sång som de sjöng tillsammans med lärarna för oss föräldrar. Jätteduktiga!!!!!
Sen var det dax för prisutdelning och efter prisutdelningen avslutade vi med brännboll, barn mot föräldrar. Vi var så många så vi fick göra två stora lag av både föräldrar och barn. Sen hejade vi, skrattade och sprang så vi nästan svimmade allihop...eller i alla fall vi föräldrar. En helt fantastiskt lyckad kväll.
Vilka som vann??? Ingen aning...alla hade så roligt så vi glömde att räkna poäng...men jag är helt övertygad om att barnen vann ganska stort.....

Kramelikram

Saknade pappa

Saknade pappa i svampskogen idag. Vicce och jag skulle plocka lite kantareller tänkte vi. Hittade inte många gula kantisar men ett helt fält med vad vi trodde var trattkantareller...ja det var hur mycket som helst. Vi hittade också en jädra massa svamp som vi trodde var taggsvamp..stora och väldigt många...
Vågade inte plocka en enda av dom. Fasen vad jag är usel på svamp.......Både Vicce och jag önskade att vi med tankekraft hade kunnat transportera min pappa och Vicces morfar dit så han hade kunnat försäkra oss om att det var trattisar och taggsvamp vi hittat....suck

Jag smörstekte i alla fall de gula välkända kantareller vi fick med oss hem och de är redan uppätna.

Kramelkram

Shoppingdag....

Var iväg en sväng i eftermiddag och skulle köpa lite jackor och skor till Vicce och mej. Hittade massor med snyggt som såklart åkte ner i vagnen. Jeanskjol, tröja, tights, skor till både mej och Vicce, jacka till mej och lite smycken och skit som jag hittade. Riktigt kul faktiskt. Vicce köpte ett spel som han spelat här ikväll. Ja, vi var ganska nöjda med våra inköp även om vi inte hittade nån snygg jacka till Vicce. Han har ju jackor men vi ville köpa nåt nytt...nåt snyggt.

Vicce mådde inte alls bra när vi var iväg..kände sej sjuk och hängig. Han har ingen feber men är lite snorig och småhängig. Vi får se vad det blir av det...förhoppningsvis är han mest trött. Nils har sovit här från igår till idag så de var uppe ganska länge igår kväll...det ska man ju vara när man sover över=).

Har en smarrig potatisgratäng i ugnen...till det ska vi käka fläskfilé och sås med trattkantareller i. Smarrigt!!!

Kramelikram

Vad var det jag sa....

Tur att vi flyttade båten från stora, djupa Vänern med alla dess läskiga sjömonster. Mina farhågor...eller rättare sagt min övertygelse om deras existens besannades idag.

Ella ringde mej och berättade om en ENORM varelse hon haft på kroken när de var ute och fiskade idag. Hon berättade att hon kämpade i en kvart utan att få upp monstret till ytan...den drog och drog långt ner i det becksvarta djupet...kastade sej från sida till sida för att till slut slita av lina och återvända till sina djupa undervattensgrottor. Hon fick inte ens en glimt av den så djupt ner var den. Det var den tyngsta varelse hon haft på kroken (Ja, förutom Kent då...hehehe) och hon gjorde en jämförelse med en gädda på ca 14 kilo hon fick på kroken senare....det var ingenting mot monstret sa hon (ja, monstret är ju min version då). Å den gäddan var för stor för deras håv till och med.....

Återigen..Tack å lov att vi flyttade båten till en mindre sjö...det där monstret kan ju svälja hela båten om den blir tillräckligt retad.....Jag sa ju att det är farligt på sjön!!!!!

Första gången....

Hade mitt första patientsamtal ensam idag...trodde verkligen att jag skulle dö av nervositet innan men jag fick enormt bra introduktion och stöd av handledarna så jag överlevde...

Hur samtalet gick?? Det gick helt fantastiskt bra och nervositeten försvann i samma ögonblick vi klev in i mitt rum. Visst sitter jag nu och analyserar vad jag sa och vad som hade varit bättre att säga och vad jag kanske inte borde ha sagt...men det är nog en del av processen. Jag kände mej väl förberedd och trygg i min roll....ja, det kändes bra.

Naturligtvis gick jag igenom samtalet med mina handledare direkt efter och de kunde flika in med saker som jag kunde ha sagt och de kunde tala om vad jag gjort bra. De tyckte jag hade klarat det fantastiskt bra sa de....fattar ni, jag klarade mitt första samtal fantastiskt bra....

Nu behöver jag inte vara nervös längre.....

Kramelikram

Lite pirrigt ska det väl va??

