Å receptet på semlorna

Till 15 stycken av dessa.....



.....behöver du:

3 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
3/4 dl vit sirap eller strösocker
2 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk hjorthornsalt
100 g margarin rumsvarmt eller 1 dl flytande margarin
ca 11 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
3 dl vispgrädde
150 g mandelmassa

Garnering
Florsocker

Gör såhär:

Värm mjölken fingervarmt. Häll den på jästen och rör om.
Blanda i sötningsmedlet, äggen, saltet, hjorthornsaltet samt klicka i smöret och rör om.
Blanda i mjölet.
Arbeta degen smidig.

Låt jäsa ca 30-40 minuter.
Dela degen i 15 bitar och forma varje bit till semlebollar. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter till på plåten.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 250 grader ca 5-10 minuter.

När bullarna svalnat är det bara att skära ett lock, fylla med mandelmassa och vispgrädde...lägg sen på locket och sikta florsocker på.

Stiligt och gott

Kramelikram

Kommentarer
Postat av: Vigdis

Åhhhh... vad mumsigt gott!

2009-03-01 @ 20:48:40
URL: http://nyandning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0