Recept på biskvier
På beställning kommer här receptet på biskvierna jag gjorde härom veckan.....bättre sent än aldrig
Orginalrecept a´la EvaLena!!
Du behöver:
till botten
100 g sötmandel
1,5 dl strösocker
1 stor äggvita
eller
mandelmassa
till smörkrämen
100 g rumsvarmt margarin
1.5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk cacao
125 g blockchoklad
Gör så här:
Skålla och skala mandeln och mal den. Blanda sen den malda mandeln med strösockret.
Vispa äggvitan och blanda sen ner mandelblandningen i den.
Klicka ut i lagon stora klickar på plåt och grädda i ugnen 175 grader i 10 minuter.
Lägg sen bottnarna på galler tills de svalnat...okej:)
Gör sen smörkrämen.
Blanda alla ingredienser till smörkrämen noga. Bred den sen lite toppigt och snyggt på undersidan av bottnarna.
Sen ska allt kylas ner så det stelnar...helst i frysen...men kylen duger fint.
När det stelnat så smält blockchokladen och doppa sen biskisarna i chokladen, hela smörkrämen ska vara täckt med choklad...
Sen är det bara att äta.....och jag önskar er lycka till med att sluta för det går nästan inte.....
Kraaaaaaaamelikraaaaaaam
Orginalrecept a´la EvaLena!!
Du behöver:
till botten
100 g sötmandel
1,5 dl strösocker
1 stor äggvita
eller
mandelmassa
till smörkrämen
100 g rumsvarmt margarin
1.5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk cacao
125 g blockchoklad
Gör så här:
Skålla och skala mandeln och mal den. Blanda sen den malda mandeln med strösockret.
Vispa äggvitan och blanda sen ner mandelblandningen i den.
Klicka ut i lagon stora klickar på plåt och grädda i ugnen 175 grader i 10 minuter.
Lägg sen bottnarna på galler tills de svalnat...okej:)
Gör sen smörkrämen.
Blanda alla ingredienser till smörkrämen noga. Bred den sen lite toppigt och snyggt på undersidan av bottnarna.
Sen ska allt kylas ner så det stelnar...helst i frysen...men kylen duger fint.
När det stelnat så smält blockchokladen och doppa sen biskisarna i chokladen, hela smörkrämen ska vara täckt med choklad...
Sen är det bara att äta.....och jag önskar er lycka till med att sluta för det går nästan inte.....
Kraaaaaaaamelikraaaaaaam
Kommentarer
Trackback