Träffade en klasskamrat från socprogrammet på min VFU idag, vi var på samma möte, hon med sin VFU-plats och jag med min. Det var superkul att se henne!! Shit det var ju tre månader sen vi sågs, kändes riktigt bra.

Jag håller på och fixar och donar inför ett grannsamverkansmöte vi ska ha den 23e. Eftersom jag är sekreterare så fixar jag med dagordning, papper och sånt. Men nu ser det ut att vara klart. Bra bra.

Imorgon har jag mitt första patientsamtal på VFUn. Det ska bli jättekul. Vi (ja jag och den tjejen som är där samtidigt som mej då, Veronica som hon heter) har fått så himla bra introduktion så jag känner mej trygg med att ha samtal faktiskt. Klart man är lite pirrig, vore jag inte det så va jag inte mänsklig...men det kommer att gå jättebra.

Såg ett sånt där litet visdomsord idag som jag gärna vill dela med mej av till er.....

"Hur kommer det sig att föräldrar känner till allt de varnar sina barn för??"

Hmmm, fundera på det ni..

Kramelikram

Att dela skog med svin...

...är inte så himla lätt när det är svamptider minsann. Min finaste svampskog delar jag med en flock vildsvin och deras nosavtryck...eller kanske nosplöjningar vittnar om var det en gång fanns kantarreller.

För att hålla grisarna på avstånd sjöng jag ljudligt "I am alive" (underligt låtval kanske) av Celine Dion på min lilla kantarellplockarvandring. Såg inte en enda liten gris så jag sjöng nog förskräckligt illa=)
Väldigt lite svamp var det...hade pappa varit med hade jag garanterat hittat mycket mer för en bättre svampplockare finns inte på denna sidan jordklotet. Men ett litet bidrag till vår svampälskande son blev det i alla fall.

Nu tillbringar jag kvällen med att plocka älgflugor som smög sig in i mitt hår under skogspromenaden förut och som nu börjar röra på sej. Ni vet vad det är för små sötnosar va?? När de landar så tappar de vingarna...ser ut som fårloppor ungefär, och de bits som attan. Jag känner nåt som kommer krypande på halsen eller innanför tröjan och vips får man va snabb och fånga den lilla jäveln innan den biter mej. Äckligt som bara den.....


Såna här små raringar kryper på mej...de gömmer sej i håret de rackarna...IIiIiiiiiiiiiii, äckligt

För att prata om nåt roligare så var mina föräldrar här och gratulerade Peter i måndags och kan ni fatta, vi fick då en hel hink med lingon!!!!! Så nu har jag frusit ner 4 kilo och kokat sylt på ett kilo. Tuuuuusen tack mamma och pappa!!! Älskar ER!!!

Kramelikram


Hösten är här....

Höstlikt och alldeles underbart ute...hösten är en helt fantastisk månad, färgsprakande och upplyftande. Kravlösheten bäddar in oss i en lugn skön atmosfär av välmående.

En nyköpt filt till tevesoffan och några väldoftande, svindyra ljus man köpt på nåt ljusparty piggar upp ytterligare de kvällar höststormarna viner runt knuten och regnet smattrar på rutan.

På promendaden prasslar löven medan de virvlar runt fötterna...andedräkten står som en svag dimma ur munnen...man kan andas...man kan röra sej....


Glömde...

...hur jag nu kunde glömma något så jäkla viktigt...

Såg ni Sverigematchen mot Ungern igår???

Jag trodde jag skulle döööööö...matchen var ju slut...vi hade ingen chans i kvalet längre....

Då kommer KUNGEN och gör ett alldeles makalöst underligt mål...han använder målvakten som vägg...bröstar sen in bollen i mål.....Vicce och jag skreeeek, hoppade runt och skreeeek igen

Då var det 3 sekunder kvar av matchen.....

Zlatan fixade kvalet...vi är kvar...

Den som inte diggar Zlatan idag kan inte heller gilla fotboll=)

Thats it...

Update...

Helgen har varit kort...

Lördagen innebar en båttur...vi var ute i fyra timmar och jag överlevde=)....gillade det till och med ganska mycket....inga sjöodjur anföll oss heller...jag såg inte ens en läskig krusning på vattenytan...skönt!!

Vicce drog en liten söt gädda....har ni hört att gäddor skriker när man tar död på dom (inget konstigt med det i och för sig...vem skulle inte göra det????)...jag tycker det är oerhört läskigt för dom skriker eller piper sådär hjärtskärande....därför är det bäst att låta gäddorna pluppa ner i vattnet igen tycker jag....

