Nicke

Välkommen lilla Nicke säger vi.....Nicke är vårt nya ardennerföl och han är 9 månader. Han är så liten och var verkligen skitig när han kom idag.....Så fort det blir plusgrader blir det en dusch för honom, det är ett som är säkert. Han hade tydligen bott i en ladugård, därav den skitiga looken, men han är arbetad med och verkar vara en lugn och bra häst.
Nåja, det ordnar sej nog, söt är han och både Ior och Bella verkar gilla honom. Så nu har vi en liten trio i stallet.

Peter ska köra in honom ordentligt, något som tyvärr inte funkar så bra med Ior (även om vi kör med honom också) eftersom han inte var skött från början hos sin första ägare. Hästkännare varnade oss lite när vi hämtade Ior eftersom han inte blivit tränad i så enkla saker som att lyfta fötterna ens...det är inte lätt att börja träna en häst på 500 kilo och som dessutom är blind på ett öga.....det ska göras från början och av folk som kan med hästar, vilket den första ägaren inte kunde. Men hade vi inte köpt honom hade han varit död nu. Det är en vacker men ganska svårarbetad kuse och vi älskar honom.

Vi har haft tre hästar förut en gång då vi hade en arabhingst inhyrd hos oss, en jättevacker kille som tyvärr hade felväxta ben.....jag tror ägaren avlivade honom sen. Han var otroligt vacker! Ior gillade däremot inte honom så att lilla Nicke blev accepterad kändes som en halv seger. Ja, vi har ju inte släppt ihop dom utan de ska få bekanta sej försiktigt med varann.

Kort kommer senare.....

Kramelikram

Kommentarer
Postat av: Nina

nemen va kul med ett föl :) kram

2009-02-27 @ 18:17:10
URL: http://niinakarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0