Idag har min goa Peter firat sin 45e födelsedag...himla mysigt även om vi inte hade nåt hejdundrande kalas utan en stilla fika i kretsen av de närmast sörjande *ler*...skojade bara såklart...kan vara lite makaber ibland men det tål ni ju=). Han fick en helt fantastisk födelsedagspresent av Ella och Kent....en nalle som sitter på en båt som såklart heter Summer Dream precis som våran. Nallen har sedan utrustats med supertjocka glasögon med stora ögon...Ellas fantastiska fantasi och idérikedom finner inga gränser, hon är helt underbar den tjejen!!! Vi har lite interna skämt om dålig syn och sånt och det hade de verkligen tagit fasta på. Helt fantastiskt!!!
Jag har tagit kort på den men tyvärr är det nåt strul med överföringen mellan kameran och datorn så jag får försöka lösa det så återkommer jag med kort en annan dag, för den nallen bara MÅSTE ni få se.

Imorgon är det äntligen dax för VFU igen...ser fram emot det jättemycket...även om det är underbart att vara ledig och hemma med familjen så känns det skönt att känna så...att man trivs alltså...ska i alla fall tillbringa mina kommande 20 veckor där så det känns skönt att man trivs gott....annars hade det blivit en katastrofal höst....

Kramelikram

Varför är det viktigt??

Detta med att vara duktig.....är det så viktigt egentligen?
Vad gör det om man inte är så himla duktig jämt?

Detta att vara älskad av alla....vad är så viktigt med det?
Det är väl en omöjlighet att vara älskad av alla...eller??

Gör man misstag så har man alltid lärt sej något, även om det är genom den hårda skolan.
Misstag kan vara bra....vad är det för farligt med att göra misstag??
Det gör väl alla...

Det som är viktigt är att man, trots sina misstag, trots att man inte alltid är duktig och trots att man inte är älskad av alla, älskar sig själv precis som man är.

Mister man det finns inget kvar för andra att älska....

Ännu en bra dag...

Hänt massor på praktiken idag åxå...mycket, mycket, mycket.....Det känns helt sjukt bra och jag lär mej massor av saker varje dag.

Vicce var med sin kompis Nils hem efter skolan idag. Jag hämtade honom där efter VFUn.

Tänk  när jag tillbringar hela dagarna på VFU så hinner det inte hända nåt speciellt utöver det liksom...blir trista inlägg antar jag....men i och för sig så är det ju bra när det inte händer nåt anmärkningsvärt för då går ju vardagen sin gilla gång bara....Är otroligt pigg både på dagarna och kvällarna...beror väl på att jag trivs och tycker att allt är så himla kul.

Tänk jag som var så orolig över min förmåga och min kunskap innan VFUn...hade jag vetat att bemötandet och omständigheterna hade varit som det faktiskt är hade jag inte behövt oroa mej ett dugg. De människor jag har mött är helt fantastiska personer. 

Peter kör hem båten idag förresten...det har ju hänt ja=)...fast landvägen. Tomas (hans bror) hjälpte honom så de tog upp den och transporterar den till den sjön vi ska ha den i....Jippi!!! Ja, jag är glad för den sjön är MINDRE än Vänern...och innehåller säkert inte lika många farliga sjöodjur.

Jag nätshoppade igår förresten och bara måste visa en topp som jag beställde...den är oerhört snygg.


Sååååå snygg...

Kramelikram


Hej å hå

Jösses vilken häftig VFU-plats jag har fått. Jag är helt uppslukad och trycker i mej kunskap. Vi har tillgång till massor med böcker som handlar om psykiska störningar, aspbergers, borderline, ångest, psykoser och mycket mycket mer....jag kommer att sluka dom allihop. Det känns som om en massa hål börjar fyllas med kunskap som jag väntat på hela tiden. I detta vill jag arbeta och verka sen när jag är klar, DET VET JAG. Spelar inte längre nån roll om det handlar om barn eller vuxna, jag vill helt enkelt arbeta med psykiatri.

Jag blir trött i huvet..mycket nya intryck och otroligt mycket att snappa upp och lära sej. Handledarna jag har är otroligt proffsiga och jag får verkligen vara med....det är oerhört inspirerande och stimulerande.

Igår var jag så uppslukad av allt så jag varken hann eller orkade blogga.

Victor var till läkaren igår med sin höft och sin häl. Han blev remitterad till röntgen. Läkaren tror inte det är något farligt men vill att han ska bli röntgad för att vara säker...han ska då röntga både häl och ljumske. Han är vid gott mod ändå våran lille hjälte.

Nu ska jag handla lite kläder på nätet...behöver en del men vill inte spendera tid i affärer....då är nätet en superbra lösning.

Kramelikram

RSS 2